PDA

View Full Version : за един мнооого некултурен и тъп шофьор!!!



Kostadin
30-12-2004, 10:34
значи вчера вечерта си пътувам аз от Пазарджик до моито родно село и 2-3 километра преди него някакъв ме настига..... до тук добре, настига ме ама тоя тъпанар не са ли го учили като настигне кола пред себе си да сменя дългите светлини с къси защото в противен случай знаете за какво става въпрос :ranting: намалявам аз давам му десен мигач ама онова влечуго не ме испреварва най-накрая се ядосах и спрях, глупака вече трябваше да ме изпревери, след като ме испревари постъпих малко като него настигайки го с включени дълги ама той си го заслужаваше а пък и не можеше да ми се радва дълго на дългите понеже трябваше да се отклонявам вече от главния път....тоя направо ми искара очите а на всичкото и отгоре и валеше и знаете колко е приятно да има трафик ти да караш на къси (даже в момента единия фар ми е изгорял и на къси малко лошо виждам)да вали да ти блести от дъжда пътя и някакъв неандерталец да кара по теб на дълги....е такава случка няма :wallbash:
тоя напра ми идеше да го :boxing: или може би :bash: !!!
пиша и споделям тази случка с вас защото според мен няма култура на пътя, но поне ние макар и една малка шепа от шофьорите в BG нека бъдем по-възпитани и толерантни към другите учасници в движението!!!

търтей
30-12-2004, 10:49
много си прав - простотията ходи по хората за съжаление :oops:

но при такива случаи 155 има прекрасно решение - пускаш задните за мъгла и на пича му изтичат очите - изпитано е - действа :evil:

Bulgarian_Stallion
30-12-2004, 11:49
аз ония ден карах в едно село в по северната част на финландия, и както си карам се залепи едно чисто ново БМВ 5та серия зад мене...леле....тея фарове просто ми разказаха играта а пътя беше ацки тесен и не можеше да се спре за до му дам път...най накрая и двамата спряхме на една бензиозтанция аз отидох при него и като първия идито почнах да му викам...а той ме гледа тъпо тъпо и най накрая ми вика "ама..аз не съм карал на дълги"..и беше прав..значи нормалните му фарове беха от тези халогени (сините) фарове..и такова осветление не съм виждал през живота си..като пусна дългите цялата бензиостанция грейна...тея от БМВ като са я правили тая кола изобщо дава ли ли са сметка за другите шофйори??е както и да е най накрая се разбра че това му е била нова кола и за последната седмица е имал над 4ма шофйора да му кажат същото, и ми вика че постояно му дават "дълги"..смешно ми е просто щото тоя не е слагал нито нещо спецялно по колата а направо от магазина си я взел...

Alfa User
30-12-2004, 22:14
Абе да си кажа и аз какво ми се случи вчера... Карам си аз по един тесен междуселски път, вали ячко дъждец, локви навсякъде, тъмно е ... Та настигам значи една Брава и понеже човека си кара с около 90 най-културно си давам ляв мигач и започвам да изпреварвам. Обаче говедото (както се оказа - не било ЧОВЕК :furious: ) започва яко да настъпва. Е, викам си, като съм започнал да го изпреварвам, ще го изпреваря - и настъпих котака и аз. И така до около 190-200. Не мога да ви опиша колко "готино" чувство е да се треснете в локва при скорост около 180 - все едно се е отворил парашут зад колата ... А тъпото копеле не отпуска газта - дори когато насреща се появиха фарове. Тъкмо вече псувах здраво по селски и се канех да спирам когато онзи май се усети какво прави и намали. Изостана и за около 15мин караше на около 300-500м зад мене и после като ми се лепна с ония ми ти фарове ... добре че влязох вече в града и го чупих в една пресечка. И това ако някой може да ми каже що за идиотщина е ... :angry: Разбирам поне да беше светло и времето да е хубаво че да се прави на мъж ... а той ... Такива хора за нищо на света не бих нарекъл "колеги" :wazuup:

нидобърски
31-12-2004, 10:13
Пък на мен много често ми се случва да настигна или да карам зад някой в града при включени негови задни светлини за мъгла и това при ясно време! :wallbash: Мамка им, направо ме влудяват защото страшно пречи на очите, веднага мигам с дългите, превклюявам на тях и като резултат в повечето случай-нищо! :evil: Тия идиоти май само се кефят да им свети още една лампа на таблото, може би защото са им малко. Никога обаче не ми се е случвало да видя при такива условия Алфа с включени мъглени задни светлини :lol: , което потвръждава тезата, че водачите на Алфа са хора които чувстват колите и не шофират от А до Б а изпитват удооволствие от това да управляват любимките си :lol:

Bulgarian_Stallion
31-12-2004, 17:38
Никога обаче не ми се е случвало да видя при такива условия Алфа с включени мъглени задни светлини :lol: , което потвръждава тезата, че водачите на Алфа са хора които чувстват колите и не шофират от А до Б а изпитват удооволствие от това да управляват любимките си :lol:
:oops: :oops: :oops: аз редовно карам с задни фарове за мъгла..просто ми харесва как изглежда...ама майче няма повече :oops: :oops: :oops:

mladej_it
09-01-2005, 20:22
Приятели лятото с Комата на баща ми връщам се от бургас кам софия и някаде след пловдив кам 2-3 часа ми се лепва един голф 4-ри на дълги след изпреварване от моя страна настъпвам гаста пича след мен"пич с москвич" настъпва подубаващо и фарове НЕ дай само на дълги бегах му стига ме бегах му стига ме и накрая "така ли" бам средното огледало кам тавана бам страничните на доло и кат пенсионер 100/120 100/120 нервичките му явно не издаржаха и гледай сир надминаваме и от там "така ли" халогени ,и на халогените дълги и газ на задната му броня ЕЙ ОЩЕ СЪЖЕЛЯВА ТОВА МОМЧЕ :evil:

Az4o
10-01-2005, 03:59
Kostadin,
Напоследък си мисля, че в нашия мил роден град са се събрали всички откачени шофьори :( По празниците си бях в Пазарджик и поне през ден се разкарвах насам натам с алфата (155 1.8ТС) .. леле 2 пъти ме засякоха по "софийски", 1 откачен с лада щеше да ме натресе на светофара на пловдивска .. абе нямам думи. Също като ходих до селото (10км) редовен номер - газ газ зад мен някой, който си мисли че е върха на сладоледа и като ме мине оп 90 и дотам :D Уфф знам че не трябва да се дразня от тези работи ама ... както и да е :yes: За капак онзи ден в четвъртък в София една вектра за 10 см да ми отнесе предницата на едно кръгово .. реши човека че не е нужно да чака ..

П.С. Няколко пъти те виждах из града с твойта красавица по празниците .. наистина добре изглежда :wink:

Kefo
19-01-2005, 14:23
Н мен пък редовно ми се случва да карат на дълги с/у мен по пътя София-Панчарево! :wazuup:

Последния път едно дупенце ми се прави на отворено с една пиклива Вектра.

Първо кара с/у мен на дълги, присветнах му аз щото реших че ги е забравил ама нашия си кара така. Запалих халогенните и гългите и аз,нашия си изгаси дългите.Изгасих халогенните и дългите и аз и в момента в който ги изгасих ми ги запали пак! :ranting: Запалих и аз пак всичко що има като фарове минах 100-200м и нашия гаси дългите ама аз не после да видите как угасна и на габарити но тоя път не ги изключих и така се разминахме аз на дълги и халогенни а той на габарити! :whistle:

Яд ме е че сега е със 55/60 крушки а преди им насълзявах очичките на такива тарикати с 90/100 крушки. :whistle:

За глупаци по пътя при мен прошка няма! :baby:

shadow
26-01-2005, 00:07
Карам си аз на къси от горна баня късно или може да се каже рано :)
бавно с 60 защото си патих там 2 пъти от полицаи .ТА карам по околовръсното и преди суходол един идиот с джип се залепи зад мене
с дълги извади ми о4ите тоиа некатърник намалявам ускорявам нема
седи зад мене накраиа ми писна и намалих до 20 :shock: и ве4е по4нах да се 4уда какво исака тоиа И наи сетне ме изпревари отам халогени и
дълги тоиа като отка4и газ до дупка и аз след него на отбивката за lulin бяхме със 180 и малко по надоло едни куки го спряха сигорно
са му разказали игарата :noughty: аз се измъкнах като по 4удо


искам да похваля вси4ки алфисти един няма да ми е направил лошо
впе4атление . Наи ме накефи в едно задръстване бяхме 3 алфи
през целия път си правихме евала един на друг :thumb:

26-01-2005, 13:08
искам да похваля вси4ки алфисти един няма да ми е направил лошо
впе4атление . Наи ме накефи в едно задръстване бяхме 3 алфи
през целия път си правихме евала един на друг :thumb:[/quote]


Да ви кажа и аз с Фиата съм така - едно на ръка че напоследък правя път на всеки, който поиска, ама ако а с италианска кола - съвсем, даже намалявам и светвам ако има голям трафик да се включи, Ланчии и Алфи, колегиалност трябва, тка се започва, първо да правим път ние, после и другите да ни правят 8)