За да разглобим самото огледало, първо го демонтираме от колата. Демонтажа е много лесен има три болта 10ки и една букса.


Отварям една скоба. Приемам, че самото огледало го няма. Ако огледалото е там, то се настройва да гледа най-надолу и след като се развие самата коруба може внимателно да се изкара нагоре. Самото стъкло без значение дали е ел. или не е залепено за една пластмасова основа която е закачена с щипки на 4 места с 8щипки. Внимателно се откопчава и се отстранява пластмасата с огледалото, за да не го счупим! Ако има и подрев огледалото трябва да се внимава при откачането на буксите от самото огледало:


Продължаваме с разглобяването на огледалото:
Развиват се трите винта от долната страна на огледалото:
и се отстранява капачката от долу и корубата отгоре:


След това се маха окабеляването(една букса с три кабела за управлението и една букса с два кабела за подгрева). Буксата която е за управлението на движението на стъклото се сваля малко трудно защото е на неудобно място. За да я разкопчаем и да я освободим кабела, трябва да се свали самия корпус с двигателчетата. Развиват се тези три болта с подходящ шестограм или торкс:

Желателно е след като изкарате буксите да откачите и самите кабелни обувки от самите букси с помощта на тънка отвертка или нещо подходящо за целта, понеже самите букси не могат да минат през отворите които са предвидени. Преди да извадите кабелите не е зле да си надпишете по самите букси кой кабел от къде е изкаран като цвят:

След това се развива и самото крило на огледалото от основата. Закрепено е с три болта с кръстата глава.:


След това отстраняваме и тази част и така огледалото е разглобено на съставните си части. Причината за щракването на самото огледало в позиция отворено и затворено се намира в самото крило. По точно е капсулована заедно с пружината. Според мен не може да се ремонтира, понеже капсулованата ламаринена шайба е много дебела и не подлежи на отваряне. Оградил съм мястото в жълто:

Ами това е!
Успех на всички, които имат някакви проблеми с огледалото и се чудят как да го разглобят.
И не забравяйте, всеки може сам , но винаги е по-приятно с подходяща компания