View Full Version : Къде държите пожарогасителите си ?
georgievst
19-04-2007, 22:53
Днес случайно се замислих, ако недай боже стане нужда да използвам пожарогасителя на колата какво на практика ще се случи ? Аз държа моя пожарогасител в един голям сак заедно със всички други боклуци /вкл.аптечка, която за нищо не става/. Съответно, докато го извадя всички вече ще са изгорели.
Въпросът ми към колегите е: Къде държите пожарогасителите си и по-конкретно към тези със 145/6 има ли някъде предвидено място в купето за пожарогасител?
Благодаря предварително на всички, които ще се включат.
Място няма :wink: Можеш да си сложиш стойка ма недей ще те успокоя че и да ти се наложи с тоя пожарогасител повече от клечка кибрит няма да загасиш :lol:
trustworthy
19-04-2007, 22:58
Моят си стои в една пластмасова касета заедно с всичко останало, ковто държа в багажника.
Търкаля се в багажника сред другите "нещица" ..........
Да не му трябва на човек!
Даже не съм го и оглеждал,какво представлява! :oops:
Явно всички сме го захвърлили някъде в багажника :lol: :lol: :lol:
Моя последно го мернах до резервната гума, понеже е някакъв дребосък...
На моя вчера му изтече гаранционният срок и го изпръсках за кеф :twisted: :twisted: Да ви кажа ако се изпикая по голям ефект ще има :!:
Aз нямам пожарогасител - тяака си минах и в КАТ при регистрация и то съвсем редовно , без "човек" и връзки - бях решил ако ме питат да изтичам и да купя (там продаваха) ама никой не ме провери и до сега си нямам :roll:
Мен ме провериха на магистралата за такива работи, даже срока на годност на пожарогасителя ми провериха де га ева, иначе от къде ще го знам 8) Аз съм с комплект 3-1 струваше ми на доставни цени 8 лв не знам какво ще стане ако имам нужда от него. :roll:
nikola_n
20-04-2007, 10:37
Моят прилича на голям дезодорант и го държа до дясната седалка (между седалката и ръчната се събира точно), но както каза някой едва ли е много ефективен. Все пак е нещо :frown:
cvetelin
20-04-2007, 15:19
аз пък си вземах от Метро един комплект 28 лева аптечка триъгълник пожаригасител и неква гъба. и са в едно като торбичка и си седят хвърлени до бокса в багажника. късат ми нервите на завоите :)
па недай си боже са запали нещо ... ако не е нещо голямо бих се пробвал да го загася .. ама ако е нещо по сериозно си плюя на петите и да ме няма .. да гори ...
Aз нямам пожарогасител - тяака си минах и в КАТ при регистрация и то съвсем редовно , без "човек" и връзки - бях решил ако ме питат да изтичам и да купя (там продаваха) ама никой не ме провери и до сега си нямам :roll:
аз като я регистрирах вземах от комшията тези неща. и след 2-3 дни ми се оплаква, че му направили акт(или фиш не помня) дето нямал в колата ;)
Alexanderbb
20-04-2007, 16:54
Моя е един железен (малко по-къс де) и чудесно се събира в джантата на резервната гума (15") барабар с аптеката и един хидравличен крик.
И моят пожарогасител е в багажника - комплект с аптечката и т.н. в спретнато торбе, което се гуши съвсем стабилно в нишата зад единия стоп. Сега обаче се замислих, че ако недай си боже нещо пламне, едва ли ще е най-хитрата идея да се вра баш над резервоара :twisted:
И моят пожарогасител е в багажника - комплект с аптечката и т.н. в спретнато торбе, което се гуши съвсем стабилно в нишата зад единия стоп. Сега обаче се замислих, че ако недай си боже нещо пламне, едва ли ще е най-хитрата идея да се вра баш над резервоара :twisted:
Абсолютно същото :twisted:
На нашите коли ги държим винаги в купето. Най-често е зад седалката на водача.
Няколко пъти съм се палил и знам колко е важно пожарогасителя да е наблизо.
И нещо важно!
ако ви се подпали коша имайте предвид, че в момента на отваряне на капака идва кислород и пламъците стават страшни. Преди отварянето трябва да сте готови с пожарогасителя.
Аз все не намирам място за пожарогасител :( Дано не ми и трябва. Щеше да е много добре да бяха предвидили една ниша в багажника с преградка ама .... нейсе
И моят както при вас седи в багажника,само че е в един кашон със 100 други боклуци и при това най-отдолу.Та ако ми се наложи,ще изгоря преди да го извадя.Хубавото е че преди време в кат им лепиха лепенки за Up to date,а аз имам един приател,който редовно си вкарваше коли и се му го давах и винаги си беше up to date.Незнам дали още правят така в КАТ.
Btw имах 19ка преди и там си имаше(пак в багажника)местенце за пожарогъсител и за аптечка.
когато зареждахме в еко елда на един от щандовете имаше различни комплекти ластици с по 4-6 и 8 кукички идеално паснаха тези с по 4 куки4ки :D комплекта струваше 2 или 4 лева :wink:
доста е компактно и добре изглежда :P
Аз си купих комплект... даже незнам какво има в него... ама заради КАТ трябваше да купя пожарогасител.. и реших направо с аптечка. То сигурно вътре нищо интересно няма да има...
Таа... ето каде съм ги паркирал аз ;)
PEPI-2ALFA
23-04-2007, 00:22
Мойте и 2-та са в ... мазето :oops: . А единия си е със стойка за стена и сигурно ще може да се монтира на удобно място в багажника. Да не ви казвам какъв ужас изпитах ,когато ми се спука водно съединение , като започна да излиза кафяв дим и през отворите на климатика :shock: .Направо си представих как колата изгаря. Ужас.
Alfa User
23-04-2007, 02:33
Също в багажника е моят, но е от по-старомодните - метален, прахов май. Но имах "удоволствието" да запаля едно Ауди, което беше оборудвано с пожарогасител тип "дезодорант" и няма да ви казвам какъв ужас изпитахме заедно със собственика, когато иначе така модерния пожарогасител само се изплю, и вовеки утихна. Добре, че колата загасна сама... та такова преживяване не се забравя лесно. Та моя съвет е - ако имате свободно място - дръжте пожарогасителя под ръка. То да не се налага, но все пак ...
И да не е тип дезодорант :evil: май ще ода да си купя друг че знае ли се :evil:
Crusader
23-04-2007, 21:00
Още един глас против "дезодорантите" скоро гасих един Пасат, и човека иамше точно такъв, наистина само се "изплю" и край, добре е че това стана точно пред КПП-то на поделението ни, къдото бях наряд и имахме 5 кг. прахов, та угасихме колата, ма пак си обгоря половината ДВГ, и тъпото беше че половината коли се движат с такива, купете си такива с манометър - 20 кинта не са пари за които може да се прави компромис със сигурността :!:
virusalfa
23-04-2007, 22:55
Яз си го дръжа у жабката :wink:
Alfa User
24-04-2007, 01:49
Ба..и жабката значи ... или ба..и пожарогасителя :tooth:
еми аз лично съм гасил кола с тоя дезодорант дето го плюете толкова :idea:
ма те имат и срок на годност дето трябва да се чете :wink:
Е ако ебила матчбокс или бураго мое ма истинска кола не ми се верва.Искаш ли моя още не е с изтекъл срок да дода и да пробвам да ти го изпръскам на новия Икарус а :wink: :wink: :wink: да видиме просто дали пръска :wink:
Е ако ебила матчбокс или бураго мое ма истинска кола не ми се верва.Искаш ли моя още не е с изтекъл срок да дода и да пробвам да ти го изпръскам на новия Икарус а :wink: :wink: :wink: да видиме просто дали пръска :wink:
бе съвсем истинска кола си беше и то руска :wink:
ела бе ела - ше го видиме как пръска
така и така една емблема ми се търкаля в багажника :wink:
така и така една емблема ми се търкаля в багажника
Е а де и аз за тва се замислих :idea: :wink:
еми нема ко толко да мислиш :P
пали и идвай
мое и с гоУфа :wink: :lol:
пали и идвай
Ми азе от 2 седмици си бръмчим с Полото бря :twisted: :twisted: :twisted:мое след обяд ти дрънна една шайба :wink:
пали и идвай
Ми азе от 2 седмици си бръмчим с Полото бря :twisted: :twisted: :twisted:мое след обяд ти дрънна една шайба :wink:
дрънвай :P
пали и идвай
Що бе Мъро да не се връщаш в лоното на Фауве-то :roll: :P
Моят седи под седалката ми - като бръкнеш от задното място. По принцип го стигам от мястото си с повечко извъртане. Може малко да пречи на пътника зад мен, но и без това седалката ми е назад докрай ;)
пали и идвай
Що бе Мъро да не се връщаш в лоното на Фауве-то :roll: :P
Ти полуде ли :twisted: :twisted:
понеже съм се палил след катастрофа моя го държа в купето пред предната седалка на стойка.Каквото и да си купите по добре го изпръскайте и го напълнете в оторизирана фирма та да ви сложат вътре химикал какъвто е редно.Обикновенно в багажника си държа и един "ЯТРУС" 52 но по невнимание го харизах с предната си кола.
А моят е на много хитро и удобно място,не знам дали там трябва да бъде, но при случай(не дай си боже)с малки усилия бих го достигнал,стойката му е закрепена с 2 види под задната дясна седалка,малко по голям е от тези които ги продават в метро,но дори не се вижда от седящите отзад,а се сваля много лесно ,с една щипка е закрепен,но не дай си боже да ми потрябва,не знам дали има нещо в него,всяка година на прегледа само ми лепят по една лепенка отгоре,и това е.
emil georgiev
16-05-2007, 09:32
Днес случайно се замислих, ако недай боже стане нужда да използвам пожарогасителя на колата какво на практика ще се случи ? Аз държа моя пожарогасител в един голям сак заедно със всички други боклуци /вкл.аптечка, която за нищо не става/. Съответно, докато го извадя всички вече ще са изгорели.
Въпросът ми към колегите е: Къде държите пожарогасителите си и по-конкретно към тези със 145/6 има ли някъде предвидено място в купето за пожарогасител?
Благодаря предварително на всички, които ще се включат.
моят е в гаража но винаги имам шише с вода
Hristo_156
16-05-2007, 18:52
държа го под моята седалка, в краката на пътника зад мен.
Значи , за момента само във Алфата и Volvo-то нямам ... в Алфата , понеже е нова , а Volvo-то не трябва да се загрозява .. :D
Иначе , в Камиона , имам пожародасител в ляво от мен на седалката отдолу - но там е широко , лесно се слага.
Иначе , имам някакви малки немски пожарогасители :shock: черни на цвят - матови. Пробвал съм с тях да пръскам , и наистина работят , не тежат много , но имат наистина много материал - пръскам минута и нещо , и може още да се пръска - още не съм ги използвал при спешност ... Понеже са малки (по-малки от 2 л бутилка Coca Cola :shock: :shock: ) си ги слагам до седалката , до мен , с дръжката нагоре - тя е жълта , че да се вижда ... няколко пъти съм тренирал , ако стане пожар , с кой пожарогасител ще свърша работата по-бързо - докато го извадя и приготвя - тези подбиват класическите червени - по-леки са , по-малки , и дръжката им е удобна.
Susscrofa
04-09-2007, 09:42
Не съм се замислял. В багажника го държа. Ама ще помисля малко.
Виждал съм на някои коли да ги слагат със стойка на шофьорската седалка отпред. Падат се точно под коленете на шофьора. Явно не пречат там. Това за мен е най удобното място. Бъркаш, вадиш и пръскаш. Без да отваряш багажници и да ровиш. АЗ преди си го държех на задната седалка, ама тогава имаше защо.
PEPI-2ALFA
06-09-2007, 01:11
Мойте и 2-та са в ... мазето :oops:
Вече имам 1 зареден и проверен в багажника :lol:
Искам да попитам задължително ли е противогазите да са с манометри или може и по малки без манометър,има ли ли сте такъв проблем с КАТ?
...противогазите...
??? :shocking::shocking::shocking:
Никога не съм имал проблеми с моя противогаз в колата. С костюма за радиационна зашита също:-)
Най-вероятно питаш за пожарогасителите?
Не съм виждал никъде изискване да са с манометри.
SandoOne
24-03-2009, 20:21
отзад в багажника имам лента и там си го държа до бас касата ....
Искам да попитам задължително ли е противогазите да са с манометри или може и по малки без манометър,има ли ли сте такъв проблем с КАТ?
грешка, сори,за пожарогаситела става въпрос....
markonialfa
25-03-2009, 13:48
Моят съм го сложил на 56-цата в ляво на багажника над калника в стойка, така че дори и да имам багаж да няма проблем да го взема веднага!!!
Моят си стои в една пластмасова касета заедно с всичко останало, ковто държа в багажника.
И аз съм така, натъпкал съм я добре с разни джунджурии,:drinking:
SandoOne
25-03-2009, 23:00
И аз съм така, натъпкал съм я добре с разни джунджурии,:drinking:
и аз прахосмокачка фуния конпресор четки антифриз
Аз все не намирам място за пожарогасител :( Дано не ми и трябва. Щеше да е много добре да бяха предвидили една ниша в багажника с преградка ама .... нейсе
Аз станах селянин и си сложих една пластмасова щайга - всички боклуци са в нея.
азсега ще ви разкайа една светска история за пожарогасители на "братята" белгийци. миналото лято ми дойде на гости една приятелка от Белгия.седнахме да се возим в нейния Туарег и аз гледам пожарогасителя в краката на пасажера на предна дясна седалка :shocking:
и я питам а това защо е монтирано тука?а тя ми казва защото ако не е глоба 500 евра. затва
а иначе и моя е забутан някаде в багажника ама то това мойто не е пожарогасител то прилича на пяна за бръснене 500 мл :dance:
все съм го оглеждал и съм си викал някой път трябва да го проверя дали въобще работи :tooth: ами преди няколко дни видях как работи...проблема беше че той си беше на мястото в багажника:haha::crybaby:
Пожарогасителя, както и всички боклуци( въже, теглич, крик, болтове) са в багажника.