View Full Version : телевизия
Искам да сменя Булсат с някой друг, откак ми спряха и НВО, мога да я карам само с на баба ми антената
до сега стоях на тях заради Ф1 (тази година нямам), Мото ГП и Тенис турнирите, така че ако дадете алтернатива, където ги излъчват, ще е супер
та какво искам:
НВО
Eurosport HD и Eurosport2
Fine Living
24 Kitchen
Fox, Fox Crime
Документалните канали в HD
Свекър ми е на Близу и никак не е доволен от тях, а и не само той
Пекет с интернет е опция
dimitar_vd62
20-07-2015, 18:54
Ми аз съм на Булсатком и посочените от теб канали ги имам без НВО.Със стандарт плюс премиум пакет съм 13,80 - http://www.bulsat.com/tseni-televizia.php.За НВО трябва допълнително да се плати ако го искаш, ма за мене няма смисъл да гледам стари филми или такива дето по другите канали вече съм гледал.НВО навсякъде е платено.
кученцетоОгиитаткоДоги
20-07-2015, 21:08
Вие не сте ли чували за Dreambox.За 200 лв на година гледам цял свят:p:p:p Имам поне 30 HBO включително и българското.Пълен пакет на булсат и т.н. Кат дойда на събора ще ви отворя аз:):)
Bobo Markov
20-07-2015, 21:56
Биваком :) аз сън с тях зарад оптичното кабил :) иначе и тиливизия има ма ни я глеъм що ноно стопо ровим из форумо :)
Булсат не предлагат в момента изобщо НВО, а аз си го искам, предплатила съм си го за цяла година, а те ми го спряха, на всичкото отгоре 1 месец го хващаше липсата в праймтайм, остава ми малко повече от месец до края на предплатения период и вече е решено, че ще ги сменям
меко казано съм им бясна
въпросът е, с коя по-прясна боза да ги сменя
какво е Дримбокс, от къде, как и що
Furious 155
21-07-2015, 11:40
NET1 имат исканите канали, като само HBO-то е срещу допълнително заплащане и е кодирано.
а как са като качество на услугата нет1
имат кутии в нашия вход
задължително ли е от тях да си взимаш интернет
Тук съм с ТВ и бекъп нет от НЕТ1, качеството е добро, прекъсванията са малко.
Бонус а при тях е, че ако ТВ има вграден кабелен тунер може да се гледа цифрова ТВ без допълнителни кутийки и дистанционни (и без допълнителното оскъпяване).
Сигнала за аналогова и цифрова ТВ идва по 1 кабел и може в сплит мрежа да има всякакви приемници (стар ТВ на аналогова, нов с вградения тунер и/ли кутийки - имам ги във всяка стая по 1).
Не знам обаче как това ще работи с кодираните канали (дали може код картата им да се набучи директно в ТВ с такава опция).
Нета е по отделен лан кабел (оптика до сграда и вътре лан) и си е съвсем отделна услуга, има пакети само ТВ, има пакети с ТВ и нет.
Furious 155
21-07-2015, 13:15
а как са като качество на услугата нет1
имат кутии в нашия вход
задължително ли е от тях да си взимаш интернет
Аз лично съм доволен от услугата - взимам нет и тв.
Цифрова тв до всеки телевизор, без приемници и т.н. Ако искаш да гледаш кодираните, плащаш за тях - дават карта и трябва на CI порта на съвременен телевизор да си сложиш KA модул.
Hbo е на мястото на HBO Comedy. Предполагам до края на седмицата ще оправят нещата.
И аз забелязах, че вече има НВО в булсата
но наистина сериозно се замислям да им бия шута като ми изтекат предплатените месеци, т.е. скоро
dimitar_vd62
22-07-2015, 15:22
От време на време си подменят/редактират каналите.Имаше един трик, оставяш приемника на последния канал за около час и сам се ъпдейтва.Другия вариант изключваш го от контакта оставяш го известно време да почине и го включваш.Третия вариант влизаш в инсталация и му задаваш да зареди каналите ма там трябва да внимаваш какво му казваш да прави че може си образуваш нерви, не че е непоправимо ма предизвиква изблик на нецензурни излияния.Ма пък принципно олабва нервната система и покрай булсата го тургаш на ВиК, Енергото, Топлофикация и кой се сетиш.
кученцетоОгиитаткоДоги
22-07-2015, 18:45
А вие батки задавалили сте си въпроса,колко от предлаганите канали на който и да е доставчик са платени.............Много малко........90% от каналите в пакета ги взимат безплатно от сателити като Сириус,Хотбирд слагат ги в един пакет с 2-3 реално платени като HBO и Film+ и ти ги набутват за една торба пари.А ти релано ако има не зависим приемник и 1 метър чиния можеш повечето канали които предлагат да ги гледаш безплатно.На мен едно време сателитите ми бяха страст и никога не съм бил зависим от който и да доставчик,още повече че те те ограничават с пакет от определени програми,а по сателита си гледам цял свят.Щото всяка държава си има хубави канали.Примерно Сърбия Pink,Германия Premiera после станаха Sky.Даже има приемници които могат да обърнат езика на канала,български естествено няма:) нас кой ни брои за население:) но от немски на английски и обратно или на испански и т.н.
Вие не сте ли чували за Dreambox.За 200 лв на година гледам цял свят:p:p:p Имам поне 30 HBO включително и българското.Пълен пакет на булсат и т.н. Кат дойда на събора ще ви отворя аз:):)
Баце читавите Dreambox stb-та като 800HD са от порядъка на над 350лв (втора употреба) като сложиш и чиния с мотор и диаметър над 1,20м , Irdeto2 , Conax и Cryptoworks карти за повечето телевизии и заминава бюджета . Да не говорим ,че няма интернет .
А кое викаш е фриий на Hot Bird http://en.kingofsat.net/pos-13E.php и може да лудне човек да описва транспондери ;)
Сателитната телевизия е за манияци :notworthy:
кученцетоОгиитаткоДоги
22-07-2015, 20:06
Баце читавите Dreambox stb-та като 800HD са от порядъка на над 350лв (втора употреба) като сложиш и чиния с мотор и диаметър над 1,20м , Irdeto2 , Conax и Cryptoworks карти за повечето телевизии и заминава бюджета . Да не говорим ,че няма интернет .
А кое викаш е фриий на Hot Bird http://en.kingofsat.net/pos-13E.php и може да лудне човек да описва транспондери ;)
Сателитната телевизия е за манияци :notworthy:
Баце подучул си нещо,ама има още да учиш:) Сега ща светна:) и инфото ще ми бъде общо с последен ъпдейт,щото от няколко години не се занимавам със сателити:) Но мисля в близко бъдеще пак да почна че взе да липсва тая страст.Значи всеки модел на Мечтаната кутия:) има брадче китайче;) За 350лв втора употреба имаш предвит оригиналния:)Аз преди няколко години си взех HD 800 se китайче чисто ново с 2г. гаранция за 180 евро.А оригиналния в магазина беше 450 евро.Визуалната разлика е само,че на оригиналния пластамасата на кутията е леко грапава,а на китайчето е е изцяло гладка.А вътрешните разлики е,че китайчето много по лесно му са слага кракнат софтуер,отколкото на оргиналдъта която има сериозни защити и ти побелява косата докато му набиеш кракнат софтуер.Защото батко Мечтаната кутия се взима да се краква и да гледаш почти безплатно цял свят,а не да се набутваш за карти;)Незнам какво имаш предвит под ,,няма интернет,, но и двата имат букса за интернет кабел и работат прекрасно с интернет.Имам човек в Македония който срещу минимално заплащане,ти влиза от Македония чрез Tiem Viewer в Dreamboxa слага ти кракнат софтуер,закачва те на неговите сървари и ти пуска всички платени пакети,които са в сателитите които можеш да хванеш с чинията си.Аз имах и на Булсат и на още един бг правайдер които бяха на Астра,сега не мога да се сета как се казват,пълните пакети;)Даже един познат българин който имаше оригинален HD 800 си изяде чорапите от яд защото ги сравнявахме неговия и моя,на моя картината беше с доста по наситени цветове,и неговите канали на Булсат не можеха да се отключат,защото не можеше на неговия приемник да се сложи точния кракнат софтуер:butt:Като казах безплатни канали на Hotbierd преди няколко години там съм гледал и Евроспорт фри и Дискавари,че дори и XXL:) Сега не знам как е положението понеже по сателитите нещата бързо се сменят,едни канали минават в други сателити дори през месец примерно от Астра в Хотбирд после в Сириус и т.н. , или стават платени,но със сигурност има много известни канали които са фри,а доставчиците си ги слагат в пакетите,това е световна практика не само в бг;)
ivan dimitrov
22-07-2015, 21:13
---
Баце подучул си нещо,ама има още да учиш:) Сега ща светна:)
Давай .. научи дядо си как да кашля . :tooth:
кученцетоОгиитаткоДоги
22-07-2015, 21:52
Между безплатно и откраднато има известна разлика. А много ми е любопитно кой тоя софтуер, дето и предвежда откраднатото.
Това че дадено устройство може да се върже с мрежата, далеч не значи че ти осигурява и и нтернет достъп.
Почети малко за приемника Dreambox има достатъчно инфо в нета............За софтуера който превежда,той е заложен и в оригиналния приемник,а и за това се казва Dream;) Тука много хора са зарибиха на Dreambox,първо само чужденците.........после почнаха и холанците щото им дойде нормалната телевизия бая скъпа.Сега ще ти обясна и разликата между открадното и безплатното.Открадната програма е кодирана,и чрез хакване на защита и, ти я гледаш.А безплатната не е кодирана и само със селектирането и можеш да я гледаш.Самия приемник Мечтана кутия има всички възможни екстри за които човек може да мечтае:) От опция за вграждане на допълнителен твърд диск,записване на предавания,мачове,ако не си в къщи,безжично свързване с нета,до различни скинове за менюто.А също и може да праи субтитрите на някой филм който го дават примерно по Канал 1 със черен фон отзад или без фон:) Аз ги предпочитам със черен фон:) Като най-яката екстра която ме накефи е че има опция за глухи:)Ако филма е с директен превод,можеш да пуснеш едновременно с това и субтитри, и примерно те не могат да чуят звън на телефона на някой актьор във филм,и се изписва като субтитри ,,Телефона звъни,, :):)
ivan dimitrov
22-07-2015, 22:35
---
кученцетоОгиитаткоДоги
22-07-2015, 23:35
Не думай! Верно ли бе!?
Да разбирам значи, че като кракнеш нещо не е кражба, а е безплатно....
Ти май си доста зле технически,щом не можеш да направиш разлика между кодирано и не кодирано.Както и да е...... човек не е задължително да разбира от всичко...........
ivan dimitrov
23-07-2015, 01:36
---
кученцетоОгиитаткоДоги
23-07-2015, 02:42
Имобилайзерът на колата ти е с код, алармата също. Мислиш ли че не могат да се кракнат/хакнат? Каква ще е реакцията ти, ако някой ти обясни че колата ти за него е просто безплатна?
Инак съм доста зле технически, да.
Човек,как да ти обесня че безплатните канали нямат код.......защита.....защото собствениците са решили да ги разпространяват безплатно.Те печелят от друго.....реклами и т.н.Както има платен и безплатен софтуер,ако изтеглиш безплатния не крадеш никой.Като под безплатен визирам Гогъл Хром примерно.А не платен-хакнат който теглиш от Замунда.Мен също са опитват да ма крадат, тарикати кат Булсат и тем подобни,като ми предлагат безплатни канали за платени.Реално платените канали са HBO които пускат нови филми на които правата са им скъпи и няма как да са издържат само от реклами,също спортни канали,които излъчват важни футболни срещи или боскови мачове примерно на които също са им скъпи правата.Другото е само шума и слама.............
тая хамалогия с чиниите, дриймбоксовете и от сорта не е за мен, гледах, четох, е ми не е за мен. Който иска да си се занимава
аз реално гледам 10на канала, ама още не се е появил доставчик, от който да си селектирам само каквото искам и да си платя само за него. Е ако някой предприемач прочете това и вземе, че го направи, веднага му ставам клиент.
Мен не ме плаши това, че си плащам за платените канали. Няма такъв кеф, като да гледаш снукър на HD.
ivan dimitrov
23-07-2015, 12:13
---
кученцетоОгиитаткоДоги
23-07-2015, 14:33
Недей ми обяснява. Има няколко безплатни канала по спътниците, всичко останало е платено. Тъкмо за това се ползва "оня" софтуер, за който пропусна да споменеш че трябва да се ъпдейтва регулярно. Въпросният софтуер НЕ превежда нищо, само ти позволява да пуснеш наличен кананал на звукът или субтитри които са осигурени от телевизията или оператора. Какъвто е случаят с нашите оператори. Наличието на безплатни канали в пакетите на операторите е по вече от логично. След като си се оборудвал няма причина да не можеш да ги ползваш. А че не се опитват да те крадат можеш много лесно да разбереш, като пуснеш приемникът без карта за условен достъп. Ако някой от безплатните канали представлява интерес и се превежда, то е съвсем логично да престане да е безплатен.
Много странно "усещане за спреведливост" имаш, мой човек.
Хм ,,оня,, софтуер няма нужда да се ъпдейтва регуларно............Освен ако не искаш повече екстри, като екстра скинове за менюто и некви такива неща.Даже не бих препоръчал ъпдейт,защото мои познати се опитваха да правят и излиза така,че новата версия не им пасва,после айде пак старата то се плаща на човек,защото нещата са малко по сложни от колкото да си инсталираш Виндоуса,та те така.Тук важи шофьорското правило ,,Ако работи,не го пипай,, И като почна да ми думаш за справедливост защо Канал 1,която е национална телевизия и се издържа от джоба на данакоплатеца на Булсат e кодирана?И няма да крада ли?Ще крада и ще раздавам с пълни шепи:):)
dimitar_vd62
23-07-2015, 18:11
Mim го каза най точно, да се пръкне доставчик който да ми дава да си избирам каналите, щото реално гледам не повече от 20-30 канала, за чий ми са чалгаджийските и другите бози и като бял човек да си платя и да си гледам без тарикатлъци.Веско, ако някой ти кракне/кракне/крадне труда и накрая получиш чист бял фиш нема си доволен нали.
И няма да крада ли?Ще крада и ще раздавам с пълни шепи:):)
Ми давай ... пусни един стрийм тогава през кракнатата китайка и троши кинти ..
А Канал 1 е кодиран не по желание на Булсат а защото БНТ1 канала се продава и не се излъчва безплатно ...
Викаш няма нужда да се ъпдейтва а ?
А как ще си свали новите кодове когате се смени версията ? А за да си свали кодовете някой трябва да си плати ... то не е краставици да береш белиш и ядеш .
Има достатъчно писано по въпроса в dvb-bg
И Булсат имат един единствен техен си канал F+ ,за всички останали канали си плащат по договор ( на приблизителна бройка абонати) на други оператори за да може да ги излъчват .
Преди да ми обясниш още колко имаме да учим да си знаеш ,че някой хора работят в тази сфера IPTV но това е тема на един друг разговор :flirt:
P.S. Покажи ми къде BNT1 се излъчва фриий по сателитите http://en.kingofsat.net/channelhistory.php?ch=2445
кученцетоОгиитаткоДоги
23-07-2015, 21:08
Mim го каза най точно, да се пръкне доставчик който да ми дава да си избирам каналите, щото реално гледам не повече от 20-30 канала, за чий ми са чалгаджийските и другите бози и като бял човек да си платя и да си гледам без тарикатлъци.Веско, ако някой ти кракне/кракне/крадне труда и накрая получиш чист бял фиш нема си доволен нали.
Мен както и други хора ни крадат постоянно.Много хора станаха изключително богати от селски тарикатлъци.Един познат който има фабрика за козметика в Холандия ми каза,че един парфюм на дизайнерска марка като Гучи от 100мл,на производитела да го произведе му излиза точно 5 евро,а в магазина идва на цена от 70-80,че дори стигат и до 100 евро.Като средното заплащане в Холандия на ден е 50 евро.И кво излиза,че някой човечец който бачка за средната за една ароматизарана вода трябва да се гърби ден и половина.........А тия които ги прават вече от лукс са чудат кво да правят и обръщат резбата да си направят живота по интересен.Да не говориме,че цените на тези продукти в бг са същите..........И то кво излиза,кажи речи половин минимална работна заплата ебаси за 100мл ароматизирана вода.То това не е кражба......по лошо гавра с достойнството на хората.
ivan dimitrov
23-07-2015, 21:23
---
кученцетоОгиитаткоДоги
23-07-2015, 21:29
Ми давай ... пусни един стрийм тогава през кракнатата китайка и троши кинти ..
А Канал 1 е кодиран не по желание на Булсат а защото БНТ1 канала се продава и не се излъчва безплатно ...
Викаш няма нужда да се ъпдейтва а ?
А как ще си свали новите кодове когате се смени версията ? А за да си свали кодовете някой трябва да си плати ... то не е краставици да береш белиш и ядеш .
Има достатъчно писано по въпроса в dvb-bg
И Булсат имат един единствен техен си канал F+ ,за всички останали канали си плащат по договор ( на приблизителна бройка абонати) на други оператори за да може да ги излъчват .
Преди да ми обясниш още колко имаме да учим да си знаеш ,че някой хора работят в тази сфера IPTV но това е тема на един друг разговор :flirt:
P.S. Покажи ми къде BNT1 се излъчва фриий по сателитите http://en.kingofsat.net/channelhistory.php?ch=2445
Виж сега байчовото:) нещата седят малко по по друг начин от колкото ги пише в учебника:) Това с ъпдейт и смяна на кодовете беше преди 13 години.Тогава на всяка програма и се сменяша кода на 4-5-6 месеца,на някои веднъж годишно.И за това се налагаше ъпдейт на софтуера.Но не важеше за всеки приемник,на някои просто ако веднъж си си взел абонамент и имаш карта,имаше си хора които просто ти слагат новите кодове на картата.Обаче това не трая дълго,разпространителите се усетиха и започнаха по често да сменят кодовете съответно и хората започнаха по често ъпдейт и т.н. Докато в един момент започнаха да сменят кодовете на всяка мили секунда и филма приключи............Тогава са пръкнаха хора,които започнаха чрез собствени сървари да кракват легален абонамент и по мрежата да го разпространяват на други потребители.И най подходящ за целта са оказа Dreambox,макар че имаше и сега има и други приемници с интернет достъп.Пример: Аз има 2-3 сървара,купувам карти с легален абонамент слагам си ги на мои приемници,тях ги закачвам за сърварите и ги разпространям чрез мрежата по целия бял свят:):) срещу заплащане естествено:) Пазара в Холандия е залят с китайчета,и се харчат като топъл хляб по време на виденовата зима:):) Даже на местния Илиенци ги продават по сергиите барабар с кракнатия абонамент:):) Мога да те запозная и с хора профисионалисти които си вадат хляба с това,и те ще те въведат в материята по на дълбоко,стига да имаш желание да учиш:):)
---------- Post added at 20:29 ---------- Previous post was at 20:27 ----------
Дойдохме си на думата. Ако беше написал изначално, че не за безплатно, а за откраднато иде реч, аз поне нямаше да пиша в тая тема. Все ми е тая ти какви ги вършиш(всеки си носи отговорноста), но начинът по който представи казуса може да вкара някого в заблуда.
Споко не са филмирай:) 99% от тука са с кракнат Виндоус и свалят кракнат софтуер от Замунда че пушек се вдига:):)
Виж сега байчовото:) нещата седят малко по по друг начин от колкото ги пише в учебника:) .................стига да имаш желание да учиш:):)
Верно ли думаш чуееек ?
Отивам да редя моабет на шефа си да ме праща в Холандия на специализация ... явно ги разбираш нещата . Ние още се чудим как да открием топлата вода а то било мания вече в Холандия .
Застреляйти мъ дан съ мъча .
:spam_laser:
ivan dimitrov
23-07-2015, 21:53
---
кученцетоОгиитаткоДоги
23-07-2015, 21:57
Верно ли думаш чуееек ?
Отивам да редя моабет на шефа си да ме праща в Холандия на специализация ... явно ги разбираш нещата . Ние още се чудим как да открием топлата вода а то било мания вече в Холандия .
Застреляйти мъ дан съ мъча .
:spam_laser:
Ела ми на гости:) щото аз обичам да боравя с факти като в съда:) а не алабалистики:)
---------- Post added at 20:57 ---------- Previous post was at 20:56 ----------
Споко, не се филмирам аз. Току що си призна и за ъпдейта...
Написах го съвсем еднозначно - ако беше изложил фактите, такива каквито са, аз нямаше да пиша. Всеки си носи отговорноста, добре е да не заблуждаваш хората.
Споко,не съм в полицията да си признавам и не въвеждам никой в заблуждение.Това че някои хора са напред,други на зад е въпрос на капацитет...........То по същата логика като поканиш комшията си у вас да гледате мач аз ще дойда да ти се накарам,че му даваш да гледа на аванта и по тоя начин ограбваш труда на хората...........
ivan dimitrov
23-07-2015, 22:19
---
http://www.investor.bg/telekomunikacii/457/a/mtel-pridobiva-blizoo-199579/
Близуууу закупени от Мтел:bangin:
Вече съм и тв клиент на кварталния си доставчик на интернет. В събота на обяд пратих мъжа да плати нета със заръката да ги пита и що за телевизия имат, а те в 16 и нещо дойдоха да инсталират. 1 месец пробно безплатно IPTV с всички канали. До момента за повече от 5 години не сме имали никакви оплаквания от тях, надявам се да продължава да е така.
Човекът си обу калцуните на вратата, търпя хлапето да му дудне, на края нито едно кабелче не виси, стърчи и прочие, всичко прибрано.
:thumbup:
Mind_Control
05-08-2015, 10:41
Искам да сменя Булсат с някой друг, откак ми спряха и НВО, мога да я карам само с на баба ми антената
до сега стоях на тях заради Ф1 (тази година нямам), Мото ГП и Тенис турнирите, така че ако дадете алтернатива, където ги излъчват, ще е супер
та какво искам:
НВО
Eurosport HD и Eurosport2
Fine Living
24 Kitchen
Fox, Fox Crime
Документалните канали в HD
Свекър ми е на Близу и никак не е доволен от тях, а и не само той
Пекет с интернет е опция
Зависи къде живееш, но по- добри от Медиком няма в момента. Първо интернет и ТВ ти е 25 лв., като първия месец е безплатен, а след това ако искаш плащаш, ако искаш не плащаш, няма договори, обвързване и т.н. Жокер- не гледай, какви канали пердлагат на сайта им ;)
Сагата за сега приключи
много е готина опцията за гледане на предавания от последните 24 часа, още не сме пробвали да записваме предавания, които предстоят, но и това го има