Club Alfa Romeo Bulgaria

Club Alfa Romeo Bulgaria (http://clubalfaromeo.com/forum/index.php)
-   Алфи на ГАЗ (http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Проблем с ГИ БРЦ (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=96011)

manolito 10-07-2017 18:34

Проблем с ГИ БРЦ
 
3 Attachment(s)
Здравейте колеги, имам проблем с ГИ, който по думите на майстора в сервиз за газови уредби се оказа "сбирщайн" различни мап и газова рейка. Така взех колата, и не и знам историята само знам че е от Пловдив и най вероятно там е монтирана газовата. Проблема е следният, колата придърпва на малка газ и ниски обороти, над 2500-3000 оборота си е пушка. За градско каране е отвратителна с това придърпване и лашкане. Алфата е 164 2.0 ТС. Качвам снимки на рейката мап-а и изпарителя с някакъв увит с изолирбанд температурен датчик. В сервиза ми казаха да си наглася 250лв за да я правят, което няма да стане защото съм купил колата с ГИ за 1000лв. Имам кабел и софтуер за фобос, възможно ли е кабела да стане и има ли фрий софтуер за БРЦ?

nedko87 10-07-2017 19:58

Това което виждам е че тази рейка е за кофата. На този мотор и трябва доста бърза рейка т.е. времена около 2мс. За редуктора също имам съмнения че е зле но докато не се види на живи данни неможе да се каже. Относно кабела и софта не съм запознат с БРЦ така че ще си замълча.

don_pepone 10-07-2017 21:42

Я снмай и компа на Газовата и копчето и..
В софта на БРЦ дори няма опция да зададеш тая рейка.
По въпросите ти:
Не става кабела
Има безплатен софт из нета

manolito 11-07-2017 18:22

Quote:

Originally Posted by don_pepone (Post 1526678)
Я снмай и компа на Газовата и копчето и..
В софта на БРЦ дори няма опция да зададеш тая рейка.
По въпросите ти:
Не става кабела
Има безплатен софт из нета

Компа не мога да го снимам щото е наврян.......под кутията на въздушният филтър чак до полуоската.....:horror: Ще снимам копчето но едва ли ще се разбере нещо от него. Препоръчайте ми хубава рейка на поносима цена.

nedko87 11-07-2017 19:39

Аз бих препоръчал баракуда може да се намери за около 120-130 лева

don_pepone 11-07-2017 22:37

:thumbup:
Quote:

Originally Posted by nedko87 (Post 1526754)
Аз бих препоръчал баракуда може да се намери за около 120-130 лева


manolito 13-07-2017 18:58

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by don_pepone (Post 1526678)
Я снмай и компа на Газовата и копчето и..
В софта на БРЦ дори няма опция да зададеш тая рейка.
По въпросите ти:
Не става кабела
Има безплатен софт из нета

Качвам снимка на копчето. Съжалявам че не е много на фокус. Има само едно светодиодче на самото копче което е с две положения.

don_pepone 13-07-2017 23:35

Като се замисля за тая 164ка ше си заспи една рейка Алекс 2ома ;) за 65-70лв.
Звънни ми утре по някое време да обсъдим драмата ти и да видим какво ще ти трябва да ти поръчаме ,

manolito 15-07-2017 11:58

Quote:

Originally Posted by don_pepone (Post 1526890)
Като се замисля за тая 164ка ше си заспи една рейка Алекс 2ома ;) за 65-70лв.
Звънни ми утре по някое време да обсъдим драмата ти и да видим какво ще ти трябва да ти поръчаме ,

Ще ти се обадя, тая цена по ми харесва за старата баба. А какво мислите за мап сензора, хванати два със свинска опашка и вързани по диагонал? Нещо ми е странен този мап.....

ecotronic 14-07-2018 15:03

Уредбата ми е Plug&Drive sequent24. Като цяло всичко е наред с изключение на това, че при обороти над 3500 - 4000 лапа и бензин, без да има индикация, че минава на бензин.

Първоначален оглед на конфигурацията сочи:

http://alfa.kachi-snimka.info/images...531569393d.jpg

Моля ако някой знае значението на параметъра на позицията "compensation for lack of gas" да внесе малко пояснение.

Това, което си обяснявам с логически разсъждения е че, при коефициент на запълване на газовите инжектори по-висок от 94 %, компенсира с бензин. Но дали е така?

Естествено ще сменя филтрите на първо време.

Другото, което забелязвам е че софтуерът казва, че няма MAP сензор, OBD връзка и връзка с ламбда сонда.

Физическият оглед също показва това. Не виждам и диференциален сензор.

Как при това положение, софтуерът визуализира данни за МАП и за диференциално налягане?

И накрая - как се постига MAP = 2,5 bar при атмосферен мотор?

ecotronic 16-07-2018 13:14

Очевидно MAP сензор липсва, защото при конкретната уредба съществува вариант такъв да се ползва само докато се извърши настройката.

Това ми се струва, като да е някакъв икономичен вариант. Възнамерявам да го добавя, защото мисля, че е по-правилно да го има.


All times are GMT +3. The time now is 16:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.