PDA

View Full Version : Пълното каско покрива ли окачването?

2fast4you
22-02-2016, 21:57
Здравейте колеги,
за съжаление скочих в ями и с четирите колела..
Предишният собственик е направил пълно каско в е$вроинс на 7000. Ще покрие ли е щетите по окачването? Заминали са вътрешен маншон, каре и носача страшно се разскърца. Това само на първо четене :(

Princo
22-02-2016, 22:12
Ако си извикал на място каско ассистанса да снимат и ако имаш регистрирано обаждане в 112 имаш някакъв шанс.
Аз преди месец при заледен завой се ударих в бордюр и изкривих задния носач,след удара цялото колело седеше накриво,дойдоха на място снимаха,имях обаждане и към 112 и я оправиха след 2 седмици.
Сърет от мен:Оправи си я сам ! Ще спестиш време и нерви,аз още съжалявам,че я минах по каско

xxxxx13
22-02-2016, 22:18
Няма начин, просто продължавай да псуваш министърката с визия на любимо Българско сочно и закръглено коледно животинче ,която ни лапа парите за винетки и пълни дупки ама не тези по пътищата :)

П.С. - май сбърках че принизих тази животинка сравнявайки я със същество на ниво министър .

svetlin pilev
22-02-2016, 22:24
Шегуваш ли се!!!Каското не покрива дори и откраднат детайл!Миналия месец ми откраднаха предния капак на Тойотата, след като разбиха ключалката в центъра на Варна в обсега на 2 камери.В ДЗИ ми признаха ключалката,но не и липсващия капак!По принцип,ако си по-настоятелен признават сцепена гума от дупка на 60%.но мн. трудно.За щети по ход. част,ако ти се занимава можеш да съдиш общината или държавата в зависимост на какъв път се е случила случката,но трябва да си викал КАТ,а те веднага ще ти напишат акт за "несъобразена" скорост.Най-добре прочети целия дребен шрифт в общите условия на застрахователя.

Princo
22-02-2016, 23:13
Мда,да не те отчайвам,но при 7000 лв. застрахователна стойност няма да се навият за нищо,много е важно кво ти пише в условията.
Аз като прочетох моите на лев инс ми стана лошо - по 3 члена могат легално да ме изпързалят ако някой ми надере с ключ колата,моята е застрахована за 10010 лв и пак се чудеха как да ме извъртят и то след леко птп,след като съм спазил всички процедури.
Четох и на алианц условията,там е много по-добре,явно има защо цените им да са по-високи.
Ако имаш човек във фирмата,може да пробваш,имаш някви шансове ... :roll:

vernibgs
23-02-2016, 08:57
Да доста слабо да ти покрият щетите...от тази година даже хептен,имат някви клаузи към договорите,даже повечето фирми регистрирват до 3 елемента без служебна бележка от КАТ или протокол.И почти навсякъде не изплащат на 100% щетите в най-добрия случай дават до около 70%.Аз лично се чудя до година да и правя ли каско,защото като си сметна разходите по каското на година,тези пари ако ги отделям ще ми стигат или за ремонти по окачване,двг или боди

BO
23-02-2016, 09:10
Естествено, че ще ти изплатят щетите.
Трябва в момента на щетата да се обадиш най-важно до застрахователите ти и до КАТ.
Трябва от КАТ задължително да вземеш констативен протокол за ПТП. С този протокол и обаждането на застрахователя (може да има задължително изискване за техен оглед от мобилна група), то няма как да не ти изплатят щетата.
Единствено тук може да се наиграеш с КАТ, че могат да ти пишат АКТ за каране с несъобразена скорост, спрямо пътните условия.
Ако пък се заинатиш, то след това съдиш КАТ за неправомерно издаване на АКТ-а, защото по закон са длъжни да обозначат пътя, който е в ремонт или има повреди, които могат да причинят щета.
Малко разправии, ама ти си знаеш в крайна сметка до къде искаш да стигнеш.

Princo
23-02-2016, 10:00
Не му трябва протокол от КАТ.Достатъчно е обаждане към 112,от там му дават номер,който да представи пред застрахователя.Като гледам нито е викал мобилна група,нито има регистрирано обаждане,за това е малко вероятно да се навият на нещо,особенно ако е с експертна оценка,а не доверен сервиз.

Zlobich
23-02-2016, 10:56
Пиеш студена вода,ако не си уведомил застрахователя.
Булстрад ми изплатиха гума с балон в следствие на скачане в дупка. Не виках мобилни екипи нито нищо.
Нащраках колата в дупката и това беше,но дори и снимките не искаха. Настъпи ли застрахователно събитие трябва веднага да се оведоми застрахователя. Естествено лагера на главината не го признаха като щета,съмнявам св,че ще признаят маншона и тампоните?
Прочети си хубаво общите условия на полицата.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

BO
23-02-2016, 14:52
Не му трябва протокол от КАТ.Достатъчно е обаждане към 112,от там му дават номер,който да представи пред застрахователя.Като гледам нито е викал мобилна група,нито има регистрирано обаждане,за това е малко вероятно да се навият на нещо,особенно ако е с експертна оценка,а не доверен сервиз.
С този съвет нищо чудно защо си казал с предишното ти мнение, че едвам са ти изплатили и са се пробвали да те въртят от всякъде.:tooth:

Princo
23-02-2016, 16:22
С този съвет нищо чудно защо си казал с предишното ти мнение, че едвам са ти изплатили и са се пробвали да те въртят от всякъде.:tooth:

От мобилната група като дойдоха,говориха с началник смяната в КАТ,неговите дули бяха : "По-официално нещо от регистрирано с номер обаждане в 112 кво искате ? Не ми е проблем да му пратя патрулка и да му пишат 100 лв.акт".Пък и при мен въртенето дойде от доверените сервизи.
Казвам че него ще го въртят,защото като гледам няма обяждане и не е викал на място каско ...

iee
23-02-2016, 17:41
Ако се действа на момента има не малък шанс да се платят щетите. Звъниш на застрахователя и на КАТ(112 също е вариант). Идва мобилна група, снима и документира. После отиваш в доверен сервиз да оценят щетите. След това дават пари или ти я оправят, зависи от каското.

BO
23-02-2016, 19:48
От мобилната група като дойдоха,говориха с началник смяната в КАТ,неговите дули бяха : "По-официално нещо от регистрирано с номер обаждане в 112 кво искате ? ...
Това обаждане може да си го завре в ... знаеш къде. Това е нищо. И от застрахователите могат да те отсвирят ама супер лесно.
Официалния документ, който ти трябва е приложение 2 от Наредба IЗ-41.
Отделно просто трябва да ги информираш и/или да изчакаш мобилна група, ако застрахователя го изисква.

2fast4you
27-02-2016, 15:26
Не ми признаха пораженията..
Признават само джанта и гума ако съм скочил в дупка.
Хубавото е, че излезе само вътрешен маншон и горен тампон на носача. За маншона ми взеха 50лв. заедно с ремонта.
Иначе имам тук там драскотини.. наснимаха и казаха, че ще изплатят тези неща.

Zlobich
27-02-2016, 19:07
И все пак,всеки да си прочете общите условия на полицата каско,най-малкото е да знаете правата си :)
Булстрад покриват две джанти и две гуми. Аз се възползвах,грешката беше,че си оправих джантите преди огледа. :)

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160228/3474cb2b707be0a9c1cc928fa8e29e9f.jpg

2fast4you
13-03-2016, 17:37
Да довърша темата...
Получих писмо, че каското ми е прекратено защото предишният собственик при който колата е стояла около месец не е прехвърлил каското на негово име и четох, че ако не се прехвърли в срок от няколко дни се анулира..
От друга страна аз го прехвърлих почти веднага щом колата стана на мое име. Преиздадоха ми зелена карта, талони.. всичко както си му е реда и никой нищо не ми е казал относно предишният собственик и че ще имам подобни проблеми въобще..
Пълна трагедия!

stelt
14-03-2016, 08:59
Каското и зелената карта нямат общо. Да не си се заблудил и да сте прехвърлили само гражданската отговорност ?