Page 1 of 34 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 510

Thread: Писта "Дракон" - Калояново

 1. #1

  Default Писта "Дракон" - Калояново

  В раздела ще се публикува инфо за единствената работеща писта в България.

  Писта „Дракон” е първата и единствена по рода си частна писта
  за провеждане на авто и мото състезания.
  Макар изградена в началото на лятото на 2005 г. тя вече беше домакин на
  многобройни спортни прояви и доби широка популярност сред спортните среди
  и се радва на многобройна публика и спортни ентусиасти.

  До момента Националният пистов шампионат се провеждаше на импровизирани трасета, включващи пътни възли, които се налагаше да бъдат затваряни по време на провеждане на дадено състезание. Именно появата на писта “Дракон” дава ново начало за организиране на Пистов шампионат, защото на това съоръжение по всички правила на FIA (Международна федерация по автомобилен спорт) е осигурена охраняема територия, осигуряваща безпрепятствено и безопасно организиране на спортни състезания и мероприятия, елиминирайки естествените ограничения при използване на пътни възли от републиканската мрежа.
  Трасето на пистата е с обща дължина 1 700 м, разположено е на площ от 165 дка и е напълно обезопасено. Има 13 завоя – 7 леви и 6 десни, и старт-финална права с дължина 580 м, която извън пистовите състезания се използва за драг състезания (1/4 миля). Предвиждат се допълнителни подобрения, увеличаващи и разнообразяващи трасето до 2 600 м.
  Програмата за сезон 2006 включва две от общо 7-те състезания от Националния пистов шампионат на България, две драг състезания от Националния шампионат, регионални и клубни шампионати, клубни състезания Хобикар (два пъти месечно), ежеседмични драг състезания (всяка събота и неделя), конкурси по аудио и оптичен тунинг на автомобили, ретропаради, драйв тестове на нови автомобили и промоции на същите, национални събори на маркови клубове. Пистата може да бъде използвана за презентации на различни стоки и услуги. Планирано е създаване на школа за млади пилоти и отдаване на автомобили под наем.
  Пистата предлага много добра видимост за зрителите. Предстои изграждането на вътрешна инфраструктура – заведения, паркинг, трибуни и други удобства за пилоти и зрители. Голямо предимство на пистата е, че е разположена в центъра на страната, на пътя, свързващ северна и южна България. Намира се само на 20 км от Пловдив и на 15 км от Хисаря. Географското й разположение обуславя нейната достъпност за зрители от цялата страна, а мекият климат позволява използване на съоръжението през голяма част от годината.

  Click image for larger version. 

Name:	P25_A.jpg 
Views:	408 
Size:	90.6 KB 
ID:	20745
  Last edited by ne0; 04-06-2009 at 13:28.

  http://www.facebook.com/VenturaGarage
  Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

 2. #2

  Default

  не е ли по-добре тук да е място за информация

  защото коментарите винаги няма да са по темата

 3. #3

  Default

  ок. Заемам се да информирам за всяко събитие.

  http://www.facebook.com/VenturaGarage
  Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

 4. #4

  Default

  difcho:

  След дългата зимна пауза, която за някой от Вас се оказа прекалено дълга смях и след многобройните дискусии около регламентите, стартовите номера, календара и т.н. дойде ред вече да си говорим за конкретно мероприятие и по-точно 1-вия кръг за 2009 г., който ще се проведе в с. Калояново, Пловдивско. Самото място за откриването на любителския сезон 2009 не е случайно избрано, както и датите за провеждането му. На 8 март се навършва 1 година от смърта на Лъчезар Койчев – landikar, който е добре познат на повечето редовни участници и за който пистата в с. Калояново беше като втори дом.

  Мероприятието се организира от „Дрифт Клуб България” и ще се проведе в два дни – събота 7 март и неделя 8 март на писта Дракон, с. Калояново, Пловдивско. Скица на пистата може да видите тук

  Графика за двата дни е посочен в регламента за провеждане на „Тайм Атак”, който можете да изтеглите от тук но ще го напиша отново в тази тема плюс допълнителните особености, които ще съпътстват 1-вия кръг за 2009 г.


  Събота 7 март:

  07:00 Отваряне на достъпа до пистата

  07:30 – 07:50 Попълване на декларации и провеждане на технически преглед за автомобилите от клас „А”
  07:50 – 08:10 Попълване на декларации и провеждане на технически преглед за автомобилите от клас „В”
  08:10 – 08:30 Попълване на декларации и провеждане на технически преглед за автомобилите от клас „С”

  08:40 Брифинг с участниците
  08:50 Обявяване на списъците по класове

  09:00 – 12:00 Свободна тренировка за всеки клас подред (първи е клас „А”, след тях клас „В” и накрая клас „С”). Колите се пускат на групи по 5 автомобила на пистата и им се засича време за всяка една обиколка. Всяка група ще разполага с 8 минути за тренировка.

  12:00 – 13:00 1 час посветен на Лъчезар Койчев – landikar. Субару Клуб България ще почетат паметта му на пистата.

  13:30 – 16:30 Начало на квалификация за всеки клас подред (първи е клас „А”, след тях клас „В” и накрая клас „С”). Колите ще бъдат групирани според времената от свободната тренировка така, че участници с близки времена да са в една група и по този начин да се избегне евентуално застигане на някой участник. Отново групите ще са по 5 автомобила на пистата и им се засича време за всяка една обиколка. Времето за квалификация на всяка група е 8 минути. Участниците с най-добрите 8 времена от всеки клас се класират за следващия ден. Отделно най-добрата обиколка на всеки участник участвал в квалификацията ще се сравни с тези на всички останали участници, без значение кой в кой клас участва и ще бъде обявен „Рекордьор на писта Дракон”.

  16:40 Обявяване на резултатите за деня

  16:50 – 18:30 Начало на свободно каране на пистата. Всеки записал се за „Тайм Атак” или „Дрифт Шоу” може да кара, както и Субару Клуб България. На пистата ще се излиза свободно, т.е. който когато поиска и кара колкото обиколки желае.

  18:30 Закриване на съботния ден.


  Неделя 8 март:

  07:00 Отваряне на достъпа до пистата

  07:15 – 07:45 Технически преглед за участниците в дрифта, които не са участвали в „Тайм Атак” предния ден.
  07:45 Брифинг с участниците в дрифта.

  08:00 – 10:30 Дрифт. Автомобилите излизат на групи по 6, като всяка група разполага с по 8 минути за каране. Всеки участник ще направи по 2 сесии.

  10:30 – 11:00 Откриване на състезание „Тайм Атак”

  11:00 – 12:00 Свободна тренировка за 8-те класирали се от клас „А” (на пистата излизат всички участници едновременно за 4 минутна тренировка). Провеждане на двубоите и награждаване на първите 3-ма. Всеки двубои ще се провежда в 3 обиколки.
  12:00 – 13:00 Свободна тренировка за 8-те класирали се от клас „В” (на пистата излизат всички участници едновременно за 4 минутна тренировка). Провеждане на двубоите и награждаване на първите 3-ма. Всеки двубои ще се провежда в 3 обиколки.
  13:00 – 14:00 Свободна тренировка за 8-те класирали се от клас „С” (на пистата излизат всички участници едновременно за 4 минутна тренировка). Провеждане на двубоите и награждаване на първите 3-ма. Всеки двубои ще се провежда в 3 обиколки.

  11:00 – 15:00 Тунинг Изложение и награждаване на 3-те най-харесани коли от публиката.

  14:00 – 18:00 Дрифт Шоу. Автомобилите излизат на групи по 6, като всяка група разполага с по 8 минути за каране. Всеки участник ще направи поне по 3 сесии.

  18:00 Закриване на уикенда.

  Времеизмерването ще се осъществява с чисто новата техника, която ще се монтира на пистата. Всяка кола докато се движи по пистата по време на тренировките ще има по един транспондер. С тази система ще се измерват времената само в съботния ден, поради невъзможността в неделя да се засичат две отделни времена на две различни точки от пистата. В неделя ще се засича общо време за 3-те обиколки с професионални хронометри.

  Такси за участие платени предварително (по банка (утре през деня ще пусна и самата сметка) или на каса):
  Такса за участие в „Тайм Атак” – 30 лв (включва боне и застраховка „Злополука”)
  Такса за участие в „Дрифт Шоу” – 30 лв (включва боне и застраховка „Злополука”)
  Такса за участие в „Тайм Атак” + „Дрифт Шоу” – 50 лв (включва боне и застраховка „Злополука”)
  Свободното каране в събота вечер е бонус за всички записали се за участие.

  Таксите се плащат след подаването на заявка по интернет. Самата заявка можете да изтеглите от тук. Една заявка се счита за подадена само, когато е платена съответната такса за участие. e-mail за подаване на заявките: ivanov_iandgbrokers@mail.bg
  Всеки който се запише направо на пистата в дните на мероприятието заплаща двойни такси! Същото важи и за тези, които си подадат заявката предварително, но не са платили такса за участие! Идеята е да може по-добре да се планират самите мероприятия като разчет на времето, за да може всичко да протича много по-гладко.[/color][/b]

  Лимита на участниците за „Тайм Атак” е 90! Лимита за участниците за „Дрифт Шоу” е 48! Периодично в тази тема ще обявявам, колко свободни места остават. На всеки 2 (две) участващи коли може да влезе и по една сервизна до сервизната зона! Всеки участник с валидна заявка влиза на пистата без да плаща вход, като със себе си може да вземе още 2-ма души максимум.

  На пистата и през двата дни ще има машина за смяна на гуми, както и компресор, като смяната на гуми ще е безплатна за всички участници!

  За спане:

  Целият хотел „Сарай” е резервиран за това мероприятие от „Дрифт Клуб България”! В заявката всеки може да посочи каква стая иска и за кои нощувки. А самите стаи са:

  Двойна стая (две единични легла) – 58,50 лв (нощувка + закуска) - 13 бр.
  Тройна стая (три единични легла) – 87,85 лв (нощувка + закуска) - 2 бр.
  Апартамент (спалня + разгъваем диван) за 4 човека – 81 лв (нощувка + закуска) - 4 бр.
  ВИП Апартамент (спалня + разгъваем диван) за 4 човека – 105,30 лв (нощувка + закуска) - 2 бр.
  Плащането на стаите става заедно със заявките!

  Очаквам до сряда най-късно да ми отговорят от Хотел „Дияна” намиращ се в с. Труд, дали резервацията която имат за 7 март ще отпадне. Ако това стане ще пусна информация и за този хотел.


  ПП: Пистата е с някои промени... До края на другата седмица трябва да се асфалтира нова отсечка (където е отбеляза Старт-Финал) и бетоните по дългата права да бъдат махнати (до края на кроасана). Това означава 25 метра широка права и доста скоростни дрифтове по време на Дрифт Шоу-то Idea


  ПП2: Ето и сметката по която трябва да се превеждат таксите:

  Банка: Raiffeisen BANK
  IBAN: BG83 RZBB 9155 1023 7708 19
  BIC: RZBBBGSF

  На основание пишете:

  Име и Фамилия, Такса участие, Калояново, м. Март, Хотел
  Всичко го пишете точно така както го виждате, само сменяте "Име и Фамилия" с вашите такива, иначе нататък го преписвате по този начин!

  Ако не се събере цялото, пропуснете месец Март, но другите неща трябва да ги има задължително , за да не е в един момент да се чудим кой за кое мероприятие е превел пари, за кое не е и така нататък.

  Последната промяна е направена от difcho на Пон Фев 16, 2009 9:18 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
  Last edited by ne0; 02-03-2009 at 20:01.

  http://www.facebook.com/VenturaGarage
  Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

 5. #5

  Default

  Днес писта ДРАКОН ще рабоди по новото време. Пистата ще е отворена за свободно каране от 11:00ч.

  http://www.facebook.com/VenturaGarage
  Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

 6. #6

  Default

  ПИСТА ДРАКОН, Калояново.

  След 5-ти Април и евентуалното следващо свободно каране на 12-ти Април, следва цял месец зает с други мероприятия, така че вадете каквото имате за вадене от ръкавите и заповядайте да поизтъркаме още малко гумета преди паузата

  http://www.facebook.com/VenturaGarage
  Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

 7. #7

  Default

  БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРT

  ОБЩИНА КАЛОЯНОВО, АСК “ФОРД – БЪЛГАРИЯ”

  НАРЕДБА

  за организиране и провеждане на ІV-ти кръг
  Национален шампионат по затворен маршрут 2009 г.
  “ДРАКОН І” – общ. КАЛОЯНОВО 06-07.06.2009 г.


  Българската федерация по автомобилен спорт, АСК “Форд – България” и Община Калояново организират ІV-ти кръг от Националния шампионат на затворен маршрут – “ДРАКОН І”.

  БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРT

  ОБЩИНА КАЛОЯНОВО, АСК “ФОРД – БЪЛГАРИЯ”

  НАРЕДБА

  за организиране и провеждане на ІV-ти кръг
  Национален шампионат по затворен маршрут 2009 г.
  “ДРАКОН І” – общ. КАЛОЯНОВО 06-07.06.2009 г.


  Българската федерация по автомобилен спорт, АСК “Форд – България” и Община Калояново организират ІV-ти кръг от Националния шампионат на затворен маршрут – “ДРАКОН І”.


  Състезанието се провежда съгласно наредбата за организиране и провеждане на автомобилни състезания и шампионати през 2009 г. на БФАС и специалния правилник за провеждане на автомобилни състезания на затворен маршрут.

  ОПИСАНИЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО

  ЗМ “ДРАКОН І” ще се проведе на писта, находяща се на 15 км. северно от гр. Пловдив – в с. Калояново, община Калояново.

  Характеристиките на пистата и състезанието са следните:

  1. Дължината на трасето е 1 700 метра, широчина – 10.50 метра, на старт-финала – 12.00 метра. Същото има 7 леви и 4 десни завоя (приложена скица). Посока на движение – обратна на часовниковата стрелка.

  2. Капацитет на трасето – 24 автомобила.

  3. Брой обиколки – 21.

  4. Минимален брой обиколки за класиране – 16.

  5. Начин на стартиране – светофарна уредба.

  6. Начин на времеизмерване – автоматично с електронно отчитане.

  7. Информационни табла – сервизна зона 1 бр., сектори “А”, “В”, –
  по 1 бр.  ПРОГРАМА

  тел. 032/674583, факс: 032/674582
  моб.: 0888 312508
  е-mail: dracon@pl.bia-bg.com
  www.dracon.bg  15.05.2009 г. Откриване на записванията
  Адрес на организатора:
  АСК “ФОРД – БЪЛГАРИЯ”
  гр. Пловдив, бул. Ал. Стамболийски №9

  01.06.2009 г. Закриване на записванията

  06.06.2009 г. 0900-1200 административен преглед и технически преглед на автомобилите, предсъстезателен медицински преглед. Място – писта “Дракон”, с. Калояново, обл. Пловдив

  график на прегледите:

  09:00-10:00 група Хобикар до 1 600 см3

  10:00-11:00 група Хобикар над 1 600 см3

  11:00-11:30 група А и Н до 1 600 см3

  11:30-12:00 група А и Н над 1 600 см3

  12:10 Първо заседание на спортните комисари

  12:50 Обявяване на стартовия лист

  12:50-13:10 Брифинг със състезателите

  13:30 Начало на официалните тренировки

  13:30 първи манш – Хобикар до 1 600 см3, Хобикар над 1 600 см3, А и Н до 1 600 см3, А и Н над 1 600 см3

  16:20 втори манш – Хобикар до 1 600 см3, Хобикар над 1 600 см3,
  А и Н до 1 600 см3, А и Н над 1 600 см3

  19:00 Закриване на тренировките,
  обявяване на стартовите решетки

  07.06.2009 г. 10:00 Откриване на състезанието

  10:20 Старт на автомобилите от група Хобикар до 1 600 см3

  10:50 Старт на автомобилите от група Хобикар над 1 600 см3

  11:20 Старт на автомобили група A и N до 1 600 см3

  11:50 Старт на автомобили A и N над 1 600 см3

  12:30-13:00 Награждаване на победителите по групи и класове

  ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ

  председател: инж. Александър Абрашев – кмет на общ. Калояново

  зам. председател: инж. Недялко Бекиров

  членове: инж. Георги Антонов
  инж. Иван Мишинков
  Димитър Димитров
  Христо Бояджиев

  Състезанието ще се проведе съгласно изискванията на специалния правилник за провеждане на автомобилни състезания на затворен маршрут и наредбата на БФАС за 2009 г. Всеки състезател и водач, подал заявка за участие, е длъжен да познава наредбите на БФАС и стриктно да ги спазва.

  Съгласно гл. VІ от наредбата на БФАС за 2009 г., заедно със заявката за участие се внася такса от 80 лв. в полза на АСК “Форд – България”, банка УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, IBAN: BG79 UNCR 9660 1063 9936 16, BIC: UNCRBGSF.

  http://www.facebook.com/VenturaGarage
  Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

 8. #8

  Default

  група от форума ще ходи да подкрепи БУШОН РЕЙСИНГ ТИЙМ

  http://www.facebook.com/VenturaGarage
  Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

 9. #9

  Default

  Quote Originally Posted by ne0 View Post
  група от форума ще ходи да подкрепи БУШОН РЕЙСИНГ ТИЙМ
  В неделя там ли сте ?

 10. #10

  Default

  Quote Originally Posted by Доко View Post
  В неделя там ли сте ?
  всички без изключение... да даже алфисти.бг ще имат кола

  http://www.facebook.com/VenturaGarage
  Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

 11. #11
  Запален алфист rijko's Avatar
  Join Date
  Jul 2007
  Location
  Selo Dermanci, Loveshko
  Age
  38
  Posts
  355

  Default

  Я кажете каде ще се паркирате че аз от Ботевград дорде дойда .Като трагна в 06:00ч. от Ботевград до 10:00 дано стигна.
  Опел Кадет GSI
  166 2,4 JTD
  ако мислиш че е здрава дай та тествам

 12. #12

  Default

  Quote Originally Posted by rijko View Post
  Я кажете каде ще се паркирате че аз от Ботевград дорде дойда .Като трагна в 06:00ч. от Ботевград до 10:00 дано стигна.
  брат незнам тел. ми е 0888 198 470 звъни ще се намерим

  http://www.facebook.com/VenturaGarage
  Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

 13. #13
  започва да се пристрастява
  Join Date
  Jul 2005
  Posts
  52

  Default

  Като ще ходите, някой да му се патува утре сутринта към 8 ?
  Alfa Romeo 156 1.8 TwinSpark 1998

 14. #14
  Най-бързата алфистка Член на клуба tsvety's Avatar
  Join Date
  Apr 2008
  Location
  София
  Age
  41
  Posts
  696

  Default

  Ето и линк в който да прочетете са един от най-драматичните стартове от Четвъртия кръг от Националния шампионат по затворен маршрут за 2009г.

  За съжаление, аз пристигнах на пистата накарая на въпросния старт и на бях в час с драмата, но пък успях да видя доста красиви и майсторски изпълнения в другите стартове и класове.

  http://www.motorsport.bg/track/news/...-12-21-00.html

  Пожелавам успех на младия и талантлив пилот!!!
  Alfa romeo 146 1.9 JTD, 2000г.,105к.с.+++
  Alfa romeo 145 QV, 155 к.с.-ex.
  Lancia Lybra 1.9 JTD `05 116к.с

 15. #15
  Boxer maniac Speeder's Avatar
  Join Date
  Feb 2007
  Location
  Перущица
  Posts
  2,827

  Default

  Наистина беше много интригуващо!
  Довечера ще пусна и снимките.
  145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

  www.ClassicCar-bg.com

Page 1 of 34 12311 ... LastLast

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •