Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 89

Thread: Трудно палене

  1. #46
    Запален алфист
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Plovdiv
    Posts
    300

    Default

    Уреда ми е калибриране, но въпроса ми е дали тези 400 ома са толкова голямо отклонение, та да сменям датчика.
    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994

  2. #47
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    13,992

    Default

    Нямам каталожни данни за моя датчик, но стойностите, които съм мерил са:

    2,18 килоОма при 26 гр.

    234 Ома при 90 гр.

    Това прави 30,4 Ома/градус.

    Т.е - 400 Ома съответстват на 13,2 гр. разлика.

    Не е малко, но не е и много.

    Накратко - ако си сигурен в каталожните данни и в измерването, няма да е излишно да смениш датчика.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  3. #48
    Запален алфист
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Plovdiv
    Posts
    300

    Default

    Незнам дали са фатални тези 400 ома, но не пречи да го сменя този датчик. Иначе тези 2,5 килоома при 20 градуса съм ги взел от пдф ръководството.
    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994

  4. #49
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    13,992

    Default

    Температурата с какво си я мерил?
    Направи още едно измерване при друга температура за да хванеш наклона на характеристиката. Тя е общо взето линейна. Така ще можеш да сметнеш съпротивлението, което следва да измериш в магазина при съответната температура.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  5. #50
    Запален алфист
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Plovdiv
    Posts
    300

    Default

    То в магазина съпротивлението ще е близко до това при 20 градуса.
    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994

  6. #51
    Болен алфист Scrapera's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    София
    Posts
    1,071

    Default

    Не вярвам да е заминал датчика.
    Когато замине обикновено на диагностика се вижда -30 градуса, колата както си стои загряла на място, се форсира до 3000об (!)
    Ако има чек, светва, и записва грешка 1214 ECT sensor.
    Два пъти ми е заминавал, и двата пъти тези симптопи.
    Eдиния път беше чисто нов БОШ на една година.
    Сложих втора употреба, вече трета година е без проблем.
    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 2007 159 1.9 JTDм Lusso Berlina DPFon

  7. #52
    Запален алфист
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Plovdiv
    Posts
    300

    Default

    Аз нямам чек и незнам дали някъде се записват грешки. Иначе не се форсира колата, но незнам дали това е само симптома, който показва, че датчика е заминал.
    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994

  8. #53
    БКАР Бобби's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    София
    Age
    51
    Posts
    3,242

    Default

    Температурният датчик може да ти качи само малко разхода на бензин и толкова......не влияе на форсирането....ако искаш го смени....някъде към 12 лева е....не повече....не знам, какво толкова го умувате....
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

  9. #54
    Запален алфист
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Plovdiv
    Posts
    300

    Default

    Quote Originally Posted by Бобби View Post
    Температурният датчик може да ти качи само малко разхода на бензин и толкова......не влияе на форсирането....ако искаш го смени....някъде към 12 лева е....не повече....не знам, какво толкова го умувате....
    А, каква може да е причината за това трудно форсиране при студена кола?
    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994

  10. #55
    БКАР Бобби's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    София
    Age
    51
    Posts
    3,242

    Default

    Quote Originally Posted by gaiska View Post
    А, каква може да е причината за това трудно форсиране при студена кола?
    Аз не съм автомобилен механик....просто говоря като дългогодишен собственик на модела......козата си сака пръч, другото са само догадки...проба грешка и т.н....
    Например моята когато е студена върви и дърпа по осезаемо в сравнение когато е загряла или дълго юркана....
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

  11. #56
    Запален алфист
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Plovdiv
    Posts
    300

    Default

    Ок, благодаря. Карам я така, докато може.
    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994

  12. #57
    +- mimouzunov's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    гр. София
    Age
    37
    Posts
    2,335

    Default

    Quote Originally Posted by gaiska View Post
    Ок, благодаря. Карам я така, докато може.
    Опиши добре проблема ( и кога се е появил) какво е сменено и тн...
    155 2.0 +белия голф +Киви-то...

  13. #58
    Запален алфист
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Plovdiv
    Posts
    300

    Default

    Не мога да се сетя точно откога датира проблема и какъв беше точно в началото. Те бяха доста неща и сменяйки по нещо част от проблема изчезваше или се превръщаше в друг. Сега проблема се състои в по-продължителното въртене при палене, когато е по-топла колата и при трудното изфорсиране при студена. Досега за решаването на тези проблеми съм сменял дебитомер, дюзи, кабели, свещи, бобини, комутатори, като само кабелите и свещите бяха нови. Другите части са втора ръка от уж работещи коли.
    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994

  14. #59
    Запален алфист
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Plovdiv
    Posts
    300

    Default

    Чудя се, защо, като я паля сутрин пали веднага, а като я загася след каране и минат десетина 15 минути пали след по-продължително въртене. Като е студена при форсиране освен, че се форсира трудно, се чува едно пукане, но май че не е от колекторите а някъде вътре в двигателя. Все едно някаква детонация вътре. Обърне ли на газ всичко се оправя и все едно е друга кола. Не е от натичане на газ, проверявах. Мислех си за клапан и да изгаря част от сместта във всмукателните колектори, но правих глава преди година и половина. То и тогава не се оправи проблема де. Освен сега да имам проблеми с хлабината на някой клапан и да не затваря добре. Да натича бензин не ми се вярва, защото и сутринта нямаше да пали лесно. Другото, което не съм проверявал и незнам дали има връзка е датчика на коляновия вал. Не съм много сигурен за неговата роля в този проблем. Много неща нахвърлих и ако някой се сеща за причина, моля да пише.
    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994

  15. #60
    no petrol, no fun italfen's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Варна/София
    Posts
    1,127

    Default

    Quote Originally Posted by gaiska View Post
    Чудя се, защо, като я паля сутрин пали веднага, а като я загася след каране и минат десетина 15 минути пали след по-продължително въртене. Като е студена при форсиране освен, че се форсира трудно, се чува едно пукане, но май че не е от колекторите а някъде вътре в двигателя. Все едно някаква детонация вътре. Обърне ли на газ всичко се оправя и все едно е друга кола. Не е от натичане на газ, проверявах. Мислех си за клапан и да изгаря част от сместта във всмукателните колектори, но правих глава преди година и половина. То и тогава не се оправи проблема де. Освен сега да имам проблеми с хлабината на някой клапан и да не затваря добре. Да натича бензин не ми се вярва, защото и сутринта нямаше да пали лесно. Другото, което не съм проверявал и незнам дали има връзка е датчика на коляновия вал. Не съм много сигурен за неговата роля в този проблем. Много неща нахвърлих и ако някой се сеща за причина, моля да пише.
    Отиди при колегата Роби, понеже имах абслолютно същият проблем и се оказа газов инжектор за смяна. Покарай 1 ден на бензин и пробвай на следващият ден да запалиш колата. Ако пали и върви добре на бензин - 100% проблема ти е от газовото!
    Last edited by italfen; 25-11-2017 at 09:01.
    Now: 156 2.5 V6 24V, 75 1.6 I.E.
    Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup...and more

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •