View Full Version : ДОТ на гуми
Здравейте колеги,
Днес си купих гуми 2ра употреба ДОТ 1513. Всичко чудесно, но като ги поразгледах по-подробно ми направи впечатление маркировката(1513), изглежда като допълнително залепена. Иначе чисто визуално гумите си изглеждат за за написания ДОТ(грайфер, мустачки, "свежест" на каучука). За мен не ми е позната подобна практика за замаскирване на ДОТ. Та въпроса ми е какво мислите, дали е преправен ДОТ-а?
http://prikachi.com/images.php?images/460/7692460W.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/462/7692462H.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/463/7692463J.jpg
Нещо кривички тези цифри бре,или си втълпявам.
Май е имало интервенция.
Bobiuzunov
29-10-2014, 19:44
Ей тва българина само мошенгии са му в главата.
Към колегата който е пуснал темата,на мен също нещо ми намирисват тези цифри на ДОТ-а.
pesho_kj
29-10-2014, 20:01
Пренабити ми изглеждат...и то много левашки
Да, вижте другите цифри! Намерили са цаката гадовете.
aligator89
29-10-2014, 21:06
Според мен не са пренабити виждал съм и др подобни
lordliness
29-10-2014, 22:14
Цифрите все едно са писани на ръка.
Да не са някакъв регенерат.
thecleaner
29-10-2014, 22:25
И според мен някой е творил ДОТ.
И аз смятам че са пренабити.
Много фирми взимат на безценица от вън нови гими със стар дот !
На запад при птп застрахователя гледа дота и на три годишни гуми застраховката отпада ( така са ми казвали)
На служебния пикап ни бутнаха 2010 г , но късно видяхме.
Марката и модела са Accelera X-Grip, т.е. не е от "скъпарските" за да има смисъл да си играе някой да ги преправя. Поне това ми е логиката, след като нови струват 146лв/бр. Търсих из нет-а на тази марка други гуми как изглежда ДОТ-а, но нямаше хубави снимки, а на тези на които се виждаше е пак така като долепено. Аз ги купих от обява тип "Спешно ме отървете от тях, че пречат" за 100лв двете, т.е. някой да си е играл да ги преправя за да изкара ~20тина лева повече отколкото ако ги бе пуснал за 80лв с ДОТ 09 примерно. Другото което се опитах да намеря е самия модел от коя година се произвежда но пак греда. И пак, аз лично за пръв път се сблъсквам с евентуална такава практика с преправяне на ДОТ.
Scrapera
30-10-2014, 02:19
Определено не е заводски този ДОТ. Аз имам едни зимни гуми с ДОТ 01, сигурно лесно ще стане 11. :thumbup:
RUNNING WILD
30-10-2014, 09:31
не е да,вносителите изкупуват какви ли не гуми на промоция и се договарят с производителя да ги пренабие обаче нарочно се прави така да не остане контрата в производителя,трябваше колега да напишеш от къде си ги купил кой е вносителя и каква марка са щото нито виждам каква е гумата нито нищо само топлия печат 15 седмица на 2013 та година,отстрани седи отвора дето е пълнена гумата,мене ДОТ не ме притеснява изобщо и въобще дота не кара колата като гумата е на читав производител нема проблем да е на 10 години вервай ми,има производители който работят с гаден каучук евтин не наблягат на построяване на бордове на телове на конци а наблягат на реклами на календари и промоции и клиента се съска че е взел егати тупалката а то е кенеф,гледай как ти седи колата на пътя па кво пише нека си пише,гледай шарката това е показателно от коя до коя година се прави тая шарка по лесно е от колко да гадаеш дотовете
И аз смятам че са пренабити.
Много фирми взимат на безценица от вън нови гими със стар дот !
На запад при птп застрахователя гледа дота и на три годишни гуми застраховката отпада ( така са ми казвали)
На служебния пикап ни бутнаха 2010 г , но късно видяхме.
Не е вярно, отделно 3 годишна гума си се смята за сравнително нова. Гледа се грайфера.
DerMeister
30-10-2014, 10:23
Явно са си така. Стига теории на конспирацията. :hehe:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=w1413972826237022#
http://s019.radikal.ru/i607/1310/23/9e8d086765bf.jpg
Китайски гуми........те всичките са менте, за какво да си играят .......
Ами така са да,защото са регенерат и страничната част е от стари гуми,частта с грайфера чисто нова и е трябвало да сменят ДОТ-а.Всички регенерати са така :screwy::screwy::screwy:
Не са Китайски, Индонезийски са :) Както написах, логиката ми е, че за такива гуми невярвам да си играе някой да маскира Дот, ако беше Континентал с този размер(205/50/17) и я докара до Дот 1513 има смисъл да се занимава за да вземе по близо 200лв на гума. В крайна сметка ще се тестват, ако стават, стават, ако ли не ще садиме цветя в тях :)
---------- Post added at 11:58 ---------- Previous post was at 11:55 ----------
Ами така са да,защото са регенерат и страничната част е от стари гуми,частта с грайфера чисто нова и е трябвало да сменят ДОТ-а.Всички регенерати са така :screwy::screwy::screwy:
До колкото съм запознат ако е регенерат не ги ли задължават да го напишат някъде на гумата?
Не са Китайски, Индонезийски са :) Както написах, логиката ми е, че за такива гуми невярвам да си играе някой да маскира Дот, ако беше Континентал с този размер(205/50/17) и я докара до Дот 1513 има смисъл да се занимава за да вземе по близо 200лв на гума. В крайна сметка ще се тестват, ако стават, стават, ако ли не ще садиме цветя в тях :)
---------- Post added at 11:58 ---------- Previous post was at 11:55 ----------
До колкото съм запознат ако е регенерат не ги ли задължават да го напишат някъде на гумата?
Не !:big_flowers::big_flowers:
nickgaidarov
30-10-2014, 21:20
...
Пичове едно китайче или индонезийче чука датата на производство, сега че се е дрогирало от изпаренията на каучука цяла тема направихте.....
естествено че ще са криви цифрите, то е така при ръчната манифактура.............