Results 1 to 8 of 8

Thread: Смяна на ECU за двигател

  1. #1
    Запален алфист consol's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Шумен
    Posts
    109

    Default Смяна на ECU за двигател

    Здравейте,
    наложи се да си сменя компютъра за двигателя защото сатария имаше счупен пин неподлежащ за рамонт.
    Сега излиза че имам проблем със Имобилайзера. Трябва ли когато сменям ECU за двигател да сменям и ключ ? Или трябва да ресетна настройките на Body Ecu през МЕС ?

    Колата е алфа 147 1.6 120 коня
    Last edited by consol; 13-01-2021 at 00:44.

  2. #2
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    15,105

    Default

    ECU, имобилайзер и транспондер на ключа трябва да се сменят в комплект. В противен случай трябва да ходиш при напреднал ключар, който да ти съвмести "новото" ECU към стария имобилайзер и транспондер.

    Това нещо, чрез MES, не може да се направи.

    В твоя случай функцията на имобилайзер се изпълнява от боди компютъра.

    Накратко - или сменяш ECU + боди компютър + транспондер, или отиваш някой да ти ги съвмести.
    Last edited by ecotronic; 13-01-2021 at 00:56.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  3. #3
    Запален алфист consol's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Шумен
    Posts
    109

    Default

    Eko, успях да намеря опитен ключар който ми премахна immo-то. По думите му е одрязал жицата, и софтуерно го е направил така че да не го търси (поне така го разбрах).
    близо седмица карах колата без проблеми. Като дам на контакт светва че няма имобилайзер и след 2 премигвания надписа изчезваше и си паля колата без проблем.
    Днес обаче надписа си остана пак на таблото и не ще да се махне, съответно и колата не ще да пали. Ключаря каза че проблема е другаде защото е невъзможно да търси immo...

    Въпроса ми е възможно ли е поради някаква причина колата пак да си търси immo-то или да се насоча към двигателя ?

  4. #4
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    15,105

    Default

    При положение, че надписът стои, означава, че имобилайзерът не е премахнат, както трябва. Не виждам, къде да е другаде проблемът. Консултирай се с друг ключар.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  5. #5
    Запален алфист consol's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Шумен
    Posts
    109

    Default

    Намерих ЕКу+боди+гривната на ключалката+ключ. Човека запали колата пред мен и така ми даде всичко. Дали ми е нужен ключар за съвместяване на нещата от тук на сетне ? Ако накачуля всичките модули на моята кола тя просто ще запали ?

  6. #6
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    15,105

    Default

    Не ти е нужно нищо повече, освен да обучиш старите дистанционни за централното с новото боди. Ако знаеш кода за програмиране, можеш и сам да го направиш. Ако не, търси ключар.

    PS:

    И разбира се, трябвя да прехвърлиш транспондера от "новия" ключ на стария за да не сменяш ключалките.
    Last edited by ecotronic; 27-02-2021 at 14:51.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  7. #7
    Запален алфист consol's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Шумен
    Posts
    109

    Default

    Еко, Така и така съм тръгнал да се забърквам...
    Във МЕС видях че имам опция за обучение на ключове и дистанционни за централно заключване

    Разгледах ги на тестов режим...
    1.Ключ 1, ключ 2 и т.н. са НОВИ ключове нали ? Тоест не пипам тези които вече са записани в паметта на боди-то ?
    2. При опцията "обучение на ключ" трябва да знам кода на Иммо-то за да програмирам допълнителни ключове ?

  8. #8
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    15,105

    Default

    Quote Originally Posted by consol View Post
    Еко, Така и така съм тръгнал да се забърквам...
    Във МЕС видях че имам опция за обучение на ключове и дистанционни за централно заключване

    Разгледах ги на тестов режим...
    1.Ключ 1, ключ 2 и т.н. са НОВИ ключове нали ? Тоест не пипам тези които вече са записани в паметта на боди-то ?
    2. При опцията "обучение на ключ" трябва да знам кода на Иммо-то за да програмирам допълнителни ключове ?
    1 - Няма нови и стари. В процеса на обучение, боди-то се обучава отново за всички дистанционни. Това го пише ясно в указанията на MES интерфейса, в дясната част на екрана. Накратко - трябват ти всички ключове, защото, иначе, старите ще спрат да работят след процедурата.

    2 - Да.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •