PDA

View Full Version : Сваляне на кола от отчет



Zlobich
30-07-2015, 15:46
Искам да сваля от отчет в КАТ катастрофирал автомобил. Регистриран е на фирма. Казаха ми, че трябва да ида в КАТ с документите на автомобила, номерата, бележка за платен данък. Автомобила ще дам в авто морга. Казаха ми да попълня декларация, че автомобила се съхранява в частен имот и няма нужда от бележка, че е даден за рециклиране
Искам да го оставя в морга защото ми дават повече пари отколко за скрап.
Каква е точно процедурата някой може ли да каже?

mim
30-07-2015, 17:30
Собственикът по талон или упълномощено лице (не знам нотариално или не за фирма) носи 2та талона и 2та номера в кат, попълва декларация, че после ще се съхранява в частен имот или ще се предаде на вторични (ако има такава опция), тогава (преди 5г.) не ми искаха платени данъци. Те перфорират големия талон, надраскват го с маркер и ти го връщат, малкия и номерата си прибират. Искай си бележка за пред данъчните, че е бракувана. На скраперите връчваш скрапа + големия талон с 1 неформален договор. В данъчното носиш бележката от кат за бракуването. И готово, нямаш кола.
Пази си отписването от данъчното, за всеки случай, да не се окаже след години, че още ти се води. Аз си направих и 1 ксерокопие на надраскания талон, за всеки случай.

Zlobich
30-07-2015, 18:19
Благоадря за информацията. Чакам застрахователите да кихнат кинтата и се заемам :)

dimitar_vd62
30-07-2015, 20:20
Верно с данъчното внимавай, кажи че си неграмотен и малоумен да ти го прочетат три пъти на глас, да се прекръстят и закълнът с ръка на данъчната книга че си отписан вовеки веков, щото мойте ламарини бяха вече на кутийки бира в хладилника а аз още плащах данък мпс.Макар че талона беше перфориран, надраскан, анихилиран и анатемосан от варненския митрополит и т.н. явно "колежката била забравила да сейфне промените".Две години така.

Zlobich
30-07-2015, 23:21
Ок ще внимавам.

Scrapera
31-07-2015, 18:05
Благоадря за информацията. Чакам застрахователите да кихнат кинтата и се заемам :)
Имай предвид, че ако са я писали тотална щета, трябва първо да прекратиш регистрацията и да им занесеш едно удостоверение, издадено от КАТ. Само в тая дупка България го има тва, да ти кажат някакви малоумни самозванци от измислена застрахователна компания, дали ще си правиш колата или не. Ние ти даваме толкова пари, ама ти ще и прекратиш регистрацията завинаги, дори колата да е възстановима и да искаш да си я поправиш. И това го има в кодекса на застраховането.
Успех!!!

Zlobich
31-07-2015, 23:02
Това за момента не са го казали. Днес е занесъл констативния протокол в Булстрад, и чака изплащане на сумата. Колата е обявена тотална щета и са му казали, че не им трябва и си остсва за него, а те щели да изплатят 80% от застрахователната премия. Ще видим дано, не се стигне до адвокати и съд.
Колата няма как да бъде опрсвена, освен, ако не познават някой вълшебник, ако да давайте го, че да си я караме пак.
146941146942

Освен за скрап за друго не става.

ecotronic
27-12-2016, 14:56
Пазете си договорите за покупко-продажба, след като сте си продали колата.

Днес, при опит да си платя данъка за кораба, ми казаха, че първо трябва да си платя 800 лв стари данъци, за кола, която съм продал през 2002 - ра. Добре че си пазя договора и на базата на него ми заличиха старите "задължения".