Със 140км/ч през повечето време до Турция ми даде 9,2,градско под 11,8 не падам.Дали трябва да я водя на преглед, май много ми гори.
Last edited by b0jo; 09-01-2023 at 23:35.
Brera 2.0jtdm 170hp
Много е .. прекалено много. до 7.5 би бил нормален разход.
Клас на гумите за пестене на гориво, напомпени ли са колкото е необходимо. С климатик - пуска се сам при влага?
Най- важният въпрос, къде зареди ? - пробвай на друго място ..
Аз зареждах на една марка бензиностанции, където ми гореше винаги с литър повече спрямо Лукойл.
Last edited by flipz; 10-01-2023 at 00:48.
Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS
Ако разхода е за конкретният маршрут добре...от границата до Истамбул с 140 добре, но след това в самият град с околовръстен път над 100 и километра само една дъга, камо ли ако се набиеш вътре е поносимо...зависи в кой часови пояс си пътувал...има много ако.....там доста често има яки задръствания.
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
На "Инса оил" заредих,градското ми е в Пловдив,с 19 цола съм.До Тикердаг ходих верно пътя е с доста баири ма чак 9/100
Last edited by b0jo; 10-01-2023 at 19:18.
Brera 2.0jtdm 170hp
За качеството на гориво в тая бензиностанция си нямам на идея...зареждам предимно на шел......при лошо качество на гориво, разхода се увеличава....м/у другото извън България съм зареждал на какви ли не бензиностанции, но не съм се сблъсквал с лошо гориво като у нас......а тая инса съм я срещал като фирма само у нас...
п.п... Текирдаг....ами ти изобщо не минаваш през Истамбул...заблудил съм се.....тоя път не съм го минавал до мраморно море....незнам..засечи пак, може да има проблем..направи си пак засичане на разхода...
Last edited by Бобби; 10-01-2023 at 17:08.
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Изкуственият интелект .. изглежда греши
Препоръчителният интервал за смяна на ангренажен ремък за Alfa Romeo 159 JTDM е около 120 000 км или 8 години, което от двете настъпи първо. Все пак винаги е най-добре да се консултирате с ръководството на собственика за конкретни препоръки за вашето конкретно превозно средство, тъй като някои фактори като условия на шофиране, употреба и история на поддръжката могат да повлияят на интервала за смяна на ангренажния ремък. Също така е важно да имате предвид, че смяната на ангренажния ремък е важна услуга, която не бива да се пренебрегва, тъй като повреденият ангренажен ремък може да причини сериозна повреда на двигателя.
Препоръчителният интервал за смяна на маслото за Alfa Romeo 159 JTDM варира в зависимост от условията на шофиране и вида на използваното масло. Въпреки това обикновено се препоръчва смяна на маслото на всеки 15 000 км или 12 месеца, което от двете настъпи първо. Също така е важно да се консултирате с ръководството на собственика за конкретни препоръки за вашето конкретно превозно средство.
Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS
Господа,
От 2,3 месеца имам голям моментен разход на алфата. При ускорение показва 20,25, случвало се е и 40,50. Проблема е само при ускорение, при спиране на подване на газ се нормализира. Средния разход е 12 на сто, като карам до 1500 оборота. Вчера ми светна лампата и отново започна 30,40,50 , което се беше случвало само веднъж,когато пак беше светнала лампата. Реших да заредя до горе и сега показва нормални стойности. Средния ми разход за 60км е 7/100 в София. Идеи къде е проблема и защо се реши при напъшване на резервоара до горе?
Алф 159 1.9 150хп.
Като ми харчи 12,13 градско и показва моментен 40 с колко да я карам