Моята е 2006 г и е с Q tronic
Моята е 2006 г и е с Q tronic
Алфа Ромео 159 1.9 jtdm
Айсин,прави се следното,колата на контакт,на спирачка,а педала на газта натиснат на една трета от хода му и започваш да броиш 1001,1002,1003,местиш лоста назад и пак броиш ,така до края,след това по обратния път същата схема,като стигнеш Паркинг,палиш колата,това е.Успех.Започваш от P и завършваш на P
Last edited by alfa156jtd; 16-11-2022 at 22:18.
Алфа Ромео 159 1.9 jtdm
Моя проблем е по скоро механичен,едва ли с една адаптация ще се оправи.Много взе да вие напоследък ,чудя се какво да правя.
Alfa 156 Face 1.9 JTDm 140hp - ex
Alfa 159 2.4 JTDm Automatic - now
Това е маслото с което опресних.Струва ми се че след опресняването започна да вие и то сега в студа още повече.Направило ми е впечетление , че когато колата още не е загряла не вие,но като загрее се започва.Най много вие когато дадеш газ и върнеш газта по рязко.От четвърта трета втора най-много се чува.Довечера може да направя един клип да видите за какво става въпрос. Ето маслото https://prikachi.net/image/8w6UNh
PETRONAS TUTELA GI/VI
Майстора ми каза ,че за пръв път чува Айсин да вие и 99%сигурен ,че не е от автомата .Но явно се чува че е от него ..Ако има значение колата е на 210к километра,нито рита ,нито блъска ,сменя много добре предавките без никакви проблеми,обаче вие??! Майстора ми каза,че не си заслужава да се отваря кутията но мен взе да ме притеснява.
Last edited by stoian_off; 09-12-2022 at 10:46.
Възможно е наистина ако е по ниско нивото на маслото да се получава това виене.Ще се консултирам с него и ще видя какво ще направя.Много интересно ,аз и преди бях казал ,че когато е топло не вие .Днес на морето беше 21 градуса,изобщо не се чуваше.