2005 156 1.9 JTD 115
2004 GT 2.0 JTS 165 - ex
Кожен салон и 2 броя за боята отвън на колата
Нанасянето отвън по боята го прави ако може само с пръсти - по се усеща дали има песъчинки.Така няма да драскаш лака/боята.
То ясно, че преди нанасянето се мие докато няма песъчинки и прах, но докато изсъхне и ... гаранция никога няма.С пръсти се усеща.
И прах не задържа.Можеш само да я плакнеш с вода.Не се образуват и "петна/линии" ако водата е варовикова.
Last edited by alfa racer GTA; 24-06-2020 at 01:35.
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Благодаря, ще ги закупя и двете да се пробват
Предполагам външната вакса след като изсъхне се полира с парцал?
А вътрешната за кожата след нанасяване забърсва ли се или се оставя само да си попие?![]()
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic
И двете външни са така - полиране с парцал.Това е най-тегавото, но работя да ги полирам и с машина.
Вътрешната само я нанасяш - тази е такава.И да попие в повече - никакъв проблем.
Преди нея имах една за кожа, която след като попие, ако някъде имаше повече крем пишеше и да търкам...
П.П. Ако има някой който ще пазарува в близките дни от аутодока, да ми пише на лични.
Last edited by alfa racer GTA; 24-06-2020 at 12:46.
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
само хубави неща
Алфа Ромео 159 1.9 jtdm
Аз за външно ползвам
Имам го от около 6-7 години когато за първи път полирах ръчно старата ми алфа.
Сега имам компресор и си закупих от Lidl за 40лв накрайник за полиране (машинка).
Измивам колата, вкарвам я в гаража .. като изсъхне - лятото става бързо
Намазвам с ваксата .. чакам да изсъхне.
И започвам да полирам с накрайника към компресора .. с едно дунапренено, като гъба
На сравнително ниски обороти .. горе долу загрява до степен все едно го търкам на ръка. (грубо примерно 40-45гр)
За вътрешно използвах CarPlan .. купих Turtle експериментало .. и повече ми харесва.
С CarPlan кожата е някак ... трудно се завъртам на седалката да изляза, като съм седнал. Не се пързаля![]()
![]()
С Туртле, кожата седи по- блестяща и може да се приплъзваш и въртиш нормално![]()
- малко глупаво обяснение, но не съм вечерял още
![]()
Last edited by flipz; 18-10-2020 at 22:07.
Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS