Ами грешката е датчик за високо диференциално налягане. ..
Ами грешката е датчик за високо диференциално налягане. ..
-------------------------------
ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV -EX
ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++
От вчера съм без ДПФ (физически и софтуерно) и колата си пали и върви без никакви грешки и проблеми.![]()
Това че ЕГР ми е затапен и изключен софтуерно пречи ли на ДПФ да се регенерира имат ли нещо общо не съм запознат...![]()
Не не пречи.
---------- Post added at 07:38 ---------- Previous post was at 07:37 ----------
Не не пречи
---------- Post added at 07:40 ---------- Previous post was at 07:38 ----------
Аз съм без ЕГР без клапи с ремап много добър при Бобо и филтърът се регенерира без проблем вече 5 години.
И аз за сега съм така, но днес или утре ще свалям дпф и ще се пробвам да му дам нов живот като го почистя с въздух или с някви препарати ще пробвам....благодаря за отговора![]()
И аз тва си се чудя от известно време.Понеже повечко сажди ще ходят директно в ДПФ-а ,поне в ниските обороти де. Та в тоя ред на мисли ,няма ли да зачестят регенерациите?
156 2.4 JTD SW 140-ex./ 147 1.9 JTDM 150-ex./ 159 2.4 JTDM SW Qtronic 200-ex./
GIULIA 2.2 JTDM 180 ZF8
Има един така наречен италиански тунинг, които направих и от няколко дни карам без проблем.
Сваля се ДПФ и със дълго свредло 10 мм съм пробил една изцяло проходна дупка през филтъра и предфилтъра, после съм пробил три дупки само през ДПФ плюс четири дупки една трета дълбочина на ДПФ. Монтирах, включих към диагностичната програма,указах в настройки, че ДПФ е сменен, запушването е нула процента, след 20 мин. работа на място е един процент, няма записани грешки. Покарах няколко дни и запушване четири процента, диференциалния датчик работи коректно. Малко замирисва на нафта като се наведа към ауспуха, преди не миришеше.
---------- Post added at 09:18 ---------- Previous post was at 09:14 ----------
Преди да направя тези неща запушването беше 104 процента, пуснах принудителна регенерация през компа и падна на 70 процента, свалях мих, чистих, плакнах без голям ефект, просто порите на керамиката се запушват и не се отмива мръсотията. Всичко има някакъв ресурс за употреба.
Аз бях решил да го махам, но от екологична гледна точка все още не съм, знам + и - . За сега го оставям като я закача на диагностиката показва запушване 13% като последния път беше 43%, т.е. за сега се регенерира и няма проблем.. ще го търпя още апък да видим. Това с пробиването ми се струва по приемливо, защото аз бях решил направо да го изтърбуша. Днес мислех да го свалям и да се мъча да го чистя, но след като, видях че е на 13% се отказах да се занимавам.![]()
https://www.youtube.com/watch?v=-PPvSi32DVA
---------- Post added at 18:28 ---------- Previous post was at 18:25 ----------
Специално за теб, защото караш в белите държави....ние тук у БГ ги премахваме...![]()
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
В случая го продухва с въздух.
Опп...грешка ти визираш третия клип .
Last edited by undy; 24-09-2017 at 13:17.
GIULIA 2.2 JTDM 180 ZF8
Да се включа и аз по темата, но с обрания въпрос. До колко е обратим процеса при премахнат дпф? Монтаж на нов и активирането му софтуерно? Ако е така как може да се разбере, че са ти монтирали нов (какъвто си платил) а не някой втора ръка?
Най-малкото визуално ще си личи -кой е стар и кой е нов.Не вярвам на такава наглост ,да ти вземат новия и да боцнат стар...все пак и гаранция някаква следва от цялата процедура.Следва препрограмиране в ECU-то,че вече си има ДПФ и това е...общо взето като при отстраняването,но в обратен ред(поне така си мисля,нито съм свалял,нито съм слагал,но на теория така изглеждат нещата).
GIULIA 2.2 JTDM 180 ZF8
Може би аз съм по-недоверчив и съчетание с липсата на кой знае колко познания съм идеална жертва. А относно схемите все си мисля, че някой сервиз, особено с много Алфи минаващи през него, може да се изкуши. Не казвам 100% ама нали знаеш дето се вика "българска работа".
А след като се монтира ще има ли видим резултат отзад, защото сега в някои ситуации на рязко ускоряване си чади за момент и после е ок. Та монтажа на нов ще спре ли всякакви чадене дори и при екстремни ситуации?