Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35

Thread: ELM 327 OBD2 + WiFi

  1. #16
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,778

    Default

    Говоря за този адаптер:

    https://sklad66.com/cms/Multiecuscan-elm327-wifi.html

    Повече по въпроса може да каже @alfa racer GTA, защото той удари гредата с него

    Иначе и моите впечатления от този продавач са положителни.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  2. #17

    Default

    Quote Originally Posted by ecotronic View Post
    Говоря за този адаптер:

    https://sklad66.com/cms/Multiecuscan-elm327-wifi.html

    Повече по въпроса може да каже @alfa racer GTA, защото той удари гредата с него

    Иначе и моите впечатления от този продавач са положителни.
    Аз това мъча
    https://sklad66.com/cms/ELM327-USB-OBDII%20CAN.html

    Утре най-вероятно ще им се обадя, ако ме насочат къде е проблема ще споделя.

  3. #18
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,778

    Default

    На първо време премери съпротивлението между пинове 6 и 14:

    Click image for larger version. 

Name:	9-IMG-03-paspinovka-obd2-toyota.jpg 
Views:	21 
Size:	58.7 KB 
ID:	170589



    ако измериш нещо около 120 Ома, гарантирано, това е проблем.
    Last edited by ecotronic; 08-10-2019 at 18:16.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  4. #19

    Default

    Quote Originally Posted by ecotronic View Post
    На първо време премери съпротивлението между пинове 6 и 14:

    Click image for larger version. 

Name:	9-IMG-03-paspinovka-obd2-toyota.jpg 
Views:	21 
Size:	58.7 KB 
ID:	170589




    ако измериш нещо около 120 Ома, гарантирано, това е проблем.
    Видях го това, вчера забравих да го проверя с мултицет, но мислех са го изчистили като проблем и не ги монтират с тези съпротивления. Но явно при мен случая е такъв. Сега да го отварям да го махам и да отпадне гаранцията, или да им го връщам?
    При премахването му ще работи ли на други коли или си остава само за Алфа?

  5. #20
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,778

    Default

    Това съпротивление се ползва за да подтиска нежелани смущения по комуникационната линия, особено ако тя е дълга. При по-къси линии, няма проблем да работи и без него. Очевидно при АР са го поставили на линията откъм боди компютъра и това, което е в адаптера води до допълнително понижаване нивото на сигнала, откъдето и до неработоспособност.
    С премахнато съпротивление, адаптерът би трябвало да работи и с други марки автомобили.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  6. #21
    Запален алфист
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Русе
    Posts
    170

    Default

    FYI ELM BT с махнато съпротивление, работи без грижи на Тойота Ярис

  7. #22

    Default

    Quote Originally Posted by ecotronic View Post
    Това съпротивление се ползва за да подтиска нежелани смущения по комуникационната линия, особено ако тя е дълга. При по-къси линии, няма проблем да работи и без него. Очевидно при АР са го поставили на линията откъм боди компютъра и това, което е в адаптера води до допълнително понижаване нивото на сигнала, откъдето и до неработоспособност.
    С премахнато съпротивление, адаптерът би трябвало да работи и с други марки автомобили.
    Супер си, благодаря за помоща. Имам поялиник подобен на този ще свърши ли работа: https://elektronikabg.com/product/14...-220v-40w.html

  8. #23
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,778

    Default

    Да, на въпросното съпротивление вероятно пише "121".


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  9. #24
    СТОЙ на място ! Princo's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Sofia
    Age
    28
    Posts
    121

    Default

    Малко съм я поизпуснал темата ...
    С ЕЛМ 327 уи фи от склад.66 и аз ударих гредата.При всичко между другото - Multiecuscan,ALFA OBD ... И при 156 и на 159 греда.
    Някой с идея кой читав и от къде в БГ може да се вземе ?
    Now :159 SW JTDm 2.4 Q-Tronic 200 hp + 156 1.9 JTD 2003 115++
    Ex:159 SW 1.9 JTDm 150 hp - The beautiful devil.
    “Be yourself,everyone else is already taken.”

  10. #25

    Default

    Колеги, препоръчайте ми модифициран кабел който да работи с Multiecuscan и да може да се рестартира oil change message, Благодаря предварително
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm

  11. #26
    Старши алфист flipz's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Burgas
    Age
    35
    Posts
    855

    Default

    След много опити и неуспехи .. мога да ви споделя защо вероятно не можете да се свържите и какво да си купите,за да не сменяте кабелчета и тн.
    Без проблеми, можете да се свържете към enginte с obd2 usb кабел (ползвах го за К-Л на 145 TS). Аз имам един стар и си се свързвам с него и към engine на 159

    Реших да си купя Bluetooth obd + elm за да не се занимавам с кабели и да ми е по- лесно.
    Купих си Advanced obd elm v2.1 с идеята че уж е по- нов стандарт и понеже е advanced шанса да сработи би бил по- голям.
    Масово OBD Bluetooth са точно тази версия v2.1 защото техният чип е много по- евтин. (двойно)
    Един ден реших да се свържа с Bluetooth включих го към колата, свързах лаптопа с него, но програмата не иска и не иска да го "намери".
    Сменях драйвъри, смених OS ... никаква промяна.
    Започна задълбоченото четене ... стигнах до премахване на 2 пина,връщане .. кондензатори, резистори и тн ... никакъв ефект. Всичко което можете да намерите и прочетете за ел-схемите съм го опитал = няма ефект с obd v2.1

    Най накрая открих тайната ... нито едно OBD2 vs 2.1 не работи нито с engine нито със service компютъра на нашите коли.
    Оказа се че трябва OBD Bluetooth2 ELM ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъде версия 1.5
    Поръчах друго OBD2 ELM Bluetooth v1.5 и си влязох като пич в SERVICE занулих си сервизният интервал. (около 8$)
    Влязох си в engine за пробата .. разглежда кога е регенерирала и тн .. без проблем.
    Така че не се занимавайте с кабелчета, глупости и тн.. просто си поръчайте правилният хардуер.

    PS: В накакъв период от време USA дава на Китай схемите на чипа v.1.5 и те изработват хардуер за тях.
    След време правят собствен чип, като разбира се открадват схемите и софтуера за него.
    Копиран е буквално 99% и за това работи с почти всички автомобили .. 90%
    Новата версия 2.1 с кодирана и не могат изцяло да копират чипа, софтуерът е криптиран и не могат да го четат ...
    Поради тази причина в. 2.1 на китайският чип работи с около 20% от всичко ECU. И шанса е точно толкова да изкарате късмет на някоя кола.
    (тези евтини чикиики са с китайси чипове, копие на оригинала)
    Образно това е причината ...

    https://www.aliexpress.com/item/3284...27424c4dsYiPbp
    Last edited by flipz; 05-04-2020 at 23:03.
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

  12. #27

    Default

    Кое приложение използваш? Пробвал съм с повечето от тези и не се получава- Android: Torque, DashCommand, OBD Car Doctor, Auto Doctor, Mini OBD, EOBD
    Влизам само с AlfaOBD.

  13. #28
    започва да се пристрастява
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Burgas
    Age
    44
    Posts
    93

    Default

    Задължително трябва да е v.1.5. За връзка с engine, поне при мен резистора, не бе нужно да се маха, но за връзка по CAN се наложи премахването му. Като цяло работи безпроблемно с Torque Pro, AlfaOBD, но основно ползвам MES.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16V ELEGANT/SPORT & Fiat Bravo 1.9JTD GT

  14. #29
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,778

    Default

    Китайците не могат да копират v2.1, но са се научили, как да фалшифицират v1.5 да се вижда като 2.1.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  15. #30
    Старши алфист flipz's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Burgas
    Age
    35
    Posts
    855

    Default

    Quote Originally Posted by El Caballero View Post
    Кое приложение използваш? Пробвал съм с повечето от тези и не се получава- Android: Torque, DashCommand, OBD Car Doctor, Auto Doctor, Mini OBD, EOBD
    Влизам само с AlfaOBD.
    Предимно използвам Multiecuscan *90%.
    Само за пробата Torque *работи
    Други не са ми били нужни и не съм пробвал, предполагам е безсмислено


    Quote Originally Posted by ecotronic View Post
    Китайците не могат да копират v2.1, но са се научили, как да фалшифицират v1.5 да се вижда като 2.1.
    Вярно е има такива опити, но това лесно се разбира.
    Има софтуер с който можеш да провериш. (съответно и да си възстановиш парите от измамата)

    Quote Originally Posted by batproho View Post
    Задължително трябва да е v.1.5.
    Точно така.
    ##

    Не разбрах за какво се има предвид под връзка "но за връзка по CAN се наложи премахването му." (на резистора) ??
    Last edited by flipz; 06-04-2020 at 12:29.
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •