Results 1 to 5 of 5

Thread: Решка U1600 Алфа 156 колата не пали грешка имобилайзер лампа жълт ключ

  1. #1
    Запален алфист markoff's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    София; Сливен
    Age
    38
    Posts
    345

    Default Решка U1600 Алфа 156 колата не пали грешка имобилайзер лампа жълт ключ

    Здравейте, колеги,

    Непосредствено след 300 км. магистрала загасих колата и разтоварих багажа, 10 минути по-късно (при опит да запаля) светна жълтия ключ на таблото.
    Грешката е U1600, можете да видите снимката от МЕС.

    - Key not original or broken
    Изключвам като възможност, имам два ключа (единия е дубликат) и с двата не става
    - Ignition coil antenna disconnected or damaged
    По съвети на колеги разглобих и проследих кабела на пръстена до белия конектор, разкачих го и го напръсках с контактен спрей. В кутията (предполагам имобилайзера) в която влиза конектора на антената има още една по-широка бяла букса... и нея свалих и напръсках.
    Резултата е нулев.
    - Electronic key ECU supply
    Мисля че прегледах всички бушони (7.5А), но не открих изгорели.

    Не съм сигурен, какво друго да погледна или проверя и как да съм сигурен, че имобилайзера е захранен и работи. Не зная как да проверя дали антената е изправна например с мултицет... едвали се е прекъснал кабела. Възнамерявам да продължа с експериментите след работа (почистване на конектори и рзглобяване), но ще ми е от полза всеки съвет в посока откриване на проблема.

    Поздрави!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails IMG_20200804_08481220.jpg  
    146 1.3 боксер 1996г. EX
    156 SW 1.9 JTD 8V 2002

  2. #2
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,881

    Default

    На пин 3 от конектора на имобилайзера (червен проводник със зелена ивица) трябва да има постоянно +12V а на пин 8 (светло син с червена ивица) трябва да има +12V при контакт.

    Провери и връзката на имобилайзера към шаси - пин 4 (черен проводник).
    Last edited by ecotronic; 04-08-2020 at 15:19.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  3. #3
    Запален алфист markoff's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    София; Сливен
    Age
    38
    Posts
    345

    Default

    Quote Originally Posted by ecotronic View Post
    На пин 3 от конектора на имобилайзера (червен проводник със зелена ивица) трябва да има постоянно +12V а на пин 8 (светло син с червена ивица) трябва да има +12V при контакт.

    Провери и връзката на имобилайзера към шаси - пин 4 (черен проводник).
    Благодаря за насоките, ще проверя довечера и ще пиша отново.
    146 1.3 боксер 1996г. EX
    156 SW 1.9 JTD 8V 2002

  4. #4
    Запален алфист markoff's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    София; Сливен
    Age
    38
    Posts
    345

    Default

    Измерих кабелите, всичко е както е описано
    Червен със зелено +12
    Син с червено +12 на контакт
    Черния е прави връзка с шасито...
    Двата пина на антената също са двата края на един и същ проводник, както очаквах.
    146 1.3 боксер 1996г. EX
    156 SW 1.9 JTD 8V 2002

  5. #5
    Запален алфист kirekchiev's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Location
    Plovdiv
    Age
    21
    Posts
    171

    Default

    Над видимите бушони има още една кошничка.
    https://fusesdiagram.com/alfa-romeo/...romeo-156.html
    Тук може да видиш, кой бушон за какво е. Провери ги.
    По спомен зад бушоните имаше конектор, който на мен ми прави проблеми с прозорците, може да го почистиш.
    2005 156 1.9 JTD 115
    2004 GT 2.0 JTS 165 - ex

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •