View Full Version : Лампичката за Airbag?
grenlould
08-01-2015, 01:26
Здравейте, след основен ремонт на двигателя ми, като си взех колата от сервиза и забелязах, че лампичката ми за Аирбега свети. Та някой може ли да ми каже ориентировачно, от какво може да е, за да се опитам да коригирам тази грешка? Възможно ли да е грешка на компютъра и да трябва да се изчисти с диагностика или да са забравили да закачат букса?
ecotronic
08-01-2015, 01:34
Трябва да се направи диагностика на ербег централата за да се види заради какво свети, да се отстрани проблема и да се изчисти грешката.
И на мен ми светна докато си сменях крушката на скоростомера,на диагностика ми казаха че съм изгорил централа,ха толкова лесно ли горят?
lubo_red
08-01-2015, 13:50
Охлабили са някоя маса и е записала грешка централата....накарай майсторите да проверят всички маси по купето(мисля че са 3) и след това да ти изчистят грешката на диагностика.
grenlould
08-01-2015, 23:18
Охлабили са някоя маса и е записала грешка централата....накарай майсторите да проверят всички маси по купето(мисля че са 3) и след това да ти изчистят грешката на диагностика.
Тия маси на достъпни меса ли са, ако са да си ги проверя сам. Така или иначе, скоро ще върви и на диагностика за всеки случаи, че майсторите които ми я правиха колата, са на принципа, сглоби и карай, без да правят диагностика и т.н. Луда работа, а така като ми свети ме дразни яко.
lubo_red
09-01-2015, 11:57
Дее маси са вързани на гредата отпред потдръпваш леко да видиш дали има хлабава третата беше някаде по блока на двигатела мисля.При хлабава клема на акомулатора или слаб ток в него също записва грешка...
ecotronic
09-01-2015, 12:17
Колкото и до е калпав акумулаторът или има проблеми по захранването на централата, не би трябвало да записва грешка от това.
lubo_red
09-01-2015, 12:24
Случвало се е и от слаб акомулатор....личен опит и от хлабава маса ми е записвало грешка след един ремонт...
grenlould
10-01-2015, 12:58
Колкото и до е калпав акумулаторът или има проблеми по захранването на централата, не би трябвало да записва грешка от това.
Акумулатора не е, защото вчера го смених с нов и грешката си стои. Ще погледна да видя за всеки случаи, но изглежда все пак ще трябва да се закачи на компютър.
ecotronic
10-01-2015, 13:13
Акумулатора не е, защото вчера го смених с нов и грешката си стои. Ще погледна да видя за всеки случаи, но изглежда все пак ще трябва да се закачи на компютър.
Дори ако допуснем, че по някакъв начин си разбрал причината за грешката и си я отстранил, алармата няма да се изчисти сама.
lubo_red
10-01-2015, 13:24
Каквато и да е била причината грешката ще стои докато не се изтрие със софтуер....важно е да се отстрани първопричкината за нея иначе пак ще запише грешка.
grenlould
10-01-2015, 18:50
Каквато и да е била причината грешката ще стои докато не се изтрие със софтуер....важно е да се отстрани първопричкината за нея иначе пак ще запише грешка.
Колата беше ударила биели, стартера ми беше заминал и куп други поразии и майсторите сигурно като са я правили, най-вероятно или не са закачили буксата, или са разбутали масите, или са пробвали нещо и е записала грешка.....ще видя, да проверя първо по купето както казаха колегите, за хлабави маси и тогава с диагностика ще се чисти грешката. Дано се оправя, че ме дразни като свети нещо по компютъра....
Satanism
11-01-2015, 10:32
Това май не е съвсем баш така......на старите не знам как е, но на фейсовете лампата гасне със сигурност сама, при отстраняване на проблема....