Results 1 to 15 of 7937

Thread: Съвет относно покупка на 159

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1

    Default Съвет относно покупка на 159

    Здравейте на всички! Регистрирах се специално, за да Ви помоля за съвет. Фен съм на марката, разбира се, откакто се качих на първата си Алфа, която беше 156 2.0 TS. Бях изключително доволен от колата и преди 2 години реших да я сменя, тъй като тя вече беше на 11 г., независимо от обстоятелството, че беше в изключително добро състояние. Исках нова кола и идеята ми беше 159 - за мен, идеалът за автомобил в своя, че и в по-горния клас. Разполагах обаче с ограничени средства, а исках нова кола. Не мога да Ви опиша недалновидното поведение на Милано мотърс в разгара на кризата лятото на 2010г. Както и да е - никакви отстъпки, никакви промоции - нищо. Пазарих се с тях за един тест автомобил 1.9 JTDm 150 к.с. на 9000 км., като им давах за него 38 хил. лева. Но не се съгласиха. Както и да е. Изневерих на марката и купих Мицубиши Лансер 2.0 дизел за 32 хил. лева в промоция от 40 хил. От тогава, до ден днешен, всеки пък като се кача в тая кола ми идва да се самоубеся! Няма такъв страшен ташак! Две години вече се мъча да я харесам тая кола... Без успех. Реших да я продам, независимо, че й остава още повече от година гаранция. Как съм я купил, убийте ме, не мога да Ви кажа. Но да не Ви занимавам повече и на въпроса. В момента Милано Мотърс продават две 159. Едната е 1.9 JTDm 150 к.с., а другата 2.0 JTDm 170 к.с. 1.9 е по-оборудвана, но 2.0 също е достатъчно накичена с екстри. Не ми трябват повече. Моля Ви да ме посъветвате по следните въпроси:
    1. Кой от двата мотора е по-сполучлив, като съдите по Вашите наблюдения. Това, което ме смущава при 2.0 е факта, че твърде малко се задържа в производство. После му намалиха мощността на 140 к.с. и днес именно в този вариант се монтира и на Джулиетата. Това трябва ли да ме притеснява. Означава ли, че във вариантът със 170 к.с. е бил проблемен?
    2. Другото важно нещо е, че и двете коли са попрестояли много в склада на Милано Мотърс. Не ми казват, но по мое мнение 1.9 е производство 2008г., а 2.0 вероятно е 2009г. Сега, предполагам, че са ги поприпалвали от време на време, но това не е сигурно. Дилърът например се изпусна, че на 1.9 трябва да й се смени акумулатор и да се монтира казанче на охладителната течност. Второто например ме навява на мисълта, че са ги ползвали за донори на резервни части. По отношение на 2.0 такива отбелязвания в системата им няма, но... Въпросът ми е, как мислите, възможно ли е да имам сериозни проблеми с тези коли заради това, че дълго са стояли неизползвани. И какви биха могли да бъдат, по Ваше мнение? Колите разбира се имат 3 год., респ. 150 хил. км. гаранция, която ме увериха, че си действа, но все пак едва ли на някой би му било приятно час по час да ходи до сервиза и да седи с дни без кола.
    3. На трето място - 159 - ките имат ли проблеми с ДПФ филтрите и колко често ако имате наблюдения, разбира се?
    4. И накрая... ох кажете какво да правя, че се побърках с тия коли - страшна болест са ми?
    Last edited by thecleaner; 20-08-2012 at 02:38.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •