View Full Version : Задача за шофьори
ecotronic
26-09-2012, 00:12
Кръстовището е нерегулирано. Номерацията е условна.
http://napravisam.bg/forum/download/file.php?id=61053
В каква последователност ще преминат трите МПС - та?
mihail_mladenov
26-09-2012, 08:08
Трябва да преминат по следния начин: 1,3,2
Трябва да са 3,2,1,щом е нерегулирано кръстовище само 3 няма дясностоящ той минава първи,2 е дясностоящ на 1 и накрая минава 1.
ivailo rachev
26-09-2012, 08:58
Щом е нерегулирано кръстовище важи предимство на дясностоящия,така че трябва да преминат по реда 3,2,1.
зависи в кои град е Кръстовището,хахахаха
1,3,2
А защо 1 да чака 3, като 1 се движи направо?
1 чака 2, 2 чака 3, 3 чака 1..... а ся де ;)
tokata_pz_flex
26-09-2012, 09:25
Това си е Т-образно , без значение , че не е регулирано . Реда на преминаване според мен , а и практически ако си на пътя ще е 1,3,2 :metal:
Трябва да са 3,2,1,щом е нерегулирано кръстовище само 3 няма дясностоящ той минава първи,2 е дясностоящ на 1 и накрая минава 1.
:th_up:
chandler
26-09-2012, 09:28
На теория 3-2-1.
На практика 1-3-2. Или ако 1 премигне с фаровете на 3, тогава 3-1-2.
Защо 3 да е пръв - той е длъжен да изчака 1 ? ;)
chandler
26-09-2012, 09:33
Защо 3 да е пръв - той е длъжен да изчака 1 ? ;)
На теория не е длъжен да го чака, а да мине първи.
Аз казвам, че на пътя при една такава ситуация, ако 1 знае, че е последен и даде път на 3, който си мисли, че трябва да чака 1, щото се движи на право, тогава 3 минава първи. И дано после 2 да изчака 1. Абе, объркана работа.
Но това, че се движи направо не му осигурява предимство.
Защо левия завой да е с предимство, пред движещия се направо отсреща?
Защо левия завой да е с предимство, пред движещия се направо отсреща?
Защото движещия се направо трябва да изчака дясностоящия му, а той от своя страна неговия дясностоящ, демек 3.
Голяма главоблъсканица, първи минава най-нахалният:rotfl:
Добре де, аз нали го написах това вече :)
1 чака 2 защото му е дясностоящ, 2 чака 3 защото му е дясностоящ, 3 чака 1 защото се движи направо - омагьосан кръг :)
Газ, мигане с фаровете и аварийки,който го направи първи той минава :static: :static: :static:
Mind_Control
26-09-2012, 10:03
А защо 1 да чака 3, като 1 се движи направо?
1 чака 2, 2 чака 3, 3 чака 1..... а ся де ;)
1 чака 2 щото две му е дясностоящ. А 2 чака 3 по същата причина. Елементарно. Няма абсолютно никакво значение, че 1 се движи на право.
Следователно 3,2,1
Susscrofa
26-09-2012, 10:10
Kuku, отново задава "гениални" въпроси?:clap:
Най-вероятно си е купил кнжката на Илиенци.
---------- Post added at 07:07 ---------- Previous post was at 07:06 ----------
Добре де, аз нали го написах това вече :)
1 чака 2 защото му е дясностоящ, 2 чака 3 защото му е дясностоящ, 3 чака 1 защото се движи направо - омагьосан кръг :)
Кв движение направо бре кукич, тук имаме правото на дясностоящия, а 3 единствен няма такъв.
---------- Post added at 07:08 ---------- Previous post was at 07:07 ----------
:metal:
---------- Post added at 07:10 ---------- Previous post was at 07:08 ----------
Само не разбирам, дали това е Т образно кръстовище?
Ми, интересно, Сусич, в същата ситуация, ако участник номер 2 завива надясно, какво ще стане с предимството между 1 и 3 :?:
Разсъждаваш елементарно, пача....
ecotronic
26-09-2012, 10:21
Ми, интересно, Сусич, в същата ситуация, ако участник номер 2 завива надясно, какво ще стане с предимството между 1 и 3 :?:
Ако 2 завива надясно, няма конфликт с 3 и може да завие без да чака 3. Но 3 трябва да се съобрази със ситуацията и в случай, че 2 завие пръв, тогава той трябва да изчака 1.
Susscrofa
26-09-2012, 10:23
В тази тема дори не ми се налага да се занимавам с теб.хахахахахаха:clap:
Е, много си празен.
Да де - между участник 1 и участник 3 също има правила за предимство :)
Номер 3 няма дясностоящ, но прави ляв зявой и е длъжен да пропусне движещите се направо :)
НЕ само дясностоящия е важен :!:
Напъни се, свиня, тъп си....
Susscrofa
26-09-2012, 10:30
Номер 3 няма дясностоящ, но прави ляв зявой и е длъжен да пропусне движещите се направо :)
Ти мислиш ли, че тази ситуация ей така е оставена без изход?
Ти листовки решавал ли си някога или занесе кора с яйца на изпитващия и бурканче манов мед, за да минеш?:clap:
Не виждам да цитираш закона?! :hmm:
ecotronic
26-09-2012, 10:33
Ако 1 се движеше, 3 трябваше да го изчака. Но той не се движи, защото дава предимство на 2
Ако 1 се движеше, 3 трябваше да го изчака. Но той не се движи, защото дава предимство на 2
А бе аз като ги гледам всички са спрели, и тъй като не си задал в условието в коя държава е кръстовището, веднага ще приравним правилото на "Четирите стопа", в случая са три, а то е: който спре пръв - тръгва. :grandpa:
Susscrofa
26-09-2012, 10:43
На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, а водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства, независимо от местоположението и посоката им на движение.
(1) При завиване наляво за навлизане в друг път водачът на завиващото нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства. От същото правило помежду си се ръководят и водачите на релсовите пътни превозни средства.
Ти за мен никога не си карал шофьорски курс!
ecotronic
26-09-2012, 10:44
А бе аз като ги гледам всички са спрели, и тъй като не си задал в условието в коя държава е кръстовището, веднага ще приравним правилото на "Четирите стопа", в случая са три, а то е: който спре пръв - тръгва. :grandpa:
Един познат казваше:
- За мен дясностоящи са само КРАЗ-ът и МАЗ-ът........и никой друг.
На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, а водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства, независимо от местоположението и посоката им на движение.
(1) При завиване наляво за навлизане в друг път водачът на завиващото нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства. От същото правило помежду си се ръководят и водачите на релсовите пътни превозни средства.
Ти за мен никога не си карал шофьорски курс!
E тук противоречието става очевадно, първата точка казва, че изчакваш десния, втората указва - завой наляво, при който се изчакват насрещните.
И какво имаме на картинката?
Коя от по-горните точки е с по-висок приоритет?
Хайде да видим теоритиците...
ecotronic
26-09-2012, 10:57
E тук противоречието става очевадно, първата точка казва, че изчакваш десния, втората указва - завой наляво, при който се изчакват насрещните.
Няма никакво противоречие.
Ако 1 се движи, 3 трябва да го изчака, защото 1 се движи направо.
Но 1 НЕ СЕ ДВИЖИ, понеже трябва да даде предимство на 2.
Следователно 3 не трябва да чака 1
Няма никакво противоречие.
Ако 1 се движи, 3 трябва да го изчака, защото 1 се движи направо.
Но 1 НЕ СЕ ДВИЖИ, понеже трябва да даде предимство на 2.
Следователно 3 не трябва да чака 1
Къде в картинката пише, че и едно, две или трите МПС са спрели?
Спреш ли - отпада предимството :?: :?: :?:
Аз спирам да пиша тук.... :respect:
ecotronic
26-09-2012, 11:09
Къде в картинката пише, че и едно, две или трите МПС са спрели?
Ами никъде не пише, но все едно в момента t това е местоположението на трите МПС-та (каквото е на скицата). И - оттам нататък разсъждаваме, какво следва да се случи.
Susscrofa
26-09-2012, 11:16
Удебелил съм ги!
Защо се правиш на ТЪП.
После катаджиите били тъпи.
---------- Post added at 08:16 ---------- Previous post was at 08:14 ----------
Спреш ли - отпада предимството :?: :?: :?:
Аз спирам да пиша тук.... :respect:
Предимството не ти отпада, но ЧАКАШ ДА ПРЕМИНЕ АВТОМОБИЛ, КОЙТО НЯМА ДА ПРЕМИНЕ, ДОКАТО НЕ ПРЕМИНЕ АВТОМОБИЛА КОЙТО ТРЯБВА ДА ТИ ДАДЕ ПРЕДИМСТВО.:clap:
ecotronic
26-09-2012, 11:27
Много силно се надявам колегите, които смятат, че последователността 3 - 2 - 1 не е единствено-вярната,.................никога да не ги срещам по пътищата.
Без да използвам колоритни изразни средства като някои такива от предишните постове :) ще кажа, че за мен без съмнение редът е 3,2,1.
Много силно се надявам колегите, които смятат, че последователността 3 - 2 - 1 не е единствено-вярната,.................никога да не ги срещам по пътищата.
Много се надявам да не разчиташ на предимство завивайки срещу движението... освен ако не е изрично указано със знаци.
ecotronic
26-09-2012, 11:41
Много се надявам да не разчиташ на предимство завивайки срещу движението... освен ако не е изрично указано със знаци.
Аз никога не се предоверявам на предимството си, но винаги спазвам чуждото.
Удебелил съм ги!
Защо се правиш на ТЪП.
После катаджиите били тъпи.
---------- Post added at 08:16 ---------- Previous post was at 08:14 ----------
Предимството не ти отпада, но ЧАКАШ ДА ПРЕМИНЕ АВТОМОБИЛ, КОЙТО НЯМА ДА ПРЕМИНЕ, ДОКАТО НЕ ПРЕМИНЕ АВТОМОБИЛА КОЙТО ТРЯБВА ДА ТИ ДАДЕ ПРЕДИМСТВО.:clap:
Я се виж каква щуротия си написал отдолу... ти чакаш, той чака, третия пък трябва тебе да чака.
За какво противоречие говорим? Прасето го е написал кратко, точно и ясно! Имаме Т-образно кръстовище и МПС-та от всяка негова страна тогава най-логично се прилага:
Когата от схемата липсва МПС 2 се прилага:
Когато от схемата липсва МПС 3, МПС 1 е длъжен да пропусне МПС 2 независимо, че се движи направо (правило на дясно стоящия)!!!
Чудно ми е как са посещавали някои хора курсове и са положили успешно изпит за правоуправление на МПС и по-притеснителното е какъв опит придобиват?!
Аз никога не се предоверявам на предимството си, но винаги спазвам чуждото.
Казуса е просто идиотски, като оня с кръговото.
Опитай да го пресъздадеш в английски вариант :)
---------- Post added at 11:48 ---------- Previous post was at 11:46 ----------
За какво противоречие говорим? Прасето го е написал кратко, точно и ясно! Имаме Т-образно кръстовище и МПС-та от всяка негова страна тогава най-логично се прилага:
Когата от схемата липсва МПС 2 се прилага:
Чудно ми е как са посещавали някои хора курсове и са положили успешно изпит за правоуправление на МПС и по-притеснителното е какъв опит придобивате?!
И ако не е Т а е + кръстовище това какво променя?
tokata_pz_flex
26-09-2012, 11:59
По правилник е ясно , че е 3,2,1 .
Но в реалния живот е 1,3,2 ! Няма как да накараш тоя направо , да пропусне цялото стадо и тогава да мине той :) c`est la vie :grandpa:
Susscrofa
26-09-2012, 12:01
Тук няма казус!!!!!!!!!!!!
Не си измисляй казуси.
Не знам какво не разбираш.:clap:
ecotronic
26-09-2012, 12:04
Конкретният казус не е идиотски, защото си има еднозначен и ясно обоснован отговор.
Не е като ситуацията с четирите МПС-та на нерегулирано кръстовище.
Тук в квартала редовно съм в ситуацията. Ако съм в позицията на кола 1 и спра да давам предимство - само стоим и се гледаме. Ако съм в позицията на кола 2 - не смея да мина преди 1, за да няма авария. :)
По правилник е ясно , че е 3,2,1 .
Но в реалния живот е 1,3,2 ! Няма как да накараш тоя направо , да пропусне цялото стадо и тогава да мине той :) c`est la vie :grandpa:
Манталитета и чувството за безнаказаност ни е довело до това дередже! Докато разни необразовани индивиди се правят на безсмъртни и налагат тяхната си гледна точка реалността ни ще е такава!
10 м след кръстовището ако има един полицай, който да иска да работи, а не да чопли семки, говори по мобилния, подсвирква на каките и т.н., съм 100% сигурен, че ако не всички шофьори, то поне тези, които преминават през конкретното кръстовище ще се превъзпитат и ще разберат какъв е правилният и законово регламентиран ред за преминаване през него с цената на няколко наказателни постановления!
Ето това вече е казус! И поради тази причина работата на съответните органи е да не допускат да се стига до такава ситуация (нерегулирано + -образно кръстовище)!
А иначе не регулирани Т-образни кръстовища, на които тия дето се движат направо (или са с ДЖИБ) и си мислят, че са с предимство - колкото искаш.
Много силно се надявам, колегите, които не смятат 3-2-1 за единствения правилен отговор да нацелват дебели метални стълбове, а не тези, които знаят и спазват правилата за движение по пътищата
Манталитета и чувството за безнаказаност ни е довело до това дередже! Докато разни необразовани индивиди се правят на безсмъртни и налагат тяхната си гледна точка реалността ни ще е такава!
10 м след кръстовището ако има един полицай, който да иска да работи, а не да чопли семки, говори по мобилния, подсвирква на каките и т.н., съм 100% сигурен, че ако не всички шофьори, то поне тези, които преминават през конкретното кръстовище ще се превъзпитат и ще разберат какъв е правилният и законово регламентиран ред за преминаване през него с цената на няколко наказателни постановления!
Ето това вече е казус! И поради тази причина работата на съответните органи е да не допускат да се стига до такава ситуация (нерегулирано + -образно кръстовище)!
А иначе не регулирани Т-образни кръстовища, на които тия дето се движат направо (или са с ДЖИБ) и си мислят, че са с предимство - колкото искаш.
Казуса е един и същ, нито правилото за десностоящия, нито пресичането на траектория се променят от това, че има още един път в нерегулираното кръстовище.
Казуса е един и същ, нито правилото за десностоящия, нито пресичането на траектория се променят от това, че има още един път в нерегулираното кръстовище.
Спри се че се излагаш!
old alfist
26-09-2012, 14:15
Ние тук не можем цял ден да се разберем кой да мине пръв, а ако попаднем в реалността не знам какво ще се случи, а пък полицаите - от 10 надали ще има 2 които да знаят.
Спри се че се излагаш!
Я пак?
Вземи картинката и нарисувай още един път да стане + кръстовище, без да променяш друго по нея.
Къде е излагацията, че не разбрах...
3 все така няма да има десностоящ... и все така ще пресича пътя на 1.
2 все така ще е десен за 1.
3 все така ще е десен за 2.
Къде е разликата... за излагацията да не питам пак?
tokata_pz_flex
26-09-2012, 14:18
Такива казуси в ЗДВП колкото щеш .
Колкото и да спорите - правно 3.2.1
Житейски - 1.3.2
Ако сложа една камера при мен , мога по цял ден да ви показвам луди , луди изпълнения и казуси :) 5 лъчево кръстовище , с лек завой на '' главния път '' и откраднати знаци ... :metal:
old alfist
26-09-2012, 14:22
Реда е такъв :1. Минават по споразумение.2. Теглят чоп.3. Вадят манивелите и който оцелее минава пръв, а другите да се оправят.
Такива казуси в ЗДВП колкото щеш .
Колкото и да спорите - правно 3.2.1
Житейски - 1.3.2
:metal:
Ако съм с черния ДжиБ, правно не ме интересува, а житейски сами се нагласят правилата в последователноста: Черен Джип, 1,2,3.4,5,6..... :metal:
Mind_Control
26-09-2012, 14:33
Ако съм с черния ДжиБ, правно не ме интересува, а житейски сами се нагласят правилата в последователноста: Черен Джип, 1,2,3.4,5,6..... :metal:
А ако се появи самосвал, 4-тири осен за по голяма достоверност? Предимството на черния джип отпада.
А ако се появи самосвал, 4-тири осен за по голяма достоверност? Предимството на черния джип отпада.
Ъ, ъ, в момента съм с него, даже икарусите от градския транспорт с пътниците спират, а две баби слизат и спират пешеходците по пешеходната пътека да моА да мИна..:sex::roll2:
После само циганите си купували книжки.... мъкаааааааааааааа
АНАЛИЗИРАЙТЕ СЕ !!!!!
tokata_pz_flex
26-09-2012, 15:14
Защо не се анализираш ти ?
Щото за да се анализирам сам ми трябват гимнастически умения... но двама човека могат да се анализират взаимно ... демек
АНАЛИЗИРАЙТЕ СЕ!
tokata_pz_flex
26-09-2012, 15:25
Ще те комбинираме тогава в някоя двойка де , за да не се чувстваш като не анализиран спамер :static:
tokata_pz_flex
26-09-2012, 15:34
Ааа , не знам . Ти подхвана темата ... значи ги разбираш :clap:
Susscrofa
26-09-2012, 16:43
Я пак?
Вземи картинката и нарисувай още един път да стане + кръстовище, без да променяш друго по нея.
Къде е излагацията, че не разбрах...
3 все така няма да има десностоящ... и все така ще пресича пътя на 1.
2 все така ще е десен за 1.
3 все така ще е десен за 2.
Къде е разликата... за излагацията да не питам пак?
На теб в матрицата ли са ти дали книжка?:screwy:
---------- Post added at 13:43 ---------- Previous post was at 13:42 ----------
Демек АНАЛФЕСТИВАЛ!
Няма ли да споделиш с нас, какво мислиш ти за този казус?:clap:
Няма ли да споделиш с нас, какво мислиш ти за този казус?:clap:
Ненко го остави ти, той сега държи някоя полуоска, или бърка в някой ауспух... мухахаха:static:
Susscrofa
26-09-2012, 16:55
Ненко го остави ти, той сега държи някоя полуоска, или бърка в някой ауспух... мухахаха:static:
Ти адвокат ли си му или го анализираш?
На теб в матрицата ли са ти дали книжка?:screwy:[COLOR="Silver"]
Свинчо, обясни ми и ти каква ще е разликата дали това е Т или + кръстовище при същата подредба и условие?
Трябва ли да ви го нарисувам?!?
Susscrofa
26-09-2012, 17:04
Свинчо, обясни ми и ти каква ще е разликата дали това е Т или + кръстовище при същата подредба и условие?
Трябва ли да ви го нарисувам?!?
Не извъртай темата:)
Аз с теб не съм обсъждал какво е кръстовището, а от гледна точка на правилника какъв е редът на преминаване през кръстовището.:pizza:
Кръстовището е нерегулирано. Номерацията е условна.
В каква последователност ще преминат трите МПС - та?
Задачата няма законово дефинирано решение , всеки има предимство и всеки трябва да даде предимство на някого ... нещо като перпетум мобиле, само дето тук няма "мобиле", а само кибичене -ако всички участници искат да спазят закона, никога няма да преминат през кръстовището ...
ecotronic
26-09-2012, 17:14
Задачата няма законово дефинирано решение , всеки има предимство и всеки трябва да даде предимство на някого ... нещо като перпетум мобиле, само дето тук няма "мобиле", а само кибичене -ако всички участници искат да спазят закона, никога няма да преминат през кръстовището ...
И кое поражда това заключение?
Ти адвокат ли си му или го анализираш?
Да!
Не се превъзбуждай толкова, да не 'фанеш некой инсулт на тая възраст! :-)
Susscrofa
26-09-2012, 17:25
Да!
Не се превъзбуждай толкова, да не 'фанеш некой инсулт на тая възраст! :-)
Не всички болести се хващат, някои се получават.
Изразявай се по-правилно.
---------- Post added at 14:25 ---------- Previous post was at 14:24 ----------
Какво сравнение само.:clap:
"Гениално" е!
Виждам СПУН-аджия тук....
Не всички болести се хващат, някои се получават.
Изразявай се по-правилно.
Знаех си, че си наясно с инсулта.
А 'се едно не съм те чул за забележката...
И кое поражда това заключение?
Лично мнение е , нямам намерение да го обяснявам в дълбочина ...
Не извъртай темата:)
Аз с теб не съм обсъждал какво е кръстовището, а от гледна точка на правилника какъв е редът на преминаване през кръстовището.:pizza:
За десния си говорим още от кръговите, какво да му коментирам?
Казуса обаче в реалността е идиотка като нерегулираното кръгово... занимателен е само на теория.
На практика, ако някой види подобно кръстовище е по-добре да сигнализира на КАТ да му сложат знаци.
И има ли смисъл да обяснявам защо?
Освен ако кръстовището не е някъде на къра, при такава ситуация трябва да се сигнализира на КАТ. На теория трябва да се спазва правилото на дясностоящия, а именно 3-2-1, но на практика първо ще мине този направо а именно 1, после ще мине 3 защото е отдясно на 2, който също е на ляв завой. Абе сложно е, в такива ситуации гледам реакциите на другите и ако ме чакат минавам. Ако не, ще викаме кат...
Susscrofa
26-09-2012, 19:17
За десния си говорим още от кръговите, какво да му коментирам?
Казуса обаче в реалността е идиотка като нерегулираното кръгово... занимателен е само на теория.
На практика, ако някой види подобно кръстовище е по-добре да сигнализира на КАТ да му сложат знаци.
И има ли смисъл да обяснявам защо?
Хахаха, тук няма казус.
Ясно е, кой кога трябва да мине.
На всяко квартално кръстовище ли ще слагаме знаци.
Не разбрах за кръговото само, там какво не ти е ясно?
Закона за движение по пътищата (http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/5279C541-3329-44DE-81D1-9E74E9E7F521/0/ZDVP.pdf) е един. Там в раздел XI чл. 48 ясно е написано:
"На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, а водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства независимо от местоположението и посоката им на
движение."
Единственият който няма ППС от дясната си страна е водач номер 3! След като той премине през кръстовището, следващият, който изпълнява това условие е номер 2 и накрая остава номер 1.
По ясно от това - здраве!
Закона за движение по пътищата (http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/5279C541-3329-44DE-81D1-9E74E9E7F521/0/ZDVP.pdf) е един. Там в раздел XI чл. 48 ясно е написано:
"На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, а водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства независимо от местоположението и посоката им на
движение."
Единственият който няма ППС от дясната си страна е водач номер 3! След като той премине през кръстовището, следващият, който изпълнява това условие е номер 2 и накрая остава номер 1.
По ясно от това - здраве!На мен нещо не ми е ясно, щот он требе да пропусне тоз срещу него ... цитата от закона се рее в предишните листя от темата, да не го повтарям ...
Susscrofa
26-09-2012, 19:29
На мен нещо не ми е ясно, щот он требе да пропусне тоз срещу него ... цитата от закона се рее в предишните листя от темата, да не го повтарям ...
Абе Вие книжки имате ли бре? хахахаха Гледай ква тема в автомобилен форум:)
Винаги дясностоящия е с предимство.
Това с левия завой е когато отсреща се движи автомобил, а той е спрял./дясностоящия е червен светофар/
Абе Вие книжки имате ли бре? хахахаха Гледай ква тема в автомобилен форум:)
Винаги дясностоящия е с предимство.
Това с левия завой е когато отсреща се движи автомобил, а той е спрял./дясностоящия е червен светофар/
То на схемата всички са спрели, и дума няма за светофар / което би намекнало за регулиране на кръстовището / ... предполага се, че и трите МПСта се движат, иначе първоначално зададеният въпрос е безмислен ... а и да не говорим, че дясностоящият на нерегулирано кръстовище НЕ винаги е с предимство ...
Щеше да е смешно, ако не е трагично ...
Satanism
26-09-2012, 19:54
(Поне едно време) в закона имаше една алинейка, която беше за такива ситуации и гласеше нещо от сорта на: При ситуация като горната, водачите спират и реда на преминаване е по взаимно разбирателство.....естествено написано като хората....сега не ми се рови, обаче, а и може вече да е отпаднало от закона...
Susscrofa
26-09-2012, 20:03
То на схемата всички са спрели, и дума няма за светофар / което би намекнало за регулиране на кръстовището / ... предполага се, че и трите МПСта се движат, иначе първоначално зададеният въпрос е безмислен ... а и да не говорим, че дясностоящият на нерегулирано кръстовище НЕ винаги е с предимство ...
Кога не е с предимство, великолепний?:clap:
---------- Post added at 17:03 ---------- Previous post was at 17:02 ----------
(Поне едно време) в закона имаше една алинейка, която беше за такива ситуации и гласеше нещо от сорта на: При ситуация като горната, водачите спират и реда на преминаване е по взаимно разбирателство.....естествено написано като хората....сега не ми се рови, обаче, а и може вече да е отпаднало от закона...
По времето на граф Дракула:)
При ситуация с три коли всичко е ясно:)
Виж с 4 е друга тема.:clap:
Когато не са на равнозначни пътища ... в заданието не се споменава това, обаче е съществено ...
Satanism
26-09-2012, 20:05
---------- Post added at 17:03 ---------- Previous post was at 17:02 ----------
По времето на граф Дракула:)
Oсвен ако Граф Дракула се е навъртал 2007ма година....
Следващата тема ще е за Петте кюшета без знаци :static:
Susscrofa
26-09-2012, 20:27
Когато не са на равнозначни пътища ... в заданието не се споменава това, обаче е съществено ...
Не знаеш какво означава закон, правилник, наредба и как се пише тя.
Ти правиш допускания, поставяш условия.
Второстепенният път винаги се указва със знак.
---------- Post added at 17:25 ---------- Previous post was at 17:24 ----------
А, възможно ли е да има някъде пет кюшета без знаци?
Някой ще го допусне ли?
---------- Post added at 17:27 ---------- Previous post was at 17:25 ----------
Така е и с кръговите, ти колко нерегулирани кръгови си виждал?
Не знаеш какво означава закон, правилник, наредба и как се пише тя.
Ти правиш допускания, поставяш условия.
Второстепенният път винаги се указва със знак.
---------- Post added at 17:25 ---------- Previous post was at 17:24 ----------
А, възможно ли е да има някъде пет кюшета без знаци?
Някой ще го допусне ли?
---------- Post added at 17:27 ---------- Previous post was at 17:25 ----------
Така е и с кръговите, ти колко нерегулирани кръгови си виждал?
Невинаги се указва със знаци... допускат се сума ти простотии... аз лично не съм
П.П.Не знам как се пишат закони и наредби, просто се опитвам да ги четя и спазвам ...
ecotronic
26-09-2012, 20:52
Колега, ти наистина имаш някакви си свои разбирания за правилника за движение на МПС.
Това е опасно за другите участници в движението.
Вервай ми, моля.:grandpa:
На практика би се получило: 1,3,2
Колега, ти наистина имаш някакви си свои разбирания за правилника за движение на МПС.
Това е опасно за другите участници в движението.
Вервай ми, моля.:grandpa:
Не съм вярващ... А ти като какъв говориш кое е опасно и кое не ?
Susscrofa
26-09-2012, 21:00
Невинаги се указва със знаци... допускат се сума ти простотии... аз лично не съм
П.П.Не знам как се пишат закони и наредби, просто се опитвам да ги четя и спазвам ...
Сподели нещо, което се допуска?
Не сподели с мен колко нерегулирани кръстовища тип "пет кьошета" знаеш?
---------- Post added at 18:00 ---------- Previous post was at 17:59 ----------
На практика би се получило: 1,3,2
На практика дебелата свиня минава на червено.
ecotronic
26-09-2012, 21:00
Говоря като човек, който изпитва ужас от това, че мога в подобна на дискутираната ситуация да срещна човек с твоите познания и схващания за правилника.
Susscrofa
26-09-2012, 21:01
Като човек, който с един въпрос разкри колко "празни" книжки има във форума:):clap:
Сподели нещо, което се допуска?
Не сподели с мен колко нерегулирани кръстовища тип "пет кьошета" знаеш?
---------- Post added at 18:00 ---------- Previous post was at 17:59 ----------
На практика дебелата свиня минава на червено.Домързя ме да те цитирам точно и явно многоточието те е затруднило ... няма да споделям с теб нищо, николко не съм виждал, но каква е разликата между 3,4 или 5 кюшета ? Кажи ми по закон, наредба или седянка ?
---------- Post added at 21:08 ---------- Previous post was at 21:04 ----------
Говоря като човек, който изпитва ужас от това, че мога в подобна на дискутираната ситуация да срещна човек с твоите познания и схващания за правилника.
Не си единствен ... ако сме в подобна ситуация на пътя и не знаеш кои са останалите № , ти какво би направил ? Сподели и кой № си ти .../ опция е да избереш и № за мен... /
ecotronic
26-09-2012, 21:16
Не си единствен ... ако сме в подобна ситуация на пътя и не знаеш кои са останалите № , ти какво би направил ? Сподели и кой № си ти .../ опция е да избереш и № за мен... /
Виж сега как стоят реално нещата:
Нормално един човек, притежаващ книжка следва да реши задачката от темата за не-повече от 15 секунди.
Друг е въпросът, че в реална обстановка, решението на задачата трябва да се получи подсъзнателно на базата на опита и подготовката.
Просто, защото често пъти тези 15 секунди тогава ги нямаме.
А ние тук си седим и се обясняваме надълго и нашироко и въпреки това някои колеги все още не са убедени във верния отговор и продължават да настояват на своето.
Ей това ме плаши, защото като гледам по груба преценка в този форум за автомобилисти по този елементарен казус около 20% от хората дават ГРЕШЕН отговор.
А това означава, че ежедневно по пътищата по които се движим, се движат и 20% убийци.
Не пиша това за да си чеша пръстите или за да обиждам някого.
Виж сега как стоят реално нещата:
Нормално един човек, притежаващ книжка следва да реши задачката от темата за не-повече от 15 секунди.
Друг е въпросът, че в реална обстановка, решението на задачата трябва да се получи подсъзнателно на базата на опита и подготовката.
Просто, защото често пъти тези 15 секунди тогава ги нямаме.
А ние тук си седим и се обясняваме надълго и нашироко и въпреки това някои колеги все още не са убедени във верния отговор и продължават да настояват на своето.
Ей това ме плаши, защото като гледам по груба преценка в този форум за автомобилисти по този елементарен казус около 20% от хората дават ГРЕШЕН отговор.
А това означава, че ежедневно по пътищата по които се движим, се движат и 20% убийци.
Не пиша това за да си чеша пръстите или за да обиждам някого.
Не ми отговори обаче ...
Susscrofa
26-09-2012, 21:29
Елементарно е бре мой:)
Седиш и чакаш, докато дясностоящия премине........
А ако нямаш дясностоящ, преминаваш, независимо какъв завой правиш:)
ecotronic
26-09-2012, 21:31
Не ми отговори обаче ...
Извинявай.
Ето я тук картинката:
Ако аз съм № 2 а ти си №1 какво трябва да са случи?
Хахахааа, представям си как Жорко слиза от колата, сяда на асвалта и почва да чака.... :respect: :clap:
Не съм ти "твой", независимо какъв смисъл влагаш в това... а тези срещу теб какви ще ти се падат ?
Жоре, нема смисъл..... :hmm:
3,2,1 :static:
:clap:най добрата ми ученичка;)
old alfist
26-09-2012, 21:38
Като знам, че вече все повече хора използват мигачите за разнообразие, защото им е скучно без тях и си представям в тази ситуация какво би се случило, ако кръстовището остане без знаци, нерегулирано.
Susscrofa
26-09-2012, 21:39
Не съм ти "твой", независимо какъв смисъл влагаш в това... а тези срещу теб какви ще ти се падат ?
Никакви, освен когато те нямат дясностоящ, тогава и двамата нямате ДЯСНОСТОЯЩ и той е с предимство, защото ти правиш ляв завой, но запомни, това важи само когато и двамата нямате дясностоящ.:)
Изхождаш само от правото на дясностоящия, както е и при кръговото, ама матричарчето се покри нещо.
Дясностоящ, мисли, наш, ваш или каквото искаш там.:clap:
Като знам, че вече все повече хора използват мигачите за разнообразие, защото им е скучно без тях и си представям в тази ситуация какво би се случило, ако кръстовището остане без знаци, нерегулирано.
Имам приятел който не му изключва и като пусне мигача на кръстовище, не го гаси до следващото. Настава фън понякога. :-)
Susscrofa
26-09-2012, 21:40
Жоре, нема смисъл..... :hmm:
Ооооо, ето още един,с категория каруца, и тескере от дядо Цако каруцаря.
Ти си коня с капаци тук, разглеждащ ситуацията само и единствено като дясностоящ.
Арееее, факю ту макю..... :D
Susscrofa
26-09-2012, 21:47
Ти си коня с капаци тук, разглеждащ ситуацията само и единствено като дясностоящ.
Арееее, факю ту макю..... :D
Така я разглежда законЪТ бре, Фродо.
Хахаха, тук няма казус.
Ясно е, кой кога трябва да мине.
На всяко квартално кръстовище ли ще слагаме знаци.
Не разбрах за кръговото само, там какво не ти е ясно?
На теб явно не ти е ясно защо се налага на кръговите да има знаци или ще се самозапушат :metal:
Ясно е и тук само на картинка, опита показва друго.
Да, по-добре да има знаци от колкото чести ПТП та.
ecotronic
26-09-2012, 21:52
Мислех, че темата ще се приключи с 5 - 6 верни отговора в първите постове............
Пък тя каква стана..........:shutup:
Susscrofa
26-09-2012, 21:55
На теб явно не ти е ясно защо се налага на кръговите да има знаци или ще се самозапушат :metal:
Ясно е и тук само на картинка, опита показва друго.
Да, по-добре да има знаци от колкото чести ПТП та.
Държавата е виновна, за неграмотните ни Шафиори.
Как точно ще се запушат, както се "запушва" кръговото без предимство около руски паметник ли:)
Тук принципно си прав, но ако някога попаднеш на кръгово без знаци/такова животно нема/ да знаеш, че дясностоящия е с предимство, а не този в кръговото.
old alfist
26-09-2012, 21:58
Представям си как този №1, взависимост от това дали има някой в дясно от него, ще трябва да спре праволилейното си движение и да пропусне разминаващият се с него, за да завие наляво, а ако го няма да продължи направо с предимство - това направо са си IF-функции.
Susscrofa
26-09-2012, 22:01
Представям си как този №1, взависимост от това дали има някой в дясно от него, ще трябва да спре праволилейното си движение и да пропусне разминаващият се с него, за да завие наляво, а ако го няма да продължи направо с предимство - това направо са си IF-функции.
Ти когато подхождаш към кръстовище не гледаш ли на дясно бре? Абе какво ви става днес бре...хахахаха:clap:
Сигурно гледаш този срещу теб и си казваш този ще завива наляво, сега съм аз....хахахахахахаха
Държавата е виновна, за неграмотните ни Шафиори.
Как точно ще се запушат, както се "запушва" кръговото без предимство около руски паметник ли:)
Тук принципно си прав, но ако някога попаднеш на кръгово без знаци/такова животно нема/ да знаеш, че дясностоящия е с предимство, а не този в кръговото.
Теб явно не те мързи да обясняваш очевадното или просто не четеш/помниш. :grandpa:
Чисто кръгово без знаци може да функционира само в английско движение (и животното и правилото на десния е измислено там).
В нашето (и в нашия закон) кръговото е сбор от кръстовища във всяко от които важи отделно предимство.
Ха сега си нарисувай едно кръгово и виж сам защо ще се самозапуши.
Руски паметник си има и знаци там и друга логика... сети се сам каква :)
.... Дааааааа, даааааааа, видяхме те, как четеш закона.... :horror: Кърмит :falos:
Аз защо им обяснявам, че е същата идиотка като кръгово без знаци, по закон е така, но реално трябват знаци (освен ако не иде реч за междублокови алеи).
Susscrofa
26-09-2012, 22:04
Теб явно не те мързи да обясняваш очевадното или просто не четеш/помниш. :grandpa:
Чисто кръгово без знаци може да функционира само в английско движение (и животното и правилото на десния е измислено там).
В нашето (и в нашия закон) кръговото е сбор от кръстовища във всяко от които важи отделно предимство.
Ха сега си нарисувай едно кръгово и виж сам защо ще се самозапуши.
Руски паметник си има и знаци там и друга логика... сети се сам каква :)
Допълних поста си!
Кръговото е кръстовище:)
Няма нерегулирано кръгово, ти сам каза защо, но ти отклони темата:clap:.
Допълних поста си!
У нас поне кръговото е сбор от кръстовища... иначе няма казус (и у нас и по света) при който вече навлязъл в кръстовището да осигурява предимство.
old alfist
26-09-2012, 22:06
Ти когато подхождаш към кръстовище не гледаш ли на дясно бре? Абе какво ви става днес бре...хахахаха
Да гледаш надясно, но трябва да пропуснеш друг водач и то само ако завива наляво.
Susscrofa
26-09-2012, 22:08
Аз защо им обяснявам, че е същата идиотка като кръгово без знаци, по закон е така, но реално трябват знаци (освен ако не иде реч за междублокови алеи).
И ти предлагаш всяко малко кръстовище да се товари със знаци даващи предимство на едното направление?
Ти добре ли си?:clap:
---------- Post added at 19:08 ---------- Previous post was at 19:07 ----------
Да гледаш надясно, но трябва да пропуснеш друг водач и то само ако завива наляво.
Важното тук е, че когато видиш, че идва някой отдясно ти ковеш, спираш и от тук насетне действате 3,2,1.
И ти предлагаш всяко малко кръстовище да се товари със знаци даващи предимство на едното направление?
Ти добре ли си?:clap:
Аз съм си много добре, ти не си явно в час... или те мързи да четеш 8)
ecotronic
26-09-2012, 22:09
Ако имаш впредвид задачата от темата, то моля, да обясниш, защо е "същата идиотка" като кръгово без знаци?
Susscrofa
26-09-2012, 22:14
У нас поне кръговото е сбор от кръстовища... иначе няма казус (и у нас и по света) при който вече навлязъл в кръстовището да осигурява предимство.
Да, защото винаги има знаци.
Къде прочете това определение за кръгово и аз съм го срещал, но не ми се рови сега пак.:)
При кръговото няма казус, защото винаги има знаци.
Но тук ставаше дума за друго.
---------- Post added at 19:14 ---------- Previous post was at 19:10 ----------
кръгово кръстовище - място където два или повече пътя се пресичат, разделят
или събират на едно ниво и транспортните потоци от различните направления се
вливат или отливат в еднопосочно кръгово движение около централен остров в
посока обратна на часовниковата стрелка.
old alfist
26-09-2012, 22:14
Ти когато подхождаш към кръстовище не гледаш ли на дясно бре? Абе какво ви става днес бре...хахахаха
Виждането е едно, а реакциите взависимост от желаната посока на другите е нещо друго.
На времето за да допуснат някой до курсове за категория В се ходеше на психотест, в който се изследваше скоростта и съответността на реакциите съобразени с поредица от звукови и светлинни сигнали.
.....
Закончо, а да те питам ли за приликите и разликите между 'равнозначни пътища' и 'нерегулирано кръстовище'?
old alfist
26-09-2012, 22:17
Закончо, а да те питам ли за приликите и разликите между 'равнозначни пътища' и 'нерегулирано кръстовище'?
Няма разлика.
Susscrofa
26-09-2012, 22:21
Виждането е едно, а реакциите взависимост от желаната посока на другите е нещо друго.
На времето за да допуснат някой до курсове за категория В се ходеше на психотест, в който се изследваше скоростта и съответността на реакциите съобразени с поредица от звукови и светлинни сигнали.
Виж колко е лесно.
Караш и спираш защото имаш дясностоящ и си казваш, че няма да мръднеш докато той не мине, той пък кове заради този срещу теб защото той му е дясностоящ и си казва, че докато той не мине той няма да тръгне. Този с левия завой знае правилата и разбира ситуацията и преминава.............
---------- Post added at 19:20 ---------- Previous post was at 19:18 ----------
Въпросът ти е тъп, но това е разбираемо за теб.
А ти знаеш ли, че Колумб е открил Хамерика.
---------- Post added at 19:21 ---------- Previous post was at 19:20 ----------
Няма разлика.
Само да добавя, че неравнозначните пресичащи се пътища винаги са обозначени със знак.
Няма разлика.
Интересно :static:... Kuku, ти си ...
Susscrofa
26-09-2012, 22:26
Интересно :static:... Kuku, ти си ...
Браво мой, как само му подаде топката:)
Само се чудя защо сте двама, логично е да сте трима:)
Само да добавя, че неравнозначните пресичащи се пътища винаги са обозначени със знак.Не са винаги ...
Susscrofa
26-09-2012, 22:29
Не са винаги ...
Хаха:clap:
Ще надминеш куку, а мислех, че той е недостижим.:clap:
Браво мой, как само му подаде топката:)
Само се чудя защо сте двама, логично е да сте трима:)
Нямам представа, с него не се познаваме ...
---------- Post added at 22:30 ---------- Previous post was at 22:29 ----------
Хаха:clap:
Ще надминеш куку, а мислех, че той е недостижим.:clap:
Това нещо състезание ли е тука ? :respect:
old alfist
26-09-2012, 22:33
Само да добавя, че неравнозначните пресичащи се пътища винаги са обозначени със знак.
Благодаря зя добавката.
Мале, мале, мале..... двама сме, защото третия е номер 1 и чака, мис Пиги :idea:
Жорко, като ти казвам, че няма смисъл.... дясностоящия си знае и дясностоящия си бае! :static:
Susscrofa
26-09-2012, 22:35
Нямам представа, с него не се познаваме ...
---------- Post added at 22:30 ---------- Previous post was at 22:29 ----------
Това нещо състезание ли е тука ? :respect:
Добре де, ти виждал ли си някъде селски път да пресича главен път бе знак стоп? /изключвам възможността знака да е откраднат или бутнат/
---------- Post added at 19:35 ---------- Previous post was at 19:34 ----------
Мале, мале, мале..... двама сме, защото третия е номер 1 и чака, мис Пиги :idea:
Жорко, като ти казвам, че няма смисъл.... дясностоящия си знае и дясностоящия си бае! :static:
Ти не знаеш ли трима за какво е нарицателно?
Поредната тема, в която се наака:)
Бегай се замивай и си лЕгай.
ФЕРАРИСТ
26-09-2012, 22:37
1 3 2 - при положение че всички са в движение и няма кьорав знак.....
Не си личи, но от любопитство - Т-образно кръстовище ли е това.....:grandpa::grandpa:
Susscrofa
26-09-2012, 22:40
Не си личи, но от любопитство - Т-образно кръстовище ли е това.....:grandpa::grandpa:
Хахаха, ето го номер 3.:clap:
---------- Post added at 19:40 ---------- Previous post was at 19:38 ----------
Как ще мине 1 като 2 му е отдясно, а?
Добре де, ти виждал ли си някъде селски път да пресича главен път бе знак стоп? /изключвам възможността знака да е откраднат или бутнат.
Някъде в картинката да се споменава къде е кръстовището ? В градо или у село или па в полята ? Т-синор или друго ? :bored:
old alfist
26-09-2012, 22:44
Важното тук е, че когато видиш, че идва някой отдясно ти ковеш, спираш и от тук насетне действате 3,2,1.
Да обаче №2, който е дясностоящ на №1, в този момент вижда №3, а номер 3 вижда №1.
Това просто е ситуация, при която и тримата водачи трябва да са концентрирани в един и същи момент, а това все по-малко може да се случи - затова и най-малките кръстовища трябва да се регулират.
Допълних поста си!
Я провери в листовките дали няма :)
http://www.shofior.com/wordpress/?cat=22&paged=10
http://www.shofior.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/12/3_1_6.jpg
Изпитен лист 3.1 въпрос 6.
Въпрос: При тази ситуация с предимство е:
А. червеният автомобил
Б. жълтият автомобил
Верен отговор: Б. Жълтият автомобил
Пояснение: Когато има кръгово движение сигнализирано с пътен знак Г12, редът за преминаване се определя чрез правилото на дясностоящия или от допълнително поставени пътни знаци (ако има такива).
А в самия закон няма и дума за такива кръстовища вече...
ЗДП е такова малоумие на моменти... преписването мотамо е вредно.
Ако е цяло кръстовище червения е вече навлязъл, по коя логика трябва да спира, ако са отделни кръстовища то защо не са описани в закона?
Susscrofa
26-09-2012, 22:46
Я провери в листовките дали няма :)
А в самия закон няма и дума за такива кръстовища вече...
ЗДП е такова малоумие на моменти... преписването мотамо е вредно.
Има такава листовка, но това не означава, че има такова кръгово.
Оооооо, майко мила.... Пиги, ти си рЕеееееееедко тъпо копеле :!:
Дясностоящия та дясностоящия..... ще се пребиеш някъде :idea:
Изчаквам отговора на "нещото", преди да ти отговоря по същество ...
Susscrofa
26-09-2012, 22:46
Да обаче №2, който е дясностоящ на №1, в този момент вижда №3, а номер 3 вижда №1.
Това просто е ситуация, при която и тримата водачи трябва да са концентрирани в един и същи момент, а това все по-малко може да се случи - затова и най-малките кръстовища трябва да се регулират.
Да, и номер 3 вижда, че само той няма дясностоящ.
3-2-1 е редът на преминаване и той се определя от дясностоящият.
В старият правилник, при Т образно кръстовище, движещите се по главата са с предимство. Очевидна е логичността на подобно правило и за това е по-логично 1-3-2.
В съвременното интерпретиране на закона, правото да премине пръв е на този, който е най-близо до пресечната точка на траекториите им.
Това винаги е дясностоящият.
За това е 3-2-1.
Susscrofa
26-09-2012, 22:49
Оооооо, майко мила.... Пиги, ти си рЕеееееееедко тъпо копеле :!:
Дясносто[щия та дясностоящия..... ще се пребиеш някъде :idea:
Такъв е закона бе кифло:)
Ако стане ПТП знам какво ще напише катаджията вещо лице:)
---------- Post added at 19:49 ---------- Previous post was at 19:48 ----------
В старият правилник, при Т образно кръстовище, движещите се по главата са с предимство. Очевидна е логичността на подобно правило и за това е по-логично 1-3-2.
В съвременното интерпретиране на закона, правото да премине пръв е на този, който е най-близо до пресечната точка на траекториите им.
За това е 3-2-1.
:clap:
old alfist
26-09-2012, 22:49
Да, и номер 3 вижда, че само той няма дясностоящ.
И по твоята логига №3, тъй като няма дясностоящ и кара като руския цар.
За това е 3-2-1.
Е а де, в стария правилник имаше траектории, имаше кръгови и т.н.
Сега мотамо едното правило на десния (не, че и него научават някои) и казуси идиотки в листовките и форумите :clap:
Ако стане ПТП знам какво ще напише катаджията вещо лице:)
Да не специализираш медиумни науки ?
Susscrofa
26-09-2012, 22:51
И по твоята логига №3, тъй като няма дясностоящ и кара като руския цар.
Не, те и тримата ще спрат, но нали някой ще трябва да отключи пъзела в един момент.
Да бе, Свинки, видяхме, че го разбираш закона :respect:
Susscrofa
26-09-2012, 22:51
Да не специализираш медиумни науки ?
Не, просто чета такива неща:pizza:
Има такава листовка, но това не означава, че има такова кръгово.
Щом има листовка значи има казус... кръговото едно кръстовище ли е или сбор от такива (пак питам, ако е едно цяло кръстовище от кога и от къде навлезлия вече в кръстовището спира да дава предимство?).
Цялата ни правна уредба е същата боза...
Е а де, в стария правилник имаше траектории, имаше кръгови и т.н.
От '99 има "актуален" закон ...
Абе първо минава джипа , пък после другите да се оправят :) Нещо такова пишеше в закона май :)
От '99 има "актуален" закон ...
Е аз имам книжка от 94 ... помня от когато и курсовете бяха курсове.
ФЕРАРИСТ
26-09-2012, 22:55
Е няма как 3 да направи ляв завой пред движещ се направо 1.......2 няма как да направи ляв завой пред 3 ако правилото за десния важи и значи трябва да изчака 3 който от своя страна да изчака 1.......
Не, просто чета такива неща:pizza:
Викаш ли духове ?
old alfist
26-09-2012, 22:55
Не, те и тримата ще спрат, но нали някой ще трябва да отключи пъзела в един момент.
Реда е такъв :
1. Минават по споразумение.
2. Теглят чоп.
3. Вадят манивелите и който оцелее минава пръв, а другите да се оправят
Това го писах в ранния слебяд днес
Абе първо минава джипа , пък после другите да се оправят :) Нещо такова пишеше в закона май :)
Нищо лично, но не уцели момента ...
Susscrofa
26-09-2012, 22:57
Е няма как 3 да направи ляв завой пред движещ се направо 1.......2 няма как да направи ляв завой пред 3 ако правилото за десния важи и значи трябва да изчака 3 който от своя страна да изчака 1.......
Айде прочети цялата тема, ако обичаш.
ecotronic
26-09-2012, 22:57
За това е 3-2-1.
А ти кой точно стар правилник цитираш?
Щото аз взех книжка през 1980 г. И тогава това с правата при T - образното кръстовище, която отнема предимството на дясностоящия го нямаше. Ще да е бил бая стар правилник.
ПРАВИЛНИК
за прилагане на Закона за движението по пътищата
(Обн., ДВ, бр. 9 от 1974 г., изм., бр. 73 от 1976 г.; изм. и доп., бр. 26 от 1982 г.; доп., бр. 40 от 1986 г.; изм., бр. 73 от 1987 г.; бр. 68/88 г. и бр. 71/91 г.)
(Отм., ДВ, бр. 22 от 1996 г.)
Чл. 82. (1) На нерегулирано кръстовище предимство има пътното превозно средство, което се намира или приближава кръстовището от дясната страна на другите превозни средства, независимо от посоката на движението им.
(2) Правилото от предходната алинея важи и за кръстовище с кръгово движение, означено със знак N: 78, както и за Т-образно кръстовище.
Susscrofa
26-09-2012, 22:58
Щом има листовка значи има казус... кръговото едно кръстовище ли е или сбор от такива (пак питам, ако е едно цяло кръстовище от кога и от къде навлезлия вече в кръстовището спира да дава предимство?).
Цялата ни правна уредба е същата боза...
Дадох ти определение за КРЪГОВО КРЪСТОВИЩЕ.
Значи ще се заглявят на мегданя ...
Прав си и аз така мисля, но някой чул някакво правило за дясностоящ и само го повтарят без да мислят:screwy::metal:
Susscrofa
26-09-2012, 22:59
Викаш ли духове ?
Такива дето духат ли?
Дадох ти определение за КРЪГОВО КРЪСТОВИЩЕ.
Отвори ЗДП и намери такова ... не се прави на треснат.
Няма да намериш обаче.
Изрично проверих.
Susscrofa
26-09-2012, 23:00
Прав си и аз така мисля, но някой чули някакво правило за дясно стоящ и само го повтарят без да мислят:screwy::metal:
Това е основен член:metal:
А ако му сложат знак на тоя ляв (3 с/у 1), че е с предимство (защото минавам често през подобно макар и не Т образно)?
Докато търсиш за кръговото, бръкни и дай за нерегулираното? Паляк....
Такива дето духат ли?
Ти знаеш по-добре, предполагам ...
Susscrofa
26-09-2012, 23:03
Това е за новодошлите.
Добре де , не е ли време вече някой да каже верния отговор на 100% ????
Това е за новодошлите.
Браво ... сега дай отначало кой десен, кой ляв и кой отпред и кой отзад ...
ecotronic
26-09-2012, 23:12
Добре де , не е ли време вече някой да каже верния отговор на 100% ????
3 - 2 - 1
Това е единствено верният отговор. Всеки, който мисли друго, най-добре да си скъса книжката!
Това е.
Susscrofa
26-09-2012, 23:16
Отвори ЗДП и намери такова ... не се прави на треснат.
Няма да намериш обаче.
Изрично проверих.
Знам, че няма такова, но аз ти го дадох:clap:
А и то се казва кръгово кръстовище, парексаланс - кръстовище.
---------- Post added at 20:16 ---------- Previous post was at 20:15 ----------
Горките катаджии, с какви безумци си имат работа:clap:
old alfist
26-09-2012, 23:19
3 - 2 - 1
Това е единствено верният отговор. Всеки, който мисли друго, най-добре да си скъса книжката!
Това е.
Предпочитам да си скъсам книжката, околкото да ме потрошат или да ми сплескат ламарините, въпреки предимството ми.
3 - 2 - 1
Това е.
Де да беше толко просто ...
А и то се казва кръгово кръстовище, парексаланс - кръстовище.
Казва се, но освен два знака нищо не е останало от него в закона.
И ако е неразделно кръстовище като как навлезлия в него трябва да спира да дава предимство питам?
Или реално закона го третира като купчина свързани Т образни?
Единствения верен отговор е 5-11-32-8-27-46 :idea:
П.П.1
Това не са числата от тотото :!:
П.П.2
Суска, много си тъп!
П.П.3
Наздраве....
Законодателно "нещо" ...
Айде и бате Боби да ви попита нещо....?...стига сте се въртяли в кръг:screwy:...на "Руски паметник" или на "Пушкин"...има много такива кръгови...свят да ви се завиее...Я ми кажете....? карам си по бул."Ц. Борис-3"...и завивам по "Житница" на дясно и един от лукалното платно ме нацелва.....кой е виновен...???:pizza:
п.п....и при мен зелен свтофар и при него същият цвят....
---------- Post added at 23:18 ---------- Previous post was at 23:11 ----------
И ако е неразделно кръстовище като как навлезлия в него трябва да спира да дава предимство питам?
Навлизаш и гледаш знаците....иначе си аут......ако ми отговориш на по горният въпрос....може да вземеш и шофьорска книжка:)))
ако е неразделно кръстовище като как навлезлия в него трябва да спира да дава предимство питам
Това пък е абсолютно стандартна ситуация - примерно всички крътовища по Г.М. са такива. Тези за ляв завой, въпреки че са на навлезли трябва да изчакат тези, които са направо (нищо че не са навлезли). Не виждам какъв е казуса тук. По какъв точно начин навлизането в кръстовището дава някакво предимство?
Susscrofa
27-09-2012, 09:06
Законодателно "нещо" ...
В един от проектозаконите имаше такова определение.
Ти досега използва ли нещо законодателно? хахаха
Що се излагате?
---------- Post added at 05:37 ---------- Previous post was at 05:35 ----------
Ти си навлязъл в кръга, все още не и пресякъл оста на пътя, на този който има предимство пред теб.
Това си е кръстовище от всякъде.
---------- Post added at 05:39 ---------- Previous post was at 05:37 ----------
Единствения верен отговор е 5-11-32-8-27-46 :idea:
П.П.1
Това не са числата от тотото :!:
П.П.2
Суска, много си тъп!
П.П.3
Наздраве....
Дори тъпотиите не ти се получават:)
Глупав, дебел, плешив без чувство за хумор......ужасът за всяка жена.:wierdo:
---------- Post added at 05:52 ---------- Previous post was at 05:39 ----------
http://dokkpbdp.mvr.bg/NR/rdonlyres/9AC911F8-E231-44DD-ABD4-E45A5FB132F2/0/novzakon.pdf
Ето тук е определението за кръгово, което постнах, но това е останало неприето, явно.:band:
---------- Post added at 06:06 ---------- Previous post was at 05:52 ----------
Айде и бате Боби да ви попита нещо....?...стига сте се въртяли в кръг:screwy:...на "Руски паметник" или на "Пушкин"...има много такива кръгови...свят да ви се завиее...Я ми кажете....? карам си по бул."Ц. Борис-3"...и завивам по "Житница" на дясно и един от лукалното платно ме нацелва.....кой е виновен...???:pizza:
Навлизаш и гледаш знаците....иначе си аут......ако ми отговориш на по горният въпрос....може да вземеш и шофьорска книжка:)))
Тук вече има известен казус, Бобка:)
Няма определение за локално:)
Въпросът е: локалното второстепенен път ли е, подход към главен път ли е? Ако е така, то правещите десен завой от главния път са с предимство пред движещите се направо по локалното.:)
"Нещо", дай дефиниция на кръстовище на равнозначни пътища ...
А за локалното едно време си го имаше в закона или в правилника кой. Е с предимство
Дори тъпотиите не ти се получават:-)
Глупав, дебел, плешив без чувство за хумор......ужасът за всяка жена.:wierdo:Ти си плашещо комплексиран!!! :icon_frown:
няма какво повече да кажа:
http://www.svetofar.com/index.php?action=listovki-2012&listovka=1&x=0&startTime=1348727589&page=19&wrongAnswers=5&points=29
наистина всеки мислил различно от 3-2-1, да положи някакви усилия да научи правилата за движение по пътищата, защото е въпрос на време да убиете или осакатите някой невинен
Susscrofa
27-09-2012, 09:50
"Нещо", дай дефиниция на кръстовище на равнозначни пътища ...
А за локалното едно време си го имаше в закона или в правилника кой. Е с предимство
Защо го искаш това?
http://www.svetofar.com/index.php?action=listovki-2012&listovka=1&x=0&startTime=1348727589&page=19&wrongAnswers=5&points=29
наистина всеки мислил различно от 3-2-1, да положи някакви усилия да научи правилата за движение по пътищата, защото е въпрос на време да убиете или осакатите някой невинен
:clap2:
Точно и ясно!
Susscrofa
27-09-2012, 09:52
Ти си плашещо комплексиран!!! :icon_frown:
Не се ли умори да повтаряш едно и също?
Плашеща е глупостта, а не комплексите.
Комплексите често дърпат света напред, докато глупостта винаги тегли назад.
Ти не се ли умори да демонстрираш едно и също?
Знания се трупат лесно - комплексите могат да те съсипят!
Глупоста не може ли да бъде комплекс?
ecotronic
27-09-2012, 10:24
Този от локалното е с предимство.
Прав си и аз така мисля, но някой чул някакво правило за дясностоящ и само го повтарят без да мислят:screwy::metal:
Колега, законите се коват, за да не мислиш!
Хората са мислили, мислили и накрая са приели нещо и ти го дават в съкратен вид.
Ако искаш да мислиш, завърши право и стани политик!:Tease:
В закона са залегнали няколко принципа.
Относно правилата има ред на тежест.
Когато си противоречат, както в нашия казус, се гледа тази градация.
Тя е:
Регулировчик: полицай, училищен полицай, служител от ГО.
Светлинна сигнализация: светофари.
Пътна маркировка.
Дясностоящ
Посоката на движение: завиващият наляво е без предимство пред движещите се направо или завиващи надясно.
Точно последните две неща ги бъркате!
Иначе тия в локалното са без предимство.
ecotronic
27-09-2012, 10:45
Иначе тия в локалното са без предимство.
Това не е вярно!
Ха, някой май се чудеше защо обяснявам, че дали е Т или + кръстовище за случая разлика нулева :)
Мерси за онагледяването... мързеше ме да рисувам.
Това не е вярно!
Обоснови се!
ecotronic
27-09-2012, 11:03
Обоснови се!
1 - На изхода на локалното платно няма знак за пресичане на път с предимство.
2 - Движещият се по локалното платно преминава на зелен светофар.
3 - Този, който прави завой от централното платно също минава на зелен светофар.
Следователно пресечната точка на двете траектории представлява пресечна точка на равностойни пътища и предимство има отново дясностоящият.
Частта от ЗДП:
"На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, а водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства независимо от местоположението и посоката им на движение"
adv_petrov
27-09-2012, 11:08
1 - На изхода на локалното платно няма знак за пресичане на път с предимство...
Следователно пресечната точка на двете траектории представлява пресечна точка на равностойни пътища и предимство има отново дясностоящият.
Частта от ЗДП...
Абсолютно.
3 - Този, който прави завой от централното платно също минава на зелен светофар.
Частта от ЗДП:
"На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, а водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства независимо от местоположението и посоката им на движение"
Нямах това в предвид.
В закона изрично беше отбелязано, че тия в локалното са без предимство, независимо кой на къде завива.
Ако го няма сега това положение в закона, явно разчитат на пътните знаци.
А явно и аз трябва да си поопресня знанията.:cheers:
Susscrofa
27-09-2012, 11:29
Ти не се ли умори да демонстрираш едно и също?
Знания се трупат лесно - комплексите могат да те съсипят!
Глупоста не може ли да бъде комплекс?
ГлупосТТа, не виждам как може да бъде комплекс.
Човек може да е има комплекс, заради това, че е глупав.
Знания не се трупат никак лесно:)
А още по-трудно е тези знания да се приложат на практика, това се учи най-трудно.
Аз нищо не демонстрирам, аз изразявам мнения, дискутирам, задавам въпроси и т.н.
Ти си човекът, който занимава аудиторията с мен, което ме ласкае разбира се.8)
---------- Post added at 08:29 ---------- Previous post was at 08:21 ----------
Частта от ЗДП:
http://media.snimka.bg/4590/015436202-big.jpg
А при наличие на този знак, без да имаш на локалното знак за път без предимство.
Ебааааатииииииии дървения философ.....
Глупостта не е комплекс на човека, но човека е комплексиран от глупоста си - не по врат, а по шия :hmm:
Само и само да кажеш нещо, може да напишеш най-голямата глупост на света, но трябва винаги твоята дума да е последна - това изоооообщо не е комплекс на търсещия изява недоразбран дървен философ, изоооообщо :laughing1: :laughing1: :laughing1:
Затруднения в трупането на знания може да изпитва всеки, както много хора изпитват лекота при наличие на задоволителна доза интерес за развитие в дадена насока! Само ти разбираш от всичко и си компетенетен по всички въпроси - което изооооообщо не е болестно състояние на егоцентризъм, ама изоооообщо :laughing1: :laughing1: :laughing1:
При прилагането на практика също - не е, както да плямпаш глупости по цял ден във форума и да си вреш носа навсякъде, щото си нямаш друга работа..... пък ти го наричай, както си искаш - изразяване на мнение, задаване на въпроси, разискване..... все си остават комплексите на блатния трол, с които занимаваш всички :!:
Факта, че не веднъж пръв отправяш лични/личностни нападки срещу мен и други хора, показва достатачно изразително, че не си нищо повече от комплексиран форумен герой.... в което няма нищо лошо, защото все някой трябва да ни забавлява :laughing1: :laughing1: :laughing1:
---------- Post added at 12:22 ---------- Previous post was at 12:04 ----------
....
Нали казахте, че "равнозначни пътища" и "нерегулирано кръстовище" е едно и също?
Локалното има светофар.... :hmm:
То отделно кръстовище ли е?
Защо го искаш това?
За да стане ясно какво е кръстовище на равнозначни пътища и кое кръстовище е или не е такова ... чак тогава може да гледаме за дясностоящи или вървящи ...
Susscrofa
27-09-2012, 12:52
За да стане ясно какво е кръстовище на равнозначни пътища и кое кръстовище е или не е такова ... чак тогава може да гледаме за дясностоящи или вървящи ...
Задачката за какво кръстовище е според теб?
ecotronic
27-09-2012, 12:55
Нали казахте, че "равнозначни пътища" и "нерегулирано кръстовище" е едно и също?
Не са едно и също нещо.
Нерегулираното кръстовище означава, че няма регулировчик, светофар, знаци, маркировка...........и при него правилата са тези, които законът е утвърдил.
В случая с равностойните пътища има светофари, знаци.............но възникват ситуации при които възниква конфликт, който примерно светофарът не може да разреши (както е в случая с локалното).
- И двамата минават на зелено, и за двамата няма знак указващ пресичане на път с предимство...........тогава остава конфликтът да се реши с правилото за нерегулирано кръстовище.
Накратко:
При равностойните пътища ситуацията в която се намират МПС-тата е равностойна (с еднакви права, получени от средството за регулиране с по-висок приоритет).
Susscrofa
27-09-2012, 12:58
Ебааааатииииииии дървения философ.....
Глупостта не е комплекс на човека, но човека е комплексиран от глупоста си - не по врат, а по шия :hmm:
Само и само да кажеш нещо, може да напишеш най-голямата глупост на света, но трябва винаги твоята дума да е последна - това изоооообщо не е комплекс на търсещия изява недоразбран дървен философ, изоооообщо :laughing1: :laughing1: :laughing1:
Затруднения в трупането на знания може да изпитва всеки, както много хора изпитват лекота при наличие на задоволителна доза интерес за развитие в дадена насока! Само ти разбираш от всичко и си компетенетен по всички въпроси - което изооооообщо не е болестно състояние на егоцентризъм, ама изоооообщо :laughing1: :laughing1: :laughing1:
При прилагането на практика също - не е, както да плямпаш глупости по цял ден във форума и да си вреш носа навсякъде, щото си нямаш друга работа..... пък ти го наричай, както си искаш - изразяване на мнение, задаване на въпроси, разискване..... все си остават комплексите на блатния трол, с които занимаваш всички :!:
Факта, че не веднъж пръв отправяш лични/личностни нападки срещу мен и други хора, показва достатачно изразително, че не си нищо повече от комплексиран форумен герой.... в което няма нищо лошо, защото все някой трябва да ни забавлява :laughing1: :laughing1: :laughing1:
---------- Post added at 12:22 ---------- Previous post was at 12:04 ----------
Няма как да ти помогна.
Такъв си се родил.
Не подавай глава от бидона с кисело зеле и евтина пача, навън няма да ти хареса.
Стой там и съществувай по онези правила:)
Ако форума разчиташе на хора като теб, щяхме да приличаме на шоуто на Слави, педерастки шегички, квартални вулгаризми, чалга и евтини курви. Благодаря, че все пак написа толкова гоооолям текст за мен, явно постоянно мислиш за мен.8)
---------- Post added at 09:58 ---------- Previous post was at 09:57 ----------
Ебааааатииииииии дървения Локалното има светофар.... :hmm:
Кои НИЕ сме го казали това бре, УМНО?
Нали разбираш, че бих могъл да цитирам написаното от теб и то да важи с пълна сила в обратна посока?!
С други думи - както обикновено, нищо не казваш, а само плямпаш.... комплексирано дървенце, разклатено от вятърничеви помисли :laughing1: :laughing1: :laughing1:
---------- Post added at 13:04 ---------- Previous post was at 13:02 ----------
Кои НИЕ сме го казали това бре, УМНО?Що реши, че някой пита теб?
Вече изяснихме, че света не се върти около твоите несбъднати фантазии! :laughing1: :laughing1: :laughing1:
Susscrofa
27-09-2012, 13:08
Нали разбираш, че бих могъл да цитирам написаното от теб и то да важи с пълна сила в обратна посока?!
С други думи - както обикновено, нищо не казваш, а само плямпаш.... комплексирано дървенце, разклатено от вятърничеви помисли :laughing1: :laughing1: :laughing1:
Ти никога няма да можеш да напишеш нещо подобно, точно за този бидон с кисело зеле говоря.
СеляВИ, селяни.8)
---------- Post added at 10:06 ---------- Previous post was at 10:05 ----------
---------- Post added at 13:04 ---------- Previous post was at 13:02 ----------
Що реши, че някой пита теб?
Вече изяснихме, че света не се върти около твоите несбъднати фантазии! :laughing1: :laughing1: :laughing1:
Еми той и екотроник не помня да е твърдял че двете са едно и също.
Това го написа старухата.
---------- Post added at 10:08 ---------- Previous post was at 10:06 ----------
Според теб има ли нерегулирано кръстовище с неравнозначни пътища?
Няма нужда аз да пиша нищо - ти сам с пълни сили доказваш, че съм прав :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1:
Susscrofa
27-09-2012, 13:15
Няма нужда аз да пиша нищо - ти сам с пълни сили доказваш, че съм прав :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1:
Нищо не доказвам.
Аз съм се доказал където и пред който трябва.
Анализирането продължава...
Susscrofa
27-09-2012, 13:21
Анализирането продължава...
Еми не мога да го спра, жаден е да прави анализи.
Според теб има ли нерегулирано кръстовище с неравнозначни пътища?
Според мен има, но само според мен, защото очевидно никой не е наясно какви са критериите за определяне на това кой път е по-главен / и в транспортният отдел на общината също не можаха да ми обяснят/... ще ти дам един пример - Т образно, хоризонталната чертичка е път от по-висока категория според градоустройствения план и по него трафика е интензивен + градски транспорт, а вертикалната чертичка е малка пряка към квартал с минимално движение, знаци няма ...
Нищо не доказвам.
Аз съм се доказал където и пред който трябва.Нищо, нищо - ти давай в същия дух, АНАЛлизаторе мой.... хахахаха :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1:
---------- Post added at 13:40 ---------- Previous post was at 13:36 ----------
Анализирането продължава....Къде си бе, 300 евро ин дъ нос :wierdo:
Я обясни, на майсторското ти ли беше с предимство или бирите? :laughing1: :laughing1: :laughing1:
Susscrofa
27-09-2012, 13:46
Според мен има, но само според мен, защото очевидно никой не е наясно какви са критериите за определяне на това кой път е по-главен / и в транспортният отдел на общината също не можаха да ми обяснят/... ще ти дам един пример - Т образно, хоризонталната чертичка е път от по-висока категория според градоустройствения план и по него трафика е интензивен + градски транспорт, а вертикалната чертичка е малка пряка към квартал с минимално движение, знаци няма ...
Съгласен съм, че има някои неясноти.
Но недей да оспорваш, че решението на задачката не е описаното от доста колеги вече тук.
Смешно е.
Толкова ли е трудно да разбереш, че правото на дясностоящия е стълб, около който се градят всички предимства при липса на регулация.
Нямам желание да пиша вече в тази тема.:cheers:
---------- Post added at 10:46 ---------- Previous post was at 10:43 ----------
Нищо, нищо - ти давай в същия дух, АНАЛлизаторе мой.... хахахаха :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1:
---------- Post added at 13:40 ---------- Previous post was at 13:36 ----------
Къде си бе, 300 евро ин дъ нос :wierdo:
Я обясни, на майсторското ти ли беше с предимство или бирите? :laughing1: :laughing1: :laughing1:
Много емотикони използваш, речника ли ти е беден:)
До кога с младежите бре куку, от тези дъртите инфантили ли ще бъдеш цял живот?:)
ecotronic
27-09-2012, 13:50
Има си ясни правила!
Категориите на пътищата се обозначават посредством пътни знаци.
Това, че по даден път се движат магарета или танкове, не го правят път с предимство.
Нямам желание да пиша вече в тази тема.:cheers:Ехааааа, доживях и това да прочета! БРАВО!!!
П.П.
Не всички са чички на 30.... чиче :idea:
Има си ясни правила!
Кои са тези ясни правила ? Дай нещо, покажи ги ... какъв е пътният знак, определящ категорията на пътищата ?
Това, че по даден път се движат магарета или танкове, не го правят път с предимство.
Правилно, това го прави път без настилка най-вероятно :laughing1: ... сега без майтап, кое прав един път главен ? Зада се поставят знаци и светофари на дадено кръстовище, порво трябва да се прецени кой път да е главен ... Как става това ?
Има си ясни правила!
Това, че по даден път се движат магарета или танкове, не го правят път с предимство.Тогава, къде са пътните знаци в картинката от примера в началото на темата?
Едната улица, ако е два пъти по-широка, по-равнозначна ли е от другата? :?
Susscrofa
27-09-2012, 14:06
Ехааааа, доживях и това да прочета! БРАВО!!!
П.П.
Не всички са чички на 30.... чиче :idea:
Така е, то си има определение за такива хора, инфантили.:)
---------- Post added at 11:02 ---------- Previous post was at 11:01 ----------
Кои са тези ясни правила ? Дай нещо, покажи ги ... какъв е пътният знак, определящ категорията на пътищата ?
Правилно, това го прави път без настилка най-вероятно :laughing1: ... сега без майтап, кое прав един път главен ? Зада се поставят знаци и светофари на дадено кръстовище, порво трябва да се прецени кой път да е главен ... Как става това ?
ЗУТ знаеш ли какво е?
---------- Post added at 11:06 ---------- Previous post was at 11:02 ----------
Тогава, къде са пътните знаци в картинката от примера в началото на темата?
Ако имаше пътни знаци на картнката нямаше да ти четем олигофренските постове два дни вече.
Нямаше да има казус тогава8)
ecotronic
27-09-2012, 14:12
Тогава, къде са пътните знаци в картинката от примера в началото на темата?
Ако няма знаци, независимо от широчината на улиците, те са равностойни.
---------- Post added at 14:12 ---------- Previous post was at 14:09 ----------
Ето извадка от закона по въпроса:
(4) Пътен знак Б3 се поставя в началото на пътя с предимство и се повтаря пред всяко
следващо кръстовище по този път. На другите пътища с настилка, които пресичат или се
вливат в пътя с предимство, задължително се поставя пътен знак Б1 или Б2. Поставянето
им не е задължително, ако тези пътища са без настилка.
преписано от тук (http://www.kat.mvr.bg/ppzdp.txt)
Това че на много места знаците не са поставени или някой ги е откраднал е друг въпрос.
Въпроса беше за правилата, по които се определя пътя с предимство?
Ако имаше пътни знаци на картнката нямаше да ти четем олигофренските постове два дни вече.
Нямаше да има казус тогава8)Инфантилно-олигофренски постове, чиче... ИНФАНТИЛНО-олигофренски :wierdo:
Susscrofa
27-09-2012, 14:17
Инфантилно-олигофренски постове, чиче... ИНФАНТИЛНО-олигофренски :wierdo:
Явно и ти не знаеш какво е ЗУТ.:) Да знеш, че е нещо различно от МАЗУТ.
/Много често пътя по-който се движи градски транспорт се пуска с предимство в градска среда./
ecotronic
27-09-2012, 14:18
С пътни знаци се определя пътя с предимство.
Е, как разбират къде да ги сложат тия знаци за предимство?
Айде де, нали знаете ко е ЗУТ....
ecotronic
27-09-2012, 14:28
Е, как разбират къде да ги сложат тия знаци за предимство?
Айде де, нали знаете ко е ЗУТ....
Е това вече общинарите го знаят. Общо - взето се отчитат автомобилните потоци. Лошото е, че често пъти ситуацията се променя, но пътят с предимство не се променя.
Пример:
Като се движиш по локалното платно на цариградско шосе пред Carrefour в посока към центъра, се пресича отсечката по която тези от магистралата с включват в локалното. И тази отсечка откакто е направена е все с предимство. Въпреки, че в момента по локалното платно трафикът е 20 пъти по-голям.
И аз ги гледах в ИКЕА тия шкафове. Много са готини, могат и да се вграждат.
Някой бидетата да знае къде са подредени в магазина?
Иначе благодаря за съветите за хладилника евала колеги ако не е форума нямаше как да избера нещо.
Susscrofa
27-09-2012, 14:37
Е това вече общинарите го знаят. Общо - взето се отчитат автомобилните потоци. Лошото е, че често пъти ситуацията се променя, но пътят с предимство не се променя.
Пример:
Като се движиш по локалното платно на цариградско шосе пред Carrefour в посока към центъра, се пресича отсечката по която тези от магистралата с включват в локалното. И тази отсечка откакто е направена е все с предимство. Въпреки, че в момента по локалното платно трафикът е 20 пъти по-голям.
Тези павила са за градска среда и то не винаги.
---------- Post added at 11:37 ---------- Previous post was at 11:35 ----------
И аз ги гледах в ИКЕА тия шкафове. Много са готини, могат и да се вграждат.
Някой бидетата да знае къде са подредени в магазина?
Иначе благодаря за съветите за хладилника евала колеги ако не е форума нямаше как да избера нещо.
Бидето ретро модел ли го искаш или нещо по-съвременно?
СЕДАЛКА ЗА ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ С ВГРАДЕНА СМЕСИТЕЛНА БАТЕРИЯ ЗА БИДЕ, помагай.
Точно до конусите от майсторското шофиране са подредени бидетата, като се наакаш да мое се подмиеш..... :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1:
Що не отвориш школа? .... за майсторско подмиване :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1:
по темата - http://www.vbox7.com/play:862588e3e6
WC - то http://www.vbox7.com/play:3577337081&al=2&vid=12192246
Susscrofa
27-09-2012, 14:59
http://3.bp.blogspot.com/-vQPa4EBH1H0/TzfwGsRRHfI/AAAAAAAAADs/jN78HIIFN5E/s640/x_7b48ad91.jpg
"Нещо", ЗУТ не върши работа за това, което питах
Е това вече общинарите го знаят. Общо - взето се отчитат автомобилните потоци. .
E нали бяха ясни правилата ? Това ли ти е най-ясното ? Общинарите го знаели, да ама не ... преди време лично ходих там и ги питах точно за това ... една оФца и един униформен гледаха като бик скороста кутия и след 10 мин. обяснения от моя страна с конкретни примери и въпроси - "Миии, пуснете си запитване по мейла, ние ще го прочетем " ... За какво да пиша мейл, бре мързели, нали съм ви дошъл лично , какво му е сложното ? Жалко, че началника им не беше там, да го видя той колко струва...
Susscrofa
27-09-2012, 17:22
E нали бяха ясни правилата ? Това ли ти е най-ясното ? Общинарите го знаели, да ама не ... преди време лично ходих там и ги питах точно за това ... една оФца и един униформен гледаха като бик скороста кутия и след 10 мин. обяснения от моя страна с конкретни примери и въпроси - "Миии, пуснете си запитване по мейла, ние ще го прочетем " ... За какво да пиша мейл, бре мързели, нали съм ви дошъл лично , какво му е сложното ? Жалко, че началника им не беше там, да го видя той колко струва...
Защо слагаш "нещо" в кавички, знаеш ли кога се поставят кавички?
За извънградско се използва, за градски пътни артерии важат доста други неща, от които ти грам не отбираш.
Остави специалистите в общината съвместно с КАТ да си свършат работата.
Или ти от трафик разбираш повече от тях?
Защо слагаш "нещо" в кавички, знаеш ли кога се поставят кавички?
За извънградско се използва, за градски пътни артерии важат доста други неща, от които ти грам не отбираш.
Остави специалистите в общината съвместно с КАТ да си свършат работата.
Или ти от трафик разбираш повече от тях?
Бих могъл да те нарека и "Нищо", но явно си реален, значи си Нещо ... кавичките са нещо като коледна украса, не търси скрит замисъл
Да, не ги разбирам и затова питам, но явно ти няма да ми отговориш какви са, така че извини ме че изобщо повдигам такъв въпрос бегло насочен към теб ...
Не, няма ги оставя да си вършат работата, особено когато неведнъж вършат пълни глупости и точно в такива случаи разбирам повече от тях, да :yes:
ecotronic
27-09-2012, 18:11
Ама ти май и досега не можа да разбереш за кои ясни правила говоря (не само аз, но и всички колеги в тази тема)
Да уточня:
Говоря за правилата от закона за движение на МПС.
Правилата според които някой бюрократ решава това дали един път да бъде път с предимство или не, не са част от ЗДП и поради това не ме интересуват.
Но ме интересува това ЗДП да бъде спазван от всички.
Ама ти май и досега не можа да разбереш за кои ясни правила говоря (не само аз, но и всички колеги в тази тема)
Да уточня:
Говоря за правилата от закона за движение на МПС.
Правилата според които някой бюрократ решава това дали един път да бъде път с предимство или не, не са част от ЗДП и поради това не ме интересуват.
Но ме интересува това ЗДП да бъде спазван от всички.
Да, това стана ясно .... за мен това е доста ограничено мислене, не го приемай твърде лично ...
Обаче когато наближа нерегулирано с пътни знаци или със светофарна уредба кръстовище, се замислям какво е кръстовище на равнозначни пътища, защото в ЗДвП не пише просто кръстовище, пише кръстовище на равнозначни пътища ... и аз се питам какво точно имат предвид ... представи си че на някоя пряка на основен булевард и небрежна пряка в голям град някой премахне знаците и стълбовете им ...Автоматически ли тези от пряката стават с предимство ? /спрямо тези, които идват от ляво, разбира се /
Изкефи ме ламерското определение на "закона за движение на МПС" , евала !
Susscrofa
27-09-2012, 19:31
Да, това стана ясно .... за мен това е доста ограничено мислене, не го приемай твърде лично ...
Обаче когато наближа нерегулирано с пътни знаци или със светофарна уретба кръстовище, се замислям какво е кръстовище на равнозначни пътища, защото в ЗДвП не пише просто кръстовище, пише кръстовище на равнозначни пътища ... и аз се питам какво точно имат предвид ... представи си че на някоя прака на основен булевард и небрежна пряка в голям град някой премахне знаците и стълбовете им ...Автоматически ли тези от пряката стават с предимство ? /спрямо тези, които идват от ляво, разбира се /
Изкефи ме ламерското определение на "закона за движение на МПС" , евала !
Разбрах, по гоУем си от закона.
Това е типично за нашите ширини поведение.
Шопът е кАзАл:"Я си знам":clap2:
Аз съм нищо, просто матрица 10101101010011:lol:
Разбрах, по гоУем си от закона.
Това е типично за нашите ширини поведение.
Шопът е кАзАл:"Я си знам":clap2:
Аз съм нищо, просто матрица 10101101010011:lol:
"Нищо",не съм по-голям от закона, но когато намеря нещо нередно в него, не си трая ... нито той е безгрешно написан, нито аз съм безгрешен като участник в движението, но да го следвам фанатично просто няма как да се получи ...
Susscrofa
27-09-2012, 19:59
"Нищо",не съм по-голям от закона, но когато намеря нещо нередно в него, не си трая ... нито той е безгрешно написан, нито аз съм безгрешен като участник в движението, но да го следвам фанатично просто няма как да се получи ...
Жорко, никой закон не е съвършен, но в развитите общества законът се уважава и спазва. Това е ключът към успеха. Във Великобритания има закони на по 300 години, смешни, ретро, направо комични, но те са Закон.
В някои развити държави /не помня в коя/ има закон забраняващ ползването на тоалетното казанче след 22 часа и хората ги спазват, ама това са богати и силно развити общества.
Тъпото при теб, Жорко, е, че в конкретния казус законът е перфектен, просто ти не го разбираш:):humpx:
Казах ви аз форума е ценен... сега си купих към бидето и сайлънт флоу уотър хидро уловител ....
Жорко, никой закон не е съвършен, но в развитите общества законът се уважава и спазва. Това е ключът към успеха. Във Великобритания има закони на по 300 години, смешни, ретро, направо комични, но те са Закон.
В някои развити държави /не помня в коя/ има закон забраняващ ползването на тоалетното казанче след 22 часа и хората ги спазват, ама това са богати и силно развити общества.
Тъпото при теб, Жорко, е, че в конкретния казус законът е перфектен, просто ти не го разбираш:):humpx:
Един път четох за закон, който забранява на жените да карат кола, ако пред тях не ходи мъж, развяващ флагче ...и конкретния казус не е достатъчно точен, което предполага заиграване ...
Един път четох за закон, който забранява на жените да карат кола, ако пред тях не ходи мъж, развяващ флагче ...и конкретния казус не е достатъчно точен, което предполага заиграване ...
ЗА!
---------- Post added at 17:49 ---------- Previous post was at 17:48 ----------
Поздрав!
http://www.youtube.com/watch?v=nNfZYcTuDyE
В един от проектозаконите имаше такова определение.
Ти досега използва ли нещо законодателно? хахаха
Що се излагате?
---------- Post added at 05:37 ---------- Previous post was at 05:35 ----------
Ти си навлязъл в кръга, все още не и пресякъл оста на пътя, на този който има предимство пред теб.
Това си е кръстовище от всякъде.
---------- Post added at 05:39 ---------- Previous post was at 05:37 ----------
Дори тъпотиите не ти се получават:)
Глупав, дебел, плешив без чувство за хумор......ужасът за всяка жена.:wierdo:
---------- Post added at 05:52 ---------- Previous post was at 05:39 ----------
http://dokkpbdp.mvr.bg/NR/rdonlyres/9AC911F8-E231-44DD-ABD4-E45A5FB132F2/0/novzakon.pdf
Ето тук е определението за кръгово, което постнах, но това е останало неприето, явно.:band:
---------- Post added at 06:06 ---------- Previous post was at 05:52 ----------
Тук вече има известен казус, Бобка:)
Няма определение за локално:)
Въпросът е: локалното второстепенен път ли е, подход към главен път ли е? Ако е така, то правещите десен завой от главния път са с предимство пред движещите се направо по локалното.:)
Не изпадай в подробности...приеми я като успоредна улица на главната:)))
Взимам ти книжката грешиш......този от локалното е с предимство, когато и двата светофара светят зелено важи правилото на десностояшият!!!!.....мой колега му написаха акт за такова птп....
---------- Post added at 07:55 ---------- Previous post was at 07:51 ----------
ГлупосТТа, не виждам как може да бъде комплекс.
Човек може да е има комплекс, заради това, че е глупав.
Знания не се трупат никак лесно:)
А още по-трудно е тези знания да се приложат на практика, това се учи най-трудно.
Аз нищо не демонстрирам, аз изразявам мнения, дискутирам, задавам въпроси и т.н.
Ти си човекът, който занимава аудиторията с мен, което ме ласкае разбира се.8)
---------- Post added at 08:29 ---------- Previous post was at 08:21 ----------
http://media.snimka.bg/4590/015436202-big.jpg
А при наличие на този знак, без да имаш на локалното знак за път без предимство.
Суси на проверочен отиваш вече...прочети правилника...когато има светофар работещ...знаците не играят роля.....същото положение е и при наличие на светофар и регулировчик....трябва да се съобразяваш с регулировчика, а не с светофара....
Susscrofa
28-09-2012, 11:01
Не изпадай в подробности...приеми я като успоредна улица на главната:)))
Взимам ти книжката грешиш......този от локалното е с предимство, когато и двата светофара светят зелено важи правилото на десностояшият!!!!.....мой колега му написаха акт за такова птп....
---------- Post added at 07:55 ---------- Previous post was at 07:51 ----------
Суси на проверочен отиваш вече...прочети правилника...когато има светофар работещ...знаците не играят роля.....същото положение е и при наличие на светофар и регулировчик....трябва да се съобразяваш с регулировчика, а не с светофара....
Ти па къде отиде:)
Никъде не дадох твърд отговор.
Кво ми е петелчиш кат виетнамско бойно петле.
В ЗДП не пише кво е локално. Боли ме за твоя приятел с акт:)
Темаа е друга.
Ти па къде отиде:)
Никъде не дадох твърд отговор.
Кво ми е петелчиш кат виетнамско бойно петле.
В ЗДП не пише кво е локално. Боли ме за твоя приятел с акт:)
Темаа е друга.
И мене не- ме боли, че свинята изпитвала 30-минутен оргазъм....това вчера го разбрах:)))
Темата е една и съша...ама ти пак се увъртя за пореден път....нямам време сега да се занимавам с тебе...вземи излезни от офиса ...поразходи се, времето е хубаво и се успокой:))
Susscrofa
28-09-2012, 13:12
И мене не- ме боли, че свинята изпитвала 30-минутен оргазъм....това вчера го разбрах:)))
Темата е една и съша...ама ти пак се увъртя за пореден път....нямам време сега да се занимавам с тебе...вземи излезни от офиса ...поразходи се, времето е хубаво и се успокой:))
Вече се разходих, после хапнах в приятна компания.
За пълното предимство на дясностоящия съм напълно съгласен.
dimitar_vd62
28-09-2012, 13:18
Шофьорите на въпросните три МПС-та от няколко дена са в кръчмата на ъгъла на кръстовището и още не са се разбрали кой да мине пръв.