PDA

View Full Version : Къде държите пожарогасителите си ?

georgievst
19-04-2007, 22:53
Днес случайно се замислих, ако недай боже стане нужда да използвам пожарогасителя на колата какво на практика ще се случи ? Аз държа моя пожарогасител в един голям сак заедно със всички други боклуци /вкл.аптечка, която за нищо не става/. Съответно, докато го извадя всички вече ще са изгорели.
Въпросът ми към колегите е: Къде държите пожарогасителите си и по-конкретно към тези със 145/6 има ли някъде предвидено място в купето за пожарогасител?
Благодаря предварително на всички, които ще се включат.

Bobo
19-04-2007, 22:55
Място няма :wink: Можеш да си сложиш стойка ма недей ще те успокоя че и да ти се наложи с тоя пожарогасител повече от клечка кибрит няма да загасиш :lol:

trustworthy
19-04-2007, 22:58
Моят си стои в една пластмасова касета заедно с всичко останало, ковто държа в багажника.

slav40
19-04-2007, 23:20
Търкаля се в багажника сред другите "нещица" ..........
Да не му трябва на човек!

Даже не съм го и оглеждал,какво представлява! :oops:

akula
20-04-2007, 09:51
Явно всички сме го захвърлили някъде в багажника :lol: :lol: :lol:
Моя последно го мернах до резервната гума, понеже е някакъв дребосък...

Neokill
20-04-2007, 09:59
На моя вчера му изтече гаранционният срок и го изпръсках за кеф :twisted: :twisted: Да ви кажа ако се изпикая по голям ефект ще има :!:

BatVas
20-04-2007, 10:28
Aз нямам пожарогасител - тяака си минах и в КАТ при регистрация и то съвсем редовно , без "човек" и връзки - бях решил ако ме питат да изтичам и да купя (там продаваха) ама никой не ме провери и до сега си нямам :roll:

Neokill
20-04-2007, 10:36
Мен ме провериха на магистралата за такива работи, даже срока на годност на пожарогасителя ми провериха де га ева, иначе от къде ще го знам 8) Аз съм с комплект 3-1 струваше ми на доставни цени 8 лв не знам какво ще стане ако имам нужда от него. :roll:

nikola_n
20-04-2007, 10:37
Моят прилича на голям дезодорант и го държа до дясната седалка (между седалката и ръчната се събира точно), но както каза някой едва ли е много ефективен. Все пак е нещо :frown:

cvetelin
20-04-2007, 15:19
аз пък си вземах от Метро един комплект 28 лева аптечка триъгълник пожаригасител и неква гъба. и са в едно като торбичка и си седят хвърлени до бокса в багажника. късат ми нервите на завоите :)
па недай си боже са запали нещо ... ако не е нещо голямо бих се пробвал да го загася .. ама ако е нещо по сериозно си плюя на петите и да ме няма .. да гори ...

Aз нямам пожарогасител - тяака си минах и в КАТ при регистрация и то съвсем редовно , без "човек" и връзки - бях решил ако ме питат да изтичам и да купя (там продаваха) ама никой не ме провери и до сега си нямам :roll:

аз като я регистрирах вземах от комшията тези неща. и след 2-3 дни ми се оплаква, че му направили акт(или фиш не помня) дето нямал в колата ;)

Alexanderbb
20-04-2007, 16:54
Моя е един железен (малко по-къс де) и чудесно се събира в джантата на резервната гума (15") барабар с аптеката и един хидравличен крик.

bass
20-04-2007, 16:59
И моят пожарогасител е в багажника - комплект с аптечката и т.н. в спретнато торбе, което се гуши съвсем стабилно в нишата зад единия стоп. Сега обаче се замислих, че ако недай си боже нещо пламне, едва ли ще е най-хитрата идея да се вра баш над резервоара :twisted:

Mury
20-04-2007, 17:14
И моят пожарогасител е в багажника - комплект с аптечката и т.н. в спретнато торбе, което се гуши съвсем стабилно в нишата зад единия стоп. Сега обаче се замислих, че ако недай си боже нещо пламне, едва ли ще е най-хитрата идея да се вра баш над резервоара :twisted:

Абсолютно същото :twisted:

Nikiboy
20-04-2007, 17:45
На нашите коли ги държим винаги в купето. Най-често е зад седалката на водача.

Няколко пъти съм се палил и знам колко е важно пожарогасителя да е наблизо.

И нещо важно!

ако ви се подпали коша имайте предвид, че в момента на отваряне на капака идва кислород и пламъците стават страшни. Преди отварянето трябва да сте готови с пожарогасителя.

Speeder
20-04-2007, 23:58
Аз все не намирам място за пожарогасител :( Дано не ми и трябва. Щеше да е много добре да бяха предвидили една ниша в багажника с преградка ама .... нейсе

Stello
21-04-2007, 00:57
И моят както при вас седи в багажника,само че е в един кашон със 100 други боклуци и при това най-отдолу.Та ако ми се наложи,ще изгоря преди да го извадя.Хубавото е че преди време в кат им лепиха лепенки за Up to date,а аз имам един приател,който редовно си вкарваше коли и се му го давах и винаги си беше up to date.Незнам дали още правят така в КАТ.

Btw имах 19ка преди и там си имаше(пак в багажника)местенце за пожарогъсител и за аптечка.

reptli
22-04-2007, 12:35
когато зареждахме в еко елда на един от щандовете имаше различни комплекти ластици с по 4-6 и 8 кукички идеално паснаха тези с по 4 куки4ки :D комплекта струваше 2 или 4 лева :wink:

доста е компактно и добре изглежда :P

DiabL0
22-04-2007, 13:58
Аз си купих комплект... даже незнам какво има в него... ама заради КАТ трябваше да купя пожарогасител.. и реших направо с аптечка. То сигурно вътре нищо интересно няма да има...
Таа... ето каде съм ги паркирал аз ;)

PEPI-2ALFA
23-04-2007, 00:22
Мойте и 2-та са в ... мазето :oops: . А единия си е със стойка за стена и сигурно ще може да се монтира на удобно място в багажника. Да не ви казвам какъв ужас изпитах ,когато ми се спука водно съединение , като започна да излиза кафяв дим и през отворите на климатика :shock: .Направо си представих как колата изгаря. Ужас.

Alfa User
23-04-2007, 02:33
Също в багажника е моят, но е от по-старомодните - метален, прахов май. Но имах "удоволствието" да запаля едно Ауди, което беше оборудвано с пожарогасител тип "дезодорант" и няма да ви казвам какъв ужас изпитахме заедно със собственика, когато иначе така модерния пожарогасител само се изплю, и вовеки утихна. Добре, че колата загасна сама... та такова преживяване не се забравя лесно. Та моя съвет е - ако имате свободно място - дръжте пожарогасителя под ръка. То да не се налага, но все пак ...

Mury
23-04-2007, 19:12
И да не е тип дезодорант :evil: май ще ода да си купя друг че знае ли се :evil:

Crusader
23-04-2007, 21:00
Още един глас против "дезодорантите" скоро гасих един Пасат, и човека иамше точно такъв, наистина само се "изплю" и край, добре е че това стана точно пред КПП-то на поделението ни, къдото бях наряд и имахме 5 кг. прахов, та угасихме колата, ма пак си обгоря половината ДВГ, и тъпото беше че половината коли се движат с такива, купете си такива с манометър - 20 кинта не са пари за които може да се прави компромис със сигурността :!:

virusalfa
23-04-2007, 22:55
Яз си го дръжа у жабката :wink:

Alfa User
24-04-2007, 01:49
Ба..и жабката значи ... или ба..и пожарогасителя :tooth:

търтей
24-04-2007, 10:09
еми аз лично съм гасил кола с тоя дезодорант дето го плюете толкова :idea:
ма те имат и срок на годност дето трябва да се чете :wink:

Mury
24-04-2007, 10:18

Е ако ебила матчбокс или бураго мое ма истинска кола не ми се верва.Искаш ли моя още не е с изтекъл срок да дода и да пробвам да ти го изпръскам на новия Икарус а :wink: :wink: :wink: да видиме просто дали пръска :wink:

търтей
24-04-2007, 10:19

Е ако ебила матчбокс или бураго мое ма истинска кола не ми се верва.Искаш ли моя още не е с изтекъл срок да дода и да пробвам да ти го изпръскам на новия Икарус а :wink: :wink: :wink: да видиме просто дали пръска :wink:
бе съвсем истинска кола си беше и то руска :wink:
ела бе ела - ше го видиме как пръска
така и така една емблема ми се търкаля в багажника :wink:

Mury
24-04-2007, 10:20
така и така една емблема ми се търкаля в багажника

Е а де и аз за тва се замислих :idea: :wink:

търтей
24-04-2007, 10:25

еми нема ко толко да мислиш :P
пали и идвай
мое и с гоУфа :wink: :lol:

Mury
24-04-2007, 10:40

пали и идвай

Ми азе от 2 седмици си бръмчим с Полото бря :twisted: :twisted: :twisted:мое след обяд ти дрънна една шайба :wink:

търтей
24-04-2007, 10:42

пали и идвай

Ми азе от 2 седмици си бръмчим с Полото бря :twisted: :twisted: :twisted:мое след обяд ти дрънна една шайба :wink:
дрънвай :P

Lucky
24-04-2007, 23:03

пали и идвай

Що бе Мъро да не се връщаш в лоното на Фауве-то :roll: :P

bodri
02-05-2007, 10:04
Моят седи под седалката ми - като бръкнеш от задното място. По принцип го стигам от мястото си с повечко извъртане. Може малко да пречи на пътника зад мен, но и без това седалката ми е назад докрай ;)

Mury
02-05-2007, 10:26

пали и идвай

Що бе Мъро да не се връщаш в лоното на Фауве-то :roll: :P

Ти полуде ли :twisted: :twisted:

alex052
10-05-2007, 20:12
понеже съм се палил след катастрофа моя го държа в купето пред предната седалка на стойка.Каквото и да си купите по добре го изпръскайте и го напълнете в оторизирана фирма та да ви сложат вътре химикал какъвто е редно.Обикновенно в багажника си държа и един "ЯТРУС" 52 но по невнимание го харизах с предната си кола.

anatoli
15-05-2007, 22:05
А моят е на много хитро и удобно място,не знам дали там трябва да бъде, но при случай(не дай си боже)с малки усилия бих го достигнал,стойката му е закрепена с 2 види под задната дясна седалка,малко по голям е от тези които ги продават в метро,но дори не се вижда от седящите отзад,а се сваля много лесно ,с една щипка е закрепен,но не дай си боже да ми потрябва,не знам дали има нещо в него,всяка година на прегледа само ми лепят по една лепенка отгоре,и това е.

emil georgiev
16-05-2007, 09:32
Днес случайно се замислих, ако недай боже стане нужда да използвам пожарогасителя на колата какво на практика ще се случи ? Аз държа моя пожарогасител в един голям сак заедно със всички други боклуци /вкл.аптечка, която за нищо не става/. Съответно, докато го извадя всички вече ще са изгорели.
Въпросът ми към колегите е: Къде държите пожарогасителите си и по-конкретно към тези със 145/6 има ли някъде предвидено място в купето за пожарогасител?
Благодаря предварително на всички, които ще се включат.
моят е в гаража но винаги имам шише с вода

Hristo_156
16-05-2007, 18:52
държа го под моята седалка, в краката на пътника зад мен.

Пепи
19-05-2007, 22:13
Значи , за момента само във Алфата и Volvo-то нямам ... в Алфата , понеже е нова , а Volvo-то не трябва да се загрозява .. :D

Иначе , в Камиона , имам пожародасител в ляво от мен на седалката отдолу - но там е широко , лесно се слага.

Иначе , имам някакви малки немски пожарогасители :shock: черни на цвят - матови. Пробвал съм с тях да пръскам , и наистина работят , не тежат много , но имат наистина много материал - пръскам минута и нещо , и може още да се пръска - още не съм ги използвал при спешност ... Понеже са малки (по-малки от 2 л бутилка Coca Cola :shock: :shock: ) си ги слагам до седалката , до мен , с дръжката нагоре - тя е жълта , че да се вижда ... няколко пъти съм тренирал , ако стане пожар , с кой пожарогасител ще свърша работата по-бързо - докато го извадя и приготвя - тези подбиват класическите червени - по-леки са , по-малки , и дръжката им е удобна.

Susscrofa
04-09-2007, 09:42
Не съм се замислял. В багажника го държа. Ама ще помисля малко.

Venci
04-09-2007, 22:48
Виждал съм на някои коли да ги слагат със стойка на шофьорската седалка отпред. Падат се точно под коленете на шофьора. Явно не пречат там. Това за мен е най удобното място. Бъркаш, вадиш и пръскаш. Без да отваряш багажници и да ровиш. АЗ преди си го държех на задната седалка, ама тогава имаше защо.

PEPI-2ALFA
06-09-2007, 01:11
Мойте и 2-та са в ... мазето :oops:
Вече имам 1 зареден и проверен в багажника :lol:

vesko69
24-03-2009, 18:11
Искам да попитам задължително ли е противогазите да са с манометри или може и по малки без манометър,има ли ли сте такъв проблем с КАТ?

Old Fox
24-03-2009, 19:44
...противогазите...
??? :shocking::shocking::shocking:
Никога не съм имал проблеми с моя противогаз в колата. С костюма за радиационна зашита също:-)
Най-вероятно питаш за пожарогасителите?
Не съм виждал никъде изискване да са с манометри.

SandoOne
24-03-2009, 20:21
отзад в багажника имам лента и там си го държа до бас касата ....

vesko69
24-03-2009, 20:58
Искам да попитам задължително ли е противогазите да са с манометри или може и по малки без манометър,има ли ли сте такъв проблем с КАТ?
грешка, сори,за пожарогаситела става въпрос....

markonialfa
25-03-2009, 13:48
Моят съм го сложил на 56-цата в ляво на багажника над калника в стойка, така че дори и да имам багаж да няма проблем да го взема веднага!!!

fred
25-03-2009, 20:33
Моят си стои в една пластмасова касета заедно с всичко останало, ковто държа в багажника.

И аз съм така, натъпкал съм я добре с разни джунджурии,:drinking:

SandoOne
25-03-2009, 23:00
И аз съм така, натъпкал съм я добре с разни джунджурии,:drinking:
и аз прахосмокачка фуния конпресор четки антифриз

slavun
26-03-2009, 10:38
Аз все не намирам място за пожарогасител :( Дано не ми и трябва. Щеше да е много добре да бяха предвидили една ниша в багажника с преградка ама .... нейсе

Аз станах селянин и си сложих една пластмасова щайга - всички боклуци са в нея.

ves_v8
26-03-2009, 23:41
азсега ще ви разкайа една светска история за пожарогасители на "братята" белгийци. миналото лято ми дойде на гости една приятелка от Белгия.седнахме да се возим в нейния Туарег и аз гледам пожарогасителя в краката на пасажера на предна дясна седалка :shocking:
и я питам а това защо е монтирано тука?а тя ми казва защото ако не е глоба 500 евра. затва
а иначе и моя е забутан някаде в багажника ама то това мойто не е пожарогасител то прилича на пяна за бръснене 500 мл :dance:

reptli
27-03-2009, 18:08
все съм го оглеждал и съм си викал някой път трябва да го проверя дали въобще работи :tooth: ами преди няколко дни видях как работи...проблема беше че той си беше на мястото в багажника:haha::crybaby:

Grozdan
30-03-2009, 14:02
Пожарогасителя, както и всички боклуци( въже, теглич, крик, болтове) са в багажника.