PDA

View Full Version : Giulietta пет години по късно



HACCP
06-02-2017, 10:15
След като свърши топлото време и прибрах мотора, занимавките по него свършиха. Така започна да ми се върти в главата някой подобрения по колата. Минаха 5 години т.е. гаранцията вече я няма :Yeeeehaaa:
Отдавана исках да променя нещо по звука на колата и да сложа два накрайника. Така започна ровенето из нета за крайно гърне. Така попаднах на няколко проекта с двойни тръби на крайното гърне. Централно разположено крайно гърне с две тръби и байпас, които заобикаля гърнето. Това ме устройва идеално, защото пътувам доста извън града и не ми се иска да си надувам главата. Попаднах на Magneti Marelli SS900T с допълнение + SS900RX/RX2/RO/RO2 (което представлява DB Killer). Въпросният DB killer се срязва и поставя клапа с електромотор, които отваря и затваря правите тръби. Намерих подобна система и на Ragazzon, но тя е спряна от производство. Споделих с приятел, които ми предложи да се свържа с Драго от Екстриим Тунинг и да си поговоря с него, за монтаж или евентуално за изработка на цялата система. Така и направих. Бяха достатъчни 5 мин., за да се разберем какво искам, а той да ми предложи как може да се изпълни.
Освен това закупих под броня с два отвора за задна броня, новата предна решетка 2016 (veloce), нова задна емблема, боядисах капаците на огледалата с PlastiDip и си поръчах няколко бутона off/on.
След всичко това колата се сдоби с ново задно гърне с байпасни тръби (заобикалящи задното гърне), клапа, която отваря тръбите, бутон за управление на клапата (комплект релета и бушон) разположен до запалката, страхотни 90 мм накрайници (всичко изцяло изработени от Драго) и променен външен вид.
Като краен резултат колата изглежда страхотно (за мен) и звучи точно както исках.
Голямо мерси на PowerGTV (не пресушим извор на идеи) и на Драго за професионалното отношение и изработка.

п.п. Ако тук не е мястото на темата моля да се премести където трябва!

Lqnkata
06-02-2017, 12:35
Мн добре е станала! Ще ни зарадваш още повече и с един видео файл, за да чуем и ние как се е получило ;)

Sm0k
06-02-2017, 13:26
Аз преди 2-3 седмици видях "шпионски" снимки от проекта. Като цяло мисля, че ти тотално си изкукал, но пък това е един от редките случаи в които виждам някой да си бъзара Алфата и да ми хареса и да стане по-добре вместо по-зле ;)

HACCP
07-02-2017, 08:54
Благодаря!
Колега Lqnkata имам едно клипче но е измамно малко. Снимал съм колата в гаража. Иска ми се да направя клип в движение, но не мога да си намеря заглушител на паразитния шум от вятъра за ЕК.
Колега Sm0k чак пък тотално ... има още накъде ... и се развивам в това отношение! :jumping:

dhtj
09-02-2017, 19:02
Супер е станало!
Цената ми е интересна каква е?
Можеш да споделиш на ЛС ако не искаш да е публично.
Мерси.

pigoff
24-02-2017, 13:25
Адмирации!
Очаквам още реализирани идеи. Сигурен съм че имаш. Ще следя "изкъсо". И мен ме чака подобна интервенция, така че ще помагаш.
Страхотно изглежда.

HACCP
28-02-2017, 09:38
Благодаря колега pigoff! Ще помагам стига да мога!
За сега ще се спра, за да не се предобра в един момент.
Към този момент единствено следва възстановяване на перманентното покритие по подобен начин описан в тази тема....
http://detailingstorebg.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=87

HACCP
07-05-2017, 16:56
Ето и последното направено по колата!
Заради гадния ми навик да карам близо зад колите (т.е. да не спазвам особено голяма дистанция) цялата броня и преден капак са за пребоядисване. След малко консултации с познати взех решение да не я боядисвам, а да възстановя до колкото е възможно блясъка в боята!
Заедно с няколко колеги колата беше пастирана и полирана до .... :noooo:после върху боята, стъклата, фаровете, стоповете и всички пластмасови елементи беше поставено перманентно покритие тип Coating.
Като завършек се постави висококачествена твърда карнауба Вакса!
И те така .... те

HACCP
20-05-2017, 12:08
И на слънце ...