Налягането на горивото, не налягането в рейла. Мисля, че се подразбира. Манометъра се закача на маркуча за идващата нафта от резервоара и трябва да е около 2.5-3бара.
Alfa Romeo 166 2.4jtd
В 7.csv виждам, че сигналът за количеството входящ въздух е доста далеч от желаното, но ти не си задържал малко повече оборотите. И все пак това показва известен проблем с дебитомера, като се сметне, че той работи най-вече в участъка над 4V. Почисти го и вдигни обороти като ги задържиш поне 3 секунди
За да ти кажа за налягането на горивото - трябва ми 4000об. поне, че виждам някакви аномалии до 2000об. и то с малко задържане - вдигни обороти като ги задържиш поне 3 секунди
---------- Post added at 20:45 ---------- Previous post was at 20:44 ----------
Абе на мен ми е. Ама тук не е проблем ниското
На мойта кола беше 1.8 бара налягането на празен ход, а при подаване на газ падаше на 1.5-1.6. След като почистихме резервоара и горивните пътища налягането стана 2.8 бара,а при газ пада най-много до 2.6. Както и да е, не споря, просто така знам от Вихрен, а и това показва колата ми.
И все пак съвета ми към колегата е да посети някой сервиз да проверят дюзите и една хубава диагностика.
Last edited by Dob4i; 08-12-2011 at 22:33.
Alfa Romeo 166 2.4jtd
Аз, както съм написал, проблем като е запалена колата нямам с налягане на горивото. Рязах я доста и гледах какво иска ЕКУ-то и какво получава и нямаше проблем. Проблемът е, че преди първото палене показва 0 bar. Стартера ще се скъса от въртене, а тунджа никаква. Помпата в резервоара си работи, защото се чува, но налягането го няма. Налягане се появява чак когато е завъртян коляновия вал, че и то на няколко оборота. Поне това показва програмата. Ясно, че с манометър ще се види какво точно става. Утре ще гледам дали пуши бяло и може да разменя релета. Ако не стане ще се търси квалифицирана помощ.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Ми не си прав естествено,ЖТД-тата има възвратен клапан,отгоре в конзолата на филтъра
П.С.Иначе към колегата с проблема,мога да ти дам още един съвет,провери дали не е запушен горивопровода за обратната нафта към резервоара,ако е частично запушен може да пали трудно..........................
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
А, те точно това ми беше идеята, ама явно не ме разбраха или не искаха. На помпата и трябва няколко оборота та да вдигне нужното налягане, защото като се загаси колата се разтоварва високото. И ако колата е студена, особено зимата е нормално коляновия да направи 3-5 оборота докато запали и нафтата се подгрее във филтъра
Last edited by NightRider; 09-12-2011 at 13:06. Reason: допълнение
абсолютно никва разлика няма във нуждата от обороти на въртяне при палене на студена и топла кола.