Здравейте, момчете, колеги,
Моля ви помагайте, имам огромен проблем - трети майстор ми гледа колата и няма никакво решение. Сега ще ви разкажа накратко какво ми се случи и какво ми казват майсторите.
Колата е описаната в подписа ми. Миналият уикенд се качих на Витоша по ужасен каменист път над Железница. Хубаво място, но на сутринта на Алфата и светнаха лампите на ABS-а, ръчната и се оказа и че километражът не работи. От там се тръгна по майстори. Отидох първо под моста на 4 km да ми направят диагностика. Оказа се, че не могат да стигнат до компютъра, за да покаже, къде е проблема. Казаха ми, че евентуално проблема е в ABS блокът. Дадоха ми тяхно за проба. Включих го на буксата, но проблема не изчезна. После от самосебе си спря да свети и проработи километражът, но на първата неравност, отново се развали. От там отидох на трети майстор, който ми каза, че ми е развалено блокчето на ABS-a и ме прати на Драгичево да си купя "нов". Той ми държа колата 5 дни. Каза ми, че ми е свалял гумите, като секретните гайки бяха в мен, че е чул компютъра на колата, докато е правил диагностика и проблемът е точно в ABS блока. Усъмних се, че нищо не е свършил. Отидох на друг майстор, който отново пробва да направи компютърна диагностика, но отново не успя да стигне до компютъра, за да види, къде е проблемът. Той ми каза, че може да са датчици по гумите и ме прати в Александър Ауто, за нова диагностика.
Моля ви дайте ми съвет какво да направя? Нищо не разбирам от тази ABS система. Как се мерят тези датчици? Къде мога да отида, за да ми открият проблема? Вече дадох много пари за диагностики, които не ми показват нищо. ПОМОЩ!