Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 105

Thread: Темпомат/cruise control - Алфа 156

  1. #31
    No brain,no pain. myato's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Плевен
    Posts
    3,920

    Default

    Quote Originally Posted by m1taka View Post
    Здравейте,

    Може ли някой да ми каже къде / кой би могъл да ми инсталира екстрата. Става дума за Алфа 156 1.9 jtd 115 к.с., 2002 г. - вътрешен фейслифт. Става дума за София. Питам тук, защото преди да го направя звъннах на няколко от препоръчваните сервизи и от никой не получих положителен отговор (според мен или са твърде заети или смятат, че не си струва да се занимават). Доколкото видях, като махнах корите, нямам кабели на волана. Снабдих се с лостче за контрол и изрязана пластмаса.

    Може би това не е най-точното място за въпроса ми, но реших да го задам тук, защото е по темата.
    Quote Originally Posted by okinava View Post
    по коя схема трябва да се свърже темпомата на 156 1.9 jtd 115коня
    Ето по тази.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails untitled5.jpg  
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00

  2. #32
    Болен алфист
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    СОФИЯ, МЛАДОСТ 3
    Age
    50
    Posts
    1,531

    Default

    Quote Originally Posted by GammaRay View Post
    Има колеги във форума, които са го направили, с чужда помощ или не, но така и не искат да споделят! Както и да го направиш все няма да работи. Имаше в един чешки форум май, схема с една връзка допълнително, която я няма във всички други уж работещи схеми.

    Нека, тези които знаят да кажат как става!
    Извинявай кое точно те кара да мислиш така? Тук поне на 3 места колеги в това число и аз сме обяснявали как точно става за да заработи. И няма никакви тайни скрити връзки. А това че работи перфектно лично мога да ти го демонстрирам в моята кола
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

  3. #33
    Запален алфист GammaRay's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Пловдив
    Age
    49
    Posts
    445

    Default

    Дай си модела на ECU и точната схема.
    Last edited by GammaRay; 17-08-2015 at 20:53.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

  4. #34
    No brain,no pain. myato's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Плевен
    Posts
    3,920

    Default

    Quote Originally Posted by GammaRay View Post
    Дай си модела на ECU и точната схема.
    ЕКУ-то му трябва да е 15С7, а схемата, тази горе.
    За комуникиращите по CAN също я имам и мисля, че всичко по въпроса съм го качвал и го има тук: http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EF%EE%EC%E0%F2
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00

  5. #35
    Запален алфист GammaRay's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Пловдив
    Age
    49
    Posts
    445

    Default

    опитваме се да направим това ЕКУ - EDC15C5. Схемите нестават. Буксите са съвсем различни. Ако някой има схема, нека да помогне.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

  6. #36
    No brain,no pain. myato's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Плевен
    Posts
    3,920

    Default

    Quote Originally Posted by GammaRay View Post
    опитваме се да направим това ЕКУ - EDC15C5. Схемите нестават. Буксите са съвсем различни. Ако някой има схема, нека да помогне.
    В тема, дето съм посочил ги има всички схеми и са реализирани основно тези на това ЕКУ. Прочетете я внимателно. Има и снимки на ЕКУ-то и буксите.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00

  7. #37
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    16,014

    Default

    В AO пише, че за да тръгне темпомата на EDC15C5, то трябва да се префлашне с фърмуер от Либра.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  8. #38
    No brain,no pain. myato's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Плевен
    Posts
    3,920

    Default

    Quote Originally Posted by ecotronic View Post
    В AO пише, че за да тръгне темпомата на EDC15C5, то трябва да се префлашне с фърмуер от Либра.
    То това май е според годината на производство. А на 166 -ците с това ЕКУ няма проблем.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00

  9. #39
    Болен алфист
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    СОФИЯ, МЛАДОСТ 3
    Age
    50
    Posts
    1,531

    Default

    Колега качвам ти файла с описанието на буксите на Екуто EDC15C5. В наличните ти букси гледаш дали ги има крачетата или не. Ако ги няма от друга букса си ги добявяш и свързваш със съответните крачета на лоста за управление който си сложил на кормилото. Трябва да имаш и бутоните на съединителя и спирачката за да сработи. Трябва да осигуриш и захранване на самия лост за управление.
    Attached Files Attached Files
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

  10. #40
    Запален алфист GammaRay's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Пловдив
    Age
    49
    Posts
    445

    Default

    Крачета знам че няма. Опитвал съм - не работи. Даже един шунт гръмнах, ама добре, че компа оцеля
    Last edited by GammaRay; 19-08-2015 at 23:04.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

  11. #41
    Запален алфист GammaRay's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Пловдив
    Age
    49
    Posts
    445

    Default

    Ето схемата от eLearn за 156 2.4 10v JTD 136 к.с

    http://store.picbg.net/pubpic/E4/54/...8150b0e454.jpg

    Интересното е, че свързването става на букса А, а на схемите които давате на това ЕКУ - http://store.picbg.net/pubpic/6E/EC/...8f77266eec.jpg , букса А няма толкова крачета. По спомен буксата май беше или C или D, като там наистина пиновете липсват и схемата на буксите приложени по-горе, не отговаря на ЕКУ-то.
    Last edited by GammaRay; 19-08-2015 at 23:36.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

  12. #42
    No brain,no pain. myato's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Плевен
    Posts
    3,920

    Default

    Quote Originally Posted by GammaRay View Post
    Ето схемата от eLearn за 156 2.4 10v JTD 136 к.с

    http://store.picbg.net/pubpic/E4/54/...8150b0e454.jpg

    Интересното е, че свързването става на букса А, а на схемите които давате на това ЕКУ - http://store.picbg.net/pubpic/6E/EC/...8f77266eec.jpg , букса А няма толкова крачета. По спомен буксата май беше или C или D, като там наистина пиновете липсват и схемата на буксите приложени по-горе, не отговаря на ЕКУ-то.
    Тая схема не може да е на 136 катърова 156-ца, щото е за ЕДЦ15С7, а въпросната каруца е с ЕДЦ15С5,което е с 4 букси за разлика от първото, което е с две и го има при 140 и 150 катъровите.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00

  13. #43
    Болен алфист
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    СОФИЯ, МЛАДОСТ 3
    Age
    50
    Posts
    1,531

    Default

    Quote Originally Posted by GammaRay View Post
    Крачета знам че няма. Опитвал съм - не работи. Даже един шунт гръмнах, ама добре, че компа оцеля
    Извинявай не разбрах. Ако ги няма сложени крачетата в буксата как точно да заработи? Имай предвид че темпомата няма да зароаботи на място. Трябва му минимална скорост на движение, не помня точно но беше над 40 км във всеки случай.
    Тук съм слагал и описанието на EDC15C7
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=73404
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

  14. #44
    Запален алфист GammaRay's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Пловдив
    Age
    49
    Posts
    445

    Default

    Абе човек, сложил съм крачета но въпреки това схемата неработи а и буксите на компа, нямат нищо общо със схемата и лостче съм сложил, не съм толкова тъп. И датчиците са тествани с Мултиекускан. Нямам представа защо се разминава схемата. Сам виждаш, че на схемата от eLearn и схемата с буксите на това ЕКУ - няма от 53 до 57. Аз откъде да знам какво да свържа, при положение, че не е указано в схемата?! Все пак не може да налучкваме до 80 -тия компютър, нали?

    п.с Така, като ми гледаш колата мислиш ли, че незнам, че няма да заработи на място?
    Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

  15. #45
    No brain,no pain. myato's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Плевен
    Posts
    3,920

    Default

    Quote Originally Posted by GammaRay View Post
    Абе човек, сложил съм крачета но въпреки това схемата неработи а и буксите на компа, нямат нищо общо със схемата и лостче съм сложил, не съм толкова тъп. И датчиците са тествани с Мултиекускан. Нямам представа защо се разминава схемата. Сам виждаш, че на схемата от eLearn и схемата с буксите на това ЕКУ - няма от 53 до 57. Аз откъде да знам какво да свържа, при положение, че не е указано в схемата?! Все пак не може да налучкваме до 80 -тия компютър, нали?

    п.с Така, като ми гледаш колата мислиш ли, че незнам, че няма да заработи на място?
    Колата е с ЕДЦ15С5 и за това схемата и е друга и буксите са други и означенията.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •