View Full Version : Питане за секретни болтове?
Здравейте,
реших да си сложа секретни болтове и питането ми е някой, ако може да ми препоръча добра марка за до към 50 лв? Също така и размера какъв е, че си нямам никакво понятие на тази тема.
Ето линк към болта от Алфата:
http://i59.tinypic.com/n146bn.jpg
Здравейте,
реших да си сложа секретни болтове и питането ми е някой, ако може да ми препоръча добра марка за до към 50 лв? Също така и размера какъв е, че си нямам никакво понятие на тази тема.
Ето линк към болта от Алфата:
http://i59.tinypic.com/n146bn.jpg
Размера е
Ако е за Алфа 147 Размера е М12x1.25 дължина на резбата 22 mm .Препоръчвам на FARAD модел Sicustar VN322SW19
има он-лине магазин намира се в София струват 65лева.Също така McGard 27216SL Ultra High Security
Другия ти вариант е магазините на ЕВРОБОЛТ, има ги и онлайн. За 30 кинта си взех за моята алфа, нямал съм проблеми нито с завиване нито с отвиване.
Сваляш един от твоите болтове, отиваш в магазина и си цар :)
Колегата е прав, но тва са висок клас болтове и са по скъпи. Ако не ти се дават толкова пари има алтернатива //30 лева среден клас, италиянски с външни шлици// с шпилки и гайки които регулират височината, като това позволява да се ползват и на други джанти, когато са необходими по дълги болтове. Не си взимай с вътрешен ключ и посредата клин, защото аз имах такива и ги свалиха, а и секретите от много комплекти се повтарят. Ако искаш мога да ти кажа къде да дойдеш//ако си от София// но обезателно носи болта, че от снимката не мога да разбера дали е по 1.25 резба, макар че за нашите красавици друга не съм виждал.
Имай в предвид, че като цяло нищо не може да ги спре!!!
Успех!!!
---------- Post added at 17:14 ---------- Previous post was at 17:12 ----------
Другия ти вариант е магазините на ЕВРОБОЛТ, има ги и онлайн. За 30 кинта си взех за моята алфа, нямал съм проблеми нито с завиване нито с отвиване.
Сваляш един от твоите болтове, отиваш в магазина и си цар :)
за тва говориме...
lordliness
26-05-2015, 20:58
Нищо не ги спира. И с външни шлици се развиват още по лесно.
Стругар ми направи по мой чертеж, ако са в алуминиева джанта не могат да се свалят никога.
На всички секретни болтове има препоръка да се стягат на ръка. Без никакви пистолети
Благодаря Ви за мненията колеги! От Плевен са и избора е силно лимитиран, за това най-вероятно ще поръчам онлайн. Ако имате линк към някой надежден сайт ще бъде чудесно. За момента съм видял този - http://www.dalkomotors.com/?page=124 и се чудя дали някои от предложените модели са добри.
Благодаря !
lordliness
26-05-2015, 21:05
Може да видиш при някой стругар да ти направи. Те знаят разни хватки за уникални болтове
http://olx.bg/i2/ad/sekretni-boltove-ID1deiJ.html
В Маргел провери ли?
Благодаря Ви за мненията колеги! От Плевен са и избора е силно лимитиран, за това най-вероятно ще поръчам онлайн. Ако имате линк към някой надежден сайт ще бъде чудесно. За момента съм видял този - http://www.dalkomotors.com/?page=124 и се чудя дали някои от предложените модели са добри.
Благодаря !
Точно това е сайта дето съм ти посочил модела на FARAD
Не си взимай евтини,че после няма да можеш да ги отвиеш и ще те боли глава !
Напиши какъв модел ти е колата,че ония в магазина дето те пращат другите не знам как ще измерят болта !!!
по горе съм ти писал ако е модел 147 това са размерите.А и ти сам може да измериш дължината на резбата само колко е 22mm, 25mm или 27mm говорим само за дължината на резбата !
Точно за 147 е. Спрял съм се на Sicustar, да разбирам ли, че са сравнително добри и да си поръчам? Благодаря!
Точно за 147 е. Спрял съм се на Sicustar, да разбирам ли, че са сравнително добри и да си поръчам? Благодаря!
Да.Аз с с такива и съм доволен.Но избора си е твой.Важното,че не са ментаци за по 20-30 лева
Модела за Алфа 147 е Sicustar VN322SW19 това ще рече за ключ 19 но това се отнася за секретния ключ/или както му казват камък/. Това не трябва да те притеснява просто трябва да имаш и ключ 19 освен 17 който е за другите нормални болтове на джантата
Камъка на моите си пасва идеално на ключа, и все пак това е просто един болт. Решат ли да ти крадат джанти, гуми няма да ги спре.
Кои са ментаци и кои оригинални? Били хвърлил малко светлина? Моите са уж от ментаците вписвайки се в сумата която си обявил, пък досега не съм имал ядове нито с завиването нито с развиването?
Джанта болтове по модел не се вадят!!! Особено когато тази кола е влезнала в България! И как реши, че за 30 лева ще бъдат ментета?!? Има различни класове и фирми, както авточастите!!! Много хора идват при мен с извадени размери от програма за авто части после идват и ми се молят да им ги сменям. А отностно в магазина как се мерят болтове, ами има един инструмент казва се ШУБЛЕР!!! Шублерът е широко използван измервателен инструмент в машиностроенето. Служи за измерване на външни и вътрешни размери, дълбочини на отвори и дължини на детайли. Рядко се обаждам. но ме дразни когато некомпетентни хора се обаждат за материя. която не им е много ясна. Стругар не е лоша идея, но трябва да ги закали, има клас на якост който трябва да се спази! А отностно непревземаемата крепост с болтове FARAD, точно за 10 минути ако дойда при теб и колата ще ти я оставя във въздуха. Даже ще ти оставя скъсани шпилки в главините да имаш да се заигравкаш след това!!!
Спирам!!!
Бъдете здрави!!!
lordliness
27-05-2015, 09:25
Веднъж едни секретни болтове закалени на око от стругар се скъсаха пред мен, бяха стегнати нормално на ръка. Просто главите им изхвърчаха като тапи :)
Джанта болтове по модел не се вадят!!! Особено когато тази кола е влезнала в България! И как реши, че за 30 лева ще бъдат ментета?!? Има различни класове и фирми, както авточастите!!! Много хора идват при мен с извадени размери от програма за авто части после идват и ми се молят да им ги сменям. А отностно в магазина как се мерят болтове, ами има един инструмент казва се ШУБЛЕР!!! Шублерът е широко използван измервателен инструмент в машиностроенето. Служи за измерване на външни и вътрешни размери, дълбочини на отвори и дължини на детайли. Рядко се обаждам. но ме дразни когато некомпетентни хора се обаждат за материя. която не им е много ясна. Стругар не е лоша идея, но трябва да ги закали, има клас на якост който трябва да се спази! А отностно непревземаемата крепост с болтове FARAD, точно за 10 минути ако дойда при теб и колата ще ти я оставя във въздуха. Даже ще ти оставя скъсани шпилки в главините да имаш да се заигравкаш след това!!!
Спирам!!!
Бъдете здрави!!!
Виждам,че тези камъни са в моята нива ! Първо не разбирам какво значение като колата е влязла в България ?После модела VN322SW19 е точно за Алфа 147 М12x1.25 дължина 22mm.А и всеки с Алфа може да погледне в User Manuala на колата какви точно са размерите на болтовете на неговата кола. И никой не е казал,че не са превземаеми.И тези понеже знам какво имаш предвид ще ти е малко трудно да ги отвиеш за 10 мин. понеже имат въртяща се закалена черупка на главата на болта !!!И в един магазин ако са сложили някоя мацка не знам как ще ти измери стъпката на резбата.Е виж дължината да тя ще го може сигурно и с поглед :respect:
И аз спирам да пиша понеже мисленето на повечето е за колко време може да откраднат нещо и дали може да се върже с тел за по евтино !Адмирации :clap:
lordliness
27-05-2015, 09:59
Този размер М12х 1,25 не е само за Алфа, използва се на Пежо и Ситроен.
Важен е и профила на сферата или конуса
Здравейте ,
Sicustar VN322SW19 - Секр. Болтове M12x1.25x22 60° - 19(пояснение 12 е
дебелината на болта, 1,25 е резбата на болта, 22мм е дължината на болта,
60' прав конус, 19'' е ключа(кръстачката), с който се развива самият
секретен ключ, както и останалите болтове на колата. Вие имате ли
представа с какъв ключ развивате болтовете на джантите си - дали е 19"
или 17"? Защото имаме същите секрети с ключ 17" VN322 - Секр. Болтове
M12x1.25x22 60° - 17.
Има ли разлика дали взимам 17 или 19? Ако 19 са по-надеждни?
lordliness
27-05-2015, 10:18
няма значение, по добре да са като другите, да не разнасяш по два ключа или кръстачка
Този размер М12х 1,25 не е само за Алфа, използва се на Пежо и Ситроен.
Важен е и профила на сферата или конуса
Знам,че знаеш но нас в случая ни интересува Алфа не Пежо или Ситроен.
Болта който е показало момчето дето пита е с конус !
Модела VN322SW19 е конусен
Не можах да се въздържа да не пиша !
Не няма значение.Когато аз ги взех нямаха размер 17 и за това взех 19 но ми и казаха тогава,че не предлагат 17
И няма да да разнасяш никакви два ключа има кръстати ключове за болтовете на джантите с размер 17 и 19 и от другата страна размер 21 и 22. А все пак ключа седи в багажника не го носиш в джоба и да те притеснява,че е кръстат !
Извинявам се ,че обяснявам с картинки но някой май само така разбират !!!
P.S
Измери ли си дължината на резбата колко е дали е 22 mm виж на снимката по горе за кое става въпрос !
lordliness
27-05-2015, 11:04
Знам,че знаеш но нас в случая ни интересува Алфа не Пежо или Ситроен.
Болта който е показало момчето дето пита е с конус !
Модела VN322SW19 е конусен
Не можах да се въздържа да не пиша !
Какъв е проблема като няма за Алфа да си вземеш за Пежо? :) Еднакви са.
Какъв е проблема като няма за Алфа да си вземеш за Пежо? :) Еднакви са.
Щото на Пежо са по дълги 25mm
Влез тук http://www.dalkomotors.com/?page=124
има конфигуратор за всички модели коли и виж кой отговарят.Няма смисъл повече да си чешем езиците тук/по точно пръстите/
lordliness
27-05-2015, 11:26
Щото на Пежо са по дълги 25mm
Влез тук http://www.dalkomotors.com/?page=124
има конфигуратор за всички модели коли и виж кой отговарят.Няма смисъл повече да си чешем езиците тук/по точно пръстите/
Знам че са по дълги, но това не им пречи. Никъде не опират. ;)
За сведение на незнаещите- 25 мм стават
Знам че са по дълги, но това не им пречи. Никъде не опират. ;)
За сведение на незнаещите- 25 мм стават
Така е тези 3 mm няма са проблем .Човека пита за марка секрети а то какво стана почна се някакви размери някакво доказване на вижте ме колко аз знам !Що да е 22mm като може и 25mm а що и не 27mm.Всяка тема е така тук ! Човека си е свалил болта мери му резбата колко е дълга и си взима колко е.Аз не съм врачка дали е 22mm или 25mm.Какви са тия спорове винаги!!!И както ти самия lordliness си ми написал форума е бъкан от бивши шофьори на москвичи и лади !:big_whoops:
lordliness
27-05-2015, 12:18
Така е тези 3 mm няма са проблем .Човека пита за марка секрети а то какво стана почна се някакви размери някакво доказване на вижте ме колко аз знам !Що да е 22mm като може и 25mm а що и не 27mm.Всяка тема е така тук ! Човека си е свалил болта мери му резбата колко е дълга и си взима колко е.Аз не съм врачка дали е 22mm или 25mm.Какви са тия спорове винаги!!!И както ти самия lordliness си ми написал форума е бъкан от бивши шофьори на москвичи и лади !:big_whoops:
:) това за ладите и москвичите някой друг го е писал.
Защото за мен алфата не е нищо специално, просто кола, както ладите и москвичите, това че някой кара дадена марка не го прави по умен или по тъп.
За болтовете просто казвам, че е от значение размера, за коя марка са е без значение и дали са малко по дълги, щом не опират значи стават, не е задължително да пише на тях Алфа, нали?
Човека пита и за размери, защото нямал понятие и аз му казвам 3мм по дълъг не е проблем, ако не пише на него алфа не е проблем, казвам още, че ако иде на стругар ще има точния болт с уникален ключ, който не е в серийно производство.
В случая ти се засягаш неизвестно защо, нещо грешно да съм написал?
А какво ще прави не е мой проблем
Лично аз и за танк да пише че са, ако размера отговаря ще ги взема, ако е малко по дълъг за да съм сигурен, че всичко е наред ще го стегна и ще завъртя колелото
:) това за ладите и москвичите някой друг го е писал.
Защото за мен алфата не е нищо специално, просто кола, както ладите и москвичите, това че някой кара дадена марка не го прави по умен или по тъп.
За болтовете просто казвам, че е от значение размера, за коя марка са е без значение и дали са малко по дълги, щом не опират значи стават, не е задължително да пише на тях Алфа, нали?
Човека пита и за размери, защото нямал понятие и аз му казвам 3мм по дълъг не е проблем, ако не пише на него алфа не е проблем, казвам още, че ако иде на стругар ще има точния болт с уникален ключ, който не е в серийно производство.
В случая ти се засягаш неизвестно защо, нещо грешно да съм написал?
А какво ще прави не е мой проблем
Лично аз и за танк да пише че са, ако размера отговаря ще ги взема, ако е малко по дълъг за да съм сигурен, че всичко е наред ще го стегна и ще завъртя колелото
Никъде не съм казал,че на кутията пише специално за Алфа.Ако си влизал в сайта което съм сигурен,че си направил вече знаеш как стоят нещата
Най се ядосвам за стругаря !Нямам нищо лично към тях
Може ли да направи такъв секретен ключ който съм посочил на снимката и да е закален по норма ?Най много да направи такъв болт който е с шлици на главата но това ако е секрет.Няма ли тази въртяща черупка на главата на болта тарикатите ги развиват както е писал един по напред .За това се купуват секрети с по висока степен на секретност не, че няма да им видят сметката но им е по трудно .А тези от стругаря все едно не си сложил нищо.Искам снимка на болт направен от стругар !
А е толкова лесно да идеш с болта в магазина и да си вземеш секрети, ако щеш и за един милион. Все още чакам отговор кои са ментаци и кои оригинални? Нека това да не се приема като заяждане, просто искам да получа информация кое какво е. Ще е полезно както и на колегата, така и на други колеги.
А е толкова лесно да идеш с болта в магазина и да си вземеш секрети, ако щеш и за един милион. Все още чакам отговор кои са ментаци и кои оригинални? Нека това да не се приема като заяждане, просто искам да получа информация кое какво е. Ще е полезно както и на колегата, така и на други колеги.
И аз много обяснения чакам ама не получавам.А пък кой си па ти ,че да ти давам обяснение.Мисля,че достатъчно се изписа по тая тема.Който доволен доволен който не е не мога да му помогна !
Няма как за 20 лева да си вземеш добри секретни болтове и от това следва,че са менте.Имам предвид по сергиите тези за по 15-20 лева.MADE IN CHINA.
P.S
Няма как да иде в магазина понеже въпросната марка се предлага само в София.Дистрибутора е там.И ако си от друг град си поръчваш он-лайн.Иначе ако си от друга част на страната ще ти излязат солени да идеш до София да си мериш болтовете
Ще те помоля да си мериш приказките!
Ако си направиш труда да прочетеш няколко поста по-горе ще видиш, че съм писал на колегата да отиде до Маргел и да провери там за болтове.
lordliness
27-05-2015, 13:53
Цената за сваляне на секретен болт от специалист по гуми е 10 лв. Свалят всичко.
Аз знам поне пет начина. Имам секретни болтове въпреки всичко, ей така за разкош :)
За този на снимката ще взема днес отпечатък с пластилин, всяка фреза може да ми направи формата и утре болтовете са долу. Така става нали?
ecotronic
27-05-2015, 14:40
Каквито и секрети да слагате, добре е да ги мерите и на тегло - да нямат съществена разлика с останалите.
:handshake:
Ще те помоля да си мериш приказките!
Ако си направиш труда да прочетеш няколко поста по-горе ще видиш, че съм писал на колегата да отиде до Маргел и да провери там за болтове.
---------- Post added at 14:04 ---------- Previous post was at 14:01 ----------
Каквито и секрети да слагате, добре е да ги мерите и на тегло - да нямат съществена разлика с останалите.
Вече са измерени но колко са няма да кажа.Щото ще се почне ами какъв е кантара електронен ли е механичен ли па колко му е отклонението те такива неща :drive:
---------- Post added at 14:16 ---------- Previous post was at 14:04 ----------
Цената за сваляне на секретен болт от специалист по гуми е 10 лв. Свалят всичко.
Аз знам поне пет начина. Имам секретни болтове въпреки всичко, ей така за разкош :)
За този на снимката ще взема днес отпечатък с пластилин, всяка фреза може да ми направи формата и утре болтовете са долу. Така става нали?
Става без това ми трябва резервен секрет !:drunk:
Да не се мъчиш с форма ето ти кода 1543sf34
lordliness
27-05-2015, 16:09
Умрял съм ти за джантите.
Умрял съм ти за джантите.
:cheers:
Поръчах ги - 17, вместо 19 Sicustar. След няколко разменени мейла ми намалиха цената от 60 на 50 лв. Благодаря много на всички за помощта и съветите Ви!!