PDA

View Full Version : Мнение за Jaguar S-type 3.0 V6 бензин

Bobiuzunov
07-10-2015, 22:25
Един много близък приятел се е насочил към такава кола и ще съм благодарен на мнения,общо взето автомата бива ли го,какъв е,двигателя гледам е с верига,но имали драми с нея,някакви болки характерни за модела и т.н.Предполагам като цени на части ще е по скъп за подръжка от 166-ца или можеби не? :-)

Bobo Markov
07-10-2015, 23:26
Форд Мондео, двигателя се слага и в K2 не бих казал нищо лошо за него но не и добро :( все пак не съм особено запознат с ДураТек моторите на Форд но някога в официалните комюникета много ги хвалеха. ДураТек през деветдесетте беше нещо като ЕкоБууст сега ...

DiStefano
08-10-2015, 17:52
Аз имам "известен" опит с такъв автомобил. Екземплярът беше с ръчни скорости. Доста тесен според мен за кола от такъв клас, не особено комфортен, слаба .. много слаба ходова част, лаком. За двигателят не мога да кажа нищо конкретно защото не е правил проблеми, но за конете и кубатурата си е пълен спреляк - както се биха изразили някои колеги тука. Но за газово е идеален - поне така ми казаха. Части не знам цени - нови и дали се намират лесно, но мисля, че беше в Шумен има един младеж който има нещо като морга за Джагуари и общо взето има всичко. Този който го карах - не знам с какво ниво на оборудване е бил, но вътре беше с плюшен светъл салон - общо взето приятна материя на допир и като усещане под задника с къс панталон, но подобно на всяка такава лесно се цапа и трудно се чисти ... да не говорим за фасовете. Друго - четох доста навремето и в БГ Ягуар форума и на други места - за точно този модел препроръчват хората да е фейс - демек от 2004 и за мотори се препоръчват 2.7 кюмур и 4.0 литровия осмак. Дизела доколкото помня е туин-турбо .. ,а относно автоматиците - да се пропускат ... Това е, което знам и което имам като опит цели 3 месеца .. общо взето не лош автомобил с много ниска цена на вторичен пазар, но и с доста проблеми и проблемчета. Ако е черен с големи капли - определено фаща окото :D

Bobiuzunov
08-10-2015, 18:14
Абе и аз му разправям да си вземе 166 фейса 3.2 или Тезис,ама той не ще се правим на британски аристократи. :-)

DiStefano
08-10-2015, 18:54
Форд Мондео, двигателя се слага и в K2 не бих казал нищо лошо за него но не и добро :( все пак не съм особено запознат с ДураТек моторите на Форд но някога в официалните комюникета много ги хвалеха. ДураТек през деветдесетте беше нещо като ЕкоБууст сега ...

Все си мисля, че бъркаш Тикво!
X-Type "е" Ford Mondeo. Тука се говори за S-Type ... по-висок клас е ..

Skyline
08-10-2015, 19:00
Абе и аз му разправям да си вземе 166 фейса 3.2 или Тезис,ама той не ще се правим на британски аристократи. :-)

Хаха, правилно му промиваш главата... 3.2 фейса е много гладен за британски кошници :) ... Особено сутрин в Германия .. След любимият ми знак " мечешка лапа " :))

Bobiuzunov
08-10-2015, 19:15
Нямам идея как върви,но си мисля че като цяло ще е по муден от 166-та,но при S-type си е такава концепцията,предполагам се гони комфорт,а и предполагам няма много добра управляемост че е по тежичък,но ще ходим да гледаме един и тогава ще имам и аз представа.Аз определено не се виждам в такава кола,не че е лоша,напротив харесва ми,но нещо ми е скучна и пенсионерска,но знам ли,може и да бъркам?

Bobo Markov
08-10-2015, 20:43
Все си мисля, че бъркаш Тикво!
X-Type "е" Ford Mondeo. Тука се говори за S-Type ... по-висок клас е ..

същите мотори бря пезевенк, алоо XJ чак е другата бира - мноо си зле! то даже кът го погледнеш си е Форд отвсекъде ама къде парапитек кът тебе ще различи Пежо от Форд еле па Джагуар ;):):)

2.7 туин турбо дизел никога не зимайте тва е мотор от Пежо слаб и тъп ресурса му е макс 100 000 километра слага се от Пежо Жъмпер до Рейндж Ровер Спирт да знайти :)

---------- Post added at 20:43 ---------- Previous post was at 20:40 ----------

Но си прав да ме поправяш понеже шасито на С-тайп е на Линкълн всъщност ... т.е. ??? ФОРД МОНДЕО муахахаххаа :)

Bobi_33
08-10-2015, 20:56
същите мотори бря пезевенк, алоо XJ чак е другата бира - мноо си зле! то даже кът го погледнеш си е Форд отвсекъде ама къде парапитек кът тебе ще различи Пежо от Форд еле па Джагуар ;):):)

2.7 туин турбо дизел никога не зимайте тва е мотор от Пежо слаб и тъп ресурса му е макс 100 000 километра слага се от Пежо Жъмпер до Рейндж Ровер Спирт да знайти :)

---------- Post added at 20:43 ---------- Previous post was at 20:40 ----------

Но си прав да ме поправяш понеже шасито на С-тайп е на Линкълн всъщност ... т.е. ??? ФОРД МОНДЕО муахахаххаа :)

Абе Мондеото си е кенеф с предно или 4х4, напречен мотор.
Х-Тайп е Мондео, но С-тайп е на задно и нащата са доста по-различни. А и все пак понеже е с правилното задвижване има и осмак, че и с компресор има даже.

DiStefano
08-10-2015, 20:58
Начииии тебе каската те стега мноо по принцип, ама сега направо се е смачкала ..

Ся Линкълн ЛС,Форд Тъндърбърд и там техните педерастки производни Меркур, Кугар Виладжер и не знам си кви още дръвении - шерват ДюФорд , а Мондеото е .. епа изобщо не е там ...

---------- Post added at 20:58 ---------- Previous post was at 20:57 ----------

Абе Мондеото си е кенеф с предно или 4х4, напречен мотор.
Х-Тайп е Мондео, но С-тайп е на задно и нащата са доста по-различни. А и все пак понеже е с правилното задвижване има и осмак, че и с компресор има даже.

А ко му обесняваш ... па е преял с гъби

Bobo Markov
08-10-2015, 22:16
Начииии тебе каската те стега мноо по принцип, ама сега направо се е смачкала ..

Ся Линкълн ЛС,Форд Тъндърбърд и там техните педерастки производни Меркур, Кугар Виладжер и не знам си кви още дръвении - шерват ДюФорд , а Мондеото е .. епа изобщо не е там ...

---------- Post added at 20:58 ---------- Previous post was at 20:57 ----------

А ко му обесняваш ... па е преял с гъби

пфу дАйба :(:cheers:

ОфициЯлно са признавам, че съм много зле ... :(

Bobiuzunov
09-10-2015, 13:55
Някой колега от Перник да ме насочи към добра диагностика,ако даже може да дойде човека на място ще е перфектно,Джагито няма номера и е опасно да го караме така.

Bobiuzunov
10-10-2015, 17:18
Айде бе колеги,тук перничани нямали или всички са у VW форумо? :-)

Bobo Markov
10-10-2015, 21:54
Айде бе колеги,тук перничани нямали или всички са у VW форумо? :-)

има ама са пиянки защото е края на седмицата :(