Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26

Thread: Грешка "Have engine checked"

  1. #1
    Младши алфист
    Join Date
    May 2016
    Location
    Yambol
    Posts
    12

    Default Грешка "Have engine checked"

    Здравейте,

    както си карах днес и изписа следното на дисплея "Have engine checked" и светна символа за двигателя. Изгасих я. След запалване пак същото. Няколко километра върви без проблем и след това повече от 80-90 км/ч не вдига. Турбото не вдига повече от 0,8. Утре мисля да я закача на компютър и дано да покаже каква е причината. Някой може ли да помогне.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails WP_20170303_16_23_44_Pro_LI.jpg  
    _________________________
    АЛФА РОМЕО 159 SW Тi 2.4 JTDM 20V Q-tronic 200 hp, 2008

  2. #2
    Запален алфист bobi_kz's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Казанлък/София
    Age
    31
    Posts
    872

    Default

    ...
    Last edited by bobi_kz; 12-10-2019 at 12:01.
    -------------------------------
    ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

  3. #3
    фантомас с бирено шкембе Yavor's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Хасково
    Age
    43
    Posts
    1,233

    Default

    Колега, не случайно се казва симулация. Симулирал си триене на грешки. Както и си симулирал връзка с Екуто на мотора. Моля те, стига си правил реклама на действията си. Зверски заблуждаваш хората.

    За колегата с проблема - само диагностика.
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

  4. #4
    Запален алфист bobi_kz's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Казанлък/София
    Age
    31
    Posts
    872

    Default

    ...
    Last edited by bobi_kz; 12-10-2019 at 12:02.
    -------------------------------
    ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by Yavor View Post
    Колега, не случайно се казва симулация. Симулирал си триене на грешки. Както и си симулирал връзка с Екуто на мотора. Моля те, стига си правил реклама на действията си. Зверски заблуждаваш хората.

    За колегата с проблема - само диагностика.
    И аз не знам как може да се трият грешки и да се прави диагностика без да се свържеш с колата. Магия някаква. Не я владеем.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

  6. #6
    Запален алфист bobi_kz's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Казанлък/София
    Age
    31
    Posts
    872

    Default

    Quote Originally Posted by lordliness View Post
    И аз не знам как може да се трият грешки и да се прави диагностика без да се свържеш с колата. Магия някаква. Не я владеем.
    Не знам, но в момента си карам и нищо не свети. Вие сте по компетентни Вие кажете.
    -------------------------------
    ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

  7. #7

    Default

    Едно е сигурно, по този начин нищо не се получава, понякога чека спира да свети сам. Ако я закачиш пак с таблета на симулация пак ще видиш грешки. Ако я закачиш и се свържеш с колата ще видиш истинските причини за светването.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

  8. #8
    Болен алфист
    Join Date
    May 2010
    Location
    К
    Posts
    1,222

    Default

    Quote Originally Posted by bobi_kz View Post
    Не знам, но в момента си карам и нищо не свети. Вие сте по компетентни Вие кажете.
    Това, че нищо не свети не свързано по никъкъв начин с пускането на мес в режим симулация!Не всяка грешка остава да свети на таблото!Ако наистина ти е записала грешка, най вероятно тя си стои в компа и ако се свържеш като хората ще я видиш!
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

  9. #9
    Младши алфист
    Join Date
    May 2016
    Location
    Yambol
    Posts
    12

    Default

    Днес я закарах на диагностика. Единствената грешка беше филтъра за твърди частици. Изчистиха грешката. След 5-6 км пак се появи, но колата вече не губеше мощност. На магистралата покарах 15 км на 4 скорост с близо 4000 оборота с цел да изчистя филтъра. Ефект нямаше. Минах 250 км и преди час отидох да заредя. Качвам се и чудо, всичко е нормално. Покарах я малко, но всичко е наред.
    _________________________
    АЛФА РОМЕО 159 SW Тi 2.4 JTDM 20V Q-tronic 200 hp, 2008

  10. #10
    фантомас с бирено шкембе Yavor's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Хасково
    Age
    43
    Posts
    1,233

    Default

    Quote Originally Posted by bobi_kz View Post
    А ти си "на всяка манджа меродия" голям разбирач по добре не коментирай там където нямаш какво да кажеш и трупаш само постове. Аз споделям как съм решил проблема си. Ти като няма какво да кажеш си замълчи!!
    Не знам защо си с впечатление, че трупам постове.
    Но с тоя тон, не така.
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

  11. #11
    Запален алфист bobi_kz's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Казанлък/София
    Age
    31
    Posts
    872

    Default

    При мен светна пак..., обаче противно на логиката колата даже върви повече 😁 нз какво става утре ще ходя при майстора да я закачим.
    Поздрави.
    -------------------------------
    ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

  12. #12
    фантомас с бирено шкембе Yavor's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Хасково
    Age
    43
    Posts
    1,233

    Default

    Quote Originally Posted by bobi_kz View Post
    При мен светна пак..., обаче противно на логиката колата даже върви повече 😁 нз какво става утре ще ходя при майстора да я закачим.
    Поздрави.
    Вероятно е от симулацията...

    Или по вероятно си с проблем, заради, който хич, ама хич не върви и сега като е влезнала в авариен режим и бичи на зададени карти работи по добре.

    Може да ти се струва, че пак трупам постове, но послушай ме - правилна диагностика, при човек, който знае за какво иде реч, не в кварталния сервиз.
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

  13. #13
    Запален алфист bobi_kz's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Казанлък/София
    Age
    31
    Posts
    872

    Default

    Quote Originally Posted by Yavor View Post
    Вероятно е от симулацията...

    Или по вероятно си с проблем, заради, който хич, ама хич не върви и сега като е влезнала в авариен режим и бичи на зададени карти работи по добре.

    Може да ти се струва, че пак трупам постове, но послушай ме - правилна диагностика, при човек, който знае за какво иде реч, не в кварталния сервиз.
    Днес ще ходя да видя какво се случва..,интересно ми е само защо се развърта по-добре осезаемо е....
    -------------------------------
    ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

  14. #14
    Запален алфист bobi_kz's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Казанлък/София
    Age
    31
    Posts
    872

    Default

    И при мен се оказа ДПФ, реших да го махна и да я ремапна. Пише че е на 23% запушен..
    -------------------------------
    ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

  15. #15

    Default ДПФ

    Колеги и аз имам същия проблем с ДПФ филтара на мойта 159ка, та щях да попитам дали е удачно след като ДПФ'а е запушен да я дам направо да я чипосат а те в същото време нали махат ДПФ'а.
    и чух че някаде във Варна извършвали тази процедура с чипосването и като ми махнат ДПФ и катализатора(който им ги оставям) и следователно се разминавам с едно 20-30 лв разход за чипосването!
    Какво мислите ?

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •