Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: Шофьорско стъкло - 159 2.4 JTDM

  1. #1
    започва да се пристрастява kalashnikov's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Велико Търново
    Posts
    42

    Default Шофьорско стъкло - 159 2.4 JTDM

    Здравейте момчета!
    Дайте идеи, защо не работи шофьорския прозорец. Изчетох всички теми, но не виждам къде да търся проблема в моята кола.
    Разглобих вратата два пъти. Стъклоповдигач, чисто нов. Моторче в перфектно здраве...пробвано с директен ток...вдига и смъква като ново. Разглобих електронния модул, който е закачен на вратата. Почистих всички клеми с контактен спрей, буксите са като нови. Усъмних се в самия модул и го подмених с друг работещ. Същата работа и с него. Едно реле щрака в модула при натискане на бутона надолу...нагоре, но ток на изходите на електромотора не пуска. Всички останали стъкла работят от бутоните на ш. врата, и огледалата работят. Проблема започна постепенно, като че ли в горещото време. Сутрин по хладното работеше....смъква, вдига. През деня отказваше, и сега тотално спря, само релето чука. Диагностиката показва две червени грешки В1023, В1024, които не могат да се изчистят, записва ги постоянно. Другите грешки в синьо са от това че бях откачил буксите, но те се нулират, като ги закача. Всички бушони съм ги проверил и са здрави, връзките между купето и вратата не съм ги проверявал, защото не знам как. Копчетата, ги разглобявах и тях и почистих.

    Click image for larger version. 

Name:	Ashampoo_Snap_2021.08.14_12h30m16s_001_.jpg 
Views:	16 
Size:	20.5 KB 
ID:	172300
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20210809_155210.jpg 
Views:	23 
Size:	67.4 KB 
ID:	172301
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD

  2. #2
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    15,408

    Default

    Премери дали има захранване на горния конектор в ляво на снимката. +12V на пин 8 (розов проводник) и шаси на пин 7 (черен проводник). Когато пробва с друг модул, изпълни ли proxy alignment процедурата?

    Толкова много грешки, най-вероятно са за заради проблем по захранването или can шината на модула.

    Когато цъкне релето, пък няма напрежение между двата проводника към мотора, установи, кое от двете липсва. +12V или шаси.
    Last edited by ecotronic; 14-08-2021 at 13:48.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  3. #3
    започва да се пристрастява kalashnikov's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Велико Търново
    Posts
    42

    Default

    Благодаря ecotronic, мерих има захранване на розовия и черния. Прокси процедурата не съм я правил, ще пробвам и с нея, но в момента с двата модула се държи еднакво. Всичко работи нормално без шофьорския. На изходите за мотора, когато цъка релето, мултицета не хваща никакво напрежение. А другите грешки ги написа на разкачени букси и при проби да подавам директно на пиновете на всички прозорци. Сега вече само 1023,1024 има и не записва други. Модулите се оказа че са много видове и с различни номера. Намерил съм със същия номер работещ, тестван на друга кола. Ще му пусна и прокси за всеки случай, много се надявах да е от него, но май ще се окаже нещо друго.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD

  4. #4
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    15,408

    Default

    Quote Originally Posted by kalashnikov View Post
    ...На изходите за мотора, когато цъка релето, мултицета не хваща никакво напрежение. ..
    Това го разбрах. Ако кръстим двата проводника A и B, то нормално при хода на горе трябва да се появят +12V на А (примерно) и шаси на B. При хода надолу, шаси отива на A и +12V на B (разменят се).

    Въпросът е да се установи, кое от двете липсва и кое от двете го има. Това ще е добър ориентир, къде да се търси проблема.

    Накратко, направи следното (без да откачаш кабелите от мотора).

    1 - закачи едната сонда на шаси, с другата допри някой от проводниците към мотора (без значение, кой), натисни бутона и като цъкне релето, виж дали напрежението става 12 V.

    ако все стои на 0,

    2 - закачи едната сонда на +12V (примерно на розовия проводник) а другата допри до някой от проводниците към мотора (без значение, кой) и виж, какво отчита мултицетът.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  5. #5
    започва да се пристрастява kalashnikov's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Велико Търново
    Posts
    42

    Default

    Да, схванах логиката, мисля , че го правих това, но ще пробвам пак. Интересно, че на платката има три релета и когато отварям другите прозорци, няма никакво цъкане на реле.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD

  6. #6
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    15,408

    Default

    За другите, цъкане в шофьорския модул е нормално да няма, той праща иструкция по can на съответния модул и в него вероятно ще чуеш цъкане.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  7. #7
    започва да се пристрастява kalashnikov's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Велико Търново
    Posts
    42

    Default

    Явно са на друго място, защото днес отварях и задна врата, там модул с реле няма, само кабел с букса идващ от конектора между пантите
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD

  8. #8
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    15,408

    Default

    Да, пропуснах да кажа, че модулът за задните врати се намира под задната седалка.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  9. #9
    започва да се пристрастява kalashnikov's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Велико Търново
    Posts
    42

    Default

    Е, това не го знаех....
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD

  10. #10
    Болен алфист flipz's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Burgas
    Age
    36
    Posts
    1,200

    Default

    Quote Originally Posted by kalashnikov View Post
    Е, това не го знаех....
    Направи ли каквото те посъветва Електроник ? Защо дириш сега задните .. Разсейваш се от проблемът
    Пиши какво е станало. А знаеш ли как се вади задната седалка явно си мераклия да чупиш щипки
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

  11. #11
    започва да се пристрастява kalashnikov's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Велико Търново
    Posts
    42

    Default

    Да, направих го. Резултата е отчайващ. Нито +12в, нито шаси се появява на изходите. Тествах и с мултицет и с лампов тестер. А задната врата разглобих, за да установя защо в модула не цъка реле, когато отварям задния прозорец. Не знаех че са под седалката. Днес продължавам да търся причината. В краен случай ще побългаря нещо, механизмът е прост, но електрониката не му пуска ток.

    п.с Задната седалка не съм я вадил никога (за 6 години) но някой мераклия преди мен вече го е правил и онова за което говориш вече е счупено и сега скърца като седнат двама отзад. Даже незнам как да я извадя сега....
    Last edited by kalashnikov; 15-08-2021 at 07:15.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD

  12. #12
    Болен алфист flipz's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Burgas
    Age
    36
    Posts
    1,200

    Default

    Quote Originally Posted by kalashnikov View Post
    п.с Задната седалка не съм я вадил никога (за 6 години) но някой мераклия преди мен вече го е правил и онова за което говориш вече е счупено и сега скърца като седнат двама отзад. Даже незнам как да я извадя сега....
    След като е вадена, значи са счупени щипките. Можеш да ги смениш ако те дразни не са скъпи.
    Click image for larger version. 

Name:	image.jpg 
Views:	17 
Size:	50.0 KB 
ID:	172302
    Когато се сменя жилото за ръчната или нещо по управлението на задните врати се вади .. може и за друго да се вади не се сещам сега.
    Ваденето е малко брутално .. със сила .. лостове, който както може (заради щипките)

    Не потурчвай (побългареното е по- качествено от оригинала ), просто намери проблемът. Да не е в копчето ? или платката с копчетата ?
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

  13. #13
    започва да се пристрастява kalashnikov's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Велико Търново
    Posts
    42

    Default

    Направих нови замервания преди малко. Захранването на платката е по червеножълт кабел и черен. На розовия няма 12В. Подадох му директно +12V , като предварително добавих бушон 7А на кабела. Бушона изгоря. Двете релета на платката работят независимо за да обръщат поляритета, но при натискане на копчето, не задържат, а само за секунда прегракват. Грешки В1023, 24 не могат да се изчистят. Сложих пак моя модул, явно причината е на друго място. Към двата кабела на мотора има шаси, когато е включен в платката. Пуснах му директно на единия 12в ....изгоря бушона. Пуснах на другия, пак изгоря. За сега нямам повече идеи и я сглобих така. Май ще ми е по лесно да си направя мое независимо модул че да обръща поляритета и да го сложа независимо от главния. Може би ще изчезнат сейфти функциите, но поне ще отваря и затваря.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD

  14. #14
    започва да се пристрастява kalashnikov's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Велико Търново
    Posts
    42

    Default

    Копчетата и платката им, ги разхлабях и почистих. На изходите на пиновете реагират (замерено с мултицет), но аз пробвах и с ключа. С него се отварят трите прозореца и се затварят, като задържа три сек. Шофьорския се чува релето но само за секунда щраква. Благодаря за съвета за седалката, ще опитам някой ден да я възстановя.
    Last edited by kalashnikov; 15-08-2021 at 12:51.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD

  15. #15
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    15,408

    Default

    Случва се да има разминаване в цветовете между описаното в документацията и реалността. Очевидно при теб захранването е, както си го установил (+12 V - червен със жълта ивица, вместо розов).
    Не си прави такива експерименти да подаваш директно захранване, че може да стане поразия.
    На изходите за мотора е нормално да има едновременно шаси и на двата при ненатиснат бутон. Когато се натисне, в зависимост от посоката на единия трябва шасито да се смени с +12. Демек това което мериш е нормално.

    Провери сензора за защипнане, който се намира в горното вътрешно гумено уплътнение и по-конкретно връзките му към модула. Съществува вероятност, в него да е проблема. Сензорът представлява една лента с 2 извода. Съпротивлението и е няколко килоома и намалява при натискане.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •