Results 1 to 15 of 18

Thread: Blue&Me Nav (C3) мистерии, неволи, тайни и загадки

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Запален алфист
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Русе
    Posts
    256

    Default Blue&Me Nav (C3) мистерии, неволи, тайни и загадки

    Привет, на кратко не бачка
    На широко: Алфата е 2008, ФЛ, БиМ е модела с малката навигация с пиктограмите на дисплейчето. За феновете на "акумулатора е виновен за всичко" да уточня, декември е купуван, Exide Carbon Boost 2.0.... и т.н. Колата пали само като ми види пръста да доближава бутона. ТА към Б&М , преди около седмица забелязах, че изчезна иконата BT и се появи Audio... Цъкнах копчето слушалка на волана, никаква реакция, почна да мига и километража, викам ясно proxy problem, като стигнах в гаража, не ми се ходеше за лаптопа, та викам айде тела ALfaOBD, грешки няма (да чукна на дърво), но и не се връзва към модула(конкретно B&M модула). Реших да пробвам да разкача акумулатора... след 5-10мин го закачих и опа, не мига и BT се върза по учебник, викам опа размина се... След ден ми прекъсна по време на разговор, докато карам, пак изчезна иконата BT и се появи Audio и пак замига... стигнах си дестинацията, пак акумулатор, пак заработи... На следващата сутрин опа, паля мига, няма го... Виакм вече ще играе MES... Вързах МЕС пак грешки няма, пак не се вързва към B&M.... Proxy aligment -success Опа, проработи. И пак за ден... Снощи вече реших да подходя хардуеърно, вадя ръцете от гъза, вадя радиото, опитах да издърпам модула, греда, нещо го държи, а бях на лампа, извадих само синята букса отгоре, поседя изключен, малко контактен спрей, 5мин съхнене, включих я, контакт, паля няма, го мига... Акумулатор... Опа вече не мига, ама и модула го няма... МЕС, няма връзка към B&M, прокси success... Опа модула Not rpesent, а си е там копелето, айде пак радио, букси, ... ефект нулев, стана 22 часа майните и затварям гаража, тая сутрин, паля, тръгвам модул няма, ама и нищо не мига, реших че ще му се вари жито и тука идва мистерията, след 3 светофара от скука си цъкнах телефона и гледам че BT е connected към B&M (това на телефона, на колата няма индикация) , викам някаква грешка, прекъснах връзката, опит за connect и опа върза се поне според телефона, на колата няма индикация и реакция, USB също не работи, като цъкна 2 пъти CD на радиото вади надпис AUX.

    Отворен съм за съвети и идеи, неделя ще съм свободен да ръчкам, че джаджата ме кефи и вършеше хубава работа, втора употреба конкретно NAV предполагам трудно ще намеря, а с обикновено, сигурно ще е приключение.

    P.S. Снощи в един момент ми извади u1602 can line error ,мисля на Body-CAN info, изтрих я
    Last edited by Travel_Mate; 09-03-2023 at 10:11.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •