Здравейте,
Реших да си премахна ДПФ-а. Въпроса ми е има ли нещо по сложно при премахването или просто го режа и слагам резонатор или тръба.
П.с. знам, че след това и софтуерно трябва да се премахне![]()
Здравейте,
Реших да си премахна ДПФ-а. Въпроса ми е има ли нещо по сложно при премахването или просто го режа и слагам резонатор или тръба.
П.с. знам, че след това и софтуерно трябва да се премахне![]()
-------------------------------
ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV -EX
ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++
А защо премахване?! В Пловдив, а предполагам и в другите по-големи градове ги рециклират. Малко по-екологично го давайте. Ще си изтровим децата, както сме го подкарали!
Не знам колко е ефективно това рециклиране.. говориш за карбон клиинър предполагам?? Ами ако има възможност да ми ги почистят ще е добре и да е ефективно бих го оставил....
Аз също съм се насочил към премахване на ДПФ и ЕГР. За мен тези неща са като рак за колата, поне по моята така съдя. Прекъснах 1 2 регенерации който са чести и сега пак ще сменям маслото,защото пусна нафтичка в него. Екологията излиза скъпо това е моя извод.
156 2.4 JTD SW 140-ex./ 147 1.9 JTDM 150-ex./ 159 2.4 JTDM SW Qtronic 200-ex./
GIULIA 2.2 JTDM 180 ZF8
EGR и DPF са само за екология, с нищо не помагат на двигателя, напротив пречат. Все едно човек да тича с пративогаз. Тези които са ходили в казарма знаят какво е. Спор няма, че чистият въздух е много по важен от това колата да върви по добре, но......
Алфа 145 boxer, Алфа 156 2.0 ts
Алфа 156 1.9 jtd, Алфа 159 1.9 jtd-m
Във вторник PDK Tuning Варна ще махат моя филтър. След интервенцията ще споделя как стоят нещата. Просто не се издържа вече, всеки ден регенераций и накрая нафта в маслото + висок разход. Просто не е финансово изгодна от където и да го погледнеш тази фалшива екология
Колеги, изобщо не се чудете и не си мъчете колите. Аз премахнах и ЕГР клапана и ДПФ филтъра, и мога да ви кажа, че резултата е по - пъргав автомобил, по - малко пушек и по - добро поведение на автомобила. Единственото изискване е, това да се направи от хора знаещи какво правят с правилния софтуеър, за да няма после главоболия.
Alfa 156 1.9 JTD 105
Alfa 159 1.9 JTDm 150
Моя ЕГР е затапен, вихровите клапи са отстранени и е ремапната само дпф стой за сега. На диагностиката показа че е на 42% . По натам ще го махна и ще го изкл. софтуерно. След ремапа колата стана мн по отзивчива като и давам газ.
Един въпрос, когато ДПФ-а се регенерира трябва ли да свети чека за двигателя?
Кажете къде в София да го премахна дпф-а защото вече не се трае... Искаше ми се да си остане но вече е позапушен и постоянно свети чека ...
Но ако ти свети чека за мотора,защо мислиш,че ДПФ е проблемен ? Има си друг чек за ДПФ.
https://www.google.fi/search?q=DPF+i...1iA1vqLPdQ50M:
156 2.4 JTD SW 140-ex./ 147 1.9 JTDM 150-ex./ 159 2.4 JTDM SW Qtronic 200-ex./
GIULIA 2.2 JTDM 180 ZF8