View Full Version : Какъв разход на гориво ви дават вашите АР 159...
Моля попълвайте:
- градско/ извънградско на 100км
- каква е модификацията/ модела на двигателя
- интервенции по двигателя като: премахнат ДПФ, софтуер..т.н.
- ползвате ли добавки в горивото
- откъде зареждате гориво
п.с. нека да съм пръв...
- градско 8-9л според зависи настроението/извънградско 5.5л замерено от днес след малко селски туризъм..
- 2.4 210кс...Q4
- софтуерен ъпдейт, спрян ЕГР
- в момента не..но се замислям за добавка Bardahl BDC
- Еко...
atanas_bikov
05-02-2013, 22:25
Аз ще съм втори.
- градско/ извънградско на 100км - между 8 и 9 като карам смесено ама преобладава извънградското. Не съм карал само градско или само извънградско за да го засека.На 100км ми се падат около 70 извънградско и 30 градско.Разхода го засичам на колонката, а не вярвам на компютъра.
- модификацията на двигателя - 2,0jtdm - 170к.с.
- интервенции по двигателя като: премахнат ДПФ, софтуер..т.н.- няма - колата е на 8000км и се надявам след време да падне разхода ама едва ли.
- ползвате ли добавки в горивото - понякога castrol TDA
- откъде зареждате гориво - отвсякъде(eko,lukoil,omw,shell) - напоследък Shell V-power
:waving:
За да има поне малко база за сравнение ще трябва да се пише и маршрут с време за изминаването му и средна скорост.
Защото "градско" е толкова относително, че сам съм се чудил на кой точно разход да вярвам.
100 километра само сутрин и вечер Младост - Дружба, без да ходя никъде другаде - 10/100.
100 километра Младост - Люлин, по околовръстното - под 6/100.
Давала ми е всякакви разходи между тези двете стойности, както и е качвала над 10/100.
Та кое точно и е средния градски разход се чудя :) .
За извънградското е аналогично:
София - Сандански съм свалял 4.5/100.
София - Севлиево мога и до 7/100 да докарам. Зависи от движението по магистралата :) .
Та идеята ми е, че нищо не значи ако на някой колата му горяла 7/100 в Пловдив, а на друг - 11/100 в София, или Варна.
:)
11/7 ако карам за кеф, 9/6 ако карам като баба ми(то не пречи и баба да настъпва хаха) и някакви средни положения между двете, имам качена снимка на 4.9 разход, но това е някакво изключение:photo:http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=105554&d=1355382253
b_angelov
06-02-2013, 11:19
- градско/ извънградско на 100км: 14.5-15/100 градско; 8-8.4 извънградско.
Това включва и 4-5 регенерации на ДПФ-а, (вече не ги броя), а тогава разхода е към 35-40/100.
- модификацията на двигателя: Няма
- интервенции по двигателя като: премахнат ДПФ, софтуер..т.н.: Няма
- ползвате ли добавки в горивото? Не
- откъде зареждате гориво? Само Ромпетрол и Еко
Ще си прережа вените. GTV-то ми гори по-малко.
Иначе карайки циганската за проба (темпомата боднат на 80км/ч) съм свалял разхода и до 5.1/100
http://media.snimka.bg/s1/1690/029623928.jpg?r=0
- градско/ извънградско на 100км: в последно време е около 10/100, като четири години преди това се въртеше около 11-13/100. В София само в час пик по задръстванията. Извънградско е около 6,5 - 7/100 но аз съм си виновен. Миналата пролет на 2000 км - София - Венеция - София даде 5,7/100
- модификацията на двигателя - 1,9 JTDm колата е на 80 000 км аз съм първи собственик
- интервенции по двигателя като: премахнат ДПФ, софтуер..т.н. - няма
- ползвате ли добавки в горивото - не
- откъде зареждате гориво -ОМВ, ЕКО и Лукойл.
- градско/ извънградско на 100км:градско 8.8/борд/10 реално,минимум 30 км. на ден,стигам и до 60-70 на ден-извънградско от 4.7 до 7,всеки път засичано пълно/пълно
- модификацията на двигателя:
- интервенции по двигателя като: премахнат ДПФ, софтуер..т.н.: Ремап без ДПФ и ЕГР
- ползвате ли добавки в горивото? 2 пъти съм сипвал,едната на Тутела,другата на Хаволайн
- откъде зареждате гориво? Лукойл,но от бензиностанция на приятел с добавки на Бардал/откакто карам с тази нафта,разхода падна с 1/1.5 л. градско /До миналата зима,не съм виждал разход 10 зимата,все беше 11-12 :roll2::roll2::roll2::roll2::roll2:
- градско/ извънградско на 100км В СФ и тракане на място по 10-15 мин. при студено време за по малко не я гася ако имам възможност. и в останалото време ръчка 11-13 Прави ми впечатление че вдига средния разход когато работи повече на место. Извънградско под 140 не се кара 7,5-8,5
- модела на двигателя 1.9 ТИ КОМБИ С 19КИ някой казват че има значение и размера но според мен не би трябвало да е повече от половин литър разлика.
- интервенции по двигателя като: премахнат ДПФ, софтуер ДА
- ползвате ли добавки в горивото- против замръзване и леко повишава цетановото число.
- откъде зареждате гориво- ОМВ и ЕКО
Това са параметри от по студеното време в София
Данните са ми от пълно,пълно и са абсолютно точни с бордовия.За градското си мислех че ще има отклонение но нямаше.Зареждах на една и съща бензиностанция за да бъдат данните максимално точни.
Градско от 8 и кусур до към 11
Извънградско.....минимално засега 4,9 ама карах от Перник до Кулата зад камион със 70-90 км/ч. иначе 5,4-5,9-6,2...
Всичките данни са от бордовия иначе с пълен резерворар изкарвам около 800 км,карам всеки ден от Стрелбище до Джъмбо на Ботевградско сутрин по околовръстното и вечер през градО.
Гориво предимно ЕКО но слагам и ОМВ,ШЕЛЛ и ПРАЗОЙЛ.
Добавки....йок.......
Туниг-мунинг немам засега..
Максимална скорост развита засега 220 и малко по километраж.....214 по GPS.
За да има поне малко база за сравнение ще трябва да се пише и маршрут с време за изминаването му и средна скорост.
Защото "градско" е толкова относително, че сам съм се чудил на кой точно разход да вярвам.
)
Точно !
Ще попълня "лексикона"http://www.foxes2.be/k/girl_crazy.gif,но хайде наистина да уточним какво се разбира под "градско" ?
Аз разбирам каране в трафик и висене по светофари.
Едно е караш в централната част на София и Варна,друго е в малките градчета,където имат 5 светофара (общо )...http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/24634.gif
Хубаво е да се уточни,защото в противен случай от поднесената информацията ,ще е трудно човек да придобие реална представа за какво иде реч(ако идеята на темата е такава де ):-)
Градско 10,5-11,5 (и още може убедена съм http://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif )
Извънградско-Не съм засичала.
1.9 JTD 150 к.с
- интервенции по двигателя като:
премахнат ДПФ,-Не Ремап-Да
Да
ОМВ
п.п.
Купих колата с ясното съзнание,че е "нафтояд"http://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_twisted.gif
Прецених,че мога да го преживеяhttp://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif,а и според мен ,разходът на гориво е най-малкият разход по колата :-)
Разхода градско само в София е по-голям.
Варна има идентични задръствания като в Русе. Карал съм там и не видях завишение.
Определено 150кс дизел дават доста голям разход.
Няма такова нещо като "градско в София" или градско във Варна, Пловдив и т.н. - това исках да кажа. Всеки кара по различни маршрути и има различен разход.
От това е и първият ти грешен извод:" Определено 150кс дизел дават доста голям разход."
Ако искаш реална статистика на 159-ки влез в http://www.spritmonitor.de/ и си сортирай моделите и модификациите.
Ще видиш ясно изразена статистика, която сочи, че 2.4 JTD харчи най-малко с 1 литър повече от 1.9 JTD при аналогични условия.
Това е. :)
Тука няма ли някой с бензинова такава да каже средния разход като за печки много гълтат то харчат някой повече от мойта еба у го дизела той златен стана ....
Аз да кажа ли да се успокоите:shocked:- варненско градско 14-16л/100км, извънградско 9.5-11.5л/100км, средно последно беше около 11.9л/100км. Това с бензин 95 на Еко, мотор 3.2 JTS, 260+ коне:whip: След слагане на спортен K&N филтър разхода като че ли се вдигна с половин до един литър.
damyanov
07-02-2013, 12:17
Смесен цикъл 8/100. Само градско не мога да засека, защото движението ми е по-различно.
Последно засичано извънрадско Самоков-Разград-Варна-Бургас 7,2/100
Бургас-София по магистралата със 150 км/ч на темпомата - 8,4/100
Колата е 2,4, с оправен колектор, без ремап и с работещи DPF и EGR
vassil.tzanev
12-02-2013, 07:24
Бояне, за да не си сам:
- градско сутрин 12/100, вечер 15/100, през деня 16-20/100. Разликата идва от маршрутите, сутрин е околовръстното и надолу по Симеоновско, вечер е нагоре, а през деня е по центъра, където разходът е случайна величина, клоняща към безкрайност.
- извънградско 11-12/100 посока АМ Хемус, 12-13/100 посока АМ Тракия
- модел 3.2 V6 Q4, без интервенции
- гориво еко 100 без добавки
dedepene
27-02-2013, 18:56
- Градско в София 10/100, извънградско извън София :) 6.6 / 100
- Махнат DPF, EGR; ремап - не
- 2.4 JTD 210 hp, Q4
dilian alfa gtv
27-02-2013, 21:58
100% извънградско магистрала 140-160км/ч,второкласен път 80-120км/ч,това за 800км преход разхода е точно 7.2l/100км мотора 1.9 16V JTDm.Колата е така като е излязла от завода,за сега без рязане и махане на DPF и софтуерни намеси по нея.
През последните дни се затопли...разхода падна осезаемо...
- Отчитам с литър надолу при градското каране за последните 4-5 дни среден разход.
Извънградски 5.7 при последното замерване с 115км/ч по круиз...за 20км изминати.
- 2.4 210кс...Q4
- добавка Bardahl BDC
- Лукойл...
През последните дни се затопли...разхода падна осезаемо...
- Отчитам с литър надолу при градското каране за последните 4-5 дни среден разход.
Извънградски 5.7 при последното замерване с 115км/ч по круиз...за 20км изминати.
- 2.4 210кс...Q4
- добавка Bardahl BDC
- Лукойл...
За 20 км пробег мога да накарам на борда да показва 3.8/100.
Не ги засичайте на такива къси разстояния, не е реално това.
Аз в повечето случаи изминавам 800-900 км и тогава засичам.
За 20 км пробег мога да накарам на борда да показва 3.8/100.
Не ги засичайте на такива къси разстояния, не е реално това.
Аз в повечето случаи изминавам 800-900 км и тогава засичам.
Абсолютно,мойта за последните 1800 км. 9.5 по борд/10.5 реално в Сф-тва е :hump::hump::hump:
Пускам разход извънградско с 15-20км над ограниченията и около 20км градско.
Началото и края са в Бс т.е. няма надморски разлики.
80км магистрала с 140-150.
Ако се кара с ограниченията навсякъде разходът ще е по-малък ама не си струва "усилието" :)
Не съм излизал извън града...освен две ходения на 20км от Русе в посока...и винаги това ми дава...нз какво нереално има...говорим за извънградски разход...
п.с. стелт, по бул. България на 110 км...до Сандрово...и обратно... Общо 40 км на трип.
Какво да не повярва човек...когато купих колата ми даде с мен, приятелката, 4-ри 17 джанти от Сф до Русе...среден разход 6.3-6.4. Оттогава доста неща се промениха да подпомагат по-нисък разход.
Вече само със снимков материал...скоро имам трип до Сф...и ще направя кадри!
п.с На зико колата е същата като моята...но дава 0.6 л разход отгоре на моя...Вземете се стегнете малко.
Скорошното ходене до Серес по познат повод на всички на мен ми даде пълно ,пълно на една и съща колонка 7.9 л точно колкото ми показваше и компа.На моя приятел 159 ката същия двигател самоче седан и не ТИ му даде 5.9 л на компа му показа 5,8л.Карането беше със спазване на ограниченията само в населените места през другото време в диапазона 130-210км/ч Аз бях доволен от моя разход бях и с човек повече но неговия направо ме разби.Ако не бяхме зареждали заедно нямаше да му повярвам.Неговия чип е Холандски и колата е на 36 000км
V.Nedelchev
04-04-2013, 00:23
Ако не всяка седмица то през седмица пътувам Пловдив-Карнобат и обратно във зависимост от тога как карам разхода има големи разлики със 120км/ч на круиза цялата магистрала ми дава точно 6.2л а със 160-180 9.5л това е много пъти съм го засичал : )
Tsetso Milanov
04-04-2013, 23:41
С риск да уплаша мераклии за този автомобил, нека и аз да споделя разход - последните 3-4 месеца карам само градско. Както беше уточнено, има градско и градско - аз говоря за:
маршрута във Варна: Автогарата - Катедралата- Автогарата, по бул. Вл. Варненчик при това сутрин и вечер в най-големия трафик.
Разходът по борд за последните 3 месеца 14.2.
Интервенции по двигателя - няма, добавки - Luqui Molly против замръзване на дизела само в най-студените седмици, гориво OMV MaxxMotion.
А за последните 3 седмици, откакто "движението" (ако може така да се нарече висенето в задръстванията ) по Владислав стана двупосочно в едната лента, разхода е 14.4 л/100 км.
Допълнителни утежняващи обстоятелства - колата се кара само студена, за това разстояние едвам стигаше 50-60 градуса към края на маршрута.
И преди да кажете че нещо й има на тая морга, да поясня- технически си е изрядна. Същият автомобил на извънградски маршрут през есента Шумен - Плевен, ~200 км, при шофиране зад много опитен водач (разбирайте каране само с ограниченията, без никакви резки ускорения или спирания), натоварен с 2 човека и багаж ми даде по борд 5.2, а на зараждане пълно-пълно 5.3. Иначе "нормалното" извънградско по маршрут Варна - Плевен - Варна (около 650 км) при измерване пълно-пълно е между 7.3 и 8.3, в зависимост от сезона, натоварването и най-вече доколко я настъпвам по пътя.
damyanov
05-04-2013, 14:04
Миналата седмица София-Бургас-София поради недостиг на време и средна скорост 170 - 9,2/100
Тази седмица нормално каране Самоков-София-Самоков и градско в София - около 6,5/100
Всичко зависи колко ти е тежък десния крак...:devil::devil::devil:
Миналата седмица София-Бургас-София поради недостиг на време и средна скорост 170 - 9,2/100
Тази седмица нормално каране Самоков-София-Самоков и градско в София - около 6,5/100
Всичко зависи колко ти е тежък десния крак...:devil::devil::devil:
Дай една снимка на борда, за да видим тези 170км/ч средна скорост.
DiStefano
06-04-2013, 19:10
До тук 100 км градско - 9.5 го засече компа .. за мен по-скоро 10, защото допълник 9.94 нещо си от същата колонка.
Определено няма да я ползвам за ежедневна. 147-цата ми е доста по-икономична, а и върви повече. Ама след ремапа ше видим.
п.с. А и останах доста учуден, но този мотор или по-специално моя загрява много бързо. Достига 90 и си стои там без значение как я карам.
Днес заредих до горе,след 510 км градско в Сф,точно 51 л. борда показваше 9.1 за последните 600 км.:Lkingsmiley::Lkingsmiley::Lkingsmiley::Lkingsm iley:
Stoyan Georgiev
16-04-2013, 10:11
откакто времето е над 6-7 градуса постоянно градския разход ми варира между 8.1 и 9.5, с много късите дистанции на климатик 11
не се ограничавам прекалено, т.е. е нормален разход - не е на стъпка, не е дядовската :)
Изминати км: 260км
Средна скорост: 40км/ч
Среден разход по борд: 7.9л/100км
Изминати км: 260км
Средна скорост: 40км/ч
Среден разход по борд: 7.9л/100км
Това по колонка какво прави?
А тези 40км/ч точно каква е била дистанцията, че хем не е извънградско хем не е градско?
София-Ботевград :evilsmiley::evilsmiley::evilsmiley::evilsmiley: Карахме бавно с един френд,че той е с бебе,а пък на връщане от Леденика още по-бавно,че на Пунтото му се предаде перката на радиатора.
DiStefano
05-05-2013, 08:17
Да бе верно Мъро къв е тоя разход брат?
Аз за 4 дни общо 1440 км разходка из Гърция ми даде 6.5 като съм спазвал всички ограничения.
Ами то си пише бре,има средна скорост,разстояние,вярно че е малко,но никога не бях виждал такива цифри на борда,особено рейнджа.После до Враца и нагоре до Леденика се покачи до 5.6/100 :evil::evil::evil:
П.С.Тези коли,като им се направят всички дихателни процедури стават супер леки за каране,аз моята се научих да я карам без газ,за това ми харчи малко на дълъг път.Под процедури имам предвид,махане ДПФ,ЕГР и правилен ремап :evil::evil::evil:
Най-после и аз засякох извънградски разход.Варна-Велико Търново-Ловеч-Плевен ,5.6 по борд.Като се прибера другата седмица ще засека и по колонка как ще бъде :-) Не съм карала бързо 100-140 някъде ,само по магистрала малко по-бързо :-)
Най-после и аз засякох извънградски разход.Варна-Велико Търново-Ловеч-Плевен ,5.6 по борд.Като се прибера другата седмица ще засека и по колонка как ще бъде :-) Не съм карала бързо 100-140 някъде ,само по магистрала малко по-бързо :-)
На връщане (маршрутът беше същия ) карах малко по-бързичко http://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_twisted.gif,по борд разходът беше 6.
Днес заредих до горе(пълно-пълно ,което би трябвало да е реално :-) и равносметката за 752 изминати километра (от които 50-тина градско ) -разход 6.67 :-)Не че ме бърка ,но го засякох за статистиката http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/3933.gif
littlesister
09-05-2013, 14:40
По компютър: градско 10-12л/100км.
навън 7-7.5/100км.
Всичко е с напълно нормално каране... Колата е Brеra 2.4 jtd. Единствени и е премахнат ЕГР.
Се ми струва, че е множко. 156-цата харчеше с около литър по-малко....
DiStefano
19-05-2013, 12:27
Вчера София - Пловдив - Пазарджик (София - Пловдив - магистрала, Пловдив - Пазарджик - стария път) - разход по борд 6,8. Под ограничението не съм падал даже и в тунела, голяма част от магистралата поддържах 140 - 180 особено на изкачванията към Вакарел и след Ихтиман. Преди това бях грижливо ремапнат, дипиеф-нат и еге-ернат във Вентура :mrgreen:
Аз последното пълнене-822 км с 68 л.-260 км. извънградско,другите градско Сф :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Stoyan Georgiev
20-05-2013, 12:46
аз съм според как вървят плащанията на клиентите, като са по-изрядни и аз не я жаля хахаха
абе общо взето като я карам с 90 до 4.8 успявам да я свалям
като я карам със стъпки и климатик около 7.5 (8 по магистралата с постоянна скорост около 150-160 ) се движи - извънградско естествено
градския разход вече се отказах да го следя - всеки път е според трафика и маршрута
от 12 в трафик и студен двигател до 7.5 по големите булеварди и малко трафик...
DiStefano
28-05-2013, 09:41
Комбиниран разход :
- извънградско стария път (Пловдив - Пазарджик)
- градско - Пловдив - диагонал и Пазарджик - диагонал
Тотал : 108 км на ден
Спазвайки правилата за движение - успях да докарам това :
114388
15.4 - 17.8 в зависимост от настроението :)
10.3 - 13.5 в зависимост от маршрута и броя хора/багаж
3.2 JTS Q4
- интервенции по двигателя като: премахнат ДПФ, софтуер..т.н.
няма
не
Еко, защото имам карта за отстъпка
Отскоро имам 159 -1,9 JTD все още се разучаваме/имам и 156 1,8 с газ/
та по темата:
- смесено каране 855 км./около 50/50 градско извънградско с превес на градското в София/ среден разход 6,6 литра за 100 км. ,средна скорост 43 км/час.
- няма никакви намеси по колата,никакви добавки в нафтата.Зареждам от еко или лукоил.
Вероятно другата седмица ще и премахна EGR и ДПФ за чипа още го обмислям.
Последно засичане пълно-пълно в Сф 9.1 /100 км. или 735 км. с 67 л.,това е рекорд за мен с тази кола в Сф.:big_money::big_money::big_money:
DiStefano
15-07-2013, 10:57
При мен последно 690 км - средна скорост 49 км/ч - без да спазвам ограничения - никъде - среден по борд точно 7.0.
п.п. абе кой трие постове тука ?!
60 литра 750 км
само на някой места падах под 140 ,,,
повечето време 160 180
Обобщение за JTDm моторите - горят 20 до 30% над каталожните си данни (като повечето други марки). Това съм го установил от наблюдения на 5-6 9-ки, иначе да си снимаме бордовете е интересно, ама няма нищо общо с реалността. :bath: Последно засичах на моята разход градско със средно 27км/ч - точно 10. И това без ДПФ, съответно без регенерации, а по каталог и дават 8,1. И така са всички - няма 1,9, няма 2,4 - горят.
dedepene
18-07-2013, 13:21
иначе да си снимаме бордовете е интересно, ама няма нищо общо с реалността. :bath:
Добре де, от къде идва разминаването от тип "нищо общо с реалноста" при положение, че ЕКУ-то знае до милиграм какво е впръскано в дюзите и се знае точно изминатото разстояние? Не разбирам.
Добре де, от къде идва разминаването от тип "нищо общо с реалноста" при положение, че ЕКУ-то знае до милиграм какво е впръскано в дюзите и се знае точно изминатото разстояние? Не разбирам.
Той борда си показва точно, въпросът е, че веднъж годишно ми дава примерно ей тоя разход долу, аз го качвам у форумчето и създавам някакви нереални очаквания:scherzkeks: После някой си купува същата кола и си вика ебаси таралясника нещо не е в ред :pain:
Тунингистите на софтуер да кажат алгоритъма за смятане. Аз при моите фиати наблюдавам, че с увеличаване на пробега, съответно амортизиране на дюзите, разхода на борда става все по-малък. В момента наблюдавам 2 литра по-нисък разход от реалния, което е много.
Като почнат да се опикават дюзите така става.
Вече има няма да съм носил 20-тина комплекта дюзи от различни коли на стенд (понеже се е наложило). Всички или пръскат по-голямо количество от нормалното или връщат много излишно обратно.
В еку-то е зададено за еди си колко мм3 гориво и налягане в рейла са нужни еди си колко милисекунди време за отворен инжектор. Обикновено поради износване на иглата на дюзата за това време тя пръска повече гориво от зададеното и така разликата с борда се усеща по реалния разход.
Понякога за спасяване от проблема е нужно просто ново измерване на стенд и генериране на нови кодове които да се впишат в ЕКУ-то. Но това се случва рядко да се прави. Обикновено дюзи се вадят когато са станали за ремонт.
Това ми е разхода от вчера.Пълна кола с багаж до горе и 4 ри човека карана само с климатик.Във времето ми влизат спиранията за зареждане преминаването на граници където винаги имаше поне 5-6 коли за чакане и 2-3 спирания както и забавяне на местата където се плащат магистрали.Това е до нашата граница.
Това са снимки от моя борд. Правих ги днеска, макар че вчера се прибрах от обикалянето. Има разлика със сметките ми по касови бележки и суми, но разхода пак е под 6/100. Трима плюс багаж и климатик през цялото време.
баси само аз нямам борд май ,,,,,
скоро време трябва да намеря начин да си сложа,,,,
ето по стария начин
550 км магистрала ...
Пловдив -Бургас 1ч 30 мин 4 ма човека -400кг :)
Бургас - Пловдив 1ч 45 мин :))всичко на климатик на макс
на отиване вдигнах чак 220 ,, иначе през повечето време 160 - 170 на връщане малко по бавно 150 - 160
40 литра 550 км ...или около 7,5 някъде
Странна работа, според борда градско си е 9-9,5/100. Интересното е че преди това с 156-цата, 1.8 TS смятах че е към 11/100.
Обаче... с оглед на това колко често сега сипвам по 50лв и преди сипвах по 50лв, за един и същ маршрут всеки ден, или онази е харчила 20/100, или тази (1,9 JTDm) харчи под 7/100 :mrgreen: По-вероятно първото:hmm: Така или иначе стигнах до извода, че по-добре изобщо да не смятам колко харчат колите, излишен стрес.
Извънградско въпреки големия ми мерак още не съм излизала с нея.
Stoyan Georgiev
26-07-2013, 11:37
като съм сам и 4.9 може на дистанция над 300км :)
като съм сам и 4.9 може на дистанция над 300км :)
На мен с жената и хлапето в колата, София - Сандански - София, при спокойно каране заради голямото движение, ми показа 4.9 за изминати 360 км. :)
Друг е въпроса, че с пежо 307 за същото разстояние и направление разхода е 4.0. ;)
Последното градско-8.7/100-39 л. 445 км. :hehe::hehe::hehe::hehe:
Полседното градско София-Мездра-София/на отиване през дефилето,на връщане по магистралата/-5.8/100 :hehe::hehe::hehe::hehe:
П.С.Имам чувството,че тази кола откакто стана на 100 000 км. свали рязко разхода,и върви повече
30 литра 450 км
магистрала 150 - 160 км/ч ....и малко градско
май май бутнах литърче надолу,,,, ще видя тая седмица до морето как ше е
маршрут:София- Будва/ през сърбия планински/
алфа 159 1,9 JTD 150 КС. без никакви намеси
37,5 литра-682.8 км. малко под 5,5 за 100км.
Пътувахме 4 човека с багаж с климатик / около 400 км/.
разход по борд -6.00 за 100км. средна скорост 58 км/час.
Спокойно каране,без ръчка.Около 40 км на 2 и 3 та скорост.
Засичана пълно -пълно.Сега ще направя и обратно засичане като се прибера.Като цяло разхода е повече от приемлив
dedepene
03-08-2013, 11:37
София-Бургас - 11.6 с климатик. 140-160 км/ч до Пловдив, после 160-200.
Абе на тия скорости си похарчва, хич да не е. Ден по-късно - Соф.-Копривщица и обратно даде 7.5.
След 1870 км и средна скорост по борд 50 км за час дава разход по борд компютър 6.4.
-едното пълнене съм го описал по горе,следващото е за 380 км/27.5 литра т.е. около 7,2 за 100 км. това градско със задръстване по черногорска ривиера/66 км преход 2 часа...../След това 808 км с пълнене в софия на 46.4 литра- около 5,7 за 100км.
Планински преходи и градски карания,имах само 60км. магистрала.
Та според мен не гори много.
София-Бургас.Засечено от ОМВ то на Цариградско до първото кръгово в Бургас.Някой с по висок разход може ли да се похвали :)
Оня ден към Благоевград след Дупница ми даде разход 4,7-4,8/100 със скорост 80-100км/ч....но не му вярвам на борда.;)
От София до Дупница няма да казвам за разхода по борд,че ме е срам.:(
Изминати км 300км.
Среден разход за целия трип 6.6
Средна скорост за целия трип 72км/ч
Разход на 4-та с 60, теглейки на буксир Форд Фиеста :)
:wc:14/100 смесено......12/100 извънградско при нормално каране ......в режим "полет"- над 3 000 оборота стойностите са доста фрапиращи
- 690км изминати (60км са градско в Китен, Приморско, Созопол, Бургас)
- 81км/ч средна скорост
- среден разход 6.5
- + 2 човека и мн багаж
trustworthy
18-08-2013, 10:20
А при автоматите какъв разход се наблюдава?
10% отгоре.
От 5 до 15......зависи как я караш.:innocent:
trustworthy
19-08-2013, 07:46
От 5 до 15......зависи как я караш.:innocent:
Това ясно. ПО-конкретни цифри някакви - градско / извънградско, натоварено / ненатоварено, с 250 или 50 км/ч?
По борд извън градско от 5,5 до 7/100 при нормално каране,градско пак по борд от 8,5 до 12/100......средно аз ги изкарвам от 8 до 10/100 смесен цикъл.........
София-Бургас,с 4 човека,много багаж,куфар отгоре на колата/пълен до дупка/,121 км/ч средна скорост,ужасен насрещен и страничен вятър-6.7 по борд,7.2 на колонка пълно пълно :razz::razz::razz::razz:
Пловдив - Бургас -Лозенец , Ахтопол и околията :)
общо 800 км изминати 58 литра заминаха :)
или малко над 7 ... на отиване с 160 .
връщането малко понастъпвах че нещо много си вяреат
180 - 230 ..... час и 20 до Пловдив
Хайде кажете къде е проблема?
Градско 14
Извън 8.9
Колкото пише на борда, толкова и на колонката ми отчете!
И това при положение, че едвам едвам натискам газта? Извънградско повече от 120 не е пипана.
Колата е 2.4 автомат с премахнато всичко + ремап???!!!
За да сме точни :
Бургас - София - 9.0 (макс. 130 км/ч)
София - Юндола - Велинград- София - 8.4
София градско - 14-14.3 (в момента задръствания няма)
V_A_N_K_A_T_A
26-08-2013, 13:30
По-бърза, безпроблемна и икономична кола от 159 1.9, просто нЕма. ;)
Напоследък, карам много леко и с внимание към разхода.
Резултата е:
Градско(София): 9.0 / Когато не карам икономично: 10.5, в краен случай 11.
Извънградско: 8.0 с 3-ма човека,на климатик,багаж. Скорост около 140-50, на места над 180-200.
Колата е от подписа,всичко е премахнато и е 280к.с.
Моя съвет е да внимавате с тия ремап-и и премахвания на това и онова. ;)
DiStefano
26-08-2013, 19:36
В ръцете на мойта жена 59-ката градско мое и 15 да глътне. Спазването на ограничение в града от 50 км/ч може и на 2-ра предавка да се кара - случаи бол. Може и на 4-та предавка да се кара пак с 50. На мен вчера ми беше последно замерване по маршрут Китен-Бургас-Пазарджик - 7.4 - средна скорост по магистралата (не по борд) 170. На отиване по същия маршрут и извадих душата особено на правите отсечки и борда ми съобщи - 7.6.
За да бъде темата реална нека да се пускат снимки от борд. компютъра.Това карах с 200 ,стигнах за 30 мин и ми изхарчи 3 литра е несериозно.Така всеки ще може да направи реална съпоставка.Средна скорост,изминати километри и време.
b_angelov
27-08-2013, 16:02
И ся да не съм много офф - под 6.5 не съм я свалял на извънградско с нормално каране 90-100 / 120-130
Обикновено е към 7 - 7.2
в града - 10.3 - 10.6 без извращения по светофари и тем подобни.
Общо до тук: 737 л. нафта за 7813 km = 9,44 l/100km = 23,70 лв./100km
Варна-Слънчев бряг-Бургас-Тракия-София-Благоевград и обратно общо 1230км на отиване пълен до тавана, на връщане само жената,скорост на магистралата 150км/ч на автопилот /според ГПС-а 143км/ч/. Разход според зареденото гориво малко над10л/100к м, според борда 11,9.
Първият разход е каране след приятел(иначе просто не мога) :surrender: от Велико Търново до Сливен. Втория е вече нормално каране от Сливен до Бургас, на магистралата 150(не се вижда много 6,8/100 и 123 средна) В колата имаше около 250кг (хора+багаж)
b_angelov
01-09-2013, 23:25
Първия разход на каква средна скорост е?
По-бърза, безпроблемна и икономична кола от 159 1.9, просто нЕма. ;)
Напоследък, карам много леко и с внимание към разхода.
Резултата е:
Градско(София): 9.0 / Когато не карам икономично: 10.5, в краен случай 11.
Извънградско: 8.0 с 3-ма човека,на климатик,багаж. Скорост около 140-50, на места над 180-200.
Колата е от подписа,всичко е премахнато и е 280к.с.
Моя съвет е да внимавате с тия ремап-и и премахвания на това и онова. ;)
Нещо не можах да те разбера какво имаше предвид ремапа,ама е хубаво първо да си погледнеш в твойта паница,да не ахнеш после.
Общо 1160 км. с 84 л.,което си е 7.2,средна скорост 121 км.,после падна на 78 с мотането по къмпинга и през ден до Лозенец или Царево.По борд 6.7.Колата е тъпкана с багаж,4 човека и куфар отгоре на покрива/пълен до горе/ :devil::devil::devil:
Първия разход на каква средна скорост е?
6-та не можах да вкарам никъде до излизането на пътя Казанлък-Сливен. Четвърта, пета, на места трета :) Заболя ме кракът да стои обърнат с пръстите към мен :tooth: Сигурно средна около 70-80 ..
София-Корфу-София, 4 човека с багаж/колко събира и още малко/.Общо 1895км, средна скорост 53 км/час, разход по борд 6,1 литра, на колонка около 6 литра за 100 км ,острова е планински.........400км по тесни пътища с около40-60км за час.
Това е среден разход за последните два месеца.
Почти равномерно разпределени градско/ извънградско/магистрала.
190 км
средна скорост 180 220
18 литра
София-Китен средна скорост 137 км/ч,430 км. ,3-ма души по над 100 кила и малко багаж,разход по борд 5.9 :mrgreen::mrgreen::mrgreen: ама забравих да снимам,после на колонка 6.3 :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
П.С.Вярно по пътя нямаше никой.................
За една седмица, само градско. Младост - Надежда - Дружба - Младост
Наскоро ъпгрейднах до 159 1.9 ждтм...
- градско/ извънградско на 100км - 10 (х. димитър - мусагеница сутрин вечер) / 6.3 (според компютъра, каране спокойно 90 - 110, без темпомат..)
- каква е модификацията/ модела на двигателя - 1.9 ждтм
- интервенции по двигателя като: премахнат ДПФ, софтуер..т.н... не е ясно, май е махнат DPF и е мазано по софтуера. незнам какво да правя :(
- откъде зареждате гориво - в случая омв
последно карам само градско.Разход 6.8 засечено за 400 км пълно пълно.това със спокойно каране.по борд показва 6.9.
DiStefano
11-10-2013, 20:59
За 4 седмици и шофиране извън правилата, моята ми сподели това :
121235 121236 121237
Това е смесен разход - точно 108 км на ден - 59 извънградско табела до табела и 49 км градско Пазарджик и Пловдив.
DiStefano
15-10-2013, 20:30
Така .. а за 2 дена шофиране по правилата ми показа това :
121457 121458 121459 121460
Демек литър надолу. Значи могло .. а сигурно може и още.
От днес- Д.Диканя-Петрич-Марикостиново-Банско-София, след ремап, махнат ДПФ и изкл. ЕГР
Трип до Варна и обратно.
Среден разход: 6.3
Средна скорост: 87км
Изминати км: 375км
Трима човека допълнително тегло. Колата е още с 19 джанти, не са сложени 17'
Въпреки, че някои от последните постове и снимки ме депресират ще споделя ие своите впечатления:
- градско - къси разтояния - от по 2-3км, каране в широк и идеален център на София, на светофар предавките се сменят на 3 500 - 4 000 об. , последните два месеца - 9 - 10 / 100 км.
- извънградско - пр. за разтояние 550 - 600 км, от които 100 магистрала (поддържана скрост 160 - 170 км.ч., два - три пъти до 200 - 220км.ч) разход по магистрала 7,2-7,4/100км, двупосочен път - поддържана скорост 120-140 км.ч, на места до 150-160км.ч - 6,2 - 6,3/100. Средно извън градско при такова темпо - 6,5-6,6. Показанията са по трип, но съм я сравнявал с пълно/пълно и общо взето няма осезаема разлика.
- каква е модификацията/ модела на двигателя - 1.9 JTDm
- интервенции по двигателя като: премахнат ДПФ - не, софтуер - ремап и запушен ЕГР.
- ползвате ли добавки в горивото - Castrol TDA
- откъде зареждате гориво - OMV & Eco
Последно засичане за 2200 км-6 литра за 100 км. Преобладаваща магистрала/около 1800 км/ градско има няма 150 км. скорост -130 140 км за час.И едно наблюдение относно дизела - карах докато изпразня резервоара после заредих австрииска нафта/дизел/ после допълних унгарска.Разлика в динамиката -по скоро в главата ми, разлика в разхода има няма 0.4 литра......то тук е субективно макар и да го засичах пълно пълно все пак на отиване от 500 м надморска височина слязох до 130 а на връщане обратно.
средна скорост на движение 96 км за час.
Добавки за сега не ползвам, но мисля да пробвам кастрол тда,купил съм я просто чакам следващо зареждане.
Имахме малко ходене напред-назад има няма 700км, та реших след 1,5 години каране на дизел, да я покарам най-накрая като дизел (100 на 6-та) и трябва да ви кажа, че тая машина минава 700км с половин резервоар. Ето един интересен разход от Твърдица(Сливенско) до Бургас, като вътре има и малко "селско"(от единия край на Твърдица до другия). Не мога също така да не споделя, че с течение на времето Никито -oem за мен се доказа като един доста кадърен мапер. :)
пп Двама възрастни, малко дете и багаж, т.е. все едно 3 възрастни.
Под 9.5 не съм падал, макс 11/100 с клима. Тва по борд, друго не съм засичал нивгаж.
Евала колега,
Аз пък под 12/100 не съм падал даже клоня повече към
13 на 100/ по борд.
Явно ще се преглежда да видим що така харчи това "к-ве".
Не искам да мисля колко ще ми харчи с 19 цола.
Днес 12,5 по борд,София-Дупница 180-220 км/ч спортен режим,Дупница-Благоевград свалих на 5,8 със скорост 70-100 км/ч.:punk::anarchy:
Моето краче не е тежко, рядко оборотомера показва повече от 2500 об. за мин.
....467 км среден разход 6,4 пълно-пълно.По борд компютър 6.7,средна скорост 39 км/час.Смесено каране около 280 км извънградско.С добавка за гориво кастрол ТДА.
:)
Ще помоля колегите с 1.9 да не пишат,щото само ме
депресират:)
Майтапя се, за писането имам предвид!
Продължаваме да дразним :hehe:. Шегата на страна от това 1/3 е градско спокойно каране. Иначе чисто градско в София около 8 си отива сега като е студено.
thecleaner
19-01-2014, 16:49
Всичкото писане го преместих в "Общи 159", там може да си продължите дискусиите, нека тая тема си остане чистичка.
Едно засичане пълно-пълно, 918км(250 от тях градско) - 56,2л дизел. Среден разход 6,12. Градското каране - много далеч от максимално икономичното. Извънградското 100 на 6та(4.4 от предната страница е част от него)
465 km градско София/не вкл. разходки по околовръсното/ 32,5 литра или 7 литра за 100 км. Добавка дизел кастрол ТДА.
И моята можела да харчи малко :) обаче е много скучно с тази скорост.
b_angelov
30-01-2014, 23:57
Ето най-скромния разход, който съм постигнал с 2.4 Q-Tronic. Извънградско без магистрали. Максимална скорост около 90-100 с намалянки в селата.
Пловдив- София -Пловдив
327км с градско каране ,, на магистралата този път
не дигнах повече от 140 ,, като изключим една забежка с ку7 с което стигнахме до 220 ,,,,
25 литра нафта ,,,
Пловдив- София -Пловдив
327км с градско каране ,, на магистралата този път
не дигнах повече от 140 ,, като изключим една забежка с ку7 с което стигнахме до 220 ,,,,
25 литра нафта ,,,
Демек 7.7л/100км, за да е по-лесно за четене.
dedepene
01-02-2014, 22:38
Само градско - десетка точ.
Само градско - десетка точ.
За градско доста добра средна скорост.Аз съм на 13-17 км/ч
Начи караш кат баба,и аз се въртя от 23-25 км средна,в момента съм на 9 по борд,10.1 по колонка :handshake::handshake:
dedepene
03-02-2014, 12:47
Близо 1/3 от дневния маршрут и в двете посоки е на "Цариградско" ;)
Близо 1/3 от дневния маршрут и в двете посоки е на "Цариградско" ;)
По Цариградско кат се спусках и моята даваше мноу нисък разход,сега вече не ми арчи хич.:crazy:
Аз като спускам от Плиска вадя ключа от таблото
Миналата седмица София- Свиленград- София с 1 час излизане от задръстването в София сутринта в 8,30. 600км без малко. Разход 5,8 при средна скорост 82км. Няма да упоменавам с колко съм карала, но да кажем, че вече знам колко вдига тая кола :BIGsmile: и със сигурност може да падне разхода поне на 5.4-5.5
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=128035&stc=1&d=1392566875
Първото ми впечатление е за доста приличен разход, направо ме учуди очаквах повечко. Враца-Банско-Враца с висене из Софийския трафик и качване до Байкушевата Мура на 2-3 скорост.
Градец(малко преди Жеравна) - Бургас - 101км за 58 минути с 6,5 разход. От Карнобат на магистрала.
839 km. от които около 350км магистрала и не повече от 100 км градско-40.89 литра дизел.Това е около 4.87 литра за 100 км. Предимно спокойно и лежерно пътуване.Двама пътника и малко багаж.
Показания на бордкомпютър-5.3 за 100 км. средна скорост 79 км за час.Добавка за гориво castrol TDA ...........и bardal 6в1 .
Концентрацията на бардала беше по малка от предписаната/две добавки общо за 40 литра на пълен резервоар/,сложих го защото щях да пътувам и ми се щеше да почисти мръсотиите из алфата.
П.С.Сега по темата,последното засичане на 2 резервоара само градско в София.Реално разхода по колонка е 9.7/100 :afro::afro::afro::afro:
Последно засичане пълно-пълно...за 200км градско, със средна скорост 33км/ч, гориво от 19литра!
Което идва от около 9,5л/100км
Колата е 210кс, 4х4, 1680кг с 19' джанти.
От днес Бургас - Пловдив 142км/час средна скорост - 7,6л/100км среден разход.
Според борд-а:
-Градско 10.2 - каране придимно сутрин и вечер от Хаджи Димитър до Софиамед (на Г.М. Димитров новата болница);
-Извън градско ~6 при спокойно каране 110 - 120;
Модификации: махнат ДПФ, изключен ЕГР;
Имам приятели с различни дизели (рено лагуна 1.9, и мазда 6... ауди а4 2,0тди...) споделят че градския им разход е макс 8.5. Очаквах някакви сходни резултати от 159-ката...
ама като гледам явно разход 10 градско е съвсем нормално за тая кола... съжелявам че не прегледах тая тема преди да я купя :(
damyanov
09-03-2014, 13:23
~ приблизително 135-150 км дневно от които 85 извънградско и останалото градско гори около и малко над 10 литра, т.е. 25-26 лв което отговаря на 7/100
DiStefano
09-03-2014, 21:34
И тука е момента да питам .. надявам се да не прозвучи като заяждане .. щото не е .. ама колко и кои колеги, и къде са ходили след ремапа на дино ?! Освен мен ..
Наблюдения от днес: около 50км. градско, след занулен комп - 10,2/100. Не съм я жалил, но и не съм издевателствал. На няколко пъти е изстивала напълно, докато е престоявала.
И тука е момента да питам .. надявам се да не прозвучи като заяждане .. щото не е .. ама колко и кои колеги, и къде са ходили след ремапа на дино ?! Освен мен ..
И аз съм ходил.В ХЕЕД
А бихте ли споделили резултатите?Върти ми се една подобна муха из вакуума в черепната кутия.Има ли разлика в разхода на гориво?
DiStefano
12-03-2014, 19:44
А бихте ли споделили резултатите?Върти ми се една подобна муха из вакуума в черепната кутия.Има ли разлика в разхода на гориво?
За разхода не знам. По-скоро си е същия поне при мен. Мурджев да каже повече за градското .. щото е СТОЛИЧАНИН ! :spell: И у милата родна столица разхода е съвсем друга бира.
За резултати - на лично. Щото ше стане мазало тука .. ше се намесат и баш мапери, и бамбашка мапери, и други езикочешалници, и така нататък ..
На мен разхода градско ми е с повече от литър надолу :balloon::balloon::balloon::balloon:
За разхода не знам. По-скоро си е същия поне при мен. Мурджев да каже повече за градското .. щото е СТОЛИЧАНИН ! :spell: И у милата родна столица разхода е съвсем друга бира.
За резултати - на лично. Щото ше стане мазало тука .. ше се намесат и баш мапери, и бамбашка мапери, и други езикочешалници, и така нататък ..
Е да този нюанс с размера на ..........ми убягна, но сте прав ще стане мазало както и с повечето интересни теми във форума.
Разход за малко по-дълъг период, предимно градско.
Последни няколко засичания градско София средно натоварено:6.9-8.2 литра за 100 км. Засичам си колата след като измина 300-350 км и допълня резервоара. Интересното е ,че спрях да ползвам добавката на кастрол ТДА, разлика не намирам във динамиката само отчитам леко повишение на разхода- с около 0.4-0.5 литра за 100 км/това на 3 зареждания или около 1000 км./Премахнаха ми и вихровите клапи ,че дадоха фира ако това има значение.
dilian alfa gtv
20-04-2014, 23:44
Не е 159 но ще споделя разхода....като сравнение.
При скорост 100км/ч магистрала,засечен разход точно за изминати 100км -Разход 6.5,при 159-ката разхода при същите условия и скорост беше почти идентичен,малко надолу но не под 6.При скорост над тази разхода вече е друг но не е повече от 9 извънградско.
Мотора 3.0 V6 240кс 4х4 с типтроник тежи 2 тона.
Не е 159 но ще споделя разхода....като сравнение.
При скорост 100км/ч магистрала,засечен разход точно за изминати 100км -Разход 6.5,при 159-ката разхода при същите условия и скорост беше почти идентичен,малко надолу но не под 6.При скорост над тази разхода вече е друг но не е повече от 9 извънградско.
Мотора 3.0 V6 240кс 4х4 с типтроник тежи 2 тона.
Дизел с около 240кс, 4х4, тегло с мен и госпожицата = 1840кг. при движение със 100км. разхода ми е около 6, продължително съм карал със 150, и не минаваше 8 по спомен, не не помня.
159 е лакома в градски условия...в Русе ми дава около 10 на кратки разстояния от 3км.
sasho_n2
22-04-2014, 09:23
Ами и аз мога да се похваля:
Извънгардско - при скорост около 120-130 км.ч по магистрала и 90-110 км.ч. първокласен път ( Е79) 5.3 л/100 к. по компютър.
При скорост 130-150 км/ч, само магистрала ( е леко задръстване по магостралата за няколко км, 6.0 л/100 км.
Това със 159-к, 1.9, с махнат ДПФ, ЕГР и т.н., 4 човека, доста багаж в комбито, с нафта от Газпром, без добавки.
159 е лакома в градски условия...в Русе ми дава около 10 на кратки разстояния от 3км.
......и на магистрала ако я настъпиш по-сериозно.;)
dilian alfa gtv
22-04-2014, 22:48
E Ок съгласен съм,при мен в градски условия гори доста.
За мен този разход от 6.5 не е актуален защото нито карам по магиктрала със 100км нито съм я засичал,просто занулих борда за проба.
Средно аз си смятам разхода 10-11 и това е самата истина,на 159-ката беше 8.5 всичко друго е самозалъгване че гори 6.
Тук си прав....среден разход найстина на 159 е 8....което е ок, имайки впредвид теглото, конете, 4х4....
Колеги прегледах разхода на повечето писали, не видях да се уточнява ръчка ли е колата или автомат. Някой с 1,9 150 коня автомат има ли и може ли да сподели разхода. Аз не съм с Алфа а с Крома, но двигателя и кутиите май са същите. При мен в София в час пик и яки задръствания за 50км и средна скорост 13 км/ч точно 12/100 ми показа по комп. Иначе извънградско София-Пловдив със 120 км/ч в 95% от пътя 5,8/100.
За 1,9 не знам,но 2,4 SW автомат си качва в як трафик в София 12/100.
моята 1,9 ръчка го прави 11/100 в София... кви са тея диетични Алфи, бе колеги?!?
damyanov
23-04-2014, 21:44
Кайо, много тежък десен крак си имал...
На студен старт и къси разстояния 7-8 км повече от 9/100 не е давала, при това повече изкачване
На студен старт и къси разстояния 7-8 км повече от 9/100 не е давала, при това повече изкачване
В як трафик съм писал.;)
.....па и крако си ми е тежък.:)
Значи просто не си бил в тежък трафик.:thumbup:
А и все си мисля, че ако изкачваш нещо, все някога ще го спуснеш. :)
моята 1,9 ръчка го прави 11/100 в София... кви са тея диетични Алфи, бе колеги?!?
Ти си единственият,който за 5 г. не се научи да я кара тая кола,и вземи и махни раницата вече..............:clap2::clap2::clap2::clap2:
П.С.Моята за последните 2500 км. градско само София,8.9 по борд,9.7 на колонка,средна скорост 25-26 км/ч :strong::strong::strong: .Сега като се позатопли,почна да пада................
Ти си единственият,който за 5 г. не се научи да я кара тая кола,и вземи и махни раницата вече..............:clap2::clap2::clap2::clap2:
П.С.Моята за последните 2500 км. градско само София,8.9 по борд,9.7 на колонка,средна скорост 25-26 км/ч :strong::strong::strong: .Сега като се позатопли,почна да пада................
Много бе. При тия 25-26км/ч средна скорост, то трябва да си горе долу с около 1 литър под заводския, посочен в книжката.
Освен ако не се раздаваш яко на всеки светофар разбира се. :Yoda:
Много бе. При тия 25-26км/ч средна скорост, то трябва да си горе долу с около 1 литър под заводския, посочен в книжката.
Освен ако не се раздаваш яко на всеки светофар разбира се. :Yoda:
Бате,аз на такива понятия като заводски разход,не вярвам :evil::evil::evil:
средната ми скорост не може да се качи над 17 км/ч ...
Малко пресен разход от България и Гърция,по борд 5.3,по колонка 5.9,средна скорост 68 км/ч,в Гърция навсякъде почти съм спазвал ограниченията. :innocent::innocent::innocent::innocent:
b_angelov
13-05-2014, 09:29
Извънградско из България: 83 км/ч средна скорост за 250 км. Среден разход 5.5 по борд. 4 човека с много багаж. 2.4 Qtronic.
Среден разход градско 7.2-8.5 в София.Засечено пълно пълно за 2100 км./ карам около 300 км и пълня до горе/ Като цяло това е по висок разход от колкото ми даваше зимата.................Като цяло карам нормално, т.е. леко и пенсионерската.
Среден разход градско 7.2-8.5 в София.Засечено пълно пълно за 2100 км./ карам около 300 км и пълня до горе/ Като цяло това е по висок разход от колкото ми даваше зимата.................Като цяло карам нормално, т.е. леко и пенсионерската.
Това е много добър разход за София! Но, кажи някакъв приблизителен маршрут все пак, защото сам знаеш за какво става дума :) .
Аз напоследък съм само Младост2 - Дружба1 и както и да карам, и откъдето и да мина съм 9.5 на сто. Раздвижа ли се малко из града и разхода пада с литър...
Това е много добър разход за София! Но, кажи някакъв приблизителен маршрут все пак, защото сам знаеш за какво става дума :) .
Аз напоследък съм само Младост2 - Дружба1 и както и да карам, и откъдето и да мина съм 9.5 на сто. Раздвижа ли се малко из града и разхода пада с литър...
Преди да блокират вихровите клапи и да ги махна разхода беше по нисък а колата вървеше по добре.Мисля дали да не монтирам нови.
Преди да блокират вихровите клапи и да ги махна разхода беше по нисък а колата вървеше по добре.Мисля дали да не монтирам нови.
Няма как да сложиш само клапи нови,можеш цял колектор на който цената му е 1000 лв.,недей да си слагаш отново таралеж в гащите,разликата в разхода ще я избиеш след 3-4 години,хахахахахахах.Просто си направи ремап на софтуера,да живне малко в ниските,че сега сигорно е мъртва,ти и даваш повечко газ,и затва харчи.Моята с и без клапи няма разлика в разхода. :bg::bg::bg:
Пффф на мен ако ми дава 8 средно градско няма да слизам от колата, ама с тоя автомат под 10 не мога да го сваля, освен ако не карам по околовръстното :biggrin1: А тука гледам се мръщи колегата на тоя разход :D
sasho_n2
16-06-2014, 13:06
Малко прясна информация за маршрута - София Дубровник: на отиване през Босна, на връщане през Черна гора - и двата маршрута са основно планнски и за общо около 1 800 км се връзват не повече от 150 км магистрала, спазване на ограниченията - среден разход 5.5.
svetlin pilev
27-06-2014, 17:18
След 14 дневна яка употреба мога вече и аз да споделя мнение.Колата е с ремап и без ДПФ.
-Варненското градско в момента е мн. по-зле от София и разхода е около 11л.
-извън града нещата варират много- 6л. до 120км/ч., 7л. при 140км/ч. и при над 160км нещата отиват след 8.5л.
На вниманието на почитателите на японски дизели(понеже карам и Авенсис комби):
-сравнението в града е определено в полза на Авенсиса-7.5-8 л.
-обаче извън града при 140 км. и нагоре Алфата папка по-малко и кефа е по-голям.
Извода е:на кой по дяволите му трябва ГОЛЯМА икономична градска кола?
П.П. Авенсиса го взех за служебен, за дълги преходи с пенсионерско каране.За тази цел е супер,а за кеф не става
b_angelov
11-07-2014, 20:03
Смолян - Пампорово - Девин: Много завои, изкачване, спускане, газ и спирачки. 5.8 л/100
-2200 km. разход пълно-пълно 6,2 литра за 100 км.С чип, премахнат егр, ДПФ си е на мястото.Средна скорост по борд за пътуването 54 км/час.
От тези км.
- 400 км са на 1-3 скорост по завой и изкачване.
-само извънградско 924 км, разход 5.5 литра за 100 км на магистралите съм карал със 140,средна скорост по борд 98 км за час.
-само извънградско 873 км, разход 5.7 литра за 100 км на магистралите съм карал със 140 средна скорост по борд 91 км за час, това на връщане все пак надморската височина си казва своето.
Разхода пълно пълно със този на борда съвпада.
Натоварена като магаре с багаж и 4 човека.
И прясно от днес/24.08/ 6,3 среден разход за 970 км. засечен пълно пълно.Двама без много багаж, почти само магистрала скорост 150-180 км за час.
Вчера се разходихме до Стара Загора
На отиване 7,6 с малко градско в Хасково и Стара Загора.
На връщане 7,4 по абсолютно същия маршрут.
Разликата я отдавам на това че на тръгване беше студена, а на връщане топла.
Карал съм леко, средна скорост около 70км/ч. Реялно карането беше 90-100 с намаляне в селата.
Мисля е ок, за тоя мотор с тая кутия. Вероятно като махна дпф ще падне под 7.
Градско ме е срам да споделя, че ръчкам по светофарите и цифрата е...
Незнам кое е нормално, но 2.4 210кс, 4х4 ...
градско 10 е максималния разход
извън градско е между 5.8 - 7 литра според зависи карането....
Поскедното ходене до Созопол отпреди месец, средна скорост 82км, разход 6.5....като в този разход има и градско каране....каране макс. да е било с 130км.
voododoll
09-09-2014, 17:33
250km изцяло градско дотук по дисплеъ avg. 10.8 l/100km
като на няколко пъти падаше до 10.2-10.4 l/100km
петък вечер ще пътувам за Банско, ще видим извънградско как ще е
devil_vas
09-09-2014, 17:55
Alfa 159 1.9 JTDm
- DPF off
- EGR off
- автомат
- без ремап
- с прецакан термостат
8/100 на принципа пълен - пълен
50:50 градско извънградско нормално каране.
voododoll
14-09-2014, 20:13
София -> Банско 158км 6.8l/100km
Банско -> София 160км 5.7l/100km но е предимно спускане до Благоевград.
Знам че на колонка се гледа най добре, но се съмнявам разликата да е фрапираща.
DPF/EGR online
devil_vas
14-09-2014, 22:26
159 1.9 JTDm AT
35 литра - 440 км. 50:50 смесено.
градското е в Пловдив сутрин в най-натоварения трафик и вечер по празните булеварди след 21:00. извънградското е постоянна скорост около 100 км.
ДПФ и ЕГР отстранени
8/100
sasho_n2
15-09-2014, 10:27
Нова засечка:
София - Корфу и обратно - общо 1850 км ( от тях около 800 км по магистрала), 4 възрастни в колата + багаж до тавана - среден разход за цялото пътуване - 5.8 л./100 км.
sasho_n2
15-09-2014, 17:29
Моята е без ДПФ+ремап. Показанията са на база борд, като отклонението от колонката е макс. 0.2 стотни.
damyanov
17-09-2014, 17:00
Вчера - София-Бургас за 2 часа и половина 10/100
На връщане 3 часа и половина 6,5/100
Кайооо, щеше да ми обясняваш на феста как се карал моя тролей?
Аз п ащях да те черпя с ракия... Изобщо никаква не я свършихме.
Та за разхода - на отиване към феста - 6,9/100 ама то не беше каране, а пълзене.
На връщане - 7,8/100
Общо - 300км отиване и връщане с много градско в Пловдив, че търчах по нощите от зор - 8,5/100.
Градско в Хасково, на принципа - студен тръгни, студен загаси, преходи по 2км - в момента около 13 се е закрепила. Ма не съм ръчкал.
devil_vas
20-09-2014, 18:28
Пловдив - Ямбол - Пловдив - 180-190-200 км/ч постоянна скорост - 9/100. Повече от 9/100 не иска да гори извънградско :-D
voododoll
21-09-2014, 00:40
София - Пловдив - София 292км с малко градско в Пловдив и малко в София, под малко се имам в предвид под 10 км
6.5l/100km през цялото време извънградско на круизконтрол натам 120км/ч насам 100км/ч
София - Китен по магистралата средна скорст 141 км/ч. 6.2 по борд,реално 6.9, Китен - София по подбалкана,ср.скорост 100 км/ч. 5.5 по борд,реално 6.1 .
b_angelov
24-09-2014, 12:56
10 дневен преход с 4 човека и много багаж. Доста голяма част от времето е градско каране или планински баири. Останалото - магистрали.
7.1л/100 по борд е доста добро постижение.
Банско-София и София - Банско многократно минаван маршрута - среден разход 7,1л/100км като по магистралата почти винаги се кара мъжката.
София градско в зависимост от това дали успява да загрее - среден разход 9.4-11.8л/100км
Колата е 159SW 2.4 Jtdm 210hp
don_pepone
27-09-2014, 09:39
Някой няма ли 2.2JTS да даде малко пресни данни за разхода си, че тука пишат само хора с нафталини :)
voododoll
27-09-2014, 10:02
в http://auto.ru/cars/alfa-romeo/159/group-sedan/mod-20285/ можеш да ги погледнеш, не са заводски а е средно от хора споделили разхода си.
за моята е много вярно 300 градско 300 извънградско на колконка ми даде 8.1 средно а в ауто.ру 7.9
така че тва което пише за твоята е доста близко до ралноста, но все пак всичко зависи от крака ти
DiStefano
28-09-2014, 09:22
Някой няма ли 2.2JTS да даде малко пресни данни за разхода си, че тука пишат само хора с нафталини :)
Има .. само, че на Спайдър. Преки впечатления :
градско Пловдив - лежерно каране - 11 литра VPower Racing 100
комбинирано Пловдив - Хасково - Кърджали и обратно по маршрута - точно 9
магистрално Пловдив - София - Пловдив - твърдо 11
нормално извънградско не мога да кажа, щото не се кара така
Като цяло моторът с това купе не е никак лош и един читав ремап ще му дойде още по-добре. Сравнение със старите бензинови този според мен прилича като ускорение и начин на работа на фиатовия JTS по-скоро отколкото на TS.
Митко145
28-09-2014, 10:53
Това 11 магистрално с каква скорост е?
DiStefano
28-09-2014, 12:06
В по-голямата част 180 - 200. Само м/у 90-ти и 60-ти километър 140 - 160, че е доста зле настилката там и се кара повече или в лявата или в аварийната.
То 159 ката можела и да гори 7,5 за 100км. извънградско.Отиване и връщане до бургас, магистрала на круиз 180 км за час това е разхода засечен пълно пълно в двете посоки.Намалявал съм до 140 само на местата с камери.........
voododoll
02-10-2014, 10:00
Какво значи не е нормален? Прекалено нисък ли е, що ли?
моята гълта по 8-9l/100 че и нагоре с тая скорост. Само го пробвах тоя момент с 160-170 и на моментен разход показваше 9-9.5l/100
от предния собственик знам, че в германия на аутобана с над 220 е давала към 11-12l/100
От скоро имам 2.2 Разхода градско си е около 13л. Много зависи и от града и трасетата по които караш - подякога слиза на 12л. градско
Извън града бих казал около 9л.
Хубавото е, че няма значение дали се опитваш да спестяваш или караш без скрупули - разхода е подобен.
Много е приятно да се оттърсиш от мислите за разхода - не заради икономичноста се взима 2.2 нито за вървенето.
2.2 е безпроблемен и с това компенсира по-високия си разход,. изцяло!
И не трака като трактор,. най важното! Чува се само когато я настъпиш и то със прословутия 2.2 саунд
При достигане на скорост от 200 км/ч моментния разход достига 28 литра и спада до 18 при постоянно поддържане на скороста. Поне при мен е тъка. Не се пада под 160 км/ч и средния разход не ми е бил над 8,6 литра. Това с GTB1756
Виктория
20-10-2014, 18:17
Градско: при нормално каране, докато работеше добре - 10-11
Накрая (преди да си натроши клапаните) даваше около 12.
Това е разход палене-светофар-гаснене. Т.е. дистанции под 3-4км, не даващи на колата да загрее.
Извънградско: 6
Когато кара приятеля ми 8.5 до пловдив (170км/ч на темпомат)
Дойде часът на истината !
Пловдив - Анкара 900 км - 6.3/100 , на темпомат 140 км/ч
300 км в града и обратно на темпомат общо 2100 км - 6.4 /100
Много съм доволен :-)
voododoll
21-11-2014, 10:22
380км софия - банско - шилигарника - софия
с малко градско в банско 7.1l/100 на колонка
слизах от шилигарника на 3та надолу без газ и моментния разход седеше на 2.0 - това предполагам е нормално?
Понеже ми е още "новичка" Варна - Плевен = 300 км
Сток 1,9 ка даде 5.5 л. /по борд/
П.С
140 км/ч изминати 100 км
120-130 км/ч останалите 200 км
Качих си някаква програма за статистика на потреблението на гориво на телефона,сега я загледах и:
2878 км, 178 литра гориво, или 6,18 литра за 100 км.
Това смесено каране около 50/50 % градско извънградско.Колата е в относително добра кондиция с чип, премахнат ЕГР, наличен ДПФ и термостата е за смяна.Ползвам добавка за гориво Бардал БДС ако има значение.Разхода е повече от праличен.
Моята е автомат, засякох я уикенда по маршрута София - Пирот - София. 3-ма души с малко багаж, нормално каране 120-140, на моменти до 190 км/ч.
на компютър даде 10.5
на колонка 10/100
Сипахме горивото на Лукойл на излизане от София, след това доляхме пак там.
Няма никакви интервенции по автомобила. Някой може ли да ме ориентира какво може да се направи, за да стигнем заветните 6-7/100 извънградско?
Може ли малко истини да кажа? Да ви поуплаша леко?
Днес заредих догоре. Резултатите: 693км с 81литра нафта. Не че колата събра 81 литра - сега взе 59литра + едно междинно дозареждане от 22 литра, за да е по дълго засичането.
Това си е конкретно 11,7/100 смесен разход, точно колкото показваше и борд компира. От тези почти 700км има малко под 300км извънградско с нормално каране, останалото е тежко градско - старт-стоп на къси разстояния, вечно студена, маневриране и търсене на място за паркиране по няколко пъти на ден.
Не е като в Руси..
rossenvn
23-12-2014, 18:53
Айде малко да скоча в дълбочините на големия разход :strong: - трип А: 1237 км -6.6 по борд/7.2 по колонка. Предимно извънградско с около 250 км магистрала и 100 км градско. Имам и един трип В с 5.9 по борд за 290 км от които 90 км са магистрално каране. Средната скорост на този трип беше по-висока от 90 км/ч. Този трип май ми най-икономичното каране досега. Да напомня, че това е за 1.9 с 19-ки. Вероятно ако се влача мога да смъкна 0.5 л, ама пак ще съм си около 7 извънградско, което тук е ерес :priest:
pesho_kj
10-01-2015, 10:25
След изминати към 6000км, вече мога да дам малко по-вярна информация. Градско варира от 9,5 до 11,5 зависи от стила на шофиране, пробвах и да я галя и по-агресивно. Разликата е 2литра.
Извън градско разхода е следния - магистрално със 140км/ч - 8л, 120км/ч - 7л, 100км/ч - 6л. Данните са ориентировъчни +- 0,3л.
Алфа 159, 2,4, 210коня, постоянно 4по4
rossenvn
25-01-2015, 18:02
Такааа, първото истинско измерване на чисто градско. За 500 км - 60,3 л = 12.06 л/100км. По борд... 12 л/100 км - убйствено точен компютър. Предния път имаше разлика от половин литър, а беше извънградско. Средната ми скорост е 18 км/ч. Казвайте сега, това нормално ли е, не е ли? :biggrin:
- градско/ извънградско 60/40 - по борд 8.7/100. По колонка 8.33/100 (Последния път заредих 98 вместо 95 може затова да има такава разлика нз)Карам по минимум 50 км на ден.25 в едната посока.
- 159 1.8 MPI 140hp гуми 205/55/16
- интервенции по двигателя : Няма , или не знам за такива
- откъде зареждате гориво - ЕКО, Петрол, Газпром.. където сваря.
http://clubalfaromeo.com/forum/picture.php?albumid=1382&pictureid=4667http://clubalfaromeo.com/forum/picture.php?albumid=1382&pictureid=4666http://clubalfaromeo.com/forum/picture.php?albumid=1382&pictureid=4665http://clubalfaromeo.com/forum/picture.php?albumid=1382&pictureid=4664
2881 км. среден разход 6.1 литра за 100 км.Това след смяна на термостат и съединител.Смесено каране с около 65/35 извънградско/градско .Средната ми скорост е 38 км за час.Добавка бардал БДЦ
voododoll
04-02-2015, 21:17
Ето и моята статистика
пълно - пълно
изминати километри - 568
среден разход по комп - 11.5л/100
според fuelly.com - 11.5л/100
средна скорост - 22км/ч
изцяло градско
без добавки, без ЕГР, без ДПФ
и картата на маршрута ми всяка сутрин и вечер.
с няколко разходки до Токуда и Люлин 3
опитах се да карам в ограниченията, бавно и възпитано
както можете да видите, не е икономично такова каране. тая кола не е мислена за каране като бабичка... от утре си се връшам на моето си каране с което докарвам грубо 10, 10 и малко на 100. по моя маршрут разхода на русия е невъзможен!
thecleaner
08-02-2015, 12:08
Тази тема е пооправена, ша ви замоля само статистика за 159, не пунто или бус колко би горяло и подобни и без спам :)
Обобщение за разхода- ползвам Fuel log за андроид, та в момента ми казва следното:
-най-висок разход 9.62 за 296 км.- това в студ и ползване като печка с повреден термостат
-най-нисък разход 3,87 за 190 км. - това София-Долна баня-Ихтиман-Долна Баня -София, като съм карал 105 км по магистралата и 80 км. извън нея -бях се обзаложил за разхода затова и се изнасилих.......
-среден разход 6.54 за 10667 км.
колата е от подписа 159 , 1,9 нафтова печка без ЕГР с ДПФ и чип от Ексриим/Бобо/
разхода е грубо 65/35 % извънградско -градско каране.Имам възможност да бягам задръстванията и час пик/понякога/ .
Ползвам бардал БДЦ.
Стила ми на каране е спокоен и без напрежение, рядко карам с над разумно разрешената скорост, без резки настъпвания.
Ще се повторя:
Хасково - София, срена скорост 101км/ч - 8,4/100 при силен насрещен вятър.
След 5 дни престой София - Хасково, по същия маршрут, средна скорост по борд 114км/ч, тихо и топло време - 7,2/100.
Извода е - няма да ходя в София вече, само ще се връщам....
Колата - 2,4, автомат, 17ки джанти със зимни гуми, премахнати егр, дпф и клапи. И в двата прехода по две-три натискания до 200 за по минута две, остамалото време каране по магистралата с 130-140-150 и 1/3 от прехода първокласен път с камиони за изпреварване.
Ще се повторя:
Хасково - София, срена скорост 101км/ч - 8,4/100 при силен насрещен вятър.
След 5 дни престой София - Хасково, по същия маршрут, средна скорост по борд 114км/ч, тихо и топло време - 7,2/100.
Извода е - няма да ходя в София вече, само ще се връщам....
Колата - 2,4, автомат, 17ки джанти със зимни гуми, премахнати егр, дпф и клапи. И в двата прехода по две-три натискания до 200 за по минута две, остамалото време каране по магистралата с 130-140-150 и 1/3 от прехода първокласен път с камиони за изпреварване.
Явка, от Сф - Пл е спускане, нормално е разхода да е по малко.
При мен, Пловдив - София - Банкя на темпомат 140 км/ч - 7/100 л. След 1 час обратно Бан - Сф - Пл темпомат 140 км/ч 5.5/100 л 16ки джанти със зимни гуми.
Обобщение за извънградски 1.9JTDm 16V:
- на бавен участък с 80-100км/ч без 6-та - под 5
- със 120км/ч и постоянни изпреварвания - 6
- магистрала със 150 - 7
b_angelov
17-02-2015, 08:13
Обобщение за извънградски 1.9JTDm 16V:
- на бавен участък с 80-100км/ч без 6-та - под 5
- със 120км/ч и постоянни изпреварвания - 6
- магистрала със 150 - 7
Същия маршрут. На връщне минахме през Сливен и натисках. +1 л. над твоя разход.
820 км. предимно извънградско, планинско с няколко доста студени старта. Точно 7.0/100 по борд.
И аз да споделя за разхода си:
Алфа 159 2.4 210 кончета
извънградско 5.8 - София(Лукойла на магистралата) до Варна със 100 км магистрално каране с 120 км/ч и спазване на ограниченията
градско 9 - 10 според зависи дали е загряла колата .
rossenvn
19-02-2015, 20:11
Малък извънградски ъпдейт ;) - 250 км - среден разход около 7.5 л/100 км. Интересното за мен е, че 2.4 JTD в 166 даде... почти същия разход. По същия маршрут, със същото каране. Но пък беше забавно :innocent::innocent::innocent:
2.2 jts Разодка до БГ.
3958км. средна скорост 87км/ч с градското - разход по колонка и комп идентичен 10,1л
В едната посока скорост около 140км/ч - 9,5л
Обрато, по чевръсто 160-на момемнти, не много кратки 200 - към 11л+. на сто
Хасково - Памнорово
На отиване - 8,7/100, средна скорост 55км/ч
На връщане - 6,2/100, средна скорост 60км/ч
Средно за пътуването - 7,4/100.
Разстояние 120км в едната посока, през доста села и завои. Крал съм много бавно, защото на всилки освен мен в колата им става лошо по завои, та ске и спирали, особено на отиване.
2,4, автомат, ремап, без егр, дпф и клапи.
Малко голям ми е нещо разходът ...
Първата и втората снимка са на преход от Чешмата на Аладжа манастир до кръговото на входа на Варна (пътя за Златните) ,а третата и четвъртата е от същото място до Пикадили Младост ( в час пик :) )
rossenvn
24-02-2015, 17:24
Днес не знам защо, но и на мен ми дойде музата да засичам разход. Отиване и връщане от работа - по 6 км в посока, двигателят е студен и в двата случая, външната температура 7.5*С. На отиване /предимно спускане/, при сравнително ненатоварен трафик - 9.1 л/100 км. Връщане /предимно изкачване/, при натоварен трафик - 11.5. Карах леко колкото можех. Почти постоянно в някакви ниски обороти, без резки ускорявания и изпреварвания. Повече не искам да си причинявам подобно нещо :please:. Като гледам горния разход, за да го постигна трябва да кача колата на репатрак и да я паля само за слизане и качване от него...
---------- Post added at 17:24 ---------- Previous post was at 17:21 ----------
Ами да ти кажа доста по надолнище имаше до кръговото , но след това е предимно изкачване и равен път
Твоето си е извънградско и то предимно спускане. Колата отдавна е загряла. Не че ще успея някога да видя подобни цифри на моя борд :). Ако искаш да си коректен, дай разход нагоре по завоите към Аладжата, ама с каране за кеф :).
Ако искаш да си коректен, дай разход нагоре по завоите към Аладжата, ама с каране за кеф :).
х 3 ще бъде... :) Ако наистина е каране с кеф...
Нали съм писал по горе - на прибиране от Пампорово колко ми е разхода.
От Пампорово до Асеновград беше 4,2/100, що ли не го снимах, че са и 60км... и да го развявам като знаме следващите години и да го имам на видео като река да я продавам...
Като тръгнах надолу, колата не искаше да загрее - почти до Чепеларе ( 12-15км) стрелката сочеше надолу, вдигна се на 90 градуса след близо 20км преход - ама е почти САМО СПУСКАНЕ и без газ...
Иначе нарочно си направих експеримента - Хасково - Асеноград по равното - 7,2-3, от Асеновград нагоре, с леко каране заради пасажерите - разхода си беше около 10, ама е само изкачване... А ако беше с кеф - вероятно поне 12, ако не и нагоре.
pesho_kj
28-02-2015, 01:31
Пловдив - София, скорост около 140 +- 5км - 7,8л среден разход
София - Пловдив, скорост около 120 +- 5км - 6л среден разход
Общ среден разход за 300км - 7 на 100
Това по борд, утре ще я натряскам до горе и ще видим дали отговаря. По моите изчисления извънградско на колонка излиза +0,5л от показанието по борд, а градско реалното е + 1л от показанието по борд.
voododoll
02-03-2015, 22:22
София - Пловдив 5.8л/100
и после към Шипка, Бузлуджа ииии заради хубави табели и пътна маркировка Калофер, Карлово, Сопот, Златица и Пирдоп и
като цяло 523км - 6.3л/100
вече без егр, дпф и пеперуди
Малка празнична разходка с нюанси на екскурзия - 2320 км. от тях около 320 км. градско, около 1200 магистрала - 130-140 км/час, остатъка извънградско с малко планиснки преход/около 350 км./ среден разход по борд 5,4 литра за 100 км.
по колонка пълно-пълно - 4.9 - 5. литра за 100 км.
добавка Бардал БДС, без егр.
И няколко поредни засичания /малко под 3000 км/ София-Несебър с малко градско в Бургас и Несебър. Разход среден 7,12 литра за 100 км., карам на круиз контрол 170-180 км за час.Точно тук открих ,че на круиз не иска да поддържа повече от 190 км за час.
Митко145
02-05-2015, 15:41
Последните 4000км. разход 9.7 по борд със средна скорост 48км.ч.
София -Русе и обратно 7.6 /100 по борд. С климатик, 2 ма човека и малко багаж. Скорост 100 -120 до 130 макс.
159 1.8 MPI седан е колата.
dilian alfa gtv
05-05-2015, 10:54
Eто ви разход не е Алфа но за справка гори колкото 1.9Жтдм.А6 Авант 3.0 Тди 239кс
Разхода не е моментен а в продължение на 300км каране по второкласен път с скорост 100-120км/ч
- София - Добрич - 8.2/100 - извънградско, (по магистралата, 130-180км.ч.).
- градско - 12-13/100. (кратки разстояния, студена).
- 1,9 JTS/бензин, гуми 235/45/R18
- Без интервенции по двигател.
- без добавка.
- OMV/95.
Преди 39 072 км. качих някакво приложение на телефона /fuel log/ и понеже съм инженер човек, възпитан от двама инженери и с една камара технически кадри около себе си стриктно съм въвеждал всяка зареждане. Обикновено зареждам догоре като изчаквам да светне резервата/ на около 900 - 1200 км. пробег/.
След въведението малко статистика:
- най добър разход - 3,87 литра за 100 км. за пробег 227км.
- най висок разход - 9,62 литра за 100 км. -за пробег 296км. - с заминал термостат през зимата и преди смяна на съединител
- среден разход на гориво за 39072 км -6,14 литра за 100 км.
чиста статистика. С ремап без ЕГР с ДПФ и почти винаги добавка барадл БДС
alfa racer GTA
17-08-2015, 12:36
Някой може ли да ми каже дали 159-ката дава разход км/литър, тоест с 1 литър колко километра изминава в момента на шофирането?
pesho_kj
17-08-2015, 14:05
Може, настройва се от менюто на борд компютъра
devil_vas
19-08-2015, 00:20
1.9 JTDm 150hp QTronic
-Без ЕГР, без ДПФ, без клапи, без ремап!
-Джанти 18" 235/45/18
-Двама + пълен багажник
Стамболийски - Влас - Старосел - Пловдив -750 км + 110 км градско Пловдив + Стамболийски. Общо 860 км, изминати със 60 литра нафта - 6.9/100 km. Навсякъде съм карал с ограниченията.
alfa racer GTA
19-08-2015, 12:58
На моята(2.4 jtdm седан) след премахнат ДПФ и другите "операции" по двигателя, с ремап ми дава за последните 700км 10.5 средна консумация, но от тези 700км около 450км са градско на 1, 2 и 3-та скорост предимно, висене по светофари и кръстовища и така.
assassin's
20-08-2015, 08:18
От 8,3/100 до 11-12/100 градско,като първото е постигнато със страшни усилия,а второто е с малко посръчкване.Колата е без егр,дпф,пепрудки и има ремап.
София-Бургас до караулката. Имаше трафик, отбивки от ремонти по пътя.Доста не икономично каране.
София-Бургас до караулката. Имаше трафик, отбивки от ремонти по пътя.Доста не икономично каране.
Натиснал си го ТИ-то добре гледам.
За да постигнеш тази средна скорост при трафик и ремонти, на доста места си карал поне със 180...
Разхода е нормален за средната скорост.
Моята при 150 на круиз по магистралата си хапва 8,5 и нагоре.
Последното засичане - Хасково - Сарафово, 220км, час и 52 мин, от тях магистрала Стара Загора - Бургас, средна скорост 118км/ч, разхода беше точно 8,2.
С хубава нафта на висока скорост има доста разлика.Разхода ми е от Итали -България пълна кола до горе включително и в купето 4 човека само на климатик защото температурите бяха над 35 градуса и с приближаване към БГ спадаха и се усещаше на колата как започва да диша по добре.Трипа е с чакане по граници и плащания по магистрали.
alfa racer GTA
31-08-2015, 07:19
Пазарджик-Шабла 500км 2.4 jtdm, без климатик, с авио дизела 6.4л/100км.Минах по "Тракия" до Бургас и след това нагоре през Варна с половин часово висене в задръстване във Варна.Скорост 90-130км/ч. Валеше дъжд по магистралата, но имаше доста самоубийци ...
След това Шабла-Русе(277км)-Пазарджик с престой в Русе 2 дни общо 652км по джи пи ес за първия преход(Шабла-Русе средно 7.4, но с леко натискане (130-170км/ч ) по магистралата, а след отбивката 90-110км/ч.За цялото разстояние 7.6л/100км. На връщане шофирах с нормална скорост с изключение на няколко изпреварвания.
Общо разстояние по Джи пи ес 1152км, но към него имах и градско в Русе около 40км и малко -14км извън/вътреградско в/около Шабла, всичко общо около 1200км.
rossenvn
31-08-2015, 10:02
Варна-София-Варна + 100 км градско в София и Варна = 1040 км. От тях около 600 км са магистрали /на отиване по Хемус, връщане - Тракия/. Разход 7,2 л/100км по борд, на колонка ще дойде повечко, но ме е страх да напълня :) Карано е стегнато, малко над ограниченията извън града, но на магистралата с около 130 км по GPS, на автопилот + няколко заигравки :). Климатик през целия път, 4 човека с багаж. Средната скорост дойде нисичка - около 70+ км/ч.
nblagoev
31-08-2015, 20:48
За последните 2500 км. - среден разход 9,91. От тях около 800 км градско в София, 300 км в по-малки градове. Не карам спокойно и бавно. Колата е 159sw 2,4jtdm с ръчни скорости, премахнати вихрови клапи, ДПФ, ЕГР, без ремап. Засичането е пълно-пълно, не по борд.
Митко145
19-09-2015, 22:02
Днес си направихме една разходка и реших да пробвам да
сваля под 8/100.
Общо 280км.от, които:
70км.нормален път със скорост 90-100км/ч.
180км.магистрала с темпомат на 100км/ч.
30км.градско във Виена
Резултатът:7.4 по борд.:metal:Едвам издържах!
И мухите обичат Алфа Ромео :)
Бургас-София
За 2147 км среден разход 6,6 това за преход Варна - Ситония(Халкидики) - София - Варна като имам доста изкачвания и спускане, малко градски преход в Стара Загора, Солун и София. Също така на връщане с приятелката минахме и през Крушунските водопади и през някакви гадни пътища с дупки
За 2147 км среден разход 6,6 това за преход Варна - Ситония(Халкидики) - София - Варна като имам доста изкачвания и спускане, малко градски преход в Стара Загора, Солун и София. Също така на връщане с приятелката минахме и през Крушунските водопади и през някакви гадни пътища с дупки
От разход 6 литра изв. град. /5.1 с 100 км / и трудно под 9 в града./11литра зима /
Дойде момен в който колата престоя 2 месеца по сервизите и смениха части като боди комп и управление на двг.
В момента показателите са следните :
8,2 - 8,5 в града и 7 м/у градско !!!
От каде може да идва тази разлика ?
Ст.Загора-Пловдив-Ст.Загора и 20тина километра градско в Плд,170-180 по темпомат.
http://s18.postimg.org/v5lc2os3p/12722077_1146447682039707_70193810_n.jpg (http://postimg.org/image/v5lc2os3p/)
София-Банско-София, с 2 часа висене в задръстване + 100на км из града, с 4 човека и ръчки при изпреварване на няколко пъти -> 8.1 по борд, 7.9 по колонка
Хасково - Пампорово - разход 9,3
Пампорово - Хасково - разход 6,9
Средно - 8,1
По завоите е карано бавно, но Асеновград - Хасково и в двете посоки е карано яко.
vernibgs
12-02-2016, 12:24
2.4jtdm 200+ hp. Бургас - Варна - разход 9,5 (без да е жаля)
Варна - Бургас - разход 7 (не съм е гонил,имаше кофти мъгла)
Бургас градско - между 9,5 и 11
Добрич - Панагюрище - София.
София - Панагюрище - Добрич.
Почти през цялото време на круиз контрол с 130км.ч.
8,3/100км. с 3-ма пътници и пълен багажник. Бензин 95 от Марешки. :)
2.4 автомат: Пловдив - Банско - Сандански - Пловдив 6.8/100 нафффта
svetlin pilev
17-02-2016, 12:01
Моята е комби,2.4,по дино 239кс.,с ръчни скорости.
Почти ежедневно Варна-Добрич и обратно в час пик:
Варна-Добрич - 6.7-6.9
Добрич-Варна - 6.2-6.4 .тук има едно спускане надолу,което променя нещата.
Движението е натоварено и скоростта е до 120 км/ч.
Същото упражнение през нощта без трафик и с 150-170 км/ч -7.7-7.9
За градско във Варна е несериозно да се прави статистика,щото зависи от маршрута и часа,и от това колко идиоти(-ки) са решили да си карат колите.
Правил съм и 8.5 в неделя сутрин и 12.5 по друго време по един и същ маршрут.
-Миналия месец направих един сериозен преход Варна-Пловдив-София-Благоевград-София-Видин-Плевен-Варна и за две засичания по колонка
резултата е 6.6 и 6.75 при каране без безумни юркания.
Постоянно правя по-малък разход,когато аз командвам нещата,а не круз контрола.
MaXxGaBbEr
24-02-2016, 11:39
Пресни, но не много реални надявам се данни от новата алфа - Градско в София - 14.5 средна скорост 14-16км/ч.
Тежко градско само в центъра за по 3 км. предимно.
2.4 jtdm 200++ коня без ДПФ,без вихрови, затапен ЕГР и ремап.
Пълен ужас! :)
Ще я пробвам другата седмица извънградско и с друга нафта - добре е май да споделим и каква нафта сипваме и кой от кои бензиностанции зарежда( не само марката, а и мястото защото повече са франчайзи).
MaXxGaBbEr
06-03-2016, 19:31
Разход София-Бургас-Варна-Златните - въртене във Варна малко и 30 мин. търсене на парко място в мол. - Варна- Бургас-София.
Среден разход 8.1
На отиване София-Пловдив с круз контрол 130 от там до Бургас 150 с круз. На връщане Бургас-София на круз изцяло 150 км/ч
При 130 с круз контрол ми харчи около 7-7.5
При 150 с круз контрол ми харчи около 8-8.2
Данни за магистрала тракия.
2.4 jtdm SW Q-tronic.
Разход София-Бургас-Варна-Златните - въртене във Варна малко и 30 мин. търсене на парко място в мол. - Варна- Бургас-София.
Среден разход 8.1
На отиване София-Пловдив с круз контрол 130 от там до Бургас 150 с круз. На връщане Бургас-София на круз изцяло 150 км/ч
При 130 с круз контрол ми харчи около 7-7.5
При 150 с круз контрол ми харчи около 8-8.2
Данни за магистрала тракия.
2.4 jtdm SW Q-tronic.
1:1 с моята. Може би аз с летния комплект джанти харча малко повече, че са по тежки. От порядъка на 0,2-0,3 /100 повече.
Хасково -Стара Загора на мол - Хасково. Градко в Заара и въртене мола за място. Среден разход 7,9. Общо 1:42 часа, средна скорост 72км/ч.
На отиване по спокойно каране, на връщане бързахме, а и наказах три пъти един с А6 - беше решил че е много бърз и ме притесняваше отзад много грубо, после му се наложи да ми гледа двата ауспуха... Пуснах го, той рязко намали, изпреварих го, пак взе да ме натиска и повече не можа да ме изпревари - играхме си.
LYBRAtor
07-03-2016, 18:55
Гледах на колегата 136 постовете от преди 2-3 страници. При средна скорост 140-150 му показва над 8 среден разход, което ми се вижда нормално за такова каране. При мен за 100км разстояние при 144км/ч средна ми показа 6.4 по борда. Естествено е невъзможно да е толкова малко. По стрелка около 7-7.5.
Нямам ДПФ и клапи, но репама е правен преди махането на клапите. ЕГР-а си е там.
Идеи защо показва нереално малко?
П.С. ЕГР-а ако не прави мизерии да го разкарвам ли?
Bat_Zari
15-03-2016, 21:31
Такаа,пресни данни .
Градско в Плевен - 12, средна скорост 20Км. може и повече.
Извънградско преди около 2 месеца
Плевен-София-Пловдив и обратно 7-7.5,не помня средната скорост.
Зареждане на ЕКО,ЛУКОЙЛ и напоследък ПЕТРОЛ.
Добавка БАРДАЛ BDC,
няма remap,със ЕГР, Вихрови клапи и DPF.
Все още със зимни гуми 215/55X16.
Колата е от подписа.