PDA

View Full Version : Писмена справка за оставащи точки в КАТ



avok00
14-10-2015, 19:37
Отдавна не бях писал тук, но ето че родните катаджии с техните актове пак ми лазят по нервите :-)

Преди години ми бяха взели синия талон заради един акт. Не съм за занимавал да ходя до КАТ защото по принцип не карам често в България, а и още по-рядко ме спират (досега не са откакто съм без талон повече от 2г.) А и мисля да го обжалвам този акт,когато имам време за разправии, защото го написаха свръх идиотски и несправедливо.

Сега обаче от ДЗИ ми искат талона за да заведат щета или алтернативно да им представя справка от КАТ дали имам оставащи контролни точки.

Въпроса ми е, дали може да си извадя такава справка без да е нужно да ми връчват НП и да плащам глоби? Колко време се чака на опашки (В София) и дали справката става веднага?

ecotronic
14-10-2015, 20:24
Има срок за обжалване на НП. Ако не си го направил в този срок, означава, че си съгласен с него.
И аз карам без талон от повече от 2 години, но имам вместо него жалба с входящ номер, която по незнайни за мен причини още няма развитие.

Не знам, дали ще ти направят нужната справка, но за да ти върнат талона, вероятно ще искат да си платиш глобата.

avok00
14-10-2015, 20:51
Той започва да тече този срок като ти връчат НП. Което не е станало още. За талона ще искат да платя, то е ясно. Но за справката не съм сигурен. Исках да знам за да си спестя висенето ако няма смисъл.

avok00
15-10-2015, 17:26
За информация, платих си акта 20лв написаха ми някакъв друг акт за някакво ПТП дето съм бил ожулил едикой си преди 6 месеца, но талона ми го върнаха така, че не ми се наложи да вадя справки. Иначе системата им така е направена, че ако имат да ти връчват нещо или те търсят за някаква справка нищо не работи докато не идеш първо да ти премахнат блокажа.