Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 39

Thread: Проблем с ECU или имобилайзер 2.4jtd 150кс.

  1. #1
    Запален алфист volkan's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Търговище
    Age
    39
    Posts
    127

    Default Проблем с ECU или имобилайзер 2.4jtd 150кс.

    Здравейте колеги,
    Закъсах го много яко с алфата и ми се изчерпаха идеите от какво може да е.
    Проблема е, че алфата не ще да запали. След подаване на контакт всички чекове светват, но не гаснат. Първо се насочих към имото, защото и ключа не гаснеше. Почистих буксите на кутията и проверих гривната но ефект няма.
    Разкачах акумулатора, буксите на ECU'то, проверих всички предпазители и т.н.
    При подаване на контакт както споменах светват всички чекове, показанията на температурата отиват на края на скалата, реотанчето за подгрева си свети постоянно. Опитах се да запаля с код картата, но няма ефект. Не приема комбинациите защото индикацията за подгрева си свети постоянно.
    Опитах се да я закача с ФЕС, но пак греда, няма връзка с ECU'то. Компа и кабела работят на 100%.
    Този проблем ми го прави за втори път. Първия се оправи след около час, два ръчкане и разкачане но този път не ще. Най много ме притеснява това , че не мога да се свържа с ECU'то. Единственото общо нещо между проблемите е, че се случи след като измих колата. Проверих и за евентуални течове, но и там нищо не излезе.
    Помагайте колеги, че много малко остана да я почвам на части, че не ми издържат вече нервите.
    Колата е тази от подписа, 2.4jtd 150pc. 2004 FL
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
    ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.

  2. #2
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,250

    Default

    В моторния отсек ми ли нещо?

    Очевидно компютърът на мотора няма нормално захранване.

    Провери връзката на мотора към шаси (дебел кабел между скоростната кутия и шаси).

    Провери в моторния отсек в таблото с релета и предпазители означените:



    и в таблото под волана следните:



    Предпазителите не само ги гледай дали са здрави, но и виж дали не са хлабави в гнездата си.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  3. #3
    Запален алфист volkan's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Търговище
    Age
    39
    Posts
    127

    Default

    Благодаря колега, очаквах ти да се включиш. При първа възможност ще проверя всичко което си посочил и ще докладвам (за съжаление най-рано четвъртък). Нямаше хлабав предпазител, с много зор ги изкарвах, но ще повторя пак по обстойно.
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
    ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.

  4. #4
    Запален алфист volkan's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Търговище
    Age
    39
    Posts
    127

    Default

    Quote Originally Posted by ecotronic View Post
    В моторния отсек ми ли нещо?

    Очевидно компютърът на мотора няма нормално захранване.

    Провери връзката на мотора към шаси (дебел кабел между скоростната кутия и шаси).

    Провери в моторния отсек в таблото с релета и предпазители означените:



    и в таблото под волана следните:



    Предпазителите не само ги гледай дали са здрави, но и виж дали не са хлабави в гнездата си.
    Здравей колега,
    Днес ми остана време да се занимая малко с колата.
    Проверих всички показани от теб релета и предпазители. Сменях им местата на релетата. Направи ми впечатление, че при контакт и когато вадя и слагам показаните релета, нито едно не цъка. Единственото което видях, че дърпа е от дясната страна четвъртото от долу на горе.(срещуположните на Т10). Не знам дали е нормално. Зачистих и затегнаха масата от мотора към шасето, както и след минусовата клема. Но за съжаление ефект никакъв. Свети си като коледна елха и не ще да запали.
    П.С
    По моторния отсег не съм мил нищо.
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
    ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.

  5. #5
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,250

    Default

    Вземи един мултицет или пробна лампа и провери в таблото с предпазителите под волана:



    1 - Има ли +12V и на двата края на предпазителя F18 без значение дали колата е на контакт.

    2 - Има ли +12V и на двата края на предпазителя F6 когато колата е на контакт.

    3 - Релето T1 включва ли се, когато подадеш контакт?

    Премери също така, какво е напрежението спрямо шаси на тънкото кабелче, което отива до стартера, когато колата е на контакт (без да разкачаш кабелчето и без да даваш стартер).
    Last edited by ecotronic; 13-08-2018 at 18:05.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  6. #6
    Запален алфист volkan's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Търговище
    Age
    39
    Posts
    127

    Default

    1. На предпазителите си има 12V и в двата края.
    2. Т1 си дърпа при подаване на контакт
    3. При контакт на тънкия кабел на стартера няма никой.
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
    ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.

  7. #7
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,250

    Default

    Извади таблото с уредите (развиват се двете вертикални винчета на козирката, воланът сваля надолу и издърпва назад) и виж да не са се подвалили конекторите на гърба му.
    Ако и това не е, ще трябва да се мерят захранванията по ECU - то.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  8. #8
    Запален алфист volkan's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Търговище
    Age
    39
    Posts
    127

    Default

    Няма проблеми и с конекторите на таблото.
    Ако не те затруднява колега дай схема и да меря захранванията, пък после вече ще го мислим.
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
    ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.

  9. #9
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,250

    Default



    +12V на контакт:

    4 светло синьо с бяла ивица

    5 светло синьо с черна ивица

    54 светло синьо с червена ивица

    58 светло синьо със жълта ивица

    Шаси:

    1 черно
    2 черно
    3 черно

    Ако захранванието е наред и К-линията за диагностиката - пин 48 (оранжево със зелена ивица) е изправна до диагностичния конектор а няма комуникация с ECU - то, e почти сигурно, че то е фирясало.

    Странно е негасненето на индикациите при чека. Това си е проблем само в таблото и няма отношение към ECU - то.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  10. #10
    No brain,no pain. myato's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Плевен
    Posts
    3,920

    Default

    Quote Originally Posted by ecotronic View Post

    Странно е негасненето на индикациите при чека. Това си е проблем само в таблото и няма отношение към ECU - то.
    Не. Щом светят, значи чека не минава. Аз също мисля, че е проблем с някоя от масите.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00

  11. #11
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,250

    Default

    Quote Originally Posted by myato View Post
    Не. Щом светят, значи чека не минава. Аз също мисля, че е проблем с някоя от масите.
    Чекът на светлините от таблото е едно просто устройство, което е част от самото табло и което ги пали за определено време за да видиш дали няма нещо, което да не свети.

    След като мине тази проверка, ще остане да свети реалната аларма, ако има такава.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  12. #12
    No brain,no pain. myato's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Плевен
    Posts
    3,920

    Default

    Quote Originally Posted by ecotronic View Post
    Чекът на светлините от таблото е едно просто устройство, което е част от самото табло и което ги пали за да видиш дали няма нещо, което да не свети.

    След като мине тази проверка, ще остане да свети реалната аларма, ако има такава.
    Именно защото чековете се "палят", а не гаснат, проблемът е след таблото.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00

  13. #13
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,250

    Default

    Quote Originally Posted by myato View Post
    Именно защото чековете се "палят", а не гаснат, проблемът е след таблото.
    Ами не.

    След като таблото направи светлинния чек (това което можеш да направиш и ръчно при някои модели), отделните чекове биват свързани към различни устройства - клюкарка, ECU, ABS, ербег, датчик за налянане на маслото........
    Няма как всичките те да индикират неизправност. Поради това, при положение, че чековете (всичките) се палят но не гаснат, причината е 99% в таблото.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  14. #14
    No brain,no pain. myato's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Плевен
    Posts
    3,920

    Default

    Quote Originally Posted by ecotronic View Post
    Ами не.

    След като таблото направи светлинния чек (това което можеш да направиш и ръчно при някои модели), отделните чекове биват свързани към различни устройства - клюкарка, ECU, ABS, ербег, датчик за налянане на маслото........
    Няма как всичките те да индикират неизправност. Поради това, при положение, че чековете (всичките) се палят но не гаснат, причината е 99% в таблото.
    Тогава защо не вързва ЕКУ-то?
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00

  15. #15
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,250

    Default

    Quote Originally Posted by myato View Post
    Тогава защо не вързва ЕКУ-то?
    Ако ECU - то не е дефектирало, най-вероятно заради липсата на нормалното му захранване.

    Негасненето на чековете е възможно да има същата причина, ако проблемната точка касае и захранването на самото табло.

    Накратко - каквото и да е станало само по ECU - то, това няма как да причини постоянното светене на всички чековe.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •