Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21

Thread: Метан за Алфа Ромео 156

 1. #16
  The same cool guy DJ Vladic's Avatar
  Join Date
  Jun 2008
  Location
  Русе
  Age
  31
  Posts
  500

  Default

  Има още един въпрос. Техническото състояние в частност на автомобилите. Т.е. Ауди може много да ти допадне повече, пък алфата да е по-добре технически, или обратното. Никой не може да каже какво да си вземеш. Повечето колеги казват: Алфа се купува със сърце, не с разум Ако ти харесват много и всичко е наред се хвърляй. Ако си с доста резерви и после всеки ремонт да оплюваш модела и марката няма смисъл. Имам приятели с А3, Ксара, Пасат и като обслужване и части и т.н, не са по-ниски цените от моята( все пак е доста по-стара но...) Няма съвети. Чети много техническа информация и т.н.
  Познат ще си купува кола. И си е харесал няколко модела и марки, ще си вземе от нета цените на нещата които са болежки за тях и на една екселска таблица, ще си напрви груба сметка. Разход, и евентуални проблеми и ще тегли четата. Разумен ход Аз му казах, че ако направи така, Алфа никога няма да си вземе. Успех с покупката. Ще ти трябва.
  Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

  Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

 2. #17
  обикновен газаджия robygas's Avatar
  Join Date
  Oct 2007
  Location
  sofia
  Age
  53
  Posts
  3,456

  Default

  Колеги, това е раздел за газови системи, а не чат.
  0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
  Автогаз сервиз-
  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

 3. #18
  Запален алфист Vins's Avatar
  Join Date
  Apr 2007
  Location
  София
  Posts
  189

  Default

  В този форум всички сме избрали Алфа по една или друга причина. Ако караш много, както написа взимай кола с метанов инжекцион. За да върви хубаво и да не ти свиркат вземи кола с достатъчно мощност. Ако се спреш на алфа, задължително да ти я прегледа, някой който разбира от алфи, бих те насочил към http://www.ogledi.com Тях ги познавам и знам, че няма да те метнат.
  БТВ сега погледнах, че тази е с намалена цена - http://www.cars.bg/u376978
  Виж я нея, виж някоя А4-ка и си прецени, никой не може да ти каже какво да си купиш.
  GTV

 4. #19
  Black Shadow trouble's Avatar
  Join Date
  Oct 2007
  Location
  Сливен
  Age
  40
  Posts
  1,155

  Default

  Колеги с какви колектори са ви 156-ците. С пластмасови или метални. Ако въобще има метални кои години и двигатели са. Счупи се едната кола. Трябва да си взема нова и да й прехвърля обикновената метанова уредба, която на пластмаски няма да работи добре.
  Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
  Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

  Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

 5. #20
  Младши алфист
  Join Date
  Feb 2011
  Location
  Varnensko
  Posts
  23

  Default Метанова уредба?

  Здравейте.
  Имам алфа с метанова уредба, която бе разкачена в един сервиз, веднъж при ремонт, разкачиха всички кабели отпред и бутилката отзад и после понеже не бяха метанаджии не успяха да върнат всичко по местата.
  За капак, аз се блъснах веднъж и една малка платка, на вид черна малка кутийка с надпис ланди ренцо се разби, като бе позиционирана до предния десен калник.
  Днес я закарахме уж при метанаджии/газаджии във Варна, а те се опитаха да ми пробутат газов инжекцион, като мислят, че 1000 лв ей така може да ги извадиш.
  Въпроса ми е, къде във Варна или около Варна може някой да ми разреши проблема и да си карам на метан?

 6. #21

  Default

  здравеите кажете мнения за метана има ли ралика във вървенето на метан и бензин .Отскоро имам алфа 156 1.8 с метанова оредба кажете впечатления коментари често срешани проблеми и тн. на мен лично ми допада от вън а от вътре е супер особено шофиорското място с тея червени уреди .колата е 2005 г

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •