Здравейте колеги.
Човек когато си няма работа и се чуди как да си създава такава,понякога си създава големи главоболия.Понеже компресора на климатика не включва(ходих при човек който пълни климатици и ми каза,че има фреон в системата),реших да пробвам варианти.Първо проверих компресора-работи като му подам напрежение.После исках да видя защо не достига напрежение до него и попрочетох накои неща във форума,и стигнах до това:

Quote Originally Posted by ecotronic View Post
Ето я схемата:
L20 e електромагнита на компресора.
М10 е компютъра на мотора.
K10 e пресостата
M70 e управлението на климатика.

Фокусирай вниманието си върху релето за компресора (J20 - намира се пред акумулатора) и тествай включването на компресора, като му подадеш шаси на извод 86. Ако цъкне и компресорът тръгне, провери връзката от този извод на релето до компютъра на мотора. D2 e междинна букса някъде около акумулатора. Тя също може да прави мизерии.
Но вместо да дам минус на извод 86,по погрешка дадох на 85.Цъкна като на късо и до там.Пробвам да запаля-няма палене.Върти та се къса,но не може да запали.
Гледах предпазители,къде видях предпазител,всичко проверих и за съжаление всичко е здраво.
Нямам време да я откарам да я закачат за диагностика и съм в шок.А това е колата на жената и сега с една кола е много трудно.
Ще бъда много благодарен,ако някой може да ми помогне със съвет или мнение.Още веднъж благодаря предварително.