Здравейте , проблема е че вентилатора на парното трагва за секунди на ниска степен ,после се усилва до максимална степен и спира

Ще започна с малко пред история на това какво съм правил и дали ще можете да ми помогнете. Колата е 1.4 TS 97.
Имаше теч на антифриз в купето от страна на пасажера и се наложи смяна на радиаторчето на парното.Като до тогава степените на парното си работеха. След като смених радиатора на парното същият ден всичко беше ок. На следващият ден отказаха степените на вентилатора. Таблото не го бях сглобил все още беше лесно да проверя: винтилатора при директно подаване на ток работи, до буксата има 12 волта, няма изгорял бушон. От темите във форума се насочих към резистори или таралеж нз как точно се казва за управление на степените. Поръчах от нета един и от две морги пробвах още два - пак не работеше. Единствената промяна е че при положение на врътката да духа на стъклата където цъка климатика почва да духа на макс.
Та питането ми е къде се може да е проблема. В копчето за степените може ли да е? А в копчето за цъкане на климатик и клапата може ли нещо да шашка от там. Има ли някво реле за парното и къде е то . Помагайте моля ,че се видях в чудо с това.