Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 70 of 70

Thread: Климатичен проблем

  1. #61

    Default

    Не съм, като цяло не е карана много последния месец и половина, защото чакаше части от вън, за сметка на това 147-цата геройски спаси положението, и може би попривикнах на нея, възможно е да си внушавам несъществуващи неща.
    На втора степен си въртеше постоянно, като изключих компресора затихна на първа за 5-10 секунди и след това спря.



  2. #62
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    15,410

    Default

    Ако върти постоянно на втора, съществува вероятност да са ти изключили сензора за налягане ("пресостата"). Тогава управлението държи постоянно втора, защото не получава информация за налягането.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  3. #63

    Default

    Аз си мислех, че при изключен или неработещ пресостат изобщо не се включва компресора.



  4. #64
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    15,410

    Default

    Не съм сигурен, само предполагам. Лесно можеш да го провериш, като направиш диагностика на ECU - то и видиш дали параметърът A/C pressure switch има адекватни стойности.

    Иначе това за което говориш, със сигурност е вярно при праговите манометри при другите модели на АР. При 159 сензорът е линеен, с аналогов изход и не е много ясно, изключеното му състояние, на какво е равносилно.
    Last edited by ecotronic; 09-08-2021 at 23:49.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  5. #65

    Default

    Пробвах сутринта по хладно, минах и радиатора с водоструйка - върти на първа степен без прекъсване. По-предишният ти пост ме кара да се замисля дали всъщност това, което ми е направило впечатление от по-преди, не е било временно включване на втората степен, и да съм си мислел че е била първа. На 147-цата постоянно върти на първа степен при включен компресор, но се чува доста по-тихо.
    По темата с напрежението, мислех да го измеря с MES, но тъпите ъпдейти прецакаха работата, та за сега никакво развитие по този въпрос, ще пиша като погледна напреженията.



  6. #66
    Болен алфист Tasho's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Plovdiv
    Posts
    1,020

    Default

    Quote Originally Posted by acho_ View Post
    Пробвах сутринта по хладно, минах и радиатора с водоструйка - върти на първа степен без прекъсване. По-предишният ти пост ме кара да се замисля дали всъщност това, което ми е направило впечатление от по-преди, не е било временно включване на втората степен, и да съм си мислел че е била първа. На 147-цата постоянно върти на първа степен при включен компресор, но се чува доста по-тихо.
    По темата с напрежението, мислех да го измеря с MES, но тъпите ъпдейти прецакаха работата, та за сега никакво развитие по този въпрос, ще пиша като погледна напреженията.
    Да споделя малко опит. Предишната 166-ца, бензинка спираше да духа на място студено, въпреки, че перката въртеше на 2-ра скорост. Уж бях измил радиаторите и започнах да си мисля, че няма фреон. И най-случайно от любопитство махнах гредата отгоре, разположена върху радиаторите. И леле мале - между този на климатика и този за двигателя имаше толкоз мръсотия, че си играх цял час да я махам. Но в твоя случай щом върти на 1-ва само няма да е от това, а нещо друго. Провери фреона. На сегашната ми 166-ца 2.4 фейс, включва първа и след 30 сек и двете перки са на 2-ра. Радиаотирите светят. Така, че направи пълна ревизия на системата някъде, където знаят какво правят.
    Алфа...всичко друго е компромис!
    http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
    Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
    Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

  7. #67

    Default

    Quote Originally Posted by Tasho View Post
    Да споделя малко опит. Предишната 166-ца, бензинка спираше да духа на място студено, въпреки, че перката въртеше на 2-ра скорост. Уж бях измил радиаторите и започнах да си мисля, че няма фреон. И най-случайно от любопитство махнах гредата отгоре, разположена върху радиаторите. И леле мале - между този на климатика и този за двигателя имаше толкоз мръсотия, че си играх цял час да я махам. Но в твоя случай щом върти на 1-ва само няма да е от това, а нещо друго. Провери фреона. На сегашната ми 166-ца 2.4 фейс, включва първа и след 30 сек и двете перки са на 2-ра. Радиаотирите светят. Така, че направи пълна ревизия на системата някъде, където знаят какво правят.
    Заредена и ревизирана е след смяна на маркучите между компресора и радиатора, духа си доволно студено, въпросът беше породен от това, че онзи ден в голямата жега въртеше през цялото време на втора степен, а не на интервали, каквито спомени имам. Най-вероятно се вталясвам за глупости.
    Благодаря за споделения опит



  8. #68

    Default

    Може и от запушен дехидратор да включва втора степен на перките прави голямо налягане и трябва да охлажда
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

  9. #69

    Default

    Quote Originally Posted by ecotronic View Post
    По втория - премери какво е напрежението на акумулатора на празен ход и при 2К оборота във въпросната ситуация на регулатора.
    Днес го смених профилактично, понеже напоследък стартера въртеше осезаемо по-бавно. При заверката на гаранцията замериха 14 на празен ход и 14.1 на 2к оборота.



  10. #70
    Запален алфист alfa156jtd's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    plovdiv
    Posts
    299

    Default

    Колеги,в ел.таблото до двигателя има една синя букса,от нея се губи масата,почистете с контактен спрей.Успех.
    Алфа Ромео 159 1.9 jtdm

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •