И ти как го отстрани какво излезна?
За всеки случай да сме сигурни, че това е проблема, изкарай я на магистрала и поддържай известно време високи обороти над 3000-3500, но понякога става и над 2300 и скорост над 140 км/ч и след това смъкни под 100 км, да видим ще ти се появи ли грешка и да не ти работи, както трябва турбото. Лошото е, че не винаги става. На мен в началото ми ставаше това да кажем веднъж на 5 пъти. Но накрая вече беше постоянно. И когато вече ми блокира и веднъж дпф-а на един баир извън градско, колата тресеше и не искаше изобщо да върви, вече бях много избеснял. Софтуера явно нещо не беше в ред. Проблема го решихме с чипосване. Аз лично доста се дърпах, но в крайна сметка, момчетата ми обещаха да ми върнат парите и стария софтуер, ако се появи проблема отново и се съгласих. И наистина нямам проблеми оттогава. Явно нещо софтуера, който ни слагат не е нещо в ред. Незнам и аз, не разбирам чак толкова, но така станаха при мен нещата. Виж дали има нов софтуер без да се налага да я чипосваш, може и така да се оправи.
За датчика потвърждавам - оригинален излиза между 218 и 228, и аз сменях 2. А и също така, напълно еднакви са и са взаимозаменяеми, няма значение преден-заден или ляв-десен.
И аз да споделя за пресен ремонт от вчера - след преглед на цялото окачване поради 9 месеца каране в България и лошо тропане по него, се оказа че е заминала само една биелета (задна) - цена за оригинална 57 лева (с отстъпката). Трябва да призная, че колицате ме изненадва доста приятно ... поне засега, пу пу. След усилено каране по Варненските пътища (който е от Варна да каже какво е състоянието им цяла зима и особено сега, когато е нарязано навсякъде) да замине само една биелета ... За мен това си е атестация за прилично здрав автомобил и качество на окачването.
Alfa 159 2.4 JTDm
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Принудителна регенерация или бензинова кола (в кръга на шегата)!
EX 156 1.6 TS
Днес я закарах в Динекспрес и ми почистиха дебитомера и датчика на диференциално налягане и казаха че ако пак го направи трябва да се смени дебитомера. Ще я покарам и ще си проличи лошото е ако и когато сменя дебитомера не се оправи,но каквото дойде.
---------- Post added at 20:14 ---------- Previous post was at 20:07 ----------
Колега моя проблем е друг.Колата си върви супер но нали през определено време включва автоматично почистване но при мен явно нещо по веригата не му дава правилна информация и когато филтъра се задръсти колата влиза в авариен режим! И като я закачим записва грешка ,,Почисти ДПФ филтъра".
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
А според теб от какво може да е? (не ми се иска да махам ФАП-а)
В момента проблема ти е неправилен сервиз и некачествена диагностика.
AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW, Giulia 2,2 Veloce
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
И на мене ми светна преди 2 седмици, че нямам Хил холдър, на следващото палене надписа изчезна и хил холдъра пак работи
Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
В интерес на истината за 2 год от както имам колата ми е светвал 2-пъти и то по време на движение за секунда някъде дори не успях да прочета цялото съобщение само началото Hill holder и иконка някаква,но си работи при мен системата нямам проблем но мисля да направя една диагностика профилактично.
Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
При колите с ръчни скорости светва от време на време,от машинката на съединителя,тя се бъзика,и светва грешка.Н а мен ми го е правило няколко пъти и се оказа от това,няма нищо страшно,карайте си колите всичко е ок
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex