След откачен акумулатор от колата за около 1.5 месеца, след закачането му отново започна да се появява грешка P0170.
Не се появява постоянно-непрекъснато, но си се появява по някое време, но кога точно не съм хванал.
Разликите спрямо преди появата на грешката, които съм хванал са следните:
1. На празен ход след като я запаля от напълно студен двигател, преди появата на грешката, след горе долу 30-50секунди осезаемо се усещаше как започва да си сваля оборотите (отиват към нормалните за празен ход) в процеса на загряване докато колата все още стои на място. Сега това нещо вече не се усеща. Иначе като загрее оборотите на празен ход са си нормални.
2. Промени си датата на програмиране на компютъра - датата се измести с 1 месец напред - компютъра беше програмиран 22.XII.19XX, а стана 23.XI.19XX.
В това съм абсолютно сигурен така че нека няма изказвания от рода на "това е невъзможно". Точно тази промяна ме притеснява че може да е проблема - не самата дата, а някаква промяна в програмата на компа - но за съжаление изобщо не съм в час с тази материя...
Проблеми във вървене или поведение на колата при ускорение не съм забелязал. Всичко си е както си беше преди.
Слагам две снимки - една на грешката и две показания на сондата.
Ако някой има идея и то по-скоро свързана с възможна причина от т.2, то нека да сподели.