PDA

View Full Version : Ключ за Алфа Ромео 159

pesho_kj
26-09-2014, 16:22
Накратко...когато купувах колата ми се каза, че е с 2 ключа но втория трябвало да го търси, че не знаел къде го е "забутал". Днес ми каза, че втори ключ няма, колата така е била вкарана, с 1 ключ. Мисля, че изобщо не го е търсил но както и да е...имам картите с кодовете на CD-то и картата с кода за изработка на ключа.
Какви са вариантите?
1. Ако намеря ключ от друга 159-ка може ли да се обучи моя имобилайзер да отключва и пали?
2. Кой и къде може да направи дубликат и картата с кодовете която имам върши ли някаква работа?

Благодаря предварително!

voododoll
26-09-2014, 17:30
Накратко...когато купувах колата ми се каза, че е с 2 ключа но втория трябвало да го търси, че не знаел къде го е "забутал". Днес ми каза, че втори ключ няма, колата така е била вкарана, с 1 ключ. Мисля, че изобщо не го е търсил но както и да е...имам картите с кодовете на CD-то и картата с кода за изработка на ключа.
Какви са вариантите?
1. Ако намеря ключ от друга 159-ка може ли да се обучи моя имобилайзер да отключва и пали?
2. Кой и къде може да направи дубликат и картата с кодовете която имам върши ли някаква работа?

Благодаря предварително!

мисля че айто италия правят тази услуга, но се

приготви за сериозна цифра, така психически
иначе дали може да се препрограмира, незнам

don_pepone
26-09-2014, 19:42
Вариантите са 2
1-нов чип с нов или стар ключ и то само ако става да се смени чипа,че на някой е излят вътре.
2-да се обучи централното/имобилайзера да разпознава и новия ключ(аз така направих с маздата ми)

Mury
26-09-2014, 21:24
Вариантите са 2
1-нов чип с нов или стар ключ и то само ако става да се смени чипа,че на някой е излят вътре.
2-да се обучи централното/имобилайзера да разпознава и новия ключ(аз така направих с маздата ми)

И двата варианта не стават при 159.Трябва или празен ключ за да се обучи,намира се доста трудно.Другият вариант е нов,но цената е плашеща........по спомен беше малко над 600 лв.:calc:Когато си купувате кола мислете за тези неща,даже заради тях може да се пазарите,иначе после олеле.Аз като купувахме на бащата Доблото заради това,че беше с един ключ съкнах 200 лв от цената,а неговият ключ при ключарите е 100 кинта.:pimp:

emzo
26-09-2014, 22:02
Вариантите са 2

Не знам дали правиш разлика между обучение на ремоут ключ с МЕС и програмиране на транспондер.
Та с МЕС второто не можеш да го направиш.

pesho_kj
26-09-2014, 22:25
И двата варианта не стават при 159.Трябва или празен ключ за да се обучи,намира се доста трудно.Другият вариант е нов,но цената е плашеща........по спомен беше малко над 600 лв.:calc:Когато си купувате кола мислете за тези неща,даже заради тях може да се пазарите,иначе после олеле.Аз като купувахме на бащата Доблото заради това,че беше с един ключ съкнах 200 лв от цената,а неговият ключ при ключарите е 100 кинта.:pimp:

Абе аз свалих 3300 и ми каза, че е с 2 ключа но ще търси втория, че за 1 година вече не помнел къде е...както и да е, излъга ме, да се надяваме да не се налага иначе се хващам за палците и си плащам като поп...ключ не съм губил досега но никога не се знае...ако съм разбрал правилно, ако изгубя ключа, автомобила става неизползваем докато не ми изработят друг ключ по кодовете от картата която имам така ли?

svetlin pilev
26-09-2014, 22:30
Какви са вариантите?

Благодаря предварително!
Имам човек.който на 100% ще ти свърши работа,но работи във Варна.Ако имаш интерес пиши на л.с. или звънни на 0878191119.

Mury
26-09-2014, 22:41
Имам човек.който на 100% ще ти свърши работа,но работи във Варна.Ако имаш интерес пиши на л.с. или звънни на 0878191119.

Не се кълни в тея 100 %, ключ за 159 не се прави лесно..........много малко хора го могат в Бг,пък и празен ключ се намира трудно.

---------- Post added at 22:41 ---------- Previous post was at 22:40 ----------

Абе аз свалих 3300 и ми каза, че е с 2 ключа но ще търси втория, че за 1 година вече не помнел къде е...както и да е, излъга ме, да се надяваме да не се налага иначе се хващам за палците и си плащам като поп...ключ не съм губил досега но никога не се знае...ако съм разбрал правилно, ако изгубя ключа, автомобила става неизползваем докато не ми изработят друг ключ по кодовете от картата която имам така ли?

Абсолютно,пък от тея 3300, сега ще дадеш поне 500 за ключ.:calc::calc:

svetlin pilev
26-09-2014, 22:52
В Ибей ги има сега ще видя дали бяха 20 долара или евра.

voododoll
26-09-2014, 23:47

ехее 20 евра, ако бяха, собствениците нямаше да мятат стотици в сервизите.

на моя мерк къде ключа му е като от врата и ни програмиране му трябва ни нищо е 350 лв.

та тая гяволия на 159ката хич не ми хваща око да е 20тачка пък ако ще и в лири

да не се бъркаш с калъфчета, лепенки и имитации?

don_pepone
27-09-2014, 09:05
Хахха смятай къв фил е при тея 159.. ама и аз го вкарах в някви насоки човека без да искам- сажалявам за което ама не предполагах (а трябваше), че 159 нее кат нормалните коли :)

pesho_kj
27-09-2014, 09:35
Не се кълни в тея 100 %, ключ за 159 не се прави лесно..........много малко хора го могат в Бг,пък и празен ключ се намира трудно.

---------- Post added at 22:41 ---------- Previous post was at 22:40 ----------

Абсолютно,пък от тея 3300, сега ще дадеш поне 500 за ключ.:calc::calc:

Може и да не дам...аз питам какви са вариантите за да си знам ;)

Mury
27-09-2014, 11:04

20 евра е празна кутийка без платка !!!!!!! Ако твоята е счупена,да си я смениш :evilsmiley::evilsmiley::evilsmiley:

---------- Post added at 11:03 ---------- Previous post was at 11:01 ----------

Хахха смятай къв фил е при тея 159.. ама и аз го вкарах в някви насоки човека без да искам- сажалявам за което ама не предполагах (а трябваше), че 159 нее кат нормалните коли :)

Не брато,по скоро Маздата не е като нормалните коли,що не питаш некой с БМВ,Мерц или ВАГ груп,колко им струват ключвете.Просто новите италианки са направени със сериозна система за защита на колата.:butt::butt::butt::butt:

---------- Post added at 11:04 ---------- Previous post was at 11:03 ----------

Може и да не дам...аз питам какви са вариантите за да си знам ;)

Абе хубаво е да разпиташ тук-там,има сериозни ключари,които ще свършат работа,но не са много.:big_beer::big_beer::big_beer:

don_pepone
27-09-2014, 11:07
[/COLOR]

Не брато,по скоро Маздата не е като нормалните коли,що не питаш некой с БМВ,Мерц или ВАГ груп,колко им струват ключвете.Просто новите италианки са направени със сериозна система за защита на колата.:butt::butt::butt::butt:[COLOR="Silver"]

Бе може и ти да си прав,ама то ако някой иска да я открадне.. ходи го спри. На маздата и се обучава дистанционното за 20 секунди,ама в него нямачип за Иммо-то а само за централното.

Ханкоо
27-09-2014, 11:16
Колеги имам същата неволя когато купувах 147-цата ми е продадоха с 1 ключ с обяснението че така е вкарана от Италията.Същата ли е цената за нов ключ като при 159?

BO
27-09-2014, 12:56
...що не питаш некой с БМВ,..колко им струват ключвете...
Номенклатурен номер : 66126986585
Описание : ДИСТАНЦИОННО КЛЮЧ CODE (БЕЗ КОМФОРТ АКСЕС)
Ед.цена (с ДДС) : 341.54 BGN

voododoll
27-09-2014, 13:06
Номенклатурен номер : 66126986585
Описание : ДИСТАНЦИОННО КЛЮЧ CODE (БЕЗ КОМФОРТ АКСЕС)
Ед.цена (с ДДС) : 341.54 BGN

както казах на мерцедеса ми е 350 лв най обикновен механичен ключ , без електроники без нужда от обучаване

за 159, до колкото гледам в UK e 260£

BO
27-09-2014, 13:13
Аз ако бях в положение на колегата, при положение, че има код картите, то отварям ключа и виждам какъв е транспондера.
След това си го купувам от нет-а или в най-лошия случай от някой ключар.
След това взимам един ключ от някоя морга и сменям транспордера.
След това се обучава новия ключ да пали чрез код картата и диагностична апаратура.

Ключа е разделен на 2 части - една активна и една пасивна. Вътре би трябвало да има 3 главни елемента - 2 за активната част - дистанционното и една за пасивната част - транспондера.
Ако може да направите детайлни снимки на транспордера, за да го видим, то ще стигнем до някакво по-умно решение на казуса.
Може би. :)

Не е толкова сложно, колкото го изкарвате.

:offtopic:
Цената, която съм дал на БМВ е за цялата електроника, готова за обучение към колата.
Цената само на маханичното ключе, ако си го загубиш е:
Номенклатурен номер : 51217139710
Описание : КЛЮЧ
Ед.цена (с ДДС) : 70.79 BGN

devil_vas
27-09-2014, 16:56
накратко:
- ключ оригинален от пловдивския представител на Алфа Ромео (Балкан Стар) - 1700 лева без обучение
- ключ, които веднъж е бил записан, не може да се ползва, да се презаписва или каквото и да е!!!
- ключ от автоключари, по незнайно какви схеми - около 800 лева (не знам дали е записан, готов за палене или не)

общо взето звъннах за разнообразие на Балкан Стар да питам за разни неща и тогава осъзнах кооолко интересна за поддръжка кола съм си взел.

voododoll
27-09-2014, 18:26
накратко:
- ключ оригинален от пловдивския представител на Алфа Ромео (Балкан Стар) - 1700 лева без обучение
- ключ, които веднъж е бил записан, не може да се ползва, да се презаписва или каквото и да е!!!
- ключ от автоключари, по незнайно какви схеми - около 800 лева (не знам дали е записан, готов за палене или не)

общо взето звъннах за разнообразие на Балкан Стар да питам за разни неща и тогава осъзнах кооолко интересна за поддръжка кола съм си взел.

това надминава сериозно и най-смелите ми мечти :hmm::new_Eyecrazy::shocked::shocking::metal::nooo o:

Yavor
27-09-2014, 18:51
Абе прекаляват, и то доста.
Наскоро имахме повреден ключ на служебната джипка - Хюндай их 55. И той е такъв като на 159ката - не се слага като нормален ключ, но пък и колата е с безключово палене. Цената беше към 370лв и някой лев за обучение. Не е малко, ама не е 1700лв. Бахти изродите.

ecotronic
27-09-2014, 19:01
Абе прекаляват, и то доста.
Наскоро имахме повреден ключ на служебната джипка - Хюндай их 55. И той е такъв като на 159ката - не се слага като нормален ключ, но пък и колата е с безключово палене. Цената беше към 370лв и някой лев за обучение. Не е малко, ама не е 1700лв. Бахти изродите.

Нали трябва да се плащат наеми на едни лъскави офиси и заплати на едни служители в тях.....

pesho_kj
27-09-2014, 19:31
Ей тука в Пловдив дойде едно момче, прочете го и ми каза от 140лв до 240лв ще ми излезе ключа. Мисля, че е мн добре!

Yavor
27-09-2014, 21:37
Ей тука в Пловдив дойде едно момче, прочете го и ми каза от 140лв до 240лв ще ми излезе ключа. Мисля, че е мн добре!

Перфектен си!
Ама си направи че с един ключ е много зле.
Аз наремето на първата ми кола, една Мазда 323, 1,6и турбинка, малкото ми самолетче, бях зигубил единствения ключ в едно заведение и се бях поболял. Добре че го намериха и ми се обадиха хората. Ами ако беше паднал някъде по градинките?

И ако направиш втори ключ, карай с него, оригиналния си го дръж в резерва.

Sm0k
27-09-2014, 22:33

Ама тва момче, знае ли че ключовете на Алфа от доста години са със скачащи кодове и че ако просто мисли да копира твоя ключ върху една празна заготовка, колата няма да пали с копието, щото при всяко запалване кода се сменя в екуто и в ключа с който е запалена :) Което всъщност е и уловката защо трябва, като се вади нов ключ да се записва в ЕКУто и то да знае че тоя ключ е негов, да си държи там в паметта последния код който е издало на тоя конкретно ключ и т.н. :)

Сега не знам де, може тоя да е сериозен ключар, ама от това което аз съм питал по автоключари, повечето изобщо не се наемат да правят ключове за моделите от 156 насам, пък ако някой е достатъчно добър и има апаратурата да може да го направи и се навие, не вярвам да е за тая цена, щото то толкова струват на повечето коли ключовете :) Както каза Мъри, в България хората които могат да го извадят това не се намират под път и над път.

Казано накратко, ключ за 159 няма как да се извади само с ключ без да се пипа колата. Някой трябва да закачи един кабел за една букса на колата, друг начин няма :)

pesho_kj
27-09-2014, 22:36
10 пъти я палихме и да ти кажа не скача нищо...кода си е същия. На 156 е същата работа.

Sm0k
27-09-2014, 22:44
10 пъти я палихме и да ти кажа не скача нищо...кода си е същия. На 156 е същата работа.

Е не знам, аз ей тука съм го чел, пише че въвеждат скащите кодове със 156, след като махат предишното поколение алфа код ключве които са със мастър ключ:

http://www.alfaworkshop.co.uk/Keycodesystem.shtml

... освен за 159 да са го махнали.

Пробвай де, ако на тоя смяташ че може да му се има доверие да не прецака колата, може пък да стане, знам ли :)

don_pepone
28-09-2014, 11:19
Епа за 200лв да взима с уговорка за тест период 10 дена и да си носош твоя оригиналния в джоба че дане останеш някъде. Ако няма ядове това момче ще напрай лев покрай форума ;)

alfista 96
29-09-2014, 15:07
Ама тва момче, знае ли че ключовете на Алфа от доста години са със скачащи кодове и че ако просто мисли да копира твоя ключ върху една празна заготовка, колата няма да пали с копието, щото при всяко запалване кода се сменя в екуто и в ключа с който е запалена :) Което всъщност е и уловката защо трябва, като се вади нов ключ да се записва в ЕКУто и то да знае че тоя ключ е негов, да си държи там в паметта последния код който е издало на тоя конкретно ключ и т.н. :)

Сега не знам де, може тоя да е сериозен ключар, ама от това което аз съм питал по автоключари, повечето изобщо не се наемат да правят ключове за моделите от 156 насам, пък ако някой е достатъчно добър и има апаратурата да може да го направи и се навие, не вярвам да е за тая цена, щото то толкова струват на повечето коли ключовете :) Както каза Мъри, в България хората които могат да го извадят това не се намират под път и над път.

Казано накратко, ключ за 159 няма как да се извади само с ключ без да се пипа колата. Някой трябва да закачи един кабел за една букса на колата, друг начин няма :)

Явно има и друг начин ,защото Пешко вече си има нов ключ,че и работи:)

pesho_kj
29-09-2014, 16:29

Не знам какво скача и какво не скача но принципа е следния...отидох сутринта при ключаря, прочете ми ключа, след това отидохме в колата и трябваше да прочете комуникацията между ключа и еку-то. Понеже транспондера е най-отпред, трябваше да разглобим ключа и пъхнахме само платката с неговото устройство и светна една червена лампичка, след това ги извадих и пак ги пъхнах и светна и друга червена лампичка, каза "готово", взе си машинката, за 1 минута записа нов транспондер ампула, вкара го в обикновен ключ, отидох да пробвам, после изработи и механичната част, пробвах, че отключва и заключва и цял ден карах с него без проблем срещу скромните 210лв. Не знам дали всеки път си сменя кода но е факт, че пробвах няколко пъти единия и другия и всеки път си палеше без проблем и реално ЕКУ-то го възприема, че е един и същ ключ. Естествено няма нищо общо с оригиналния но сега ми е доста по-спокойно, че ако се изгуби и тепърва да се изработва нов става много дебела работа, а сега си имам копие с което мога да отключвам, заключвам и да паля и карам. Ако си намеря пластмасите да си лепна транспондера вътре ще е най-хубаво но и така съм доволен.

Mury
29-09-2014, 16:33
Браво това е супер,само ако не е тайна от къде намери празен ключ,от ключара някакъв автърмаркет,или оригинален ????:strong::strong::strong:

don_pepone
29-09-2014, 16:34
Най-важното е, че вече си имаш два ключа и двата са активни и то за смешни пари дет се вика :)

Иначе ефакт че с тоя ключ набоден там изглежда все едни си пусналдетето да си играе и се е опитвало дапали с ключа за вкъщи :-D , ама засега ще го изтраяш така докат ти дойде една кутийка от Ибей ;)

pesho_kj
29-09-2014, 16:37
Браво това е супер,само ако не е тайна от къде намери празен ключ,от ключара някакъв автърмаркет,или оригинален ????:strong::strong::strong:

Виж снимките в поста по-горе, ключа е най-обикновен и е директно от ключаря, червеното капаче всъщност е нещо като контейнер в който се слага транспондера и се вкарва навътре и си остава вовеки...а механичната част я издълба за 2 минути на струга.

Mury
29-09-2014, 16:37
Вече видях,изпревари ме.Дупката за заключването на ключа в ТЕГ-а хубаво ли я напаснахте,да не се окаже някъде,че не можеш да го извадиш ????

pesho_kj
29-09-2014, 16:42
Въобще не закопчава ключа, седи си свободен а и не е нужно (това го установих още като я купих, пъхнах си пръста да видя какво ще стане и ми изписа "Electronic key not recognized"). Просто пъхаш ключа, прочита го, че е той, палиш и после можеш да си го прибереш в джоба, компютъра повече не се обръща към него до следващото палене, а ако го оставиш да си стои в дупката, после само натискаш "Старт" и си го прочита пак, палиш и си караш. Ключа стои съвсем свободно в дупката и закопчалката не го държи.

alfista 96
29-09-2014, 16:44
Въобще не закопчава ключа, седи си свободен а и не е нужно (това го установих още като я купих, пъхнах си пръста да видя какво ще стане и ми изписа "Electronic key not recognized"). Просто пъхаш ключа, прочита го, че е той, палиш и после можеш да си го прибереш в джоба, компютъра повече не се обръща към него до следващото палене, а ако го оставиш да си стои в дупката, после само натискаш "Старт" и си го прочита пак, палиш и си караш. Ключа стои съвсем свободно в дупката и закопчалката не го държи.

Аре ся взимай пържолите и бирата и те чакам при ВалЮ:rosso_spider:

Sm0k
29-09-2014, 18:34
Деба италианците, уж големата система, уж скачащи кодове уж не знам кви карти марти, накрая "дойде едно момче и я отключи"...

Ма ко ли се чудя, те хората Мерцедеси и БМВта за по сто и пеесе бона крадат, човека сяда пали и си заминава се едно колата е негова, че на тая ли ключа няма да копират :)

emzo
29-09-2014, 18:38
@pesho_kj - иммо-то ти стои ли ?

pesho_kj
29-09-2014, 18:49
Кое? Имобилайзера ли? Не съм го махал, сигурен съм, че и друг не го е премахвал.

emzo
29-09-2014, 18:55
Въпроса е след интервенцията днес, дали стои?

pesho_kj
29-09-2014, 19:00
Че ние по колата не сме правили нищо...само преслушахме комуникацията между ключа и еку-то с една машинка на индукционен принцип, след това сложи неговата машинка в друга машинка и също и оригиналния ключ и неговата машинка започна да пита ключа и ключа да отговаря...така 100-тина пъти, свърши за половин минута, и след като имаше последователността записа нов транспондер...нещо такова се случи, не съм ключар все пак, прост инженер съм :) И стои понеже ако пъхна ключа малко по-назад изписва "Electronic key is not recognized"

BO
29-09-2014, 19:04
Аз ви казах - дайте просто една снимка на транспордера да го видим кой модел е, след това се купува от ебей такъв за едноцифрена сума и си карайте колите и с ключове от морга, ама вие не та не.:-D

voododoll
29-09-2014, 19:12
...така 100-тина пъти, свърши за половин минута...н

ей, че то баш като мене бе :bounce8:

тоя момент дойде записа сигнала направи ключ, много ме бъгясва да ти кажа. да чукаме на дърво да си я намираш всеки път където си я оставил.

за тва като ти дойде сега кутийката от ибей си го направи както трябва и си карай като хората. а оригинала другия го пази много.

поне мина тънко, че онея дебили с техните 1700лв (че тва си е едни опел бе)

pesho_kj
29-09-2014, 19:14
Моргаджиите не дават ключовете без еку-то и ключалката...гадове, иначе транспондера на оригиналния ключ е запоен или залепен за платката с бутоните, не съм я разглеждал обстойно, а новия транспондер е стъклена ампула. Ей това е модела който спомена ключаря
Transponder Philips Crypto ID46 ● PCF7936AS

Това е сайта с видовете транспондери за нашите автомобили
http://www.transpondery.com/transponder_catalog/alfa_romeo_transponder_catalog.html

А това е подобна машинка на тази с която ми направи копието
http://www.soxxi.sg/index.php?option=com_content&view=article&id=83

emzo
29-09-2014, 19:16
Прави и каско ако още не си :mrgreen:

pesho_kj
29-09-2014, 19:17
ей, че то баш като мене бе :bounce8:

тоя момент дойде записа сигнала направи ключ, много ме бъгясва да ти кажа. да чукаме на дърво да си я намираш всеки път където си я оставил.

за тва като ти дойде сега кутийката от ибей си го направи както трябва и си карай като хората. а оригинала другия го пази много.

поне мина тънко, че онея дебили с техните 1700лв (че тва си е едни опел бе)

Излезе познат, та не вярвам да я краде, иначе ми каза, че ми запазва в машинката нещо си, та ако по-нататък искам още ключове да може да ми направи. Иначе за да я отключи трябва да е направил и механичната част...както и да е, ще и забия някъде на скришно един ключ-маса и готово :D

haljscho
29-09-2014, 19:57

Моля ти се замълчи!
Ся тук да не казвам колко е реалната цена която Пешо плати за ключа, но все пак не е тук мястото да обясняваме кой с кого си пие ракията вечер....

Тия приказки от 1001-нощ дет нещо скачало презскачало..... още преди 3г. ти казах да не ги разправяш на хората!!!

Пеше аре идвай, че свършиха пържолите.......

Yavor
29-09-2014, 20:00
Чшшшш, що не сте ми по наблизо, за да донеса бирата... И ракията...

haljscho
29-09-2014, 20:09
Чшшшш, що не сте ми по наблизо, за да донеса бирата... И ракията...

Миии събота та изтървахме май!!!

Yavor
29-09-2014, 21:24
Миии събота та изтървахме май!!!

Ахаха, много беше лошо времето, а и имах задачи.
Па и да дойда, само требе да гледам, как ще се прибера иначе. Имам неприятни спомени от каране леко пил из Филибето... :cussing:

BO
30-09-2014, 01:18
Моргаджиите не дават ключовете без еку-то и ключалката...гадове, иначе транспондера на оригиналния ключ е запоен или залепен за платката с бутоните, не съм я разглеждал обстойно, а новия транспондер е стъклена ампула. Ей това е модела който спомена ключаря
Transponder Philips Crypto ID46 ● PCF7936AS

Това е сайта с видовете транспондери за нашите автомобили
http://www.transpondery.com/transponder_catalog/alfa_romeo_transponder_catalog.html

А това е подобна машинка на тази с която ми направи копието
http://www.soxxi.sg/index.php?option=com_content&view=article&id=83
Ами ето в твоя случай колко струва правенето на нов ключ, щом имаш код картата:
http://www.ebay.com/itm/1PC-PCF7936AS-Transponder-Chip-for-Car-Key-Program-Copy-Lost-Keys-/331174124354?pt=US_Speaker_Parts_Components&hash=item4d1b841b42

pesho_kj
30-09-2014, 08:53
Ама това е само празен транспондер, няма нищо свързано с кодовете и обучението, после има 2 варианта:
1. Обучение със специален софтуер на еку-то да разпознае ключа с тия кодове и т.н.
2. Копиране на съществуващия ключ върху този транспондер (моя вариант)

BO
30-09-2014, 12:18
Нали каза, че имаш код картата.
Щом я имаш, то взимаш я и с диагностична апаратура, много от колегите тук дори могат да ти свършат работа, то обучават тоя празен транспондер към твоята кола. Това се прави чрез код картата, за това не бъди сигурен, че нямат общо. Не е като да не съм го правил.
И тоя транспондер вече може да си го ползваш към твоя автомобил както искаш. Ако искаш го метни в дупката, където слагаш ключа.

Само казвам как може да се процедира. И за това най-доброто решение е да се обадите по автоморгите и да искате да купите един ключ. Не ми се вярва никой да не иска да продаде само ключа.

pesho_kj
30-09-2014, 12:25
Интересно ми е поне един да каже, че има такава "диагностична апаратура" за 159-ка с която може да обучи транспондер с код карта...

Mury
30-09-2014, 16:06
Моля ти се замълчи!
Ся тук да не казвам колко е реалната цена която Пешо плати за ключа, но все пак не е тук мястото да обясняваме кой с кого си пие ракията вечер....

Тия приказки от 1001-нощ дет нещо скачало презскачало..... още преди 3г. ти казах да не ги разправяш на хората!!!

Пеше аре идвай, че свършиха пържолите.......

Къде видя,че аз съм говорил за скачане и т.н.,я си пий хапчетата преди ракията................ти преди 3 г. не знаеше как да си отвориш предния капак бе моме :puke::puke::puke::puke:

BO
30-09-2014, 17:26
Интересно ми е поне един да каже, че има такава "диагностична апаратура" за 159-ка с която може да обучи транспондер с код карта...
Аз казвам.

pesho_kj
30-09-2014, 17:51
Ами да беше си предложил услугите по-рано. То затова я направих тази тема за да намеря кой може да ми направи втори ключ.

BO
30-09-2014, 17:53
Ами аз нали съм написал още преди две страници.
Трябваше просто някой да види кой е модела на транспондера в ключа си.:tooth:

pesho_kj
30-09-2014, 18:04
Ти каза какъв е варианта, никъде не видях "ако кажеш модела на транспондера аз мога да ти направя ключа" или нещо подобно по което да разбера, че можеш да свършиш тази услуга. Както и да е, не сме се разбрали, другия път си казвай по-директно...аз и на жена ми съм казал, че от намеци не разбирам и ако иска нещо да ми казва направо. Станалото станало, без лоши чувства, важен е крайния резултат и се надявам тази тема да помогне на доста колеги с подобен проблем за в бъдеще :)

haljscho
30-09-2014, 21:22
Къде видя,че аз съм говорил за скачане и т.н.,я си пий хапчетата преди ракията................ти преди 3 г. не знаеше как да си отвориш предния капак бе моме :puke::puke::puke::puke:

Споко ве емонтикончо, пия си всичко!
И все още не знам как се отваря предния капак.....
Обаче с едно вдигане на телефона намерих двама ключари които можеха да направят ключ на доста по-ниска цена от обявената от теб!!!
А според теб тия ключари се брояха на пръсти в БГ!
Така, че не бъди толкоз уверен във възможностите си и не подавай грешна информация на останалите потребители на форума!!!

Както виждаш има хора които са готви да помогнат на останалите, а не гледат само да ги ошушкат....

Mury
01-10-2014, 09:46
Споко ве емонтикончо, пия си всичко!
И все още не знам как се отваря предния капак.....
Обаче с едно вдигане на телефона намерих двама ключари които можеха да направят ключ на доста по-ниска цена от обявената от теб!!!
А според теб тия ключари се брояха на пръсти в БГ!
Така, че не бъди толкоз уверен във възможностите си и не подавай грешна информация на останалите потребители на форума!!!

Както виждаш има хора които са готви да помогнат на останалите, а не гледат само да ги ошушкат....

Смешкоооо,аз говорех за ключ в оригинална кутиика с копчета и управление на централното,такъв ключ и аз мога да направя бе,на баща ми на Доблото е същия и ми излезна 30 лв....................Това не е ключ за 159,а ключ за Фиат пригоден да работи по някакъв начин на 159.:book::book::book::book:За ошушкването няма какво да кажа,никъде не съм казал че мога да направя ключа,и колко ще взема аз,казал съм цената на горепосочения от мен ключ с плюс-минус в цената,направен от сериозен ключар носещ отговорност и гаранция,ама кво ли ти обяснявам на теб.....................омотвай си там аверчетата,те накрая пак при друг стигат...................

haljscho
01-10-2014, 13:05
Смешкоооо,аз говорех за ключ в оригинална кутиика с копчета и управление на централното,такъв ключ и аз мога да направя бе,на баща ми на Доблото е същия и ми излезна 30 лв....................Това не е ключ за 159,а ключ за Фиат пригоден да работи по някакъв начин на 159.:book::book::book::book:За ошушкването няма какво да кажа,никъде не съм казал че мога да 9направя ключа,и колко ще взема аз,казал съм цената на горепосочения от мен ключ с плюс-минус в цената,направен от сериозен ключар носещ отговорност и гаранция,ама кво ли ти обяснявам на теб.....................омотвай си там аверчетата,те накрая пак при друг стигат...................
Ми доуточнявай се и обяснявай като хората, не с емонтиконки!!!
Кат си решил да помагаш, дръж се малко по професионално!
Пък аз няма кой да омотвам нито има за кво да идва някой при мен!

Mury
01-10-2014, 13:09
Ми доуточнявай се и обяснявай като хората, не с емонтиконки!!!
Кат си решил да помагаш, дръж се малко по професионално!
Пък аз няма кой да омотвам нито има за кво да идва някой при мен!

Какво по-добро обяснение от израза "ключ за 159" а не "ключ за Фиат Пунто " !!!!!!!!!! Разликата е доста голяма !!!

DJraceman
01-10-2014, 22:23
Страстите се нажежиха!!! Оригинален ключ за 159ка в момента струва 600 лв. с доставката от Ауто Италия.

Новите коли ги продават с 1 ключ защото са хитри и малко карти с номера.

Единствената опция е да си поръчаш оригинална аларма тогава колата идва с два ключа оригинални.

Айде със здраве!

czd
01-10-2014, 22:47
Колеги само кутията някой виждал ли я е да се продава някъде? На мен ми трябва само горната сивата част. Взех си един стар ключ от ebey, но и той се оказа спукан точно на бутона за изваждане на ключа.

iee
01-10-2014, 23:59
Колеги само кутията някой виждал ли я е да се продава някъде? На мен ми трябва само горната сивата част. Взех си един стар ключ от ebey, но и той се оказа спукан точно на бутона за изваждане на ключа.

Виждал съм в ebay да продават само тази част с бутоните, дето е като гумена.

---------- Post added at 20:59 ---------- Previous post was at 20:57 ----------

Виждал съм в ebay да продават само тази част с бутоните, дето е като гумена.
Как да го изтрия това бе? Че не прочетох точно, какво му трябва на колегата:phone:

Gogata
02-10-2014, 11:50
Колеги,
може ли да дадете координати на някой читав автоключар в Пловдив?
От няколко дни попадам само на някакви малоумници, където хем не могат да свършат работа, хем предлагат някакви безумни варианти и само ми губят времето.

DiStefano
02-10-2014, 11:54
Колеги,
От няколко дни попадам само на някакви малоумници, където хем не могат да свършат работа, хем предлагат някакви безумни варианти и само ми губят времето.

Гошко нема такъв тука брат .. или аз поне не знам. Обаче за София знам един, който оправи на Тезиса ми втория ключ, който даже не беше от нея изобщо - с/у 120 лв.

alfista 96
02-10-2014, 11:57
Колеги,
Имаш лично.

Mury
02-10-2014, 13:35

Само ново,всичките втора ръка са спукани,и аз съм търсил много............ама всеки път греда и се отказах.В Ибей не съм ровил засега :biker::biker::biker:

czd
02-10-2014, 14:48
Само ново,всичките втора ръка са спукани,и аз съм търсил много............ама всеки път греда и се отказах.В Ибей не съм ровил засега :biker::biker::biker:

Да прав си. Този който го купих на снимките въобще не си личеше. Просто реших да питам дали нещо не са измислили китайчетата и за нашите коли.

GeorgiSR
03-10-2014, 10:18
Преди няколко месеца на мен ми обраха апартамента и ми откраднаха втория ключ на моята 159-ка. Отидох в Ауто Италия за да го блокират и да попитам евентуално за цена. Милата дами ми каза нещо от сорта на 750лв и аз културно отказах.

voododoll
03-10-2014, 10:56
Преди няколко месеца на мен ми обраха апартамента и ми откраднаха втория ключ на моята 159-ка. Отидох в Ауто Италия за да го блокират и да попитам евентуално за цена. Милата дами ми каза нещо от сорта на 750лв и аз културно отказах.

аз пък културно щях да приема, риска е да ми задигнат коалата, щоото като я крадат с ключ гориш, ни коаско ни полиция ни никой , ще ти я търси.

но се замислям че в такава ситуация, фабрична аларма с 2 нови ключа излиза по изгодно от само 1 ключ

Mury
03-10-2014, 11:38
аз пък културно щях да приема, риска е да ми задигнат коалата, щоото като я крадат с ключ гориш, ни коаско ни полиция ни никой , ще ти я търси.

но се замислям че в такава ситуация, фабрична аларма с 2 нови ключа излиза по изгодно от само 1 ключ

Е то за алармата доплащаш нещо от сорта на 500 лв.,така че излиза на далавера.

iee
03-10-2014, 12:05
Как точно се разбира, че е открадната с ключ? От любопитство питам :)

emzo
03-10-2014, 12:07
Като си посочил 2 ключа и после ти ги поискат и ти не можеш да ги представиш.

iee
03-10-2014, 12:08
Като си посочил 2 ключа и после ти ги поискат и ти не можеш да ги представиш.
Е ясно, ама ако си посочил 1? :)

emzo
03-10-2014, 12:15
Правиш се на луд :D

voododoll
03-10-2014, 13:25
Е ясно, ама ако си посочил 1? :)

едно време като се занимавах с застрахователна дейност не правехме каско за кражба на някой с един ключ. сега незнам как е. но като ти крадат колата, полицията иска да им покажеш двата ключа. ако нямаш, гориш

Виктория
20-10-2014, 18:31
Колеги, попрочетох темата, но това с което аз се сблъсках е плашещо:

Имам оригинален ключ, който е доста строшен (пластмасата) като металната част просто няма изваждане (освен при разглабяне на ключа).

Обиколихме поне 10 авто ключара в софия - никой няма пластмасите за тях

Мен втори ключ не ми трябва, трябва ми хаузинга

В ауто-италия казаха че няма как да се смени само това а се поръчва нов ключ.

Цената е 1800 български лева (словом ХИЛЯДА И ОСЕМСТОТИН) което включва препрограмиране на борд компютъра, понеже не издавали дупликати по никакъв начин.

За сравнение, в Балкан Стар, издаване на дубликат за инфраред ключ на W140 (1995та кола) струва 500лв и искат 50лв за обучение на ключа (което е елементарно) за да му важи гаранцията. Непонятно ми е защо за алфата е толкова по-скъпо

vovata
20-10-2014, 20:03
Непонятно ми е защо за алфата е толкова по-скъпо

Защото ! Болен на легло най лесно се е.. !

Колегата точно и ясно е описал къде как и за колко пари стават нещата. Няма да има оригиналния вид, но в Ибей има кутиики.

voododoll
20-10-2014, 20:11
Колеги, попрочетох темата, но това с което аз се сблъсках е плашещо:
...

За сравнение, в Балкан Стар, издаване на дубликат за инфраред ключ на W140 (1995та кола) струва 500лв и искат 50лв за обучение на ключа (което е елементарно) за да му важи гаранцията. Непонятно ми е защо за алфата е толкова по-скъпо

глупости! 20тина евро е кутииката и ибей, в нетя има и туториълче как се сменя

don_pepone
20-12-2014, 17:45
Е па на , вижте на какво попаднах, дано е Полезно за някого - Транспондер за 159-ка
http://www.aliexpress.com/item/New-Virgin-PCF7936AS-ID46-Transponder-Chip-For-Alfa-Romeo-156-SPORT-WAGON-159-166-BRERA/32249535067.html

nikk
21-12-2014, 23:12
Не знам какви са тия 1800лв дето се цитират тука за ключ. Аз се обаждах в Ауто Италия за ключ на 159-ка. Искаха ми vin номера на колата и казаха, че ще ми се обадят след 10мин. да ми дадат цена. Обадиха ми се и ми казаха цена 826лв. и време за доставка около 2 месеца понеже идва от Италия.
Проверих и в Италия, там цената беше 300 евро.
Не че 826лв. е евтино, но е по-добре от 1800

Geri_ms
23-12-2014, 14:44
И аз съм с един ключ, какъв е този VIN номер?

Mury
23-12-2014, 15:19
И аз съм с един ключ, какъв е този VIN номер?

Номера на рамата :flowers::flowers:

Geri_ms
23-12-2014, 16:41
Номера на рамата :flowers::flowers:

aaaaa :blush:

Telerig
10-06-2015, 21:44
Колеги, обяснете ми моля като на бавноразвиващ, какво ми трябва за да си изкарам втори ключ за 159-ката? Транспондер, празна кутийка и ключар за да стане по-добре или направо при ключар ? Имам си оригинален ключ, но от автокъщата ме плъзнаха по надолнището , че италианеца ( първия собственик) имал два ключа ама не можел да ги намери за което два месеца ме мотаха. В София към кой ключар мога да се обърна? Благодаря предварително...

studebaker
24-06-2015, 21:15
Колеги, обяснете ми моля като на бавноразвиващ, какво ми трябва за да си изкарам втори ключ за 159-ката? Транспондер, празна кутийка и ключар за да стане по-добре или направо при ключар ? Имам си оригинален ключ, но от автокъщата ме плъзнаха по надолнището , че италианеца ( първия собственик) имал два ключа ама не можел да ги намери за което два месеца ме мотаха. В София към кой ключар мога да се обърна? Благодаря предварително...
Колега, и аз го имам същия проблем, има едни известни ключари близо до метрото на Константин Величков и Стамболийски (срещу Нипроруда) знаят ги в района. Скоро пак ще намина да проверя дали има прогрес. Предният път като отидох, преди около месец и половина ми казаха, че са правили, но техния човек заминал заедно със софтуера за Европата. Оттогава не знам дали са си набавили софтуера. Ако някой друг чуе нещо нека пише. Назад във форума се спрягат различни цени. Мен лично ме устройва нещо до 250 лева.

Telerig
04-07-2015, 08:43
Наскоро минавайки през Ринг мола се отбих при ключаря който е до Бриколаж магазина на партера и му показах ключа си - разгледа го провери по каталог цените и каза, че може да се направи копие със обучване на чипа за около 150 лв. Разполагат с необходимия софтуер. Цената е супер и мисля да действам, защото с един ключ е доста притеснителна работата. :)

GammaRay
30-10-2015, 16:52
148865

Това е вариянт с резервния ключ. Не ми хареса, как стърчи обикновения и понеже намерих само един оригинален в Тайван за 35 долара + митницата около 30 лв, реших да со отлея моя ключ. Утре ще ми направят транспондера и като му видя размера, за да го вградя в едната половина, ще мисля как да вкарам ключът вътре.

GammaRay
01-11-2015, 13:01
Транспондера е готов срещу 80лв. + 20 лв. за механичния ключ. Транспондерът е Е46. Кодът е скачащ. Честотата май беше 434 Мhz. За всички, които незнаят какво е скачащ код, казвам това, което ми каза ключаря -

Ключът има две защити - Честота за шасито и скачащ код. Крак главата записва честотата и прихваща в случая за Е46 12x12 крак-а. Там са кодовете примерно 10 000. Всеки път, на случен принцип, имобилайзера си взима един от тези кодове и пали колата.

BO
01-11-2015, 14:00
Няма нищо случайно при избора на кода.
Ако беше всичко случайно, то нямаше да може колата да запали още на втория опит.
При запознаването на ключа с колата то те си обменят ключовете и тяхната последователност на използването им.

GammaRay
01-11-2015, 14:42
Така де...но става дума, че всеки път пали с различен код, от тези в списъка.

paparak_ivi
03-01-2016, 15:59
За много години , Момчета-живи и здрави да сте . Имам два ключа на моята 159 но единия е в окаяно състояние четох темата и видях че говорите за кутийки само .От къде мога да си купя само кутийка - и двата ключа иначе си работят искам просто да имам нова кутиика

svetlin pilev
03-01-2016, 19:40
Виж в Ибей или Алиекспрес!

AHAHu
07-01-2016, 13:13
Здравейте , колеги , от известно време 2-я ключ за колата ми прави проблеми , понякога пали , друг път не разпознава електронния ключ. Случайно някой да е срещал такъв проблем и дали е успявал да го отстрани. Също така ми се иска да сменя сребристата част на ключа , защото на единия ключ е счупена , а на другия е вече олющена . Ако някой има идея как да стане това , нека заповяда :) .
Също така днес видях един сайт http://www.carelettronica.com/index.php?id_product=389&controller=product&id_lang=1 , където имат всички части от оригиналния ключ , но дали ги имат в наличност е отделен въпрос и как се поръчва оттам също е голям Х

T-Jet
07-01-2016, 16:12
Тоя сайт нещо ми е бая съмнителен. Таба с контактите изобщо не се отваря

czd
07-01-2016, 16:47
Здравейте , колеги , от известно време 2-я ключ за колата ми прави проблеми , понякога пали , друг път не разпознава електронния ключ. Случайно някой да е срещал такъв проблем и дали е успявал да го отстрани. Също така ми се иска да сменя сребристата част на ключа , защото на единия ключ е счупена , а на другия е вече олющена . Ако някой има идея как да стане това , нека заповяда :) .
Също така днес видях един сайт http://www.carelettronica.com/index.php?id_product=389&controller=product&id_lang=1 , където имат всички части от оригиналния ключ , но дали ги имат в наличност е отделен въпрос и как се поръчва оттам също е голям Х

Аз преди една година ги гледах в този сайт. Тогава го имаха цената му беше 20 евро, но доставката беше също 20 евро. Дадох им адрес в Италия отново искаха 20 евро и реших, че няма смисъл. Сега като се логнах в сайта пише - "This product is no longer in stock".
По принцип и аз си търся ще следя темата. Купих си от ebay стар ключ, който на снимките беше като нов, но сребристата част беше пукната точно под бутона.

alfa racer GTA
07-01-2016, 17:42
AНАНи защо не му смениш батерията с нова?

не да я размениш на тази с другият ключ, а с нова.
===================================

Според мен пукнат бутон може да се залепи.Разбира се много внимателно и от човек който знае какво прави, защото ако е близо до платката и лепилото има агресивни компоненти може да стане "бау".

Моят ел.ключ цяло пране издържа и работи беотказно и без засечка, та едно пукнато ли?И моят има малка отчупена част под металното копче което отделя при натискане механичния ключ(бялата част) от черната част

paparak_ivi
07-01-2016, 17:43
ако някой има инфо за ключове да споделя

alfa racer GTA
07-01-2016, 17:53
Максимално близо до оригиналния ключ:

http://www.ebay.ie/itm/ALFA-ROMEO-Genuine-Key-keather-FOB-159-BRERA-GT-946-Spider-Black-/161820092929?hash=item25ad3aaa01:m:mjEdUf9pboe0mgx 5HxaqV-A

AHAHu
07-01-2016, 17:56
Първоначално публикувано от alfa racer GTA http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/viewpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1458362#post1458362)

Според мен пукнат бутон може да се залепи.Разбира се много внимателно и от човек който знае какво прави, защото ако е близо до платката и лепилото има агресивни компоненти може да стане "бау".

Моят ел.ключ цяло пране издържа и работи беотказно и без засечка, та едно пукнато ли?И моят има малка отчупена част под металното копче което отделя при натискане механичния ключ(бялата част) от черната част

Батерията е чисто нова , т.е. смених я като почна да прави такива проблеми , но понякога зацепва ключа , другият път не , просто не мога да разбера нещо вътре в електрониката ли е проблема ...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

А колкото до това , което си дал , всъщност това е КАЛЪФЧЕ за ключа

czd
07-01-2016, 19:29

Извинявам се грешно съм се изразил. Имах в предвид точно металното копче. Явно там му е слабото място. На втория ми ключ дори го няма и като я купувах колата, ключа беше залепен с черно тиксо.

T-Jet
07-01-2016, 19:32
Максимално близо до оригиналния ключ:

http://www.ebay.ie/itm/ALFA-ROMEO-Genuine-Key-keather-FOB-159-BRERA-GT-946-Spider-Black-/161820092929?hash=item25ad3aaa01:m:mjEdUf9pboe0mgx 5HxaqV-A

Това е калъфче само

Mury
08-01-2016, 21:43
Батерията е чисто нова , т.е. смених я като почна да прави такива проблеми , но понякога зацепва ключа , другият път не , просто не мога да разбера нещо вътре в електрониката ли е проблема ...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

А колкото до това , което си дал , всъщност това е КАЛЪФЧЕ за ключа

А с другия ключ прави ли ти го,ако да може да се погледне буксата на сокета за ключа,тя понякога създава ядове........ако не трябва да се отвори ключа,да се види дали не се е разместила ампулата на имото.Батерията няма нищо общо с работата на имобилайзера и разпознаването на ключа,тя е само за дистанционното !!!!! :Bolt::Bolt::Bolt:

AHAHu
09-01-2016, 00:05
Това го прави само с 1-я ключ , с другия всичко е отлично . Както казах сега може да зацепи , после пак , на 10-я път може би не и така да не знам си кога.
В такъв случай да отварям ключа и да гледам някаква си ампула на имобилайзера вътре

Yavor
09-01-2016, 09:40
Може да е изпаднала ампулата от държача си и да отива в задния край наключа, където не може да я хване имото. Разклати ключа и чий нещо тропа ли в него, макар че така може и да не проличи.

AHAHu
09-01-2016, 14:42
http://prikachi.com/images/112/8565112c.jpg

Колеги , в маркираната част имам чувството , че вътре дрънка нещо . Надявам се някой може да помогне от тук нататък , просто не мога да разбера дали тази част може да се отвориhttp://prikachi.com/images.php?images/112/8565112c.jpg

Yavor
09-01-2016, 15:26
не виждам ампулата, да не е изпаднал докато си го отварял
седи в предната част, пред батерията

AHAHu
09-01-2016, 18:03
не виждам ампулата, да не е изпаднал докато си го отварял
седи в предната част, пред батерията
Това е всичко , няма нищо друго , даже проверих и другия ключ и за щастие все още паля с него

pesho_kj
09-01-2016, 18:41
Явка няма ампула, това ограденото е транспондера и е запоено или залепено за платката.

xxxxx13
04-05-2016, 18:15
Другари, може ли да помогне някой с мнение и съвет, искам да си направя втори ключ ,намерил съм един цял непокътнат , може ли да се препрограмира и тн. и да стане за колата като се запазят там всичките му функции освен паленето , ако може , къде кой, как го прави :) , а ключа който съм намерил си е от 159 но колата е с друг мотор , незнам дали има значение това. Благодаря

D.Dimitrov
04-05-2016, 18:33
Колега аз си правих скоро 2ри ключ за моята алфа.Само че ключаря поръча кутията с платката след това я програмира и сега си имам напълно активен ключ.Ако искаш мога да ти дам номер да се чуеш с него и да се разберете.За Варна става въпрос

alfa racer GTA
04-05-2016, 19:22
Същата кутия като на оригиналния ключ ли е и същите функции ли са запазени?

D.Dimitrov
04-05-2016, 19:34
Да 1към 1 е само че чаках около месец защото поръча от Италия ли някъде кутията и след това колата беше при него около 6 часа докато обучи ключа.

corvette
04-05-2016, 20:17
колега ще споделиш ли какви пари ти струваше ключа

D.Dimitrov
04-05-2016, 20:32
600лв ми взе за всичко.Не е малко но за момента от около месец и малко съм с него и съм нямал проблеми

alfa racer GTA
04-05-2016, 20:37
Благодаря.
И аз трябва да поръчам, но ако в официалния вносител е 650 лева както се говореше във форума, ще се поръчва от официалния вносител.Тогава не би трябвало да има обучение при положение, че имам кодовете за механичния и електронния ключ.

D.Dimitrov
04-05-2016, 20:40
Чесно казано не се сетих да се обадя в официалния да питам за цена.Обаче пак аз нямам кодовете сигурно нямаше да могат да помогнат.

Alex_26
06-05-2016, 09:02
Написал си глупост

---------- Post added at 08:58 ---------- Previous post was at 08:58 ----------

Няма нищо случайно при избора на кода.
Ако беше всичко случайно, то нямаше да може колата да запали още на втория опит.
При запознаването на ключа с колата то те си обменят ключовете и тяхната последователност на използването им.
Днес се зачетох в това твое писание

---------- Post added at 09:01 ---------- Previous post was at 08:58 ----------

Благодаря.
И аз трябва да поръчам, но ако в официалния вносител е 650 лева както се говореше във форума, ще се поръчва от официалния вносител.Тогава не би трябвало да има обучение при положение, че имам кодовете за механичния и електронния ключ.
Обучението трае 5 минути за алармата и вратите, само и трябва да имаш ПИН кода на колата. Иначе палиш веднага - обучение не се изисква когато си взел ключа от дилъра

---------- Post added at 09:02 ---------- Previous post was at 09:01 ----------

Чесно казано не се сетих да се обадя в официалния да питам за цена.Обаче пак аз нямам кодовете сигурно нямаше да могат да помогнат.
Ти можеш да си платиш допълнително, да докажеш произход на колата и ще ти дадат и тях

hristo 156
12-09-2016, 09:55
И аз да се похваля.
Жената сложи ключа на 159 та в пералнята.
Сега има драма с алармата,сама се заключва и вдига стъклата.
Който иска и може да помага.

alfa racer GTA
12-09-2016, 11:32
При мен драма няма.

Направи това което аз направих миналата година.

Ако има влага трябва всичко да "излети" от ключа.

В противен случай НЕ ПОЛЗВАЙ ключа.

Рискуваш да стане по-голям сакатлък.

Разглоби/освободи горната(механичната) част от долната(електронната) и ги остави у вас от вътрешната страна на някой от прозорците на слънце добре да изсъхнат за 2-3 дни.

При мен стана за 6-8 часа.

След това пробвай отново.МОжеш да смениш и батерията за всеки случай.

================================================== ==

Вода имаше ли в ключа след като го извадихте от пералнята?

================================================== =

Аз моят преди жената да го "пусне" в пералнята го бях почистил и дори бях пръснал силиконова смазка по малкото тънко гумено уплътнение между механичната и електронната част.

За близо една година от тогава не ми е правил нито веднъж проблем ключа.

Чети повече в тази тема: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=88525&page=2

Alex_26
12-09-2016, 12:02
При мен драма няма.

Направи това което аз направих миналата година.

Ако има влага трябва всичко да "излети" от ключа.

В противен случай НЕ ПОЛЗВАЙ ключа.

Рискуваш да стане по-голям сакатлък.

Разглоби/освободи горната(механичната) част от долната(електронната) и ги остави у вас от вътрешната страна на някой от прозорците на слънце добре да изсъхнат за 2-3 дни.

При мен стана за 6-8 часа.

След това пробвай отново.МОжеш да смениш и батерията за всеки случай.

================================================== ==

Вода имаше ли в ключа след като го извадихте от пералнята?

Аз моят преди жената да го "пусне" в пералнята го бях почистил и дори бях пръснал силиконова смазка по малкото тънко гумено уплътнение между механичната и електронната част.

За близо една година от тогава не ми е правил нито веднъж проблем ключа.

Чети повече в тази тема: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=88525&page=2
Мобилните телефони ги оправяхме със спирт в ултразвукова вана след съприкосновение с морето и веднага извадена батерия

hristo 156
12-09-2016, 12:27
Вода имаше много.
Смених батерията и сега го суша.
Ще видим дали ще успея.
Благодаря ти за информация.

alfa racer GTA
12-09-2016, 12:30
Ама аз и батерията извадих веднага, след като жената ми каза и след това го оставих да се суши.

Ако не си извади батерията.

Аз мокър/влажен изобщо не съм ползвал ключа и поради това може би нямам никакви проблеми досега.

От друга страна нямам аларама, а само централно заключване.

Късмет.
И преди да изсушиш всичко на 100% не ползвай ключа.

rossenvn
12-09-2016, 13:56
И аз да се похваля.
Жената сложи ключа на 159 та в пералнята.
Сега има драма с алармата,сама се заключва и вдига стъклата.
Който иска и може да помага.

Ако не става със сушене, вероятно ще отидеш на смяна на платка. На мен ми излезе 80 лв.

Alex_26
12-09-2016, 14:02
Проблемът е, че има и прах за пране. А може да остане под някой SMD елемент от генераторчето и то да спре да генерира. Затова правехме нещата със спирта и ултразвукова

marin_mv
11-11-2016, 23:36
Колеги, останах с един ключ и искам да си извадя втори ( за всеки случай ) "Едва" устоях на предложението на Ауто Италия - 900лв за нов ключ + обучение на двата ключа....
Говорих с ключар който ми обясни, че ако намеря стар ключ от 159ка може да го обучи да паля колата с него, но няма да мога да отключвам и заключвам освен с металния ключ .... което някак си не ми допада.
Ще съм благодарен ако някой ме насочи към по-добра опция.

Lunov
12-11-2016, 17:46
Колеги, останах с един ключ и искам да си извадя втори ( за всеки случай ) "Едва" устоях на предложението на Ауто Италия - 900лв за нов ключ + обучение на двата ключа....
Говорих с ключар който ми обясни, че ако намеря стар ключ от 159ка може да го обучи да паля колата с него, но няма да мога да отключвам и заключвам освен с металния ключ .... което някак си не ми допада.
Ще съм благодарен ако някой ме насочи към по-добра опция.
Лятото се свързах с ключар и ми каза , че колата му трябва за 3 часа и съм готов.
Пали отваря всичко както си е .
мисля ,че 120 лв ми каза за услугата

marin_mv
13-11-2016, 21:42
Колега, може ли да ми дадеш контакт на този човек?

russsev
15-12-2016, 20:15
Здравейте, и аз имам проблем.Купих колата само с един ключ и без карта с кодове.Как мога да си направя втори ключ.Дайте ми някакви координати.

stu
15-12-2016, 20:35
Код картата е 143лв. но не знам дали ще ти помогне в случая?В МЕС има функция за програмиране на ключове!
Ако се вземе празен трансподер, няма ли да може да се програмира с мес?

AHAHu
10-02-2017, 10:46
Здравейте, колеги, вчера си оправих 2-я ключ на Алфата. Проблемът беше, че не можех да паля с него, само успявах да отключвам колата. Но вчера отидох при един човек, който се занимава с автоелектроника, аларми и имобилайзери и той оправи ключа за около час. Даже не съм му давал колата единствено му оставих въпросния ключ и предполагам, че го е препрограмирал отново. И като му дадох ключа, той го видя на неговия софтуер, че бе мога да паля колата. За цялата операция ми взе 100 лв, доста по-добре от 700+ в Ауто Италия...

stu
29-03-2017, 18:21
Продавам част от ключ-само долната част в която е платката !Дадоха ми го в комплект с други части които си поръчах от ибей, но аз си имам два ключа и този не ми върши работа!
Цена 50лв.

vernibgs
30-03-2017, 10:29
100лв за изтъркан ключ.... успех

stu
30-03-2017, 11:46
100лв за изтъркан ключ.... успех

Благодаря:)

Това което е изтъркано може да се смени.

russsev
30-03-2017, 22:33
Здравейте, колеги, вчера си оправих 2-я ключ на Алфата. Проблемът беше, че не можех да паля с него, само успявах да отключвам колата. Но вчера отидох при един човек, който се занимава с автоелектроника, аларми и имобилайзери и той оправи ключа за около час. Даже не съм му давал колата единствено му оставих въпросния ключ и предполагам, че го е препрограмирал отново. И като му дадох ключа, той го видя на неговия софтуер, че бе мога да паля колата. За цялата операция ми взе 100 лв, доста по-добре от 700+ в Ауто Италия...

Извинявай,ще ми дадеш ли контакт ,за да си направя втори ключ.Преди няколко месеца си я купих алфата ,но е само с един ключ и без карта с кодовете.

russsev
31-03-2017, 19:51
Продавам ключ!Дадоха ми го в комплект с други части които си поръчах от ибей, но аз си имам два ключа и този не ми върши работа!
Цена 100лв.
Здравей,имам нужда от втори ключ.Ако го взема този ,ще ми върши ли работа,при положение,че нямам карта с кодове.

alfa racer GTA
31-03-2017, 23:39
Използвани ключове не вършат работа.

Един път програмиран ключ завинаги програмиран ключ.Тоест не става за друга 159-ка.

Купува се нов и се програмира.От този само кутийката върши работа.

stu
31-03-2017, 23:43
Използвани ключове не вършат работа.

Един път програмиран ключ завинаги програмиран ключ.Тоест не става за друга 159-ка.

Купува се нов и се програмира.От този само кутийката върши работа.

Сериозно ли?

stu
01-04-2017, 02:01
Здравей,имам нужда от втори ключ.Ако го взема този ,ще ми върши ли работа,при положение,че нямам карта с кодове.

Свържи се с някой наистина добър ключар или електронен инженер, който да знае какво прави и който няма да се изплаши само като чуе Алфа Ромео, и разбери дали може да препрограмира ключа.Тези приказки за завинаги програмирани части съм ги слушал и преди.

Alex_26
01-04-2017, 15:41
Свържи се с някой наистина добър ключар или електронен инженер, който да знае какво прави и който няма да се изплаши само като чуе Алфа Ромео, и разбери дали може да препрограмира ключа.Тези приказки за завинаги програмирани части съм ги слушал и преди.

Ама са истина

stu
05-04-2017, 13:45
Щом ти го казваш значи е истина:)
Точно и ясно съм написал, че ако някой реши да го купи е добре преди това да проучи какви варианти ще му предложат ключарите, и едва тогава да решава.Странното е , че в ибей не съм видял дълго време да се задържи ключ за 159, и повечето са били в окаяно състояние, като този тук дори е без платката и горната част http://www.ebay.co.uk/itm/232278826047

Честно казано не знам защо ги купуват, но да не забравяме, че има ключари и в останалия свят.
Тук има няколко варианта за замяна на гумичката:
http://www.ebay.co.uk/itm/ONLY-BUTTONS-GROMMET-ROSSO-SPARE-PARTS-FOR-KEY-REMOTE-CONTROL-159-BRERA-Q4/122243147620?_trksid=p2047675.c100623.m-1&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D2%2 6asc%3D40656%26meid%3De2c0ec79244f4b4ca267e9c151b9 151d%26pid%3D100623%26rk%3D1%26rkt%3D1%26sd%3D1222 90626522

http://www.ebay.co.uk/itm/122290626522

marin_mv
04-02-2018, 18:28
Колеги, някой иска ли да се включи и да направим партия за една поръчка от 5 бр в опит да решим генерално проблема с ключовете за нашите коли? :-)

https://www.alibaba.com/product-detail/For-Alfa-Romeo-159-3-button_60719352825.html?spm=a2700.7735675.2017115. 29.iFOmy8&s=p

vernibgs
04-02-2018, 18:36
Брой ме +1 ключ :)

maxaaa9
04-02-2018, 20:56
Ако наистина е 10 долара и аз искам :)

AHAHu
04-02-2018, 21:57
Аз искам да сменя само физическия ключ, но за 10 $ си е баш оферта ;). Така че бройте и мен

marin_mv
04-02-2018, 22:13
ок, ще пиша на търговеца да проверя куриерските разходи и ако всичко е в разумни граници ще поръчам. Ще поръчам и логото на алфа за ключовете. Ще ви държа в течение :-)
Утре съм на път, но вторник ще поръчам, има оферта за 7 USD но минимално количество за поръчка 10бр, ако някой още реши да се включи, мога да поръчам повече.

archimedes
04-02-2018, 22:24
Аз се включвам с 2бр

vladimir
04-02-2018, 22:41
Бройте и мене за 1 бройка

alfa racer GTA
04-02-2018, 23:04
И аз участвам с 1 брой.

marin_mv
04-02-2018, 23:06
Очаквам отговор от производителя, дали ключа включва цялата електроника, защото виждам, че платката и транспондера се продават и отделно, но те са по 2-3 долара.След като имам цялата информация ще Ви кажа какво точно излиза като цена + транспорта, мита и такси в случай, че не успея да ги мина на митница като мостри. Ако някой е по запознат с херцовете на ключа и модела транспондер нека да сподели информация, за да съм по-сигурен, че ключовете ще ни свършат работа. За сега информацията която имам е, че ключа който предлагат е на 433Мhz, с транспондер NXP PCF7936AA.
След като всичко е ясно и ако офертата е изгодна, пак всеки да потвърди колко ключа иска. Предполагам за колегите на които им трябват само външните части да си освеждат ключовете, ще мога да поръчам само нужното.

Grishata
04-02-2018, 23:14
Звучи супер :) пускам се и аз с една бройка

Sent from my EVA-L19 using Tapatalk

velimir4
05-02-2018, 01:02
И за мен 1бр с платка и транспондер

xm_net
05-02-2018, 17:03
Очаквам отговор от производителя, дали ключа включва цялата електроника, защото виждам, че платката и транспондера се продават и отделно, но те са по 2-3 долара.След като имам цялата информация ще Ви кажа какво точно излиза като цена + транспорта, мита и такси в случай, че не успея да ги мина на митница като мостри. Ако някой е по запознат с херцовете на ключа и модела транспондер нека да сподели информация, за да съм по-сигурен, че ключовете ще ни свършат работа. За сега информацията която имам е, че ключа който предлагат е на 433Мhz, с транспондер NXP PCF7936AA.
След като всичко е ясно и ако офертата е изгодна, пак всеки да потвърди колко ключа иска. Предполагам за колегите на които им трябват само външните части да си освеждат ключовете, ще мога да поръчам само нужното.

Такова животно, като платка и транспондер по 2-3 долара няма, така че не се вкарвайте в разни филми, дето после само ще останете разочаровани! Масова практика на китайските търговци е да качват за продажба атрактивни ключове, които реално не са в наличност, а всеки знае, че Alfa-та не е често срещана марка сред афтърмаркет ключовете. Иначе честотата на пилота е тази - 433 MHz, както и чипът - PCF7936 (Philips Crypto). Кутийки имат, това не е проблем, но ключове с електроника, едва ли, даже по-скоро съм сигурен в отговора на търговеца - отрицателен! Дано да греша, ама надали:)!

archimedes
05-02-2018, 17:59
Такова животно, като платка и транспондер по 2-3 долара няма, така че не се вкарвайте в разни филми, дето после само ще останете разочаровани! Масова практика на китайските търговци е да качват за продажба атрактивни ключове, които реално не са в наличност, а всеки знае, че Alfa-та не е често срещана марка сред афтърмаркет ключовете. Иначе честотата на пилота е тази - 433 MHz, както и чипът - PCF7936 (Philips Crypto). Кутийки имат, това не е проблем, но ключове с електроника, едва ли, даже по-скоро съм сигурен в отговора на търговеца - отрицателен! Дано да греша, ама надали:)!

Най-вероятно на повечето от нас ни трябва само външната част.

xm_net
05-02-2018, 18:13
Ако ви трябва само кутийката, ще си я имате, но понеже колегата е споменал и платка и транспондер, та идеята ми беше на когото му трябва "пълен" ключ, да не възлага големи надежди!

a.parushev
05-02-2018, 21:34
И аз съм за една бройка, трябва ми само външната част.

marin_mv
06-02-2018, 00:28
Колеги, извинявам се, че се включвам късно, днес се прибирах в Германия. Да уточня, нито обещавам чудеса за без пари, нито все още съм сигурен какво ще предложат тези хора. След обявата в Алибаба се порових и стигнах до производител, който поне по каталог предлага всичко което ни е необходимо. Вече не говорим за търговец. Както казах по-горе, като изясня всички детайли ще ви информирам. За повече от 10 години бизнес с Китай, съм се научил, да очаквам всичко от там. Включително и транспондер за 3 USD който в Европа се предлага за 200 Евро. Споделих идеята защото много хора имаме един и същ проблем - липса на втори ключ, захабени ключове, липса на разумни като цена варианти да решим проблема. И в България и тук в Германия един нов ключ е излишно скъп. Аз 600 Евро за ключ за колата ми в БГ, няма да дам :-) Правя го с идеята да помогна на себе си и хора от форума, ако стане - супер. Ако не, продължаваме да търсим :-) Нито ще препродавам с печалба, нито ще искам пари в аванс. Предлагам модераторите да изчистят темата, като съм готов, ще пусна тема и ако резултата е положителен да направим списък там - ако е само за кутийки, за кутийки ...

dhtj
06-02-2018, 02:50
Поръчвал съм кутийки за ключове от алиекспрес за аудито.
Пак са по 2-3 евро и са много качествени и здрави.

За тея пари става дума само за кутийка естествено, няма платка вътре.
Но изработката е много добра, сравнима с оригинала. И пластмасата е здрава.

vovata
06-02-2018, 07:36
И аз искам две кутиики (ключ)

Gogata
06-02-2018, 09:19
И за мен една

vernibgs
06-02-2018, 11:07
И за мем 2бр кутийки :D

alfa racer GTA
06-02-2018, 13:33
Аз искам 1 кутийка и 1 брой кутийка + транспондер и всичко останало което необходимо за работещ ключ(след обучение в Бг разбира се) .

Общо 2 броя = 1 със транспондер и 1 без транспондер(само кутийка).

Благодаря предварително.

nblagoev
06-02-2018, 21:34
Ако не е късно, включвам се и аз с 1 бр. :busted_cop:

GAlt
07-02-2018, 08:43
Колега и аз искам 4бр. за мен и едни приятел. Идеята е ако се преброим и сме повече хора ще стане поне с една доставка. Тия неща са леки и ще минат заедно...

marin_mv
07-02-2018, 10:40
да, за сега който иска да пише тук. Още уточнвам някой неща с китайчетата :-). Като съм готов ще пусна нова тема с всички подробности и със списък на всички поръчали до сега тук

yanislavv50
07-02-2018, 11:59
Бройте мен също :) На Лс ще дам данни

russsev
07-02-2018, 19:04
да, за сега който иска да пише тук. Още уточнвам някой неща с китайчетата :-). Като съм готов ще пусна нова тема с всички подробности и със списък на всички поръчали до сега тук

И аз искам един пълен комплект.

mstera
12-02-2018, 16:24
Колеги от 3 дни съм вече горд собственик на Алфа 159 1.9JTS и първото нещо което поисках е да си направя втори ключ но тези от Ауто Италия ме застреляха.

1800лв комплект ключ и карта.
Само ключ 850лв и после още 40 за обучение.

Това са цените в Бургас.

marin_mv
12-02-2018, 18:16
Колеги от 3 дни съм вече горд собственик на Алфа 159 1.9JTS и първото нещо което поисках е да си направя втори ключ но тези от Ауто Италия ме застреляха.

1800лв комплект ключ и карта.
Само ключ 850лв и после още 40 за обучение.

Това са цените в Бургас.

Е, от представителството в Добрич, където питах, бяха много по милостиви - "само" 1100лв за ключ и карта ... :-)

Stefan-Cufo
14-02-2018, 15:24
Колеги,
Ако не е късно и аз искам да се включа с 1бр.