Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 39 of 39

Thread: Tipo 1.6 i.e. - Проблем с оборотите при празен ход и студен

  1. #31
    Guest

    Default Лоши връзки

    Приятели проверете си хубаво всички връзки между ECU-то и двигателя. Аз имах лоша връзка межу Хол датчика и комутатора. Губил съм искра. Сега нещата са далеч по-добри.

  2. #32
    започва да се пристрастява
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    67

    Default леле малеееееее

    Синеок готов ли си за старт?

  3. #33
    Младши алфист
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Свищов
    Posts
    28

    Default

    Здравейте !
    Отдавна не съм поствал нищо по темата, но ето че след доста време открих нещо интересно.
    Преди първоначално запалване на ДВГ-то, при подаване на контакт след около секунда се чува звук като от превключване на реле. Следва завъртане на ключа в крайно положение и завъртане на стратера. Така, ако въпросното реле сработи и се чуе превключването - всичко е ОК и оборотите са нормални.
    Ако обаче този звук не се чуе ... лошо ... оборотите са около 600, двигателя тресе, икономайзера се откланя в дясно :((
    Следва рестарт на ЕКУ-то. В момента на подаване на контакт (при изключена минус клема на акумулатора) се чува същият звук - на превключване на реле. Връщам клемата и временно всичко е ОК ...
    Под предният капак, в централната част, до Дигиплекс-а има черно пластмасово капаче, а под него - две релета.
    Въпросът ми е: възможно ли е някое от тези релета да залепва и за трупа грешка в ЕКУ-то ? Или някое друго реле ? Имате ли идея за предназначението на посочените релета и дали те или друго(и) реле(та) участват пряко в процеса на палене ?
    Благодаря предварително !
    Поздрави !
    Fiat Tipo 1.6 AGT

  4. #34
    Здрав алфист alf's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    София
    Age
    36
    Posts
    778

    Default

    колега незнам при типото как е но ми е правило впечатление на ибиза 1,4-фолксвагенов мотор при подаване на контакт се чува звук подобен на тоя дето го описваш. някой ми обясни че това било бенз.помпа. възможно е да е от нея
    '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
    '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

  5. #35
    Ventura garage Mury's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    София;кв.Бели брези
    Age
    37
    Posts
    10,439

    Default

    То4но така това реле е наи вероятно релето не помпата но то не мисля 4е може да прави проблем на празен ход помпата или подава бензин или не среден вариант има но тои е намален дебит но тои се усеща на скорост и при високо натоварване
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

    Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

  6. #36
    Старши алфист
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    София
    Posts
    935

    Default

    Quote Originally Posted by BBorisoff
    ...
    едното реле захранва цялата система на ЕКУ-то при подаване на контакт
    другото е за бензиновата помпа
    ако едно от двете не ти работи изобщо няма да пали автомобила
    ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"


    ИТАЛФЕСТ 2005

  7. #37
    Младши алфист
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Свищов
    Posts
    28

    Default

    Здравейте !
    Ето и последната информация от мен по проблема с оборотите:
    След като проверих или смених повечето от датчиците оборотите се меняха през 6-8 паления на колата.
    Последното, което направих и реши проблема бе регулировка на TPS-сензора. Вече месец и половина не съм свалял клемата на акумулатора, за да нулирам ЕКУ-то ... Не съм 100% сигурен, че е решен проблема, но си мисля, че изчаках достатъчно дълго ...
    Изчетох доста информация, търсих в нета, правих справка в АутоДата-та, поствах във форумите ... много противоречиви изказвания се чуха, вкл. и "ТПС-потенциометъра не се регулира" ...
    При моят фиат (типо 1.6 i.e, с Бош моноинжекцион версия А2.2) потенциометъра се регулира ! Закрепен е с 4 винтчета, разхлабват се и се движи около остта си. Регулирах го по показания на икономайзера - при студен двигател да показва в централната част (ако направим аналогия с ръчен стрелкови часовник - 12 часа) ... Реално завъртях потенциометъра с не повече от 1мм !!! И това е ... Притегнах винчетата и забравих за проблема ...
    Времето ще покаже дали съм прав и дали съм решил 100% проблема.
    Поствам това инфо, заради многото проблеми с оборотите. Дано съм полезен поне на някои от Вас :))
    Fiat Tipo 1.6 AGT

  8. #38
    Младши алфист
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Свищов
    Posts
    28

    Default

    Здравейте !
    Ето и продължението на проблема с оборотите:
    След още ходене по "майстори" и сервизи констатирахме следното: когато се натрупа грепката е ЕКУ-то, последното се ошашква и СПИРА ДА ПОДАВА НАПРЕЖЕНИЕ НА СТЕП-МОТОРЧЕТО ! В резултат - няма кой да регулира празния ход. След нулиране на ЕКУ-то - напрежението към моторчето се възстановява.
    Това е инфо-то към момента. Като намеря решение - ще пиша.

    Поздрави
    Fiat Tipo 1.6 AGT

  9. #39
    Младши алфист
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Свищов
    Posts
    28

    Default

    Здравейте !
    Ето и края на дългото ходене по "майстори" и сервизи: след скока на бензина монтирах газова уредба на Типо-то. При монтажа ми прекъснаха захранването на ЕКУ-то, т.е. след всяко гасене на двигателя, ЕКУ-то се нулира :((
    Не е добър вариант, исках да "изчистя" проблема и да отстраня причината, но ... вече липсва каквато и да е диагностика на ЕКУ-то ...

    Поздрави !
    Fiat Tipo 1.6 AGT

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •