PDA

View Full Version : Преки впечатления за модела



pigoff
13-10-2014, 15:55
здравейте колеги! :respect:

Отварям тази тема със ясната идея да помогнем на колебаещи се колеги да се присъединят към колектива.
Много търсих, много намерих. Всичко бе доста разхвърляно и реших да започна с нова тема за по-голяма прегледност.

Когато на мен ми трябваше информация от първа ръка трябваше да се допитвам лично до собствениците на модела, което е досадно, предполагам, за самите тях.

Нека всички колеги, собственици или преки ползватели на този прекрасен съвременен автомобил да напишат тук своите впечатления пък било то и негативни. Ще помоля всички да бъдат достатъчно коректни към своите читатели и да не се пишат излишни коментари. Благодаря на всички предварително!


А сега по същество:
От 10.10.2014г. съм горд собственик на чисто нова
Alfa Romeo Giulietta 1.4МА 170 ТСТ MY2014 Exclusive + alfa rosso.

Изборът бе направен със съдействието на колегата NEO, който бе така добър да ми разясни някои факти около колата. Благодаря Нено!
Доволен съм от избора си, при положение че се колебаех между Алфа и БМВ.

Преките ми наблюдения са следните:
1. Изключително пъргав автомобил с ясна отзивчивост.
2. Качеството на материалите е над средното ниво в класа.
3. Не мирише толкова силно на лепило, както конкурентите. (дори и в БМВ мирише по-силно)
4. Звука е идеален. (BOSE)
5. Изключително съм доволен от скоростната кутия. Това е най-отзивчивата и умна скоростна кутия която съм карал на сериен автомобил.
6. Седалките са удобни за дълъг път. След 500км на един дъх бях доста жив като слязох от колата.
7.:frown: Шума в купето е мааалко по-силен от повечето конкуренти и все пак е тихо. Може да бъде подобрено.
8. Разхода на гориво е приемлив за тази мощност.
9.:frown: Не ми харесва това че автомобилът завължава спортни гуми със сериозни и скъпи размери, които според мен ще свършват доста по-бързо от обичайното.
10. Спирачките са сериозни.
11. Таблото е много красиво.

При по-нататъшна експлотация по Скандинавските студове ще ви държа в течение за проблеми и проблемчета за да си знаете.

Това е от мен засега. Отивам да си карам Жулка из дебрите на тундрата.:rosso_spider:

Mury
13-10-2014, 16:03
Евала колега,със здраве да си я караш в студовете :biggrin1::biggrin1::biggrin1:

HACCP
13-10-2014, 22:38
Поздрави и в тази тема пак ще се повторя страхотна Е!
Имам моята от три години и половина и всеки ден отваряйки гаража ... необяснимо е!
Имах възможността да карам с TCT скоростна кутия и макар да не съм фен на автоматика, много ми хареса. Ще следя и твоите лични впечатления от нея.
Съгласен съм с това, което си написал!

pigoff
23-10-2014, 18:36
Привет на всички!

Още впечатления след около 1000км изминати за 1 ден на Скандинавския полуостров:

1. Колата върви сериозно ако не наравно (сравнено с V6-а 190кс на Рено Лагуна 99), особено от 80км/ч до към 140км/ч ми се струва че е по-бърза от Реното. Успях да изпреваря BMW 320(2013) по време на неговото изпреварване. По-бърза е от него със сигурност, понеже колегата се напъваше след мен да изпревари един ТИР и дори се отдалечавах от него осезаемо.
Не съм състезател по принцип, но обичам да изпреварвам възможно най-бързо!

2. ТСТ-то е супер!
Превключва впечатляващо агресивно, когато се използва ръчния режим. Нормалният режим си е за пенсионерски тип шофиране.

3. Разхода на гориво е умопомрачително нисък във високи скорости, когато не се налага често да се изпреварва или намаля-ускорява заради камери или ТИР-ове.
За първите 722км заредих до горе и изчислих резултат 6,9л/100км при средна скорост за това разстояние 80км/ч.
За останалите около 250км - не съм зареждал още, но ако може да се вярва на борда =6,7л/100км, при ср.скорост 81км/ч.
Сигурен съм че такива стойности са НЕВЪЗМОЖНИ за Българската ралност. Тук, във Швеция, всички шофират със супер постоянна скорост, пък и камерите, поставени на главния път засичат при 90км/ч(не при 60км/ч на главен път в БГ), а на магистралата има само цивилни патрулки и никакви камери за скорост, което пък позволяа да превишава човек скоростта до 10% без да се притеснява за глоби.

4. Изключително съм доволен от седалката и позицията на водача. В сравненине със 156-цата е на светлинни години в по-добре ергономията. Маааалко по-неудобна е седалката в сравнение с Лагуната, но там седалките са супер меки и широки със ЕСТЕСТВЕНА кожа.

5. Има леко закъснение на турбината при по-ниски обороти, но е предвидимо. Свиква се много бързо с този лаг. Ако двигателя се държи над 3000об/мин лаг няма да усетите.

6. Препоръчвам на всички собственици на този модел със ТСТ да използват на дълъг път предимно Dynamic mode, поради факта че по този начин ще разполагате със пълния капацитет на тягата, което пък води до икономия на гориво и нерви! Икономията е пренебрежително малка, но я има.

7. Двигателя загрява много бързо сутрин. За около 1км "вдига" стрелката на температурата.

8. Според Скандинавците съвременните бензинови и дизелови двигатели със вътрешно горене "разбират" какво гориво е налято в резервоара едва след 3-4 пълни зареждания или едва след 2000-3000км. Препоръката тук е да се зарежда само от една верига бензиностанции и само един тип гориво! Едва след което може да засечете реалния разход на своя автомобил.
Тествал съм тази схема и мога да ви кажа, че вече на втори автомобил е вярно на 100%. Разхода пада след дълга употреба само на един тип гориво.

9. Много големи тези спирачни апарати БРЕМБО. Купих си зимни гуми със зимни лети джанти и се оказа че много малко модели джанти, да не кажа два три, пасват без да има необходимост от фланци. Пък и са доста по-скъпи от стандартните модели, с едно 20-25% нагоре.
Не ме разбирайте погрешно! Напълно съм щастлив от покупката. Казвам го съвсем информативно.

10. Много я заглеждат таз Жулиета ей! Манекенка си е.

П.П.: Възможно е мнението ми да се промени след време, тъй като ще гледам да съм максимално обективен в оценката.

HACCP
23-10-2014, 22:51
Няколко неща!
1. От опита които имам ... след 3000 км и след 8000 к.м колата започва да върви осезаемо по добре. Трябваше и след първо обслужване, но честно казано аз не усетих подобно нещо.
2. Моторът е много чувствителен към бензина. Имам горчив опит с бензин от OMW в Дупница. Затова зареждам на една и съща верига бензиностанции почти 2 години макар най близката бензиностанция да е на 6 км. от дома ми.
3. Спира зверси ... не мога да си представя за каква драма става при аварийно спиране с Брембото. Всъщност мога, защото когато Сашо ме вози в QV-то най голямо впечатление ми направиха спирачките. Така че освен за Босето завиждам най благородно и за спирачките.
4. Ти ще имаш възможност да се убедиш и в поведението на колата в режим All Weather. Ще очаквам да споделиш защото при теб и TCT-то ще играе важна роля.

pigoff
20-12-2014, 16:03
Обновявам впечатленията си след изминати 7000км.:super: (Не мога да повярвам с каква лекота ги изминах!)

Вече тествах стабилно на сняг и заледена настилка(със и без пясък и сол).
1. Мога да кажа че съм изключително впечатлен от спирачната система. Удивително добре спира на заледено(естевствено със чисто нови гуми Hakkapellita R2). Препоръчвам системата със БРЕМБО.
2. Доволен съм и от допълнителното инсталирана подгревна система на DEFA. Сутрин преди да се кача в колата двигателя е подгрят до +20°C при външни температури от -10°C. Това е просто един реотан, подгравящ маслото и корпуса на двигателя.
3. Жулка започна да "дърпа" много стабилно, поразработи се вече. Очаквам още малко.
4. Успях да изпробвам теглича. Изминах 350км с ремаркето. Премествах мебелите си. Разхода на гориво при теглене на средно натоварено покрито ремарке е малко под 10л/100км, като се има предвид че никъде не съм вдигал повече от 100км/ч и с доста маневри за парикране на странно-достъпни места(справих се без щети:unsure:).
5. Звука от изпускателната система с времето стана по-плътен. "Изрязването" наподобява доста по-мощен автомобил, а пукането(или тътена) при превключване на високи обороти е направо пристрастяващ, честотно нисък и благ! Красота. Евала на инженерите!:love:
6. Разхода на гориво се подобри с още малко и вече започвам да достигам заветните и предвидени 1000км с едно зареждане. Още малко...
7. Шумоизолация си е необходима най-вече на арките на подкалниците, понеже голяма част от шума е съпротивлението при търкаляне на гумите, и капака на багажника. Като се стопли ще се "облицоваме" и тогава ще пиша с колко се е намалил общия шум в купето (в децибели преди и след).

Много ми се ще да я "опъна" на немските аутобани за 2-3часа на максимум, но и това ще стане на пролет.

Пишете какви са вашите преки наблюдения?

П.П.: Има огромна разлика в поведението на Жулка с преминаването от джанти 18 на 17-ки. Аки искате да разберете колко ви е стабилна Алфата й сложете поне 18-ки(за БГ е трудно. Знам, но фактите са такива)!

undy
20-12-2014, 16:38
Аз първоначално помислих,че подгряването е Webasto(поне такива са тук),отделен агрегат,който е на гориво и се включва спрямо настройките му.

DEFA само на двигателя ли е монтиран? Мисълта ми е,имаш ли опция за поставяне на печка вътре в купето.Понеже е удобно за размразяването на стъклата и въобще за температурата в купето.

Аз си купих окабеляване само за печката в купето,като имам в комплекта и разклонител за евентуално поставяне и на елемента в самия двигател,който също се продава отделно.

Интересувам се чисто информативно....не съм със Жулиета.......още:naughty:

pigoff
20-12-2014, 20:39
Defa warm up (http://www.defa.com/en/automotive/warmup/products/warmup/)
Системата дето ми е инсталирана включва: реотан за подгравяне, контакт 220V инсталиран в купето и кабел за включване към мрежата. Остава само да си избера духалка за в купето. Намерението ми е да си взема такава с контролер да мога да си я управлявам от смартфона. Полезна е, пък и пази акумулатора, а не като тези на течни горива на Webasto или подобни.
Миналата зима карах служебен пикап със подобна автономна печка и се наложи да сменям акумулатора. А като включа и горивото необходимо за подгряване излиза скъпо.
Електрическите подгревни системи не изискват много средства при експлоатация.

Поздрави!

undy
21-12-2014, 01:06
Ясно,супер.И аз мисля,че варианта с електричество от вън е по-добър вариант,но всяко нещо си има и плюсове и минуси:)
Весели празници на всички.

pigoff
23-01-2015, 14:47
Тук по Скандинавия вече има около 60-80см сняг.

CoF
02-02-2015, 09:29
Да се разпиша и аз. Имам Жулиета от 2г. и половина. Все още съм очарована от колата. Положителните неща вече сте ги изброили и съм напълно съгласна с тях. Лично аз имам и някои дребни забележки:
- Разскърца ми се леко едното стъкло при затваряне. В сервиза веднага реагираха и го оправиха.
- Смениха ми и задна биалетка - не "обвинявам" колата и марката, а по-скоро родната действителност с разбити пътища. Налагаше ми се да я карам по път, който го ремонтираха 3-4 години и целият беше нарязан и в дупки
- Нещо започна да свисти леко в купето. Предполагам, че влиза въздух от някъде, но не съм се оплаквала за това в сервиза.
- Лумбалното на шофьорската седалка малко поскърцва понякога, но напоследък взе, че се оправи само. - оплаквах се за това в сервиза, но не успяха да открият проблем със седалката.
- Понякога ми се струва, че потропва откъм предна лява гума при преминаване през легнал полицай, но в сервиза не откриха никакъв проблем и предполагам, че си въобразявам.

Общо взето все незначителни неща за сега. Имам база за сравнение с други марки нови автомобили и при тях е имало и по-големи проблеми даже. Скоро обаче ми изтича гаранцията и ще видим дали няма да изникнат по-сериозни проблеми.
За сега съм много доволна от колата и е истинско удоволствие да се шофира.

pigoff
21-02-2015, 12:34
След изминати 10000км
1. Справя се безупречно на сняг. :tank:
2. Изключително съм доволен от мощността на Жулка.
3. Много е леко купето. Носи се на зеледени участъци дори и натоварена.
4. Окачването не е изобщо твърдо. Омекна с времето. Ще минавам на Айбах пружини.:sad:
5. Скоростите се превключват по-адекватно с лоста в сравнение с перата на волана.
6. Подсветката на тачскрийна са могли да го реализират да се гаси напълно. Силно свети дори и на затъмнена функция.:ranting:
7. Разхода на гориво се стабилизира на около 7л/100км. Не я жаля въобще.
8. Не се разскърца никъде от сериозните постоянни студове. Доволен съм от качеството!
9. Емблемата на багажника е бутон и служи за отваряне. И понеже автомобила е хечбек цялата мърсотия се качва нагоре. Замърсената емблема не работи коректно и се налага използването на ключа.
10. Липсата на дръжка на капака на багажника води до мръсни пръсти и дърпане на чистачката, което води до проблеми след време. Сигурен съм че са могли да измислят поне една стилна дръжка или стабилна пружина да отваря капака без да се налага човешка намеса.
11. Понякога се запотяват фаровете, но рядко.

При вас как са гореспоменатите забележки?

HACCP
22-02-2015, 00:38
След изминати 10000км
1. Справя се безупречно на сняг. :tank:
2. Изключително съм доволен от мощността на Жулка.
3. Много е леко купето. Носи се на зеледени участъци дори и натоварена.
4. Окачването не е изобщо твърдо. Омекна с времето. Ще минавам на Айбах пружини.:sad:
5. Скоростите се превключват по-адекватно с лоста в сравнение с перата на волана.
6. Подсветката на тачскрийна са могли да го реализират да се гаси напълно. Силно свети дори и на затъмнена функция.:ranting:
7. Разхода на гориво се стабилизира на около 7л/100км. Не я жаля въобще.
8. Не се разскърца никъде от сериозните постоянни студове. Доволен съм от качеството!
9. Емблемата на багажника е бутон и служи за отваряне. И понеже автомобила е хечбек цялата мърсотия се качва нагоре. Замърсената емблема не работи коректно и се налага използването на ключа.
10. Липсата на дръжка на капака на багажника води до мръсни пръсти и дърпане на чистачката, което води до проблеми след време. Сигурен съм че са могли да измислят поне една стилна дръжка или стабилна пружина да отваря капака без да се налага човешка намеса.
11. Понякога се запотяват фаровете, но рядко.

При вас как са гореспоменатите забележки?

1. 2011/2012 беше зловеща зима и имах удоволствието да се позабавлявам стои наистина много добре на сняг.
2. И на мен ми е достатъчна мощността за сега!
3. Съгласен съм!
4. Моята е със спорт 1 и мисля, че е много добър компромис относно возия и стойка. Карах и най мекият вариант и доста се накланя.
5. Аз съм с ръчна кутия.
6. Нямам тъч ...
7. Ако става въпрос за среден разход и моят е там някъде около 7.
8. Имам проблем с капаците на тонколоните. При малко по силни ниски честоти дори и малко увеличено вибрират. Временно решение е да го натиснеш с ръка :machinegunner: и спира
9.Емблемата на багажника не ми е отказвала и на MiTo-то също не съм имал проблем, но често използвам ключа.
10. Никога и на двете коли не я дърпам за чистачката. И на двете коли капака на багажника се повдига достатъчно за да пъхна пръсти м/у него и бронята и да го отворя.
11. Никога не ми са се запотявали фаровете, НО с времето се появиха леки петна на самата пластмаса, където се намират ледовете и някой дребни дефекти в пластмасата започнаха да си проличават.
Ако може да попитам:
До колкото разбрах сега си със 17-ки и зимни гуми ... има ли осезаема разлика м/у 17-ките и 18-ките относно поведение, разход, вървеж и прочие?
Поздрави!

pigoff
22-02-2015, 16:23
Разлика има и тя е осезаема в полза на 18-ките. По-стабилна, по-отзивчива, по-добре спира, по-тиха е с тях. За разлика в разхода нищо не мога да кажа още, понеже съм минал с летните 18-ки само 5000км, но ми се струва по-икономична с летни отколкото със зимни гуми. Разликата е пренебрежимо малка. Вървежа е по-добър, но това е разбираемо. Струва ми се че 17-ките са по-тежки от 18-ките. Не съм ги мерил.
Като знам за каква стабилност иде реч с 18-ки започвам да се замислям за 19-ки. Тук поне няма дупки.

Колега, аз също съм със пакет Спорт 1, но при 4 пълнолетни и 3 куфара в багажника се чувства много мека отзад. Почти на тампони удря като има неравности.

HACCP
22-02-2015, 22:57
Благодаря колега за отговора!
Относно 17-ки и 18-ки ... твоите на снимката (18-ките) са с около 5 кг. по тежки от моите 17-ки + дупките и неравностите ме отказаха да минавам на 18-ки.
А относно окачването мислих, че твоята Giulietta е със спорт 2 пакет, може би заради това, че излиза с 18-ки сток.
Поздрави!

pigoff
23-02-2015, 18:20
Всъщност се оказа че моята манекенка е с пакет Премиум 3 + Спорт 2+ както и някои допълнителни глезотийки, като теглич, подгревка, би-ксенон и босе.
И въпреки това ми се струва мека при повече товар отзад.
Амортисьорите видях че са Sachs, което не е лоша марка.

Някой знае ли, случайно, каква марка амортисьори вграждат в QV?

pigoff
20-03-2015, 00:42
След последните три резервоара забелязвам спад в средния разход на гориво с около 0,5 - 0,8л. Като въобще не съм си променил стила на каране.
В момента показва 6,3л/100км среден разход за последните 2100км.
Предполагам като монтирам летните гуми ще падне малко, понеже зимните си имат хубаво съпротиление при търкаляне, вследствие на мекия каучук.
За първите 10000км разхода беше средно 7.1л/100км (по борда) и 7.3л/100км (по налято реално количество)
Вече изминах близо 2200км и показанията са 6.3л/100км (борд) срещу 6.5л/100км (колонка)
Задоволителен резултат според мен за тези 170кс.

_power_
24-03-2015, 01:25
Нормално с качествено гориво :popesmiley:

pigoff
01-04-2015, 10:25
След 13000км по шведските и норвежки пътища челното стъкло ми е като швейцарско сирене, включително и пукнатина. За сметка на това пък боята е много здрава и изключително качествена, понеже не се забелязват сериозни щети по боята, а само по стъклото.

HACCP
02-04-2015, 10:26
След 13000км по шведските и норвежки пътища челното стъкло ми е като швейцарско сирене, включително и пукнатина. За сметка на това пък боята е много здрава и изключително качествена, понеже не се забелязват сериозни щети по боята, а само по стъклото.
Ето че поне по нещо си приличат с Българските пътища. Аз съм с ново предно стъкло от октомври миналата година.

pigoff
02-04-2015, 11:20
В България пътищата не се поддържат. Тук вместо пясък зимата пръскат сол и дребни камъчето от 1 до 3мм. Отделно карат с гуми със шипове. А като се стопли шиповете започват да изскачат от леглата си и поради този факт тук челното стъкло е консуматив. Удрял ме е шип на разстояние от поне 30метра. Като куршуми са. И не им увира акъла на шведите и това си е. Хем нямат сериозен сняг, хем чистят, хем си дават парите за глупости. Виж в най-северната част на швеция, където има по 1,5метра сняг е друг въпрос.

1115
02-04-2015, 20:13
а какво стана с двигателя?

pigoff
02-04-2015, 20:59
Това беше първоаприлска шега, но понеже никой не се хвана та промених мнението на истината. Хайде честит ти 1-ви април, колега!:naughty:

HACCP
03-04-2015, 11:42
В България пътищата не се поддържат. Тук вместо пясък зимата пръскат сол и дребни камъчето от 1 до 3мм. Отделно карат с гуми със шипове. А като се стопли шиповете започват да изскачат от леглата си и поради този факт тук челното стъкло е консуматив. Удрял ме е шип на разстояние от поне 30метра. Като куршуми са. И не им увира акъла на шведите и това си е. Хем нямат сериозен сняг, хем чистят, хем си дават парите за глупости. Виж в най-северната част на швеция, където има по 1,5метра сняг е друг въпрос.
Сравнението със скандинавските пътища беше иронично. Нашите пътища с безумно ужасни, дори в момента поставят ограничение на магистрала Тракия 90 км. заради лошата натилка :big_whoops:
След погрома в Родопи ужаса е неописуем а пътя е ...
Ето и последствията след едно патуване по тези пътища...

Pazu
07-04-2015, 20:25
Явно това е колата :)

pigoff
09-04-2015, 10:02
Аз съм изключително доволен от покупката. За сега. Ще видим.

pigoff
13-04-2015, 12:31
Пролетно почистване :big_love:

Цък (https://drive.google.com/file/d/0By0T84g44kVJR2wxMlVjM1p5Q1E/view?usp=sharing)
Цък (https://drive.google.com/file/d/0By0T84g44kVJMkNsdlpucEI2VEE/view?usp=sharing)
За по-добро качество свалете снимките.

HACCP
14-04-2015, 11:54
Явно това е колата :)
Аааа НЕ колега тази е моя :coolio:
Малко да споделя мнение за интериора.
Моята е вече на 4 г. и всичките при мен.
Единственото износване, което забелязах е на ръбчето на пластмасата на волана точно под бутоните за управление на CD-то от ляво.
По волана има следи от употреба, но моите ръце се потят много и това изисква по честа поддръжка. Никъде другаде по таблото няма износване.
Салона (седалки) само по моята има известно износване и то в рамките на нормалното. Логата по спортните педали са се износили, но мисля нормално за това време.
При движение по павета и то само с летните гуми понякога се получава един метален звън в една от десните врати, но го има още от самото начало, както и вибрация на капака на тонколоната на предна дясна врата.

nikolaaaay
23-05-2015, 13:47
И аз покарах Жужа най-накрая. Навъртях около 930 км. с кола под наем в Швейцария. Не искам да се заяждам със собствениците на този модел, но честно казано се разочаровах от тая кола. Вярно, че на мен ми се падна екземпляр на 77к. км и 2 години, което е много за рентакар, но въпреки това колата ми се стори зле сглобена и с некачествен интериор. Първо, воланът щракаше при завъртане наляво! Вероятно рейката беше заминала и то по отличните италиански пътища. При скорости 120 км./ч. огледалата за обратно виждане потреперват. Не съм се объркал. И трите огледала вибрират и се вижда размазано. Това е недопустимо за кола от този клас! Интериорът е красив, но колата е тясна и имаш чувството, че няма въздух. Аз далеч не страдам от клаустрофобия, но не се чувствах приятно вътре. Радиото /явно най-евтиното, без тъчскрийн/ е с евтина пластмаса отпред и като караш със слънчеви очила, не виждаш какво пише на дисплея. Дръжките на вратите отвътре пукат като ги хванеш. Копчетата за прозорците изглеждат все едно са от Панда. Бутонът на багажника, т.е. емблемата изглежда хитро, но ми се стори, че ламарината се огъва, когато натискаш бутона. Може и така да ми се е сторило, заради лака. Показанията на парктроника бяха на дисплея при километража. Е, това е малоумно вече. Като въртиш волана, за да паркираш, ту виждаш, ту не виждаш какво показва. На колите с тъч, предполагам парктроника показва встрани, но на тези с обикновено радио са могли направо да си спестят тази "екстра".
Като цяло колата изглежда добре на външен вид, седи добре на пътя и има хубави спирачки, но само това. На мен поне не ми беше удобна.
А пък това кола с ръчни 6 скорости принципно ми се струва доста странно. Не знам защо изобщо се произвеждат такива коли. Като се започне едно ръчкане на лоста...

HACCP
24-05-2015, 23:37
И аз покарах Жужа най-накрая. Навъртях около 930 км. с кола под наем в Швейцария. Не искам да се заяждам със собствениците на този модел, но честно казано се разочаровах от тая кола. Вярно, че на мен ми се падна екземпляр на 77к. км и 2 години, което е много за рентакар, но въпреки това колата ми се стори зле сглобена и с некачествен интериор. Първо, воланът щракаше при завъртане наляво! Вероятно рейката беше заминала и то по отличните италиански пътища. При скорости 120 км./ч. огледалата за обратно виждане потреперват. Не съм се объркал. И трите огледала вибрират и се вижда размазано. Това е недопустимо за кола от този клас! Интериорът е красив, но колата е тясна и имаш чувството, че няма въздух. Аз далеч не страдам от клаустрофобия, но не се чувствах приятно вътре. Радиото /явно най-евтиното, без тъчскрийн/ е с евтина пластмаса отпред и като караш със слънчеви очила, не виждаш какво пише на дисплея. Дръжките на вратите отвътре пукат като ги хванеш. Копчетата за прозорците изглеждат все едно са от Панда. Бутонът на багажника, т.е. емблемата изглежда хитро, но ми се стори, че ламарината се огъва, когато натискаш бутона. Може и така да ми се е сторило, заради лака. Показанията на парктроника бяха на дисплея при километража. Е, това е малоумно вече. Като въртиш волана, за да паркираш, ту виждаш, ту не виждаш какво показва. На колите с тъч, предполагам парктроника показва встрани, но на тези с обикновено радио са могли направо да си спестят тази "екстра".
Като цяло колата изглежда добре на външен вид, седи добре на пътя и има хубави спирачки, но само това. На мен поне не ми беше удобна.
А пък това кола с ръчни 6 скорости принципно ми се струва доста странно. Не знам защо изобщо се произвеждат такива коли. Като се започне едно ръчкане на лоста...
Няма за какво да се обиждам колега ... поне аз де.
Ти явно харесваш по големи коли задължително с тъчскрин и с автомат. Просто не е твоята кола!

pigoff
30-05-2015, 14:04
Благодаря за споделянето колега.
Трябва повече да се отразява мнението на всеки един потребител и колкото по-обективно е то, толкова по-добре за всички.
Лошо споделяне няма! Има само полезно такова.
Благодаря ти! Благодаря на всеки, който споделя лични и преки впечатления за автомобила.
По този начин сме полезни на всеки бъдещ ползувател.

nikolaaaay
31-05-2015, 21:03
Няма за какво да се обиждам колега ... поне аз де.
Ти явно харесваш по големи коли задължително с тъчскрин и с автомат. Просто не е твоята кола!
Не е въпроса какви коли харесвам аз, а това, че сглобката на Жулиета не отговаря на претенциите на Алфа Ромео. И ти не вярвам да харесваш да ти вибрират огледалата със 120 км./ч.

Sm0k
31-05-2015, 22:50
Не е въпроса какви коли харесвам аз, а това, че сглобката на Жулиета не отговаря на претенциите на Алфа Ромео. И ти не вярвам да харесваш да ти вибрират огледалата със 120 км./ч.

Абе за кола със стартова цена 37 хиляди лева, аз не бих ползвал точно думата "претенция" :)
При положение, че ти я продават на цената на Киа Сийд и Пежо 308, не можем да очакваме космическо качество. Наскоро правих тест драйв на Голф 7 - и там сглобката не е кой знае какво - има криви фуги между пластмасите в салона, има поскръцване тук там, има пластмаси дето са като извадени от баничарка и дето дрънчат на кухо, а минава за лидер в класа си и се продава най-скъпо. Като цяло не мисля, че производителите се стараят да правят колите от C-сегмента перфектно сглобени и с най-добрите материали, все пак не са много висок клас коли, по-скоро са масови :) А Жулиета, колкото и да е красива, колкото и емблеми на Алфа да има, все пка е просто C-сегмент хеч с прено предаване, произведен от Фиат :)

Сега тва за огледалата е кофти, ама аз чак не мога да го повярвам, те даже и на Фиат 500 не му вибрират огледалата при 120... Не знам да кажат колегите дето са карали повече КМ, дали са имали такъв проблем, може оная конкретно да си е имала няква причина да вибрират :)

HACCP
01-06-2015, 09:14
Не е въпроса какви коли харесвам аз, а това, че сглобката на Жулиета не отговаря на претенциите на Алфа Ромео. И ти не вярвам да харесваш да ти вибрират огледалата със 120 км./ч.
Аз и друг път съм писал, че в салона има матирали, които са направени от рециклирани чашки от кафе. Имам я 4 години и не мога да свикна. Не изглеждат добре, а и трудно се поддържат. Има още много дреболии за които мога да се хвана. Относно огледалата ... аз нямам подобен проблем а карам по БГ "магистралите". На колата, която си карал не се знае кой ги е обръщал или ритал, за да ги прибере. До голяма степен състоянието на една кола зависи от начина, по който се поддържа и кара.
Както каза колегата по горе няма лоши и добри мнения важното е да се споделят такива.
Поздрави!

pigoff
08-07-2015, 10:59
20000км
Всичко по автомобилЪт работи перфектно за сега.
Започна да върви здраво. Харчи все по-малко гориво. За сега никакви грешки, проблеми, съмнителни звуци или скърцане, дрънкане, и тем подобни.

Имам проблеми само с гумите. Дънлоп Спорт Макс ТТ. Какво ли не правиха хората в сервиза, но не помогна. Дефектни са си и това е. Дундуркам си се и това е.

pigoff
21-07-2015, 12:51
До сега само една грешка в електрониката. По време на движение изведнъж се изключи старт/стоп системата, темпомата и автоматичното включване на чистачките. Спрях, угасих двигателя, извадих ключа, стартирах двигателя наново и всичко беше нормално.

А иначе успях да вдигна цели 225км/ч, но ме достраша за цивилни патрулки по магистралата.

След 20000км взе да върви вече стабилно и да харчи близо 1л по-малко в сравнение с първите 5-6000км. Вече успявам да сваля средният разход на гориво до 5.5л/100км сред разход при спазване на правилника за движение по пътищата.

Наблюденията ми до сега за разхода на гориво са следните:
7-8,5л/100км на магистрала
5-6,5л/100км на първокласни пътища
8-10,5л/100км в града

От покупката до сега средният разход на гориво за 21000км показва 7,1л/100км.
Всички засечки са реализирани само по показания на колонката! Показанията на борда се различават с малко, в зависимост от качеството на горивото.

Под 5л/100км си е чиста илюзия поне за сега! Но ще се пробвам някой път.

pigoff
16-09-2015, 13:46
Настъпи време за първо сервизиране на Жулка.
Оставих автомобила, за 6часа я обслужиха подобаващо и точно преди да си тръгна...
На фактурата пише масло Тотал Инео Фърст 0W30. Връщам се и питам това ли е маслото дето е налято, а отговора - ДА. Аз оттам като подпалих мотора и не се здръжах да си искам правата. Разбрахме се да го сменят за тяхна сметка.
Покарах автомобила със това масло около 1000км. Понеже нямаха налично Селения 0W30.

НЕ СИ ПРАВЕТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ С МУЛТИЕЪР СИСТЕМАТА!!!:offtopic::offtopic::offtopic:
Използвайте само Селения!

С маслото ТОТАЛ Инео Фърст наблюденията върху работата на двигателя ми са следните:
1. Стартира и гасне като дизел.
2. На празен ход работи със около 1000об.
3. ТСТ-то се шашка здраво. Чуди се коя скорост да включи.
4. Колата набира тромаво. Все едно карам с бензин А86
5. Бучи супер неприятно на високи обороти.
6. Харчи с минимум един литър(може и повече, не съм засичал точно) отгоре на нормалното.
7. При поддаване и отпускане на педала на газта се усеща сериозен удър в тампоните на двигателя.
8. При работа на двигателя на около 2000об. се забелязва неспокойна работа.
9. На празен ход двигателя се разтриса периодично. И то силно.

Може ди има и още, но не съм се задълбочавал много, понеже ме беше страх да я карам така.

След подмяната на грешното масло със правилното, а именно Селения Диджитек Пюър Енерджи 0W30, както и нов маслен филтър се забелязва невероятна разлика в поведението на двигателя и скоростната кутия.

Сега автомобилът ми работи като нов! Надявам се тази грешка да не се окаже проблем. За сега нищо не се усеща да е повлияно но калпавото масло.:drive:

Където и да се намирате по света, моля ви, изисквайте да ви наливат в двигателя само и единствено Селения масло. Не се доверявайте на оторизираните сервизи безрезервно!!! И те са в бизнеса.


След изминатите 30000км наблюденията са ми следните:
1. Още повече започва да ми харесва да го управлявам този автомобил
2. След 25000км маслото със сигурност е за смяна, както и свещите. Колата започна да прекъсва на ниски обороти, стана по-шумна, и спря да набира като развързан кон.
3. Оригиналните джанти са твърде тежки за това окачване, спирачна и кормилна системи. Необходими са олекотени джанти. И гуми естевствено.
4. Разходът на гориво се стабилизира на около 6.5л/100км смесено. Наливам само 98 октанов бензин(тук 100октанов няма).
5. Биалетка за смяна. Разптропа се на около 21-22000км. Тук пътищата не са перфектни. Нито пък гладки. Просто няма сериозни дупки. Зимата е на сериозни трапчинки и коловози. Ще я сменят гаранционно след 2 седмици.
6. До сега съм изключително доволен от колата.:drive:

Sm0k
21-09-2015, 15:54
След подмяната на грешното масло със правилното, а именно Селения Диджитек Пюър Енерджи 0W30, както и нов маслен филтър се забелязва невероятна разлика в поведението на двигателя и скоростната кутия.

След изминатите 30000км наблюденията са ми следните:
...
2. След 25000км маслото със сигурност е за смяна, както и свещите. Колата започна да прекъсва на ниски обороти, стана по-шумна, и спря да набира като развързан кон...

А имаш ли представа каква е разликата между Selenia Digitek P.E. и Selenia StAR P.E. и всъщност в твоето упътване Digitek ли пише? Стана ми интересно, понеже в по-старо упътване на Жулиета (от преди фейслифта) пише че трябва да се кара със Selenia StAR P.E., а на сайта на Петронас пише, че StAR-а е пълно синтетично масло разаботено за Алфа Ромео... Само, че с Диджитек-а са с различен вискозитет - едното e 0w30, другото 5w40 - последно с какво трябва да се кара :)

Какви са сервизните интервали в Швеция - масло и свещи се сменят вианги заедно на 30 000 км ли?

pigoff
24-09-2015, 11:41
Итнервалите за цяла европа са през 30000км и сменят масло, свещи, маслен филтър и поленов филтър. Въздушен филтър сменят на всеки 60000км(:screwy:). Аз не издържах и го смених моят. Беше в тежко замърсено и мокро състояние...

Разликите в маслата си ги написал точно колега. В моята книжка пише Digitek 0W30.
Знам от опит с други автомобили, че е най-здравословно(освен в случаите когато лапа масло) е да се налива последно поколение масло. Първо защото е свежо произведено и веригите на молекулите са "по-силни" и течливостта на студено е в пъти по-добра от стария тип масло и второ на двигателя ще му е по-приятно с 0W30. Изключвам случаите, където автомобила е на мноооого километри, изтискан с времето - в този случай бих препоръчал керамична добавка.
За мултиеър системата не бих препоръчал абсолютно никакви присадки и различни от предписаните масла. За справка английския алфа форум. Страшно много народ "изгоря" (по-точно смени в гаранция) мултиеър системи заради неправилното масло. Аз видях и усетих разликата.

Sm0k
28-09-2015, 01:11
Итнервалите за цяла европа са през 30000км и сменят масло, свещи, маслен филтър и поленов филтър. Въздушен филтър сменят на всеки 60000км(:screwy:). Аз не издържах и го смених моят. Беше в тежко замърсено и мокро състояние...

Еми да, по принцип трябва да са на 30 000 навскъде, ама в българската сервизна книжка която вносителя дава съм виждал, че на всеки 30 000 е отбелязано задължителна смяна, а на всеки 15 000 евентуално също да се сменя, ако колата се ползва в тежки условия, замърсени среди, лош климат, интезивна употреба (каквото и да значи това), каране само градско и някви такива мъгляви условия. И понеже БГ спада явно към лошите условия, най-малко заради прахоляка ги викат май по-често от 30 тука (да кажат колегите дето са карали гаранционни коли от АИ) :) Затова се замислих, дали и там не са съкратени интервалите, заради студа примерно...

pigoff
28-09-2015, 12:04
Да си призная ходих да питам дали мога да направя сервиз на 15000км и отвора беше:
- Можете, разбира се, но няма смисъл. Виждали сме състоянието на маслото и филтрите след 15хил. км и то бе добро. Не си харчете парите! -посъветвахаме директно от АлфаРомео швеция.

Но според моите наблюдения след 24-25хиляди км двигателя започва да работи нестабилно. Свещите са доста изгорели. Въздушният филтър е супер мръсен, а това всичко води до възпрепядствана работа на цялата система. Маслото като количество е малко за този дълъг пробег. Следващият ще ми бъде след 20хил. км със сигурност.
А относно студа не ми се вярва чак толкова да вреди, при положение че колата е нон-стоп в контакта и се подгравя.

Sm0k
06-10-2015, 22:36
В моята книжка пише Digitek 0W30...

Хм, най-накрая установих каква е историята с маслата, то тук си го пишело:
http://www.flitalia.it/en/fl/content/view/158

Model:Giulietta Fuel:Petrol Displacement:1368 Year:2010 Version:1.4 Turbo MultiAir 170CV /TCT Engine:940A2000
Selenia StAR Pure Energy, SAE 5W-40, ACEA C3

Model:Giulietta Fuel:Petrol Displacement:1368 Year:2014 Version:1.4 Turbo Multi Air II 170CV Engine:940A2000
Selenia Digitek Pure Energy, SAE 0W-30, ACEA C2

Каквото и да значи мултиеър 2, очевидно за т.нар. коли след фейслифта, са сменили маслото на Digitek, а за мултиеър без 2 е било StAR :)

pigoff
07-10-2015, 10:26
Естевствено можеш на по-стария двигател да сложиш по-ново масло!
За мултиеър 1 съм чел, че най-добре с масло за Абарт (Селения Спорт):go:
Със сигурност с по-съвременно масло двигателя ще работи по-икономично(около 1-2%:biggrin:), но и работата на системата ще се подобри особено ако е автомат.

Mury
09-10-2015, 10:51
Хм, най-накрая установих каква е историята с маслата, то тук си го пишело:
http://www.flitalia.it/en/fl/content/view/158

Model:Giulietta Fuel:Petrol Displacement:1368 Year:2010 Version:1.4 Turbo MultiAir 170CV /TCT Engine:940A2000
Selenia StAR Pure Energy, SAE 5W-40, ACEA C3

Model:Giulietta Fuel:Petrol Displacement:1368 Year:2014 Version:1.4 Turbo Multi Air II 170CV Engine:940A2000
Selenia Digitek Pure Energy, SAE 0W-30, ACEA C2

Каквото и да значи мултиеър 2, очевидно за т.нар. коли след фейслифта, са сменили маслото на Digitek, а за мултиеър без 2 е било StAR :)

Ами сменили са маслото след като са имали много проблеми с Мултиеъра...................Мой приятел с чисто нова Жужа от АИ за 60 000 км. 2 пъти сменя Мултиеър,познай дали не е от боклуците дето наливат в АИ,те много отдавна не наливат Селения,беше Кастрол сега не знам какво наливат.:dyrvo_v_kenefa::dyrvo_v_kenefa::dyrvo_v_k enefa::dyrvo_v_kenefa:

italfen
09-10-2015, 12:01
Интересно също, защо са решили да сменят маслото с по-тънко при положение, че кода на двигателя остава един същ, което автоматично означава, че си е същият. Не мисля, че електро-хидравличната система за постъпване на въздуха в двигателя има нещо общо в случая... Може тогава на Фиат това масло да им е излизало по-евтино :Р

Mury
09-10-2015, 15:07
Интересно също, защо са решили да сменят маслото с по-тънко при положение, че кода на двигателя остава един същ, което автоматично означава, че си е същият. Не мисля, че електро-хидравличната система за постъпване на въздуха в двигателя има нещо общо в случая... Може тогава на Фиат това масло да им е излизало по-евтино :Р

Точно заради Мултиеъра са го направили,той има проблеми с маслото.

Sm0k
10-10-2015, 16:46
Интересно също, защо са решили да сменят маслото с по-тънко при положение, че кода на двигателя остава един същ, което автоматично означава, че си е същият...

Кода на двигателя е същия, но някъде през 2011 (не ми се рови сега в ePER-а да търся датата) има ревизия на MA актуатора. След началото на 2012 би трябвало всички да са с МА актуатор с новия парт номер. С първите мултиеър е имало някви проблеми и в alfaowner се срещат хора на които са им ги сменяли гаранционно с ревизирания модул. Там казват, че след това с новия актуатор не е имало проблем повече.

Най-вероятно е точно както казва Mury - сменили са го заради multiair системата.

RPWWD
11-10-2015, 09:44
Пичове, двигателя 1,6 jtdm при Жулиета е 105 или 120 к.с.?

thecleaner
11-10-2015, 12:43
Пичове, двигателя 1,6 jtdm при Жулиета е 105 или 120 к.с.?

Първо е 105 коня, след това става 120, от 2014 ако не се лъжа.

Sm0k
11-10-2015, 17:08
Пичове, двигателя 1,6 jtdm при Жулиета е 105 или 120 к.с.?


Първо е 105 коня, след това става 120, от 2014 ако не се лъжа.

За 2010-та не мога да кажа, но в момента (а и последните 2 години) в България се продава само 1.6 JTDm 105 к.с.
В същото време в Германия и Италия в момента се продава само 1.6 JTDm 120 к.с.
Така че явно зависи от пазара за който е произведена.

Mury
12-10-2015, 13:32
Още от началото ги има и двете модификации,зависи от това с коя кутия е...............поне при Браво 1.6 105 коня с ръчна кутия или 120 коня с автомат.:kicking::kicking::kicking:

Sm0k
13-10-2015, 00:37
Още от началото ги има и двете модификации,зависи от това с коя кутия е...............поне при Браво 1.6 105 коня с ръчна кутия или 120 коня с автомат.:kicking::kicking::kicking:

Със сигурност в момента на Жулиета всички 1.6 JTDm се предлагат само с ръчна кутия независимо от мощността, поне на тия пазари на които съм гледал. TCT се предлага само на 2.0 JTDm.

Като гледам в AutoScout май не само в момента, ами е било така и през цялото време защото всички 1.6 в продажба са ръчки.
Освен това от близо 2500 коли само 100 бройки са 120 коня, останалите 2400 са 105 коня.

От тия пък 100 броя дето са 120 коня, само две са от преди 2014-та и са "Sport" според обявата.
Всички останали 120 коньови са 2014-2015 и са след фейслифта, така че в думите на Радко има нещо вярно.

А защо в българската ценова листа която е актуална от преди 3-4 месеца и беше за фейслифт все още пишеше 105 коня срещу 1.6 JTDm за мен остава мистерия. Или е печатна грешка (което не вярвам въпреки, че от АИ всичко се очаква) или е някаква уговорка с ФИАТ заради цените или някво таргетиране спрямо пазара :)

П.С. Извинявам се на автора на темата, ама последните няколко мнения не са за тая, а по-скоро за другата "всичко за модела". Раздела си няма модератор, ама ако някой ги премести предполагам ще се радваме :)

Mury
13-10-2015, 14:56
Със сигурност в момента на Жулиета всички 1.6 JTDm се предлагат само с ръчна кутия независимо от мощността, поне на тия пазари на които съм гледал. TCT се предлага само на 2.0 JTDm.

Като гледам в AutoScout май не само в момента, ами е било така и през цялото време защото всички 1.6 в продажба са ръчки.
Освен това от близо 2500 коли само 100 бройки са 120 коня, останалите 2400 са 105 коня.

От тия пък 100 броя дето са 120 коня, само две са от преди 2014-та и са "Sport" според обявата.
Всички останали 120 коньови са 2014-2015 и са след фейслифта, така че в думите на Радко има нещо вярно.

А защо в българската ценова листа която е актуална от преди 3-4 месеца и беше за фейслифт все още пишеше 105 коня срещу 1.6 JTDm за мен остава мистерия. Или е печатна грешка (което не вярвам въпреки, че от АИ всичко се очаква) или е някаква уговорка с ФИАТ заради цените или някво таргетиране спрямо пазара :)

П.С. Извинявам се на автора на темата, ама последните няколко мнения не са за тая, а по-скоро за другата "всичко за модела". Раздела си няма модератор, ама ако някой ги премести предполагам ще се радваме :)

Може,аз казах как е било при Браво,предположих че и при Жужа е така..................Баси 2500 бройки в продажба,много бе,те Алфа знаят ли че са продали толкова коли ???? :super::super::super:

pigoff
04-11-2015, 14:08
Сменена дясна биалетка - гаранционно.
Обади се още на 10000км. Към 25000км започна да "почуква" стабилно.

pigoff
24-11-2015, 18:17
Не правете това в България! Опасно е.
Клипа е заснет преди Хамбург на магистарала номер 7.
Преди да заснема клипа успях да вдигна съсвем малко повече от това, което показва километража. Някъде около 225км/ч. Достатъчно е (въпреки че бях свикнал да си карам с 240км/ч в Германия със Реното).

225км/ч в Германия (https://www.youtube.com/watch?v=trDVy9BlyUA)

thecleaner
24-11-2015, 20:16
Не правете това в България! Опасно е.
Клипа е заснет преди Хамбург на магистарала номер 7.
Преди да заснема клипа успях да вдигна съсвем малко повече от това, което показва километража. Някъде около 225км/ч. Достатъчно е (въпреки че бях свикнал да си карам с 240км/ч в Германия със Реното).

225км/ч в Германия (https://www.youtube.com/watch?v=trDVy9BlyUA)

Това не се мести :( ужас.

pigoff
27-11-2015, 23:21
Да. Тежичко му е на това 1.4 моторче. Блокът му е с размер на лист хартия формат А3. Браво че е периферията. :magic:

alfa_romeo_forever
02-12-2015, 16:35
Да. Тежичко му е на това 1.4 моторче. Блокът му е с размер на лист хартия формат А3. Браво че е периферията. :magic:


120 кончета ли е моторчето ?

Hristiyan
02-12-2015, 23:57
То пише в подписа,колега ;) 170 е :) ТСТ 1.4 няма друг вариант. Ако не броим Start&Stop модела :)

pigoff
06-12-2015, 14:49
То пише в подписа,колега ;) 170 е :) ТСТ 1.4 няма друг вариант. Ако не броим Start&Stop модела :)
Колега би ли обяснил каква е разликата?

Sm0k
07-12-2015, 15:46
Колега би ли обяснил каква е разликата?

Няма разлика, няма и "старт-стоп модел".

Start & Stop системата е част от стандартното оборудване на абсолютно всички Жулиети от началото на модела до сега, с изключение на Giulietta QV и на колите с фабрична газова уредба, заради газта явно.
Поне в българския, а и в италианския каталог е било винаги така - и преди и след фейслифта, не вярвам да другите пазари да има разлика точно в това :)

pigoff
19-12-2015, 11:18
Ето малко статистика.
Колко точно струва един автомобил на километър за първата година. Включени са абсолютно всички разходи по автомобила(стойност на обезценяване, паркинги, горива, автомивки, пътни такси, данъци, застраховки и гуми) без покупната цена на автомобила!
Тези стойности се променят с годините...
За сега 0.35€/km.

Цена на всичко до сега без обезценката на автомобила = 0,18€/km

alfa_romeo_forever
20-12-2015, 18:08
Ето малко статистика.
Колко точно струва един автомобил на километър за първата година. Включени са абсолютно всички разходи по автомобила(стойност на обезценяване, паркинги, горива, автомивки, пътни такси, данъци, застраховки и гуми) без покупната цена на автомобила!
Тези стойности се променят с годините...
За сега 0.35€/km.

Цена на всичко до сега без обезценката на автомобила = 0,18€/km


Колега а тази цена .. понеже не разбирам ... добре или зле е ?

pigoff
29-12-2015, 21:02
Трудно ми е да отговоря.
- Нямам представа.
Всеки сам преценява дали го устройва.

digitalundgrd
30-12-2015, 15:41
Колега а тази цена .. понеже не разбирам ... добре или зле е ?

Ами все едно си се возил на такси, което е добре.

Лошо ще е, ако с такси ще ти е по-евтино, отколкото с личния автомобил :magic:

pigoff
01-01-2016, 13:20
Да си призная тук, във Швеция, с такси ще ми е двойно на тази стойност.

digitalundgrd
01-01-2016, 17:31
Добре, че не си в Токио :) Там и Джулия ГТА да си беше купил, ще ти е по-евтина, отколкото да ползваш такси....

pigoff
01-01-2016, 17:34
Нямам никаква идея как е в Токио. Ако имаш опит - сподели!?

digitalundgrd
01-01-2016, 20:13
Приблизително :

5.5 евро - първоначална такса
2.5 евро - на км
0.4 евро - за минута престой (а последно като ходих чаках мноооого по задръстванията)

acho_
02-01-2016, 12:48
Баси за кво учих толкова можеше просто да си джиткам из Токио :spoko:

don_pepone
03-01-2016, 20:55
а някой в БГ да сподели впечатления относно ходова част, качество на сглобката и тн след пробег от 40-50 хил км..

Turbon
05-01-2016, 09:50
а някой в БГ да сподели впечатления относно ходова част, качество на сглобката и тн след пробег от 40-50 хил км..

Вече година таркалям мойта из родните шосета. Окачването е стегнато и твърдо ( спорт 2 ) до сега не съм имал никакви проблеми с него. Сменил съм само 1 биалетка. Колата целогодишно се кара с 18-ки , смея да твърдя че те ми създават най-големите главоболия. За година 3 пъти съм ги изправял. Колкото до сглобката италянците добре са се справили , няма клопане, тропане и паразитни шумове. Дори на разбит паваж се държи изключително добре. Като цяло съм много доволен - поведение на пътя , динамика , обслужване , качество.

don_pepone
05-01-2016, 16:41
Това звучи добре.
За тази година колко километра синавъртил и на колко е общо колата?
Окачването на същата база ли е като Браво2 или няма много общо, понеже гледам моторетките им са еднакви и са в един клас ...
Много се замислям за една Жужка, но засега са ми скъпички, но пък мога да скоча в едно браво в краен случай :) (компромисно), че ще ми е нужна градска кола атоя Сааб дето карам - 1600+кг и 250 коня нее баш градска кола :)

Turbon
05-01-2016, 21:24
Колата я купих на 69 хиляди. Сега е на 84. По-голяма част от километрите съм ги карал извънградско. Лично мое мнение, че колата е по-удобна за извън града. С предимство са високопланинските пътища съчетани с разнообразни завои и голяма денивилация , там колата е в стихията си и спокойно бих казал ,че се мери с далеч по мощни автомобили /особено немски такива 😃 /. По отношение на окачването в сравниние с Браво-то си мисля че ще имат разлики при това в задната част , където Жужа е с независимо окачване multilink, а Браво-то ако не бъркам не е с независимо. Тук може и на изуст да говоря, но двете коли не са на една и съща платформа. Колкото до бензина с multiair -системата има разлика в к.с. , Алфата е 170 , а Фиатчето е 150. По мнение на колегите в Фиат форума , както и тук се изказват преобладаващо положителни коментари , така че и Браво-то е добро попадение ;)

Митко145
06-01-2016, 15:11
Колата я купих на 69 хиляди. Сега е на 84. По-голяма част от километрите съм ги карал извънградско. Лично мое мнение, че колата е по-удобна за извън града. С предимство са високопланинските пътища съчетани с разнообразни завои и голяма денивилация , там колата е в стихията си и спокойно бих казал ,че се мери с далеч по мощни автомобили /особено немски такива �� /. По отношение на окачването в сравниние с Браво-то си мисля че ще имат разлики при това в задната част , където Жужа е с независимо окачване multilink, а Браво-то ако не бъркам не е с независимо. Тук може и на изуст да говоря, но двете коли не са на една и съща платформа. Колкото до бензина с multiair -системата има разлика в к.с. , Алфата е 170 , а Фиатчето е 150. По мнение на колегите в Фиат форума , както и тук се изказват преобладаващо положителни коментари , така че и Браво-то е добро попадение ;)

А какъв разход дава?

Turbon
06-01-2016, 19:32
Градско 10/12 л без да ползвам start/stop при нормално шофиране.
При извънградско понякога се получават големи амплитуди от 6 до 16 л , в зависимост от пътя и тежестта на десния крак 😉. Спомням си едно от първите ми пътувания с колата, което няма да забравя София-Пловдив 80 лв. 😂

HACCP
11-01-2016, 23:48
а някой в БГ да сподели впечатления относно ходова част, качество на сглобката и тн след пробег от 40-50 хил км..
Имам я от 5 години без два месеца. Колата е на малко над 80 000 км. Аз съм с 17-ки и за тези километри не съм сменял нищо по окачването. Появи се единствено едно проскърцване на по задните тампони и това е.
Относно платформата на Giulietta и Bravo нямат общо. Giulietta е на отделна платформа.
Относно разход всичко зависи от десния крак. При мен градско цифрите са следните 8.5 до 10.0. Разликата с колегата идва вероятно от джантите. Преди две години бях се засилил да си взимам същите джанти като неговите, НО цифрите ме отказаха. Моите 17-ки са с 5 кг. по леки от 18-ките. Уточнение 5 кг на джанта+ гума.
Относно сглобката в купето и аз нямам паразитни шумове с изключение на капака на тонколоната на предна дясна врата.

pigoff
24-01-2016, 12:05
През последните три седмици температурите тук паднаха и най-топлия ден, който преживяхме беше -13°C. Поради което на Жулка й се наложи да пали на сериозни студове. Няколко пъти джантите отвътре се обледяват и се налагаше да ги чистя, но иначе всичко работеше коректно.
Успя да запали дори на -26°C без никакви проблеми, въпреки че волана ми беше адски твърд при тази температура.(точно в този ден забравих да си пусна подгрявката)
Успях да затъна в банкета веднъж, но съумях да я изкарам от там без много помощ. "А" режимът на електрониката работи безупречно. На "D" пада голям кеф и дрифтене.

Впечатлен съм, че всичко работи! (без пръскалките естевствено, въпреки че използвам само Сонакс, а той замръзва най-късно)http://clubalfaromeo.com/forum/picture.php?albumid=1439&pictureid=4791

ivopifeca
24-01-2016, 19:51
Аз само хубави думи мога да кажа за Джулиетата,която имах-81-год. производство.Дадох я навремето,че ме нахапа яко ръждата,иначе железна,както и 75-цата,която карам сега.Корави животни.

pigoff
30-01-2016, 14:56
Надявам се и аз да мога така да кажа след години за Жулка. За сега поддържам мнението ти напълно, но все пак времето ще покаже.

pigoff
14-02-2016, 00:43
Изразителен проблем с емлемата(бутон) на багажника. От пясъка, леда и от липсата на лубрикант стигнах до напълно спичане и невъзможност за отваряне на багажника.:prescription: Отделно уплътнението около самата емблема не е особено качествено и понякога пропуска вода при измиване на автомивка. Като се стопли ще я боря. За сега нямам бутон за отваряне на багажника, отварям само с ключа.

pigoff
21-02-2016, 17:50
И така близо 400км...:respect:

pigoff
07-04-2016, 20:58
Вече на 44444км от онзи ден.
Все още съм доволен от колицата. Всеки път като се спогледаме на паркига и прехвърчат искри...
Разхода продължава да пада с времето. Скоро сменям масло и ще пиша как е.

pigoff
12-04-2016, 11:33
Тези дни докато пътувах установих, че ми свири накладка на задно дясно колело. Интересното е, че не е постоянно. При леки отклонения в дясно се чува, а при леки отклонения в ляво спира. Също така ми направи впечатление, че при определени скорости също изчезва(80-85, 105-нагоре) при всички останали случаи се чува. И то доста стабилно. Хич не е приятно. Особено за пешеходците.:shoot:

Бутало ли задържа или лагера има луфт нямам представа.
Ако някой има идеи да споделя?

digitalundgrd
12-04-2016, 11:45
Почисти с телена четка спирачния апарат на свирещото колело (улеите в които се движи накладката). Най-вероятно от мръсотия и зимните препарати е клеясало и накладката не се връща хубаво.

pigoff
13-04-2016, 19:14
Благодаря! Ще почистя.
И въпреки това имам съмнения в лагер понеже установих, че задните гуми не са еднакво износени. Тази е малко повече износена от вътре.
Възможно е и да от сходимост, не знам. Ще запиша час да я прегледат специалисти.(до колкото тук се намират такива)

ivopifeca
16-04-2016, 14:50
Апарат задържа,или накладка се е вкопала,същото ми го прави веднъж поне в годината на Кромата 91 година....

pigoff
28-04-2016, 18:43
Спирачен цилиндър за смяна според сервиза. Гаранционна смяна.
2 дни ще се дундуркам на Фиат 500 1,2 69кс.

Жулка е вече обута със качествени гуми и олекотени джанти с по-малък цолаж.
17цола MSW 77 + Bridgestone Potenza S001 RFT 225/45R17 91W.
18-ките отиват за продажба. По-тежки са с 2,7кг на гума с джанта от 17-ките. Това прави приблизително 27кг на главината...
В момента реагира като "развързан кон" и вози значително по-комфортно.
Сменено е масло и маслен филтър.
Остава да полирам лака и подхраня кожения салон.

pigoff
29-04-2016, 16:50
Апарат задържа,или накладка се е вкопала,същото ми го прави веднъж поне в годината на Кромата 91 година....

Оказа се точно вкопана накладка, а не както първоначално предполагаха. Смениха накладките и всичко е наред сега.
Благодаря за инфото колега! Оказа се полезно.:respect:

stelt
02-05-2016, 16:27
А направи ли една проверка на геометрията на колелетата ?
Според мен е нужно да се прави периодично, дори и да не е сменяно нищо.

pigoff
04-05-2016, 13:22
Нямаше как след смяна на джантите с по-малки и по-изнесени с нови гуми да не изискам сходимост.
Направиха сходимост хората. (може би защото си я поръчах)

pigoff
12-05-2016, 15:18
Днес успях да постигна рекордно нисък извън-градски разход на гориво.
Аз, 2 пътника и два куфара от по 30кг. 90+55+75+30+30кг или 280кг с включен климатик.
Сравнително равен терен засечено в двете посоки и заредено на една и съща колонка пълен-пълен.

Изминати 292км
Средна скорост 70км/ч
Изразходено гориво 15,2л А98
Среден разход 5,2л/100км:big_love:

Гуми 225/45R17 91W RFT Potenza S0001

Аз лично съм впечатлен. Това ако не е икономичност, здраве му кажи!

pigoff
06-07-2016, 15:25
След дълга почивка се завърнахме в къщи, в Швеция.

Пътуването нарекох "Бермудски триъгълник".

Karlstad, Sweden ---- Alicante, Spain ---- София, България ---- Karlstad, Sweden

След изминати общо 13000км добих пълни впечатления за автомобила.
Изключително практичен автомобил за дълъг път. Поддържа високи скорости с лекота и икономичност(поне с качествено гориво де). Седалките са доста удобни за дълъг път. Нито за момент пътниците в автомобила не са изпитали нужда да спрем, за да се разтъпчат от схващане. Винаги сме спирали или за гориво или за хранене.

На връщане осъществихме рекорд по шофиране на един дъх. Спиране само по граничните пунктове, за тоалента и зареждане и хранене. От София до Мюнхен, през Румъния за общо 17часа. Справихме се идеално, а Жулка не трепна нито за миг.

Все още обаче поддържам мнението, че окачването е лигаво за това шаси. Не ми харесва и това си е. Ще го сменям по някое време.

Средният разход на гориво за цялото пътуване е някъде около 7,1л/100км, но нека се има предвид, че от Аликанте до София пътувахме с претъпкан багажник и 4 човека в купето. Не сме усетили проблем в комфорта.

С две думи:
Перфектен автомобил!

Със всеки изминат ден все повече и повече съм благодарен, че избрахме точно Жулка. Това е първият автомобил в живота ми, който вместо да ми омръзва ми харесва все повече и повече.

Проблемите по време на пътуването се изразяваха в тресене при спиране, което се засилваше все повече и повече. При пристигането ни в София от Вентура гараж констатираха, че проблемЪТ е конструктивен. Недомислен спирачен апарат, който задържа отпадъци и не позволява на накладките да се връщат до край, в следствие на което дисковете прегряват и се изкривяват. Не са помислили достатъчно в BREMBO явно.
След професионалната намеса на NENO от VENURA проблема бе отстранен. Съставиха ми протокол със становище и сега ще се боря с дилърите тук за вазстъновяване на сумата по ремонта. Благадаря на професионалистите от гараж VENTURA за навременната реакция и професионализъм. Други проблеми през целия път не сме имали.

Alex_26
06-07-2016, 15:55
Проблемите по време на пътуването се изразяваха в тресене при спиране, което се засилваше все повече и повече. При пристигането ни в София от Вентура гараж констатираха, че проблемЪТ е конструктивен. Недомислен спирачен апарат, който задържа отпадъци и не позволява на накладките да се връщат до край, в следствие на което дисковете прегряват и се изкривяват. Не са помислили достатъчно в BREMBO явно.
След професионалната намеса на NENO от VENURA проблема бе отстранен. Съставиха ми протокол със становище и сега ще се боря с дилърите тук за вазстъновяване на сумата по ремонта. Благадаря на професионалистите от гараж VENTURA за навременната реакция и професионализъм. Други проблеми през целия път не сме имали.
Стига де, това не звучи сериозно. Как така задържат мръсотия??? Дай малко повече инфо. И на колко хиляди стана колата

pigoff
06-07-2016, 21:45
Да не звучи, да не звучи, колко да не звучи?
Аз още дрънкам...
Вече съм платил нови дискове и накладки. Те дискове не се кривят от въздуха, триене си трябва. А накладките бяха дооста изядени и то неправилно. В Германия да не си мислите, че галя газта. Раздавам здраво и колкото може. А това съчетано със задържане на наклади води до криви дискове.

Alex_26
07-07-2016, 09:51
Разсъждаваш кофти. Не може да няма причина за това, особено за брембо. Кога започна?
Неравномерното износване е следствие

pigoff
07-07-2016, 14:31
https://drive.google.com/file/d/0By0T84g44kVJM1hVNWRsNWluakVVM3pJNXB6Ymtad2dzX0Q4/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0By0T84g44kVJdXdVWWtPdU53NHlGWkxTaFByazJnVVVBNWNv/view?usp=sharing

Alex_26
07-07-2016, 15:23
Това, което виждам е опечена накладка. Обикновено се получава след много яко спиране или спускане по инерция на спирачка.

digitalundgrd
07-07-2016, 17:54
....

Проблемите по време на пътуването се изразяваха в тресене при спиране, което се засилваше все повече и повече. При пристигането ни в София от Вентура гараж констатираха, че проблемЪТ е конструктивен. Недомислен спирачен апарат, който задържа отпадъци и не позволява на накладките да се връщат до край, в следствие на което дисковете прегряват и се изкривяват. Не са помислили достатъчно в BREMBO явно.
.....

Колега оригинално с кои накладки беше колата?

С тези :

http://www.alfaworkshop.co.uk/images/77365490-5021-1-800.jpg


или с тези :

http://www.alfaworkshop.co.uk/images/77366389-5193-1-800.jpg

п.с. За да слагат два варианта накладки - едните с железата на гърба (срещат се само при Жулиета и то не при всички), и другите които са без нищо на гърба като на "старите брембота" от 159/Брера (пълен ташак), явно жабарите са се усетили, че има нещо шано в цялата работа :big_whoops: :flirt:

п.с. Жокер към Цецо - питай Бобо или Еньо (с който си имаш повече приказка) какво им е мнението за 159/Бреровото брембо, защото аз горе-долу се досещам какво ще ти кажат, още повече знам как чичо е псувал докато избива едни пинове от такъв апарат :smackbum:

don_pepone
08-07-2016, 08:21
То като видиш конструкцията и няма какво да се говори... такъв тип накладки дето си висят захванати отгоре като махало и ако им е плътен водача става мазало. за мен е несериозно това- такава правоъгълна накладка да си виси отгоре на две уши, някакси движението което се извършва става неестествено според мен...

За мен този вариант е по удачен.

Alex_26
08-07-2016, 09:36
Колега оригинално с кои накладки беше колата?

С тези :

http://www.alfaworkshop.co.uk/images/77365490-5021-1-800.jpg


или с тези :

http://www.alfaworkshop.co.uk/images/77366389-5193-1-800.jpg

п.с. За да слагат два варианта накладки - едните с железата на гърба (срещат се само при Жулиета и то не при всички), и другите които са без нищо на гърба като на "старите брембота" от 159/Брера (пълен ташак), явно жабарите са се усетили, че има нещо шано в цялата работа :big_whoops: :flirt:

п.с. Жокер към Цецо - питай Бобо или Еньо (с който си имаш повече приказка) какво им е мнението за 159/Бреровото брембо, защото аз горе-долу се досещам какво ще ти кажат, още повече знам как чичо е псувал докато избива едни пинове от такъв апарат :smackbum:
Като гледам снимките на колегата, тази опечената съвпада с тази от втория вид, т.е. от боклука. Наистина е гадно избиването.
П.П. И с Чичо, и с Бобо няма проблем

---------- Post added at 09:36 ---------- Previous post was at 09:35 ----------

А дали колегата не е сменял вече накладки и да е сложил от по-евтинките?

Sm0k
11-07-2016, 15:26
....След професионалната намеса на NENO от VENURA проблема бе отстранен. Съставиха ми протокол със становище и сега ще се боря с дилърите тук за вазстъновяване на сумата по ремонта. Благадаря на професионалистите от гараж VENTURA за навременната реакция и професионализъм. Други проблеми през целия път не сме имали.

Абе и аз при равни други условия бих си закарал колата във Вентура, преди да ида в Ауто Италия, ама при положение че е гранционна... международна гаранция няма ли ;)

pigoff
12-07-2016, 14:24
Има, разбира се. Цели 5години.
Доверие няма, доверие!

Alex_26
13-07-2016, 08:44
Има гаранция, ама трябва да посещаваш за всичко не Вентура и кой и да е а само оторизирани сервизи. То и това си е уловката

Sm0k
13-07-2016, 12:07
Има, разбира се. Цели 5години.
Доверие няма, доверие!

Аз след като закарах днес моята за първа смяна на масло на 15 000 км, да ти кажа, с право им нямаш доверие. Хем им висях на главата, щото като знаят че ги гледам ще внимават повече, за пет минути отидох до кафе машината да си взема кафе и успяха да се осерат до ушите. Не се бъзикам :)

Сега чукам на дърво докато им свръши обедната почивка, че още не съм си взел колата, да не съсипят още нещо :)
Положителното е, че поне уцелиха вида масло и не сипаха вътре грешната Selenia или някой от техните Castrol-и.

Alex_26
13-07-2016, 13:21
Аз след като закарах днес моята за първа смяна на масло на 15 000 км, да ти кажа, с право им нямаш доверие. Хем им висях на главата, щото като знаят че ги гледам ще внимават повече, за пет минути отидох до кафе машината да си взема кафе и успяха да се осерат до ушите. Не се бъзикам :)

Сега чукам на дърво докато им свръши обедната почивка, че още не съм си взел колата, да не съсипят още нещо :)
Положителното е, че поне уцелиха вида масло и не сипаха вътре грешната Selenia или някой от техните Castrol-и.
Ох, отзивите за този сервиз са много лоши. А и аз имам наблюдения. Хората с право ходят до Серес - хем на разходка, хем да не им окалпазавят колите

bobi1997
14-07-2016, 13:37
Балкан стар в Пловдив не предлагат ли гаранционна поддръжка?

Sm0k
14-07-2016, 13:47
Балкан стар в Пловдив не предлагат ли гаранционна поддръжка?

Доколкото знам предлагат, защото АИ нямат собствен шоурум в Пловдив и имат някакво партньорство - Балкан Стар е дилъра за Пловдив. Същото важи и за Еспас Ауто във Велико Търново.

Аз сериозно се замислям на следващото обслужване да ходя в някои от тия градове, където дилъра не е АИ. Въпреки, че въобще не съм убеден че има някакъв смисъл, понеже ситуацията е еднаква по всички официални сервизи. И това е съвсем обяснимо - дилърите плащат ниски заплати на механиците, а ако можеш наистина да правиш коли и имаш адекватно отношение към тая професия, няма да стоиш там за тия пари, щото ше бачкаш сам и ше си изкарваш повече.

don_pepone
15-07-2016, 09:27
имам едно питане- 1750 тб моторя само с директно пръскане ли е или има е с предкамерно, понеже гледам,че в някой каталози го водят като две разновидности (едната с директно, другата Не)
Справка http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=16765

Sm0k
16-07-2016, 17:27
имам едно питане- 1750 тб моторя само с директно пръскане ли е или има е с предкамерно, понеже гледам,че в някой каталози го водят като две разновидности (едната с директно, другата Не)
Справка http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=16765

От както е започнал да се произвежда, 1750 TBI винаги е имал само една разновидност и винаги е бил само с директно впръскване.
Между другото, на тоя сайт дето си дал пише само многоточков инжекцион, нито пише къде стоят въпросните инжектори, нито пише да има две разновидности, така че реално проблем с данните в него няма, просто не е уточнено :)

don_pepone
16-07-2016, 22:22
нее баш тъй, многоточков си е многоточков, на колите с директно впръскване си пише че са директ инжекшън...
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=22851

Alex_26
17-07-2016, 14:20
Доколкото знам предлагат, защото АИ нямат собствен шоурум в Пловдив и имат някакво партньорство - Балкан Стар е дилъра за Пловдив. Същото важи и за Еспас Ауто във Велико Търново.

Аз сериозно се замислям на следващото обслужване да ходя в някои от тия градове, където дилъра не е АИ. Въпреки, че въобще не съм убеден че има някакъв смисъл, понеже ситуацията е еднаква по всички официални сервизи. И това е съвсем обяснимо - дилърите плащат ниски заплати на механиците, а ако можеш наистина да правиш коли и имаш адекватно отношение към тая професия, няма да стоиш там за тия пари, щото ше бачкаш сам и ше си изкарваш повече.

Балкан стар продават крайслер. А крайслер е собственост на Фиат. Те продават и Алфа, ако си поръчаш

italfen
18-07-2016, 22:13
multipoint = предкамерно

---------- Post added at 19:13 ---------- Previous post was at 19:11 ----------


Доколкото знам предлагат, защото АИ нямат собствен шоурум в Пловдив и имат някакво партньорство - Балкан Стар е дилъра за Пловдив. Същото важи и за Еспас Ауто във Велико Търново.

Аз сериозно се замислям на следващото обслужване да ходя в някои от тия градове, където дилъра не е АИ. Въпреки, че въобще не съм убеден че има някакъв смисъл, понеже ситуацията е еднаква по всички официални сервизи. И това е съвсем обяснимо - дилърите плащат ниски заплати на механиците, а ако можеш наистина да правиш коли и имаш адекватно отношение към тая професия, няма да стоиш там за тия пари, щото ше бачкаш сам и ше си изкарваш повече.
Препоръчвам Автоцентър МП -Варна.
Търси Вихрен :)

gorang
19-07-2016, 18:38
В Пловдив в Балкан Стар при обслужване ми сложиха някакво масло Кастрол, а мултиеър-а е много чувствителен към маслото, защото в момента просто нямали Селения - каквато е препоръчана от производителя, така че внимавай с тях...

Sm0k
25-07-2016, 10:13
нее баш тъй, многоточков си е многоточков, на колите с директно впръскване си пише че са директ инжекшън...[/url]

Еми не е баш тъй, ама 1750 TBI мотора е само с директно впръскване и както виждаш не са написали че е директ. На колко кинта искаш да се хванем на бас, че няма да намериш TBI с предкамерен инжекцион?
И кво толкова му вярвате на тоя сайт - нета е пълен с такива сайтове, които са по-точно и имат повече данни, аз тоя не бих го сложил в Top 3 ;)


multipoint = предкамерно
Препоръчвам Автоцентър МП -Варна.
Търси Вихрен :)

А двигател с директно впръскване може ли да има едноточков инжекцион, ако е с повече от един цилиндър ;)
Сега не знам, в означенията на сайта може и така да си ги пишат но при всички положения многоточково и предкамерно впърскване няма как да са синоними по принцип, тъй като системите с директно впръскване също са многоточкови :) Просто точките не са в рънърите а в цилиндрите ;)

До Варна няма да тръгна да си карам колата за масло, а и ако е за извънганционен сервиз знам къде да я закарам и тука. Ама после ше стане неудобно ;)


В Пловдив в Балкан Стар при обслужване ми сложиха някакво масло Кастрол, а мултиеър-а е много чувствителен към маслото, защото в момента просто нямали Селения - каквато е препоръчана от производителя, така че внимавай с тях...

Ясно, и тия няма да са. Кво ли се учудвам де, те по всички официални сервизи са едни и същи мърльовци, аз не съм чул никой познат да ми похвали никой официален сервиз на която и да е марка, всички се оплакват от тях :)

Митко145
18-08-2016, 13:20
Някой карал ли е 2.0jtdm TCT с пера на волана?

pigoff
20-08-2016, 01:38
Скъса се уплътнението на челното стъкло. Почти цялото. Изгоряло е от времето(3години). Лоша работа. Явно тук си е по-суров климата и не търпи лоши гумени елементи. Не е нещо сериозно, което да ме спре от движение, но споделям за всеобщото благо. Явно ще играе силикона!

След 63000км обслужена напълно, само позитиви мога да изреждам за този автомобил. Продължавам да се удивлявам на малката кубатура. Не мога все още да възприема даунсайзинга за сериозен. Ще видим колко ще изкара.

Митко145
20-08-2016, 10:53
Скъса се уплътнението на челното стъкло. Почти цялото. Изгоряло е от времето(3години). Лоша работа. Явно тук си е по-суров климата и не търпи лоши гумени елементи. Не е нещо сериозно, което да ме спре от движение, но споделям за всеобщото благо. Явно ще играе силикона!

След 63000км обслужена напълно, само позитиви мога да изреждам за този автомобил. Продължавам да се удивлявам на малката кубатура. Не мога все още да възприема даунсайзинга за сериозен. Ще видим колко ще изкара.

Колега,ти имаш ли пера на волана?Как се държи
кутията?

pigoff
21-08-2016, 11:07
Аз като цяло съм привърженик на рачната скоростна кутия.
Когато тествах колата дори не подозирах колко добре сменя. Подвуомих се с коя кутия да бъде, но съдбата си каза тежката дума - дадоха ми отстъпка при закупуване на тестов автомобил и така се сдобих с автомата.

Никакви проблеми, поне до сега. Доволен съм напълно от кутията. Не е бърза според мен, но пък е по-добра от други автомотици. Прекрасна е за нормална, повтарям нормална, употреба. Препоръчвам!

Дано тази информация ви е помогнала! Успех!

Митко145
21-08-2016, 12:10
Благодаря.Аз съм се спрял на 2.0 дизел с тази кутия,но искам и перата.

pigoff
22-08-2016, 16:44
Аз също бих избрал дизела пред бензина, ако живеех на юг. Скачай смело!

wrc
26-08-2016, 18:57
Да питам 2 неща
1.Скоростната кутия на нафтовата Жулиета италианска ли е или опел?
2.Междуболтовото разтояние на джантите колко е?

pigoff
28-08-2016, 18:06
1. Fiat Powertrain Technologies (FPT) started production of "TCT"[63] dual dry clutch transmission (DDCT) in early 2010 at the Verrone plant.[64] The C635 DDCT gearbox is used for B (supermini), C (compact car), and D segment (large family car) cars, and can handle torque up to 350 N·m (258 lbf·ft).[64] Fiat's C635 DDCT gearbox was introduced in Alfa Romeo MiTo in 2011.

2. PCD 5x110

pigoff
14-11-2016, 00:04
Никакви проблеми.

LYBRAtor
20-01-2017, 04:59
Колеги, малко преки впечатления за 1.4 170 коня и 1.8 235 ми трябват - реален разход, окачването с колко носача е, има ли детски проблеми по турбокомпресора и запалването. Останалото ми е що годе ясно, ръчните кутии предполагам са с демпферен маховик дори на бензинките...Благодаря ви предварително.

gorang
20-01-2017, 20:15
Имах 170 коня - до 100 върви почти колкото QV
При яко ръчкане градско гори 10л/100
Карал съм и QV една седмица - 12-13л/100
Извънградско по-малко от 7-7.5 не съм падал.
Ако ти се кара нежно, може и да смъкнеш, но едва ли ще се сдържаш.
Окачването не е с два носача, като на старите, но колата е стабилна.
За 60 хиляди км нямам забележки по мотора.
Единствено ми правеше впечатление едно прискърцване при студена кола при тръгване и напред, и назад - все едно си натиснал спирачките. При проверка не откриха нищо нито в Ауто Италия, нито в БалканСтар Пловдив (в Пловдив те са официални представители).
Също така не беше и от Hill Holder-a

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk

pigoff
08-03-2017, 22:24
Скоро километража ще навърти 80к.
Прави ми впечатление следното:
1. Окачването стана много лигаво с времето, май е време за смяна.
2. Нищо все още не се е разскърцало вътре. Явно съм попаднал на добра сглобка.
3. Тампона на скоростната кутя взе да "отслабва". Усеща се сериозно заклащане при превключване от първа на задна.
4. Много зависи с какви гуми се кара. Има огромна разлика в поведението и шума в купето само от избора на гуми. Препоръчвам наистина качествени гуми за това купе!
5. Мултимедията забива винаги, когато се опитам да закача телефона с кабел повече от 1 път. Оправя се след престой на колата в заключено състояние поне 30мин.
6. Много здрава боя. Ама много.
7. Изключително доволен съм от Жулка до сега.

Всеки път като приближавам автомобила ме обзема едно чувство на вълнение че ще карам. Жестоко е. Радост от покупката. Пожелавам го на всеки.

ПП:
Радвайте се, че сте в БГ.
Тук сервизите за нищо не стават. Няма качествен персонал. Всички са на заплата и въобще не им дреме за теб и твоите проблеми. Ако "случат" на открит проблем го оправят, иначе се спасявай. Спекулират здраво, особено ако разберат че клиента не отбира нищо от коли. Съсичат с голямата секира. Даже с Хусгварната направо. И така е за всички марки автомобили. И да искаш да си платиш - просто няма на кого.
Уважавайте си майсторите, защото иначе ще ревете като западняците! Те затова карат само нови и гаранционни автомобили.

pigoff
27-06-2017, 17:41
Наложителна смяна на задни летни гуми...
Жестоко изтъркани поради големия ъгъл на задната ос (2 градуса). Така си е сходирана още от завода.
Като цяло мога да кажа че има презавиване при нормално шофиране и перфектна точност при супер агресивно управление и високи скорости в завой.
Така ако трябва всяко лято да купувам нова двойка гуми - Не! Мерси. Разочарован съм. Това за мен са пари хвърлени на вятъра. Ще минавам на нормална сходимост. И без това тук няма къде да ѝ се радвам на пътното поведение.

Sm0k
27-06-2017, 19:39
Наложителна смяна на задни летни гуми...

Тия гуми колко сезона и КМ са карани и само задни ли са били?

dhtj
27-06-2017, 22:57
Мда, трябва да се настрои окачването.
Но по принцип е хубаво и да се въртят тея гуми. Леви, десни, предни, задни.... за да не става такова износване само в една област.

pigoff
28-06-2017, 00:00
На около 40000км само задни.
Не съм ги въртял понеже вече бяха изтъркани след миналогодишната обиколка из Европа. 12000км за 1 месец. Като се прибрах тук видях какво е положението и реших да запазя поне предните в добро състояние и продължих така.

BO
28-06-2017, 00:12
Странно.
Малко с термините има разминавания.
Казваш, че ще регулираш "сходимост". Това е параметъра, който определя дали двете колела са отворени по надлъжната ос на колата. При 2 градуса отворена сходимост тая кола не може да я вкараш в пътя.
За това мисля, че говориш за страничен наклон, а не сходимост. При тая кола страничния наклон мисля, че не може да се регулира.

Sm0k
28-06-2017, 00:19
На около 40000км само задни.

Абе не знам, и мойта беше с доста camber фабрично, от тогава един път е регулирана и пак стои отворена, и другите G-та гледам са така, ама чак такова неравномерно износване не изглежда ОК. По принцип колите с отрицателен camber износват гумите повече, заради по-голямото натоваране в завой, ама не трябва да е толкова неравномерно. Моите летни са на около 25-30 К км, втори сезон, въртяни са предни-задни един път миналото лято, ама са равномерно износени. Според мен, или задния мост не е бил регулиран правилно или нещо... :)

pigoff
28-06-2017, 19:08
Сходимост от дата 2016-04-28 точно след смяна на летните гуми на 46 721км с по-малък размер на по-изнесени джнати(според мен от тях идва проблема).
Ако някой от вас разбира от тези неща нека удари едно рамо, моля. Аз не разбирам достатъчно по въпроса, но ъгъл с такива цифри за сефте виждам. При стойности от -0,83 до -1,50 градуса са я настроили на -2,35. Това за мен е проблем от самосебеси. Но това са данните потвърдени от Фиат груп при моето запитване. Казаха че всичко е изрядно.
Давайте съвет. Утре ще ходя да направят сходимостта да влезе поне в норма. Дано попадна на свестен техник. Ще ви държа в течение.

Превод:
Fram - отпред
Bak - отзад
Vänster - ляво
Höger - дясно
Före - преди
Efter - след

Sm0k
06-07-2017, 12:07
Сходимост от дата 2016-04-28 точно след смяна на летните гуми на 46 721км с по-малък размер на по-изнесени джнати(според мен от тях идва проблема).
Ако някой от вас разбира от тези неща нека удари едно рамо, моля. ...

Ето моята разпечатка от Ауто Италия, предполагам ги правят със софтуер, който са им дали от ФИАТ.

Сходимост на заден мост:
Преди: Лява +0°04', Дясна +0°05', Обща +0°10'
След: Лява +0°13', Дясна +0°26', Обща +0°13'
Допустима сходимост:
На колело: от +0°09' до +0°17', средно +0°13'
Обща: от +0°18' до +0°34', средно +0°26'

Страничен наклон на заден мост:
Преди: Лява -1°43', Дясна -1°48', Разлика -0°05'
След: Лява -1°31', Дясна -1°30', Разлика +0°02'
Допустим страничен наклон:
На колело: от -1°49' до -1°09', средно -1°29'

Вече кой ги е въвеждал тия референтни данни, дали ФИАТ, дали АИ са си ги измислили нямам представа, ама регулират по тях, и нямам проблем с износването на гумите :) На твоите разпечатки страничен наклон е Cambervinkel, a сходимост е Toevinkel (по аналогия как са на английски) и като гледам след реглажа на кви стойности са ти оставили колата, да ти кажа не е странно че гумите й са в тоя вид ;) Освен това на твоята разпечатка пише, че за страничен наклон спецификацията, т.е. допустимите стойности са от -1°50' до -0°83', по каква причина те са я оставили на -2°30', както е била и преди това не става много ясно, ама тоя дето ти е правил реглажа май трябва да ти купи нови гуми :)

White Giulietta
10-07-2017, 08:58
A кога се прави този реглаж? Само ако имам порблем с износване на гуми или периодично трябва да се гледа?

Sm0k
10-07-2017, 10:20
A кога се прави този реглаж? Само ако имам порблем с износване на гуми или периодично трябва да се гледа?

Най-вечко когато, ако пуснеш волана колата завива сама нанякъде, а не върви направо, ако "тегли" наляво или надясно, при движение направо волана не е центриран, при неравномерно (втрешен спрямо външен край на протектора) или прекомерно износване на гуми или при смяна на компоненти по окачването. Сега ако от 2-3 години не е правен, не е лошо да се погледне и без повод. Ако обаче има нещо износено или разбито по окачването не е препоръчително да се прави, по-добре първо да се смени и тогава да се регулира.

White Giulietta
10-07-2017, 11:38
A нямам никаква представа правен ли е. Карам колата в АИ и те си гледат каквото преценят. Аз като нямам проблеми с колата не се сещам да следя или да искам да гледат нещо :biggrin:
Сменяни са само 2 задни биалетки преди 4г, но не съм имала проблеми и странни усещания по колата.

Sm0k
12-07-2017, 14:53
A нямам никаква представа правен ли е. Карам колата в АИ и те си гледат каквото преценят. Аз като нямам проблеми с колата не се сещам да следя или да искам да гледат нещо :biggrin:
Сменяни са само 2 задни биалетки преди 4г, но не съм имала проблеми и странни усещания по колата.

Е то проблеми и аз нямам, ама един път ги карах да направят щото не ми харесваше как стои, а пък на тях не трябва да им се разчита безрезервно, техния принцип малко е "карай не бой се" и ги разбирам, щото и сами си осъзнават, че шанса ако пипат да развалят повече отколкото да направят не е малък ;) Иначе, ако са ти правили, което по тяхна инциатива не вярвам да са щяха да са ти дали такава разпечатка, като тя дето съм пуснал в темата.

pigoff
09-10-2017, 11:55
Проблема със страничния наклон си остана. (некадърни специaлисти) Ще го отстраня като се прибера в БГ.

Изключително съм доволен от автомобила. Само каране за сега. Е! Има дребни тъпотии като спирачната система, но това са бели кахъри.

А това е и цената на километър след изминати 94000км с включени всички средства дадени по автомобила.

thecleaner
09-10-2017, 21:18
Проблема със страничния наклон си остана. (некадърни специялисти) Ще го отстраня като се прибера в БГ.

Изключително съм доволен от автомобила. Само каране за сега. Е! Има дребни тъпотии като спирачната система, но това са бели кахъри.

А това е и цената на километър след изминати 94000км с включени всички средства дадени по автомобила.

Калкулирай и цената на автомобила вътре моля.

pigoff
15-11-2017, 23:32
Днес успях да отстраня проблема със сходимоста на Жулка.
Успях да открия местен масйстор в истинския смисъл на думата. Механик на рали автомобили. Настройва окачването на местните състезатели.
Той оправи Алфата за има-няма 45мин. Точно според моите нужди и стил на каране.
Съвсем леко заключена отзад. И с тотално променен камбер 1°13`. Вече ми харесва как стои на пътя. Изключително послушна стана. Завива супер точно, въпреки електрическата рейка. Колата стана предвидима.

pigoff
07-01-2018, 22:41
На 31.декември.2017г. Жулка добави една цифричка в началото на километража си.

Ali.Sali
23-02-2018, 22:26
Абе вчера бях в Стара Загора, не бях виждал досега Gulietta на живо. Стоя си в GAZPROM и чакам един приятел да дойде, че е дъжд и съм на топло вътре. Вали дъжд и бавно минава пред мен сив металик Guiletta. Страшна красота това бе, не я бях виждал, от на снимките до живо разликата е в полза на второ - много готина, страшна манекенка. Не, че на снимки не ми харесва, но на живо определено е голяма красота.

И викам да поздравя собствениците на този модел във форума, карате наистина красиво нещо.

dhtj
23-02-2018, 22:45
Oтзад е готина, агресивна.
Отпред е доста женска, само едни миглички и липсват, тип new beetle. :D

Ali.Sali
23-02-2018, 22:56
И на мен на снимка ми се стори странна предницата, но на живо е красива. Хвана ми окото. Чак женска не, но няма агресия в предницата, да. Не, че и е целта това де.

Красиво нещо наистина, италианците са си дизайнери.

xen0s
30-04-2018, 21:07
Няма много активност в този раздел...
Някой дали може да ми даде лични впечатления от Giulietta 1.75 TBI (QV/Veloce)?

Има ли understeer като се завива агресивно (то е ясно че има въпроса е колко)? Как са спирачките и най вече как се държи двигателя като са примерно 3-4 човека в колата и някакъв багаж, издъхва ли тотално или пак има живец в него? Трансмисията бързо ли превключва и как е ръчния й режим ?

Don Luka
24-07-2018, 14:55
Привет на всички!

Първо да поздравя колегата pigoff за темата и цялото време, което е отделил, за да опише всичко толкова подробно! Както и всички останали:)

За миналата Коледа реших да си подаря и аз една Жулиета. Колата е поръчана в АутоИталия ноември 2010 година и след 7 години собствениците са решили да си закупят друга (мисля, че Fiat 500 кабрио) и да оставят тази. Та така се сдобих с нея. Беше на малко под 74к км и със съвсем малки козметични забележки, които предвид възрастта и условията, са напълно допустими. Собствениците се бяха грижили страхотно за нея, а и самата конфигурация си я бива много:

- 17'' Turbine
- кожа + плюш
- Start&Stop
- заден парктроник
- Bose система
- пакет Veloce (поне така пише в официалната брошура).
- цвят Etna Black (когато е измита е невероятно красива).

Та ето моят опит за тези 7 месеца:

Естествено, прочел вече, че MultiAir системата е доста капризна, веднага я обслужих и смених маслото със Selenia. Останах доста впечатлен, че й трябваха само 3.7 литра, при условие че досега слагах по 5-6, но къде е 1.4, къде е 2.4 :wow: В сервиза (извинявам се, че не споменавам името, просто от много години не съм писал тук и не помня правилата, но ще наваксам) ми обясниха, че като цяло машината не е проблемна. Окачването, за разлика от 156, е здраво, но ми препоръчаха да карам с високоотканов бензин, пак заради Multiair-a.

Тук ще споделя именно за разхода: сипвам предимно EKO Racing 100, Rompetrol 95 Efix (от бензиностанцията ми казаха, че този си го вкарват от Румъния, докато 100-октановият им е от Лукой). Но пък последните 1200-1300 км ги изкарах именно с него, само че от бензиностанции на Лукойл. Като цяло не намирам разлика в работата на двигателя или мощността. Колата е доста пъргава, а на Dynamic е просто топ. Предишните собственици бяха докарали бордовият на 6,8л/100 км., но уви при мен това просто не се получава. Досега съм изминал малко над 8к км и средният ми разход е 9л. Факт е, че в града, с всичките тези задръствания няма какво да очаквам, пък и първото нещо, което правя като я запаля е да изключа S&S-a. :D Последните 10-на дни я карах предимно по магистрала с 4-ма човека и багаж, при 130-140 на cruise control успява да падне на 8-8,5.

Уви се наложи да претърпи и един по-сериозен ремонт. Баща ми от малък ме научи да проверявам почти всеки ден маслото. За първите 5000 км от смяната нямаше никакъв проблем, но след това започна да намалява и за следващите 1000 км се наложи да долея останалите ми 300-400 грама. Заведох я в сервиза и се оказа, че има теч от турбината. Рециклирането излезе малко под 700 лв, но след него вече 2000 км няма проблеми. Остана само да се смени контролера на уейстгейта, защото в горните предавки губи малко от тягата.

Иначе впечатленията ми за това време са: колата е страхотна за града - маневрена и пъргава, макар и малко лакома. На магистрала се държи страхотно, макар и да е в компактния клас, а пък по планинските пътища в Dynamic режим си е цял празник. Зимата нямах никакви проблеми и макар и други да твърдят, че all weather режимът не прави нищо, за намирам разлика (може да е само в главата ми :tooth:). Откъм багажник - 4 куфара ръчен багаж плюс няколко раници, което за мен е повече от ок. За визия - въпреки че е субективна тема, повечето тук ще се съгласите, че изглежда в пъти по-добре от конкуренцията си.

Имам обаче един "проблем". Влязох в една FB/Instagram група: Giulietta Enthusiasts Alfabook и започнаха да ме връхлитат желания за upgrade. Макар и да звучи доста добре, обмислям да сменя цялата изпускателна система с такава с двоен накрайник, като направя и Stage 1 remap. Също така много ми се иска за летните сезони да я обуя с 18-ки. И последното, което обмислям и което всъщност е най-лесно - да ѝ сложа червени кантове на предната и задната броня както при фейслифта.

Довечера ще добавя и малко снимки.

Та, колеги, това е от мен засега. Ще се радвам да раздвижим малко темата и дори да се видим на живо, с тези, които са в района. :cheers:

Поздрави!

White Giulietta
26-07-2018, 09:07
Да дам малко инфо и аз за моята Жулиета, макар и от една година почти да не я карам, защото няблягам да шофирам Джулията. Но пък съпругът ми я кара всеки ден по малко, та не се е залежала в гаража. Тя тези дни тъкмо навършва 6г от както съм й собственик. Голяма слабост ми е. Първата ми нова кола. Не знам как някой ден ще се разделя с нея като тръгна да я продавам. Та за тези 6г. равносметката е почти без проблеми (да чукам на дърво). Казвам почти, защото са сменени 2 биалетки преди 4-5г гаранционно и сега нещо старт и стопа спря да сработва, но аз и без това толкова го ненавиждам, че така и не съм се мотивирала да видим от какво е. Скоро беше на обслужване в АИ и казаха, че може акумулатора да е слаб, но в скоро време ще им я закарам да видят какво е точно.
Иначе колата е на почти 100к км и сигурно в скоро време ще изскочи някой детайл за ремонт. Далеч съм от мисълта да е с безсмъртни чаркове.
Та с две думи, ако някой се чуди да си купува ли такава алфа, препоръчвам с две ръце. Аз никога преди това не бях карала АР, а вече не искам и да чуя за друга кола. И някой като ми каже какви боклуци са алфите и ми иде...това е друга тема. То все едно другите коли не се трошат :mrgreen:

gorang
26-07-2018, 13:49
Старт-стоп системата не ти работи заради акумулатора. Сигурно никога не е сменян, а и ако я карате малко и на къси разстояния......

White Giulietta
28-07-2018, 08:54
Не е сменян, да. Но пък и не усещаме да има проблем с него. Колата си пали без проблеми. То по принцип старт стопа май е доста чувствителен на такива неща и може малко да му трябва за да реши, че не минава чековете и няма да работи.

Don Luka
28-07-2018, 16:38
И аз мисля, че ще е от акумулатора. На много места пише, че SS-ът е капризен, но пък аз, докато го ползвах първоначално, никога не съм имал проблеми. В книжката си е описано как точно функционира и няма отклонения в поведението. Само дето все си мисля, че са го сложили по-скоро, за да покрият изискване за Евро 5/6 и хич не съм убеден, че стартерът и акумулаторът са предвидени за него. Та, по-добре off :bouncing_smiley:

beks
05-08-2018, 01:16
Старт-стоп системата зависи не малко от акумулатора.Когато карам къси разстояния,тогава не се задейства при мен.Като навъртя 100-200км и при следващо спиране на кръстовище примерно,се задейства и сработва нормално.Следващите 2-3 си работи(при каране на къси разстония) после пак е "извън строя".Но и в повечето случаи,при работещ климатик,също рядко се задейства.

serbezov
06-11-2018, 19:47
@Don Luka, моята е абсолютно същата история... :)) Същият мотор, със същата конфигурация и цвят.. та и аз от първите собственици я взех, беше на около 66к километра, 2 месеца и малко по-късно вече е на 72к и съм доста доволен от колата... Вярно е малко лакома, но да ти кажа на скоро реших за пръв път да опитам да си я карам със 100-110 извънградско и осъзнах, че не само колата е толкова лакома, но и крака ми е тежък :D Иначе не съжалявам, че взех мултиеъра, понеже радостта от шофирането и звука на бензиновия автомобил, лично за мен оправдават литрите разлика. Та понеже виждам, че и ти си я взел тази година и е същата конфигурация...интересно ми е на каква цена я плати..би ли споделил? :))

pigoff
07-03-2019, 12:41
Преди 6месеца автомобила влезе за пълно обслужване във сервиз Вентура. (пътувахме с колата и детето от Швеция до България).
Тогава Жулка беше на скромните 116000км.

При пълното обслужване, което включи всички течности, свещи, ремъци, ролки, накладки и задни дискове, реших да сменим и окачването с по-качествено. Както и нови летни гуми.

Цялата тази процедура "изцеди" силите на механиците във Вентура. Отне им 5 работни дни "благодарение" на спечените от солта в Швеция сглобки. Благодаря ви, Пичове!

Окачването бе сменено с Билщайн Б12 про кит, съдържащо 4бр. амортесьори Билщайн Б8 и 4бр. пружнини Айбах про кит.

Гумите Вредещайн Сатен.

Наблюденията ми след 15000км навъртяни са:

1. Возията се подобри значително към по-добро. Но предницата стана ниска за Българската реалност. В Европа нямам никакви проблеми с височината. Купето стана по-тихо. Завиването стана истинско удоволствие. Точността при завиване стана още по-прецизна.

2. Гумите са идеални.

3. Никакви забележки към Вентура. (Единствено забравиха да нанесат в книжката какво и кога са отремонтирали)


Сега ми остана в България едно оригинално (здраво) окачване за Джулиетта. Някой да го иска на символична цена?

dhtj
07-03-2019, 13:20
Супер!

Снимката колко дни след монтажа е?
Струва ми се че трябва да слегне още малко.

pigoff
10-03-2019, 22:04
Монтажа бе извършен септември 2018

Простата аритметика показва 6месеца и 15000км до сега. Снимката е от 3 март 2019

Ionas
18-04-2019, 01:22
Някой случайно да се е интересувал от фейслифта oт 2019 на Giulietta и да има повече инфо?Аз писах на АИ за цени,защото имам интерес,но съм в чужбина и исках да имам по-конкретна информация в аванс.Познайте дали някой ми отговори на e-мейла и за това питам тук.В сайта им има някаква брошура,с правописни грешки на почти всяка страница.Поне това ще ми е ползата от сайта им,сина ми е втори клас и брошурата може да се ползва за учебно помагало-открий грешките.

italfen
18-04-2019, 07:37
Някой случайно да се е интересувал от фейслифта oт 2019 на Giulietta и да има повече инфо?Аз писах на АИ за цени,защото имам интерес,но съм в чужбина и исках да имам по-конкретна информация в аванс.Познайте дали някой ми отговори на e-мейла и за това питам тук.В сайта им има някаква брошура,с правописни грешки на почти всяка страница.Поне това ще ми е ползата от сайта им,сина ми е втори клас и брошурата може да се ползва за учебно помагало-открий грешките.

Трагичен случай са Ауто Италия, а какво по-точно те интересува за MY2019? Може би в италианския сайт ще намериш най-достоверна информация, също можеш да ползваш източниците alvolante.it и quattroroute.it

Ionas
18-04-2019, 13:52
От нивата на оборудване,които ще се предлагат в България и цените се интересувам основно,но здраве да е.

pigoff
24-05-2020, 20:54
След 150000км навъртяни за 5.5 години мога отговорно да заявя един единствен проблем за сега по Жулка.

Лагер-главина задна лява даде щета миналата седмица.

П.П.: Ценете си майсторите в България!!! Тук, в Швеция няма такива.
Да не си отвярам устата колко пари сруваше лагер и смяната му...

pigoff
07-06-2021, 19:42
Жулка беше с нас през последните почти 6г и 9месеца.
Никакви забележки! Мога само суперлативи да ръся.

А финансовата равносметка е следната:
81месеца
165000км
88000лв (това включва всичко, ама всичко! От паркингите, през автомивката и гумите до горивото и последната похарчена стотинка за превоз през този период)
=1086лв на месец
=0,533лв на километър

И ако тук изключа глезенето с айбах окачването, спортните гуми и полирането може спокойно да подвадите сумата от 6000лв за целия период.

И благодарение на "чупливата" Джулиетта оставаме верни на марката...:drive:

Очаквайте преки впечатления от Джулия!:rosso_racers: