Page 20 of 21 FirstFirst ... 1018192021 LastLast
Results 286 to 300 of 304

Thread: Въпроси за компютри и електроника.

  1. #286

    Default

    Quote Originally Posted by Friday View Post
    Най-вероятно искат да проверят дали проблема не е евентуално в буксата на лаптопа.
    Ти им кажи, че плющи и без да е включено в лаптопа и няма да рискуваш да го захраниш с това зарядно.
    С риск да подпалят нещо, те да си го тестват на тяхна техника, ако нямат необходимите уреди.
    Пиша им, те са супер технологични, не може да се свържеш с жив човек по телефона, само автоматични менюта.Както и да е, вече си поръчах ново зарядно, утре ще е при мен, ще излезе около 60 лв. Нямам намерение да си нулирам работещ компютър заради тях и заради едно зарядно.

    Крайното становище на сервиза е, че не може да им пратя само зарядното. Понеже дефекта не се появява винаги, намирам за напълно безсмислено да им пратя всичко, да стои там и да ми го върнат защото всичко е наред.
    Днес дойде новото ми оригинално зарядно, за сега не гърми
    Last edited by El Caballero; 27-08-2020 at 17:17.

  2. #287
    чичка с очила и шкембенце Член на клуба mordohy's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Кюстендил Перник.
    Age
    57
    Posts
    7,048
    Blog Entries
    1

    Default

    Хвани го разглоби и ще видиш, че е цъфнал преди карантиите на импулсното.Иначе аз също на тошибата си взех зарядно от Викиват, но не 2 А, а 5 и всичко си дойде на мястото. Понеже сме се захванали с темата, ето и другата част от моя опит: Има чудесни DC/DC преобразуватели. за лаптоп е напълно достатъчен с максимален ток 5А. На Тошибата и се скапа батерията, а ми беше основен за диагностика-до скоро.По принцип повечето лаптопи са на 19-20 волта захранване. Особено удобен е при къмпинг или някъде, къдедто няма 220 АС. На едно такова съм му сложил кабел с две щипки, за да го свържа с акумулатора. конкретниат екземпляр има защита от обръщане на поляритета, но ако е необходимо може да му спретнете нещо с бушон и диод.Повечето имат и защита по ток. Тя също се настроива. Напрежението се настройва задължително под товар. Това може да бъде всяко нещо със съпротивление 15-50 ома, стига да държи по ток. Чудесен вариант е крушка за мигач на 24 волта. Има ги по камионите.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР. Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

  3. #288

    Default

    Има вероятност да ти е пречупен кабела между щепсел и зарядно.Два пъти го пращах за смяна на кабел и на третия си купих ново.Имаше едни некадърници, според които било от лаптопа, ама ми насраха с поксипол зарядното "защото не било от него, ама за всеки случай го направили"...Оказа се че са некадърни да премерят напрежението - на смашо 19,5 волта на изхода, а те ми искаха лаптопа да "поправят"...
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

  4. #289

    Default

    Няма такъв кабел, както каза екотроник най- вероятно е варистор, може да го отворя и да го махна, някой ден като скучая. Новото ми зарядно е оригинално, излезе 58,5 лв. с доставката, за един ден и работи добре за сега. Надявам се да работи, докато работи и компютъра.

  5. #290
    светлозелен(ама не много) ivan dimitrov's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Варна
    Posts
    2,521

    Default

    Quote Originally Posted by El Caballero View Post
    Няма такъв кабел, както каза екотроник най- вероятно е варистор, може да го отворя и да го махна, някой ден като скучая. Новото ми зарядно е оригинално, излезе 58,5 лв. с доставката, за един ден и работи добре за сега. Надявам се да работи, докато работи и компютъра.
    Варисторите обикновено ги закачат след предпазителят, та ако той стане проводим - следва стопяване на предпазителят. Има ли адаптер за друга система на входът на зарядното. И има ли следи от искрене по щифтовете на щепселът? За да събори предпазител, токът трябва да е сериозен, а аз не мога да си представя фолио на платка да го издържи по вече от веднъж. Дори и да са 'минали м/у капките" със изделие без предпазител.
    Ще използвам "моментът" да попитам и аз нещо - нормално ли е PIC18F2550, при нисковолтово програмиране да не може да си презапише 'бушончето" разрешаващо нисковолтово програмиране?
    При програмиране с високо напрежение е наред. Четох из упътването, но или съм сляп, или разсеян, или не са писали нищо, там където очаквам.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

  6. #291

    Default

    Quote Originally Posted by ivan dimitrov View Post
    Варисторите обикновено ги закачат след предпазителят, та ако той стане проводим - следва стопяване на предпазителят. Има ли адаптер за друга система на входът на зарядното. И има ли следи от искрене по щифтовете на щепселът? За да събори предпазител, токът трябва да е сериозен, а аз не мога да си представя фолио на платка да го издържи по вече от веднъж. Дори и да са 'минали м/у капките" със изделие без предпазител.
    Ще използвам "моментът" да попитам и аз нещо - нормално ли е PIC18F2550, при нисковолтово програмиране да не може да си презапише 'бушончето" разрешаващо нисковолтово програмиране?
    При програмиране с високо напрежение е наред. Четох из упътването, но или съм сляп, или разсеян, или не са писали нищо, там където очаквам.
    Гърмяло е поне 5-6 пъти, не съм ги броил точно, всичко се опушва и се топят клемите на самото зарядно и на контакта, дори на зарядното единият път ги загладих с една пила, доста бяха пострадали. И въпреки всичко продължава да работи, което е странно при такива поражения по клемите. С новото вече няма проблеми.

  7. #292

    Default

    Имам един по- стар лаптоп и искам да му сменя РАМ. От къде мога да купя два броя- DDR2 PC2-4200 533MHz 200-пинов SODIMM 1 Gb. С приоритет от България


    Last edited by El Caballero; 10-09-2020 at 08:47.

  8. #293
    светлозелен(ама не много) ivan dimitrov's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Варна
    Posts
    2,521

    Default

    Памет може да потърсите във форумът на лаптоп.бг или от някоя фирма(например Пласико), която има и сервиз. Търсете 2ГБ направо. Разликата в цената няма да е голяма, а съвремените ОС са лакоми.
    От снимката не се вижда, но ако зарядното има адаптер за нашата ел система, то е много вероятно той да окъсява.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

  9. #294

    Default

    Quote Originally Posted by ivan dimitrov View Post
    Памет може да потърсите във форумът на лаптоп.бг или от някоя фирма(например Пласико), която има и сервиз. Търсете 2ГБ направо. Разликата в цената няма да е голяма, а съвремените ОС са лакоми.
    От снимката не се вижда, но ако зарядното има адаптер за нашата ел система, то е много вероятно той да окъсява.
    Благодаря, ще потърся там за РАМ, лаптопа не може да поеме повече от две по 1 гб. А зарядното няма адаптер, за нашите условия си е.
    Намерих една памет в Али експрес, ако не намеря тук ще я поръчам от там.

  10. #295
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,894


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  11. #296

    Default

    Благодаря.

  12. #297
    Болен алфист BO's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    София
    Posts
    2,294

    Default

    Имам един модул 1GB PC2-6400.
    Ела да си го вземеш без пари.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

  13. #298

    Default

    Quote Originally Posted by BO View Post
    Имам един модул 1GB PC2-6400.
    Ела да си го вземеш без пари.
    Благодаря, днес по рано поръчах. Но ако нещо се обърка ще се обадя.

  14. #299
    Запален алфист invinceble's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Пловдив
    Posts
    115

    Default

    Здравейте,
    Имам лаптоп с HDMI изход и монитор с display port вход. Има ли начин да свържа монитора към лаптопа? Четох в интернет, някои пишат, че може, други - не.

    уж можело с т.н. активни адаптери: https://www.amazon.com/DisplayPort-C...6KPN6GGN8HJX74

    Някой сблъсквал ли се е с този проблем. Не ми се дават пари за този адаптер и после да не стане.....

    1999 Alfa Romeo 146 1.6 TS Junior -> ex
    2006 Alfa Romeo 159SW 1.9 JTD
    2007 Alfa Romeo Brera 2.4 JTD

  15. #300
    +- mimouzunov's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    гр. София
    Age
    38
    Posts
    2,524

    Default

    Взимаш едно такова https://www.get.bg/vcom-adapter-adap...d-plated-ca331 един hdmi кабел и пробваш....
    По-скоро трябва да работи...
    155 8V Super 92" 2.0

Page 20 of 21 FirstFirst ... 1018192021 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •