Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24

Thread: Алфа 156 1.8 Twin Spark проблем с паленето

  1. #16

    Default

    Всичко е точно колата няма грешка��

  2. #17
    GRID Autosport Friday's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    София
    Posts
    601

    Default

    И при мен се получават някакви странни дяволии. Когато ресетна адаптивните параметри и карам на бензин, също първото палене е с 500 оборота за 3,4 сек. После се оправя, но на празен ход като загрее двигателя има ужасни вибрации и в ниските е много мудна, особено с пуснат климатик!
    Дебитомера е купуван нов 2018г, на Bosch. Онзи ден сложих стария дебитомер и всичко е ОК, и първото палене и вибрациите на празен ход изчезнаха.
    Тествах уж проблемния, повече от 315кг/ч при 6000об на 3-та предавка не може, съответно 4V напрежение. На 6000-1 без товар (празен ход) вдига до 240кг/ч. На празен ход 12,8кг/ч (1,45V). Чистих клапата, смених филтъра, все така.

    Защо така се получи с този дебитомер незнам, ще пробвам почистване пък да видим. Та става ли да се почисти с R11 Contact Cleaner, че това имам под ръка?
    Last edited by Friday; 07-09-2020 at 17:25.
    Sport Wagon 2.0TS|LPG

  3. #18
    Старши алфист
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Пловдив
    Posts
    520

    Default

    Сигурен ли си, че дебитомера е за тази кола?

  4. #19
    GRID Autosport Friday's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    София
    Posts
    601

    Default

    Quote Originally Posted by Ghostface86 View Post
    Сигурен ли си, че дебитомера е за тази кола?
    0 280 218 019 такъв бе оригиналния, след него още 2 смених, като и двата са от БГ магазини, нямащи нищо общо с Бош.
    Sport Wagon 2.0TS|LPG

  5. #20
    Старши алфист
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Пловдив
    Posts
    520

    Default

    Това ясно, ама тези дето си сложил, за тази кола ли са? Номера същия като стария ли е?

  6. #21
    GRID Autosport Friday's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    София
    Posts
    601

    Default

    Е има си хас да сложа други, същите номера са естествено. Сподели, какво ти се върти в главата де.
    Sport Wagon 2.0TS|LPG

  7. #22
    Старши алфист
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Пловдив
    Posts
    520

    Default

    Едното е, че двбитомера е двфекген и/или не е за тази кола. Щом със стария работи, а с този прави проблеми. Другия момент е, да направиш адаптация чрез MES, като си сложил новия. Не знам на 156, дали има файда, но не пречи да се пробва.

  8. #23
    Старши алфист Tasho's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Plovdiv
    Posts
    971

    Default

    Сложи си Бошовски дебитомер. Бензинката ми не искаше да чуе за друг. Провери си и температурният датчик.
    Last edited by Tasho; 10-09-2020 at 21:40.
    Алфа...всичко друго е компромис!
    http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
    Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
    Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

  9. #24
    GRID Autosport Friday's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    София
    Posts
    601

    Default

    Май не съм се изразил правилно, но и двата дебитомера са на бош и са правилните за колата.
    Имах предвид, че не са купувани от дистрибутор на Бош, а от малки магазинчета за авточасти и не мога да гарантирам колко са оригинални и качествени.
    Както писах, ресетнал адаптивните параметри. Опцията при 156 е и за ресет на дросела. Дросела е обучен според процедурата в МES. Няма опция за адаптация на дебитомера, а и то какво да му адаптираш.
    Не може да е дефектен след близо две години употреба, досега си работеше прекрасно.

    Питането ми е все пак дали става да се почисти дебитомера с този горепосочения ел. контактен спрей.
    Sport Wagon 2.0TS|LPG

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •