Привет колеги, гледам раздела е позамрял и викам да го съживя
Сигурно доста от вас разбраха, че взех една 33ка, Вагон, 4х4 от дядото в Трявна ( село Бижовци да сме точни).
Колата е 1,7 боксер, инжекцион, 132 магарета, има климатик даже (не работи) и кожен салон, също и ABS, който също не работи
Колата пали и върви, но си има доста за правене.
На първо място цялата се държи все едно е на квадратни колела - даже освободена от скорост има вибрация отвсякъде... Естествено - ще започна с гуми и джанти, но може и полуоска да е, защото чух припукване на дясно каре като излизах от един паркинг.
Прибрах я от Трявна до Хасково на ход - не се замисли никъде, има си мощност, макар че мен ме беше страх да я натискам - все пак никой не знае агренажа на колко години е, същото е и за всички масла.
Под няма естествено - измръзнаха ми краката , но другаде е учудващо добре - врати, прагове, около капачката на резервоара. Цялата е за боя - опадал лак, разни дребни забележки и т.н.
Кутията и диференциалите леко се надпяват, което ми говори, че с маслата и те са зле.
Дядото е сменил преди години инжекторите с 'по-малки' както той се изрази, за да гори по малко, оригиналните ми си ги даде. Сега на студен старт е капризна докато постопли, явно сместта е доста бедна. Дано няма поражения от всичко това...
4х4 работи, макар че на ниска скорост в завой има едно тупкане - вероятно гуменото каре.
Интериора е мръсен, но няма счупено и напукано, смятам че с едно разглобяване и почистване ще стане много добре. Само тавана е за правене и шоф.седалка. Естествено и топката на скоростния лост и маншоните около него и ръчната.
Скоростите влизат добре, с изключение на 3та и малко с проблем и задна, според мене е лостовия механизъм.
Окачването е здраво, няма тропания, но няма грам амортисьори - дайте идея дали може да се рециклират предните, че знам че е голям проблем намирането им.
Спирачките са сън в лятна нощ, ще обмисля дали да ги ъпгрейдвам или само да ги реновирам.

Смятам полека лека да я стягам за кеф, като ми се иска да достигна едно прилично състояние в следващата една година - така че да мога да разчитам на нея за резервна кола - все пак и основната ми е Алфа, не може без резерва

Иска ми се да почна с оглед на механиката и пълно обслужване на течности, защото всичко е тотална боза. Готов съм да я закарам някъде и да постои известно време, докато не стане относително стегната - не ми трябва във всекидневието. А след това да почна с разглобяване за реновиране на интериор и кърпене и боя.

Ето малко снимки да я видите ако ви е интересно: https://photos.app.goo.gl/eaQtvewgMsrMFTpZA

Приемам всякакви коментари и предложения