Results 1 to 9 of 9

Thread: Дюзи за 146

  1. #1

    Default Дюзи за 146

    Здравейте, имам проблем с количеството впръсквано гориво при палене, което кара колата да се дави при палене и се налага да я вкарвам в 3-4к обороти, за да не загасне. Молбата ми е, ако знаете от къде мога да си закупя чисто нови дюзи (моделът е 146 (930) 1.6 i.e. 16V T.S. (120 Hp)).
    п.с. Сменил съм свещи, кабели и дебитомер, проблемът не се оправи, и ми казаха, че това е единствената оставаща опция.

  2. #2
    scarico diretto bobi1997's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    София
    Age
    21
    Posts
    358

    Default

    Вероятно от Бош ще можеш да си купиш.
    https://bg.bosch-automotive.com/bg/p..._3/injectors_1
    Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer
    Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

  3. #3
    Запален алфист nedko87's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    София
    Posts
    326

    Default

    Мога да ти дам мойте за проба ало си от София
    Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

  4. #4
    Старши алфист flipz's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Burgas
    Age
    34
    Posts
    596

    Default

    Нови мисля, че са от порядъка на 300лв бройката и нагоре.
    Аз преди 2 години си купих от megaparts 2-ра ръка за по 10-15лв бройката.
    Има лесен тест за проба ... който до някъде дава някаква светлина
    Акумулатор ... ключе с копче ..
    Надуваш от задната страна с едно WD40 и някой натиска копченцето .. виждаш дали изобщо отваря/затваря .. дали пишка или прави мъгла.
    Аз имах пробита цедка в резервоара и макар с горивен филтър - не държи нищо .. се запушиха. Промих всичко и сложих, купените .. след време се подпушиха, защото повечко карах на LPG ..
    Тогава ... магистралата .. по- ниска предавка .. газ .. газ .. газ ..
    И се оправиха

    Намери си по- добре 2-ра употреба с уговорката да ги върнеш ако не са наред ... сменят се супер лесно.
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

  5. #5

    Default

    Глупости,ма иначе...да се надаме

  6. #6
    Старши алфист flipz's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Burgas
    Age
    34
    Posts
    596

    Default

    Глупости или не ... алфата се кара предимно на бензин в момента и върви без проблеми Новият стопанин ми е близък приятел. До преди 3 месеца беше при мен и аз не съм си го измислил .. в alfaowner четох и така
    Щях да си правя стенд с ардуйно и мофсет, кода е много прост но не разполагах с време.
    А дюзите 2-ра ръка, няколко изобщо не работеха т.е. изобщо не отваряха (принципно се чуват) така, че един глупав тест върши работа И в тубата има ..


    Quote Originally Posted by ivopifeca View Post
    Глупости,ма иначе...да се надаме
    Last edited by flipz; 05-05-2018 at 10:26.
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

  7. #7
    светлозелен(ама не много) ivan dimitrov's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Варна
    Posts
    2,369

    Default

    Един тъп мултивибратор с ключов транзистор върши същата работа. Още по просто е използването на трансформатор и еднопътен изправител. От контролер има смисъл само ако ще се изследват обстойно и за дебит. Но тогава трябва и източник на стабилно налягане.
    За прост тест на работоспособност - траф, един диод, метър маркуч и помпа за гуми....
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

  8. #8
    Старши алфист flipz's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Burgas
    Age
    34
    Posts
    596

    Default

    И това е вариант.
    Моят е по- съвременен и за промиване. В тубата има много примери за стендове.
    Ползва се някаква добавка за инжекциони и се пуска, примерно за няколко часа и така.


    На човека на когото продадох колата, му се счупила цедката ...
    Не знам какъв е този бензин, сложих оригинална от помпа 2-ра ръка .. пак се е втвърдила и счупила след година работа.
    Явно се втвърдява от нещо, ацетон ли слагат .. какво става и аз не знам.
    Сега и той сложи от 2-ра ръка, пластична е съвсем в рамките на нормалното.
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

  9. #9
    светлозелен(ама не много) ivan dimitrov's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Варна
    Posts
    2,369

    Default

    Макар и сравнително прост, кодът трябва да се запише в Мега или Тини. За времето което е необходимо да стартирате операционна система, да сложите чипът в програматор и да го запишете, с траф вече ще е направена проверката. Нищо не пречи да се остави така денонощие, да "цъка" дори на сухо и да се "изчисти".
    Контролерите предлагат много възможности, но са ефективни при доста по сложни ситуации. Ако само ще "цъка" нещото, то нека го прави по възможно най простият начин. Ако ще се пише код - то нека поддържа някакъв протокол за връзка с комп или дисплей, да се регулира честота и коефициент на запълване.....
    Инак се получава - "руска висока технология". Нещо което за много пари, върши работата на нещо, което е отдавна измислено и е в пъти по евтино.
    Last edited by ivan dimitrov; 12-06-2018 at 00:38.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •