Club Alfa Romeo Bulgaria

Club Alfa Romeo Bulgaria (http://clubalfaromeo.com/forum/index.php)
-   Алфа Ромео 156/147/GT (http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Мулти волан за 156 преди фейслифта (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=70417)

cTaHuO 18-04-2012 01:39

Мулти волан за 156 преди фейслифта
 
Първо здравейте, колеги!
Мисля,че досега не съм писал във форума,а само чета и на няколко пъти неща, които ми бяха от полза.
Та на въпроса :) Понеже за мен мулти волана си е много удобна екстра, а фейслифтовия волан не ми е присърце, а и не ми се даваха пари за нов волан, реших да си направя моя. Ето тук http://www.jvde.net/pioneer_wired_re...red_remote.htm има показана схема за CD Pioneer с вход за управление. Та схемата е доста проста..
А като подходящи за волана на алфата ми се сториха бутони от Опел Астра Г. След като си купих въпросните бутони установих, че се получава празнина, тъй като триъгълника на опелския волан е изпъкнал, а на алфата вдлъбнат. Но с помощта на плексиглас и фолио това се оправи. Най-трудно ми изглеждаше справянето с лентовия кабел, но при мен за щастие се оказа, че има две свободни писти и вече нямаше какво да ме спре :) Та след малко запояване, прекъсване на писти и малко варварско рязане на волана се получи това : http://smiro.snimka.bg/automobiles/a...69528.26898658 Ето и малко снимки от присаждането :http://smiro.snimka.bg/automobiles/a...69528.26898658 Лично аз съм доволен от крайния резултат, а и си е удобство. Надявам се да е от полза на някой, ако реши да се занимава с нещо подобно :)

Omni 18-04-2012 01:47

Много добре се е получило:clap:. Браво колега много ме радват хора с въображение.

cTaHuO 18-04-2012 02:10

Благодаря, колега :)

NightRider 18-04-2012 06:09

Хората с желание и умение трябва да се насърчават. Хубаво е станало. Аз имам един излишен мултиволан, можеше да измислим нещо. Би ли дал схемата на свързване на този Pioneer?

cTaHuO 18-04-2012 11:20

http://www.jvde.net/pioneer_wired_re...red_remote.htm ето тук доста добре е обяснено има и схема и табличка със стойностите на съпротивленията за определена функция. Идеята е доста проста. От радиото по единия кабел излиза сигнал, минава през съпротивление и влиза пак в радиото. Всеки бутон включва различно по стойност съпротивление и така радиото изпълнява дадена функция. За да го направиш обаче да сменя и папки от волана ти трябват 3 кабела и и малко диоди. Аз ползвам само 2 кабела и 6 копчета и съм ги нагласил да има:
усилване и намаляване
следваща и предишна песен (нагоре надолу за търсене на станции)
източник( ЦД, флашка, външен вход)
показание на дисплея ( име на песен, папка и т.н)
а ако натиснеш едновременно песен назад и показание на дисплея имаш mute :)
Това е идеята аз просто прекъснах пистите и на мястото на съпротивленията от волана на астрата си наредих които исках.

rusiq86 18-04-2012 13:07

Ти си супер просто, това е мн готино, евала!

cTaHuO 18-04-2012 20:06

Благодаря, колега :) Радвам се, че се харесва.

156 19-04-2012 13:47

И на мен ми харесва много, браво колега! Нaпомня малко на куатропорте волана ;)
http://4.bp.blogspot.com/-Rns3VPvD7L...t-Interior.jpg

cTaHuO 19-04-2012 19:07

Благодаря колега :) То при мен формата се получи повече от нуждата да се затвори отвора между линията на волана и бутоните.

GammaRay 24-04-2012 10:50

Да споделя, че схемата на управлението работи и на Sony Mex - DV1000. Вероятно е универсална за всички устроиства имащи тази функция.

GammaRay 26-04-2012 22:44

Ей го и моя -

http://store.picbg.net/pubpic/3E/7C/...86bee33e7c.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/88/59/...bd79d98859.jpg

Стана кат F1 малко :D. Аз обаче си изкарах и трета линия, за Folder Up/Down.
При Sony, резистора за Source се променя на 2.2 к.

cTaHuO 26-04-2012 22:50

Браво, добре е станало! Мен ме достраша да режа капака на еърбега, та избрах моя варинат. А да те попитам как пусна 3тата линия? А тия бутончета светят ли?

undy 26-04-2012 22:51

Quote:

Originally Posted by GammaRay (Post 1067428)
Ей го и моя -

http://store.picbg.net/pubpic/3E/7C/...86bee33e7c.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/88/59/...bd79d98859.jpg

Стана кат F1 малко :D. Аз обаче си изкарах и трета линия, за Folder Up/Down.
При Sony, резистора за Source се променя на 2.2 к.

Е тва вече е наистина интелигентно изпълнение.....голямо браво:thumbup:

GammaRay 26-04-2012 22:57

Бутончетата не светят, въпреки голямото ми желание. Просто неможах да намеря никъде светещи. Третата линия я пускаш, като размотаеш лентата в касетата и на нея залепваш с тиксо 0,20 медна елайлирана жица и после пак я намотаваш.

п.с На теб ти благодаря, че показа схемата. Откога се мъча да сложа дистанционното на волана......

cTaHuO 26-04-2012 23:41

Да и аз за нещо такова си мислех за 3тата писта. Може и аз да го ъпгрейтна малко :)
Радвам се, че е било от полза. На мен случайно ми попадна схемата, а преди си мислех, че е доста по-сложно.. Но доколкото знам този варинат е само за Пайнер и Сони.


All times are GMT +3. The time now is 18:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.