Originally Posted by
TRENDi
За да не бъдеш причислен към този, който видяхме в предната тема, колко си проверява фактите - дай ми линк, където руски официален представител е заявил това - че ще превземат Киев за 3 дни. Подобна откровена тъпотия е и 2-рото подобно твърдение вменявано от "свободните" медии, че след Украйна е ред на Европа.
Сега нека да използваме, това между ушите и да поразсъждаваме малко. Киев преди 24.02.2022 е с население ~ 3 млн. и (доколкото знам) войскови части за отбраната му ~ 100 хил. Руснаците, около Киев (отново доколкото знам) са били 30 хил. За да успее една атака ("по учебник") атакуващия трябва да има числено предимство поне 3:1 и то въобще не става въпрос за боеве в градска среда. Не усещаш ли, че "леко" глупаво звучи 3-дневното превземане на Киев. Дали не задържаха просто тези 100 хил., докато не окупираха на бързо 15-18% от Украйна на изток? Съответно после с минимални жертви си набиха камшиците от Киев и околностите? А, забравих, твърдението е вярно, не защото е логически издържано, а защото руснаците са тези с външните кенефи, крадците на перални, живеят в пещери, не знаят какво е това вилица и лъжица, кола са виждали само на снимка, за нещо летящо, различно от птица и дума да не става, а и са си неандерталци по подразбиране... Сега(като използваш информацията от киевското превземане за 3 дни) си доразвий сам сценария с превземането на Европа със 150-те хил., с които влязоха в Украйна и дано успееш да си отговориш, колко умно и логично е и то. Иначе да, на теория е възможно, но не да се завземат, а да се изтрият и 2-те за много по-малко от 3 дни.