Най-външните са ми къси (автоматично регулират височина при палене ), средният ми е мигач с габарит и най-вътре до скудетто ми е дълъг фар. Крушките са D1s на Осрам, скоро сменях и двете на късите
Най-външните са ми къси (автоматично регулират височина при палене ), средният ми е мигач с габарит и най-вътре до скудетто ми е дълъг фар. Крушките са D1s на Осрам, скоро сменях и двете на късите
Това е фарът ми. Bixenon Саморегулиращи са .. сами си коригират височината.
Светят много добре .. супер доволен съм.
* че BiXenon означава къси и дълги светлини в една крушка - фар.
Отвори книгата на алфа 159 и потърси BIXENON ще намериш. По- горе в снимката също ще видиш, че е BI-Xenon без да е в една крушка.
Не аз измислям думите и стандартите.
Много са удачни за дълги свелини, Xenon светят отлично ..
Трябва да е заводски проектиран фарът за такива светлини и няма никакви проблеми.
Last edited by flipz; 01-05-2023 at 12:02.
Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS
За пореден път доказваш, че не познаваш колата си, не разбираш, какво ти говорят, не си запознат с основни технически решения, наименования и стандарти, но за сметка на това, не спираш да се репчиш.
Ето какво представлява твоят фар:
Както е видно, ксенон баластът е един, ксенон крушката е една и всичко това е поместено във външния фар. Би-ксенонът е пластина, която се задвижва по електромеханичен способ и стои пред ксенон крушката. Когато фарът трябва да свети, като къса светлина, пластината закрива приблизително половината от рефлектора. Когато фарът трябва да свети, като дълга светлина, пластината се отваря и открива целия рефлектор.
Това се прави, защото ксенон крушките са неудачни за дълги светлини поради това, че им трябва време за да се запалят на номиналната си мощност.
В случая с би-ксенона, крушката вече е запалена а когато включиш дълги, само пластината се отваря, но това отнема няколко милисекунди.
Във вътрешния рефлектор, нормално има халогенна крушка, също за дълги светлини, но нейното предназначение е за така наречения светлинен клаксон.
Ако при теб във вътрешния рефлектор има ксенон, значи някой нещо е кръжочночил по тази кола.
Толкова ли е трудно да застанеш пред колата и да накараш някой да превключва къси - дълги. Тогава ясно ще забележиш, че външните фарове променят разстоянието на което светят. Чува се и щракането на клапата.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Сега остава да се надявам да съм с би-ксенон. От обикновен ксенон за би-ксенон труден ли е ретрофита?
Трябват ти рефлекторите с лупите и системата с подвижната пластина:
https://retrofitlab.com/products/alf...non-headlights
![]()
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Би-ксенон се оказаха даже хаха, сега пръскалките и нивото на течността остана да оправя![]()