Results 1 to 12 of 12

Thread: Лампата за двигателя

  1. #1

    Default Лампата за двигателя

    Здравейте, на гт 1.9 лампата за двигателя кога ви изгасва - заедно с другите лампи или след запалването?

  2. #2
    БКАР Бобби's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    София
    Age
    51
    Posts
    3,271

    Default

    Quote Originally Posted by Zornica Nedkova View Post
    Здравейте, на гт 1.9 лампата за двигателя кога ви изгасва - заедно с другите лампи или след запалването?
    Трябва да загасне след запалването...
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

  3. #3

    Default

    За Check-а ли става дума? Трябва да загасне след запалването, в противен случай е записало грешка. Би трябвало на екрана да ти пише "Avarïa Sistemo Controle Monitore" или много подобно ако ти е италиански (не го написах баш правилно, ама разбрахте ).
    Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

  4. #4

    Default

    Става въпрос за малката лампичка на оборотомера. Чудя се, защото на моята 147 давам контакт, изчаквам секунди и всички лампи изгасват. Сега си търся 147 фейс 16в или gt и на всички, които съм гледала лампата изгасва чак след запалването.

  5. #5
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,025

    Default

    Твърде е вероятно да е прекъсната (случайно или умишлено) връзката между ECU - то и индикацията.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  6. #6
    Авиомеханик firedragon's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Бургас,София
    Age
    29
    Posts
    659

    Default

    И моята гасне няколко секунди след даване на контакт. Няма нищо прекъснато никъде. Веднъж съм я тествал и ако има записана сериозна грешка си остава да свети.
    П.с при мен става въпрос за 156, при 147 и гт логиката може да е друга.
    Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
    Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
    Alfa Romeo 156 1.9 jtd '02

  7. #7

    Default

    Значи е същото, което казах - имам 156 и 147 и е точно така - гасне или остава при записана грешка.
    GT трябва да е като при 147, т.е. няма логика да е различно.
    Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

  8. #8

    Default

    Единствената възможност е да се различава индикацията на стария мотор от тази на новия.

  9. #9
    Запален алфист
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    София
    Posts
    440

    Default

    На фейсова 156 лампите за мотора, акумулатора и маслото гаснат след запалване. Останалите гаснат 2-3 секунди след даване на контакт.
    Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

  10. #10

    Default

    Не-фейсова 156 1.8 SW 2000 г. лампите не гаснат до запалване. Така е при мен. Ако щеш и 10 мин. я дръж на контакт - светят. В момента на палене изгасват.
    Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

  11. #11
    Хайдутин СЕЛЯНДУР KILLER
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    София
    Posts
    3,793

    Default

    Гасне след запалването почти заедно с тази на маслото, ако всичко е наред
    На 156 бензин гасне и без да си запалил
    Last edited by Alex_26; 21-10-2018 at 08:07.

  12. #12
    GRID Autosport Friday's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    София
    Posts
    538

    Default

    Quote Originally Posted by Ali.Sali View Post
    Не-фейсова 156 1.8 SW 2000 г. лампите не гаснат до запалване. Така е при мен. Ако щеш и 10 мин. я дръж на контакт - светят. В момента на палене изгасват.
    Днес сутринта пробвах. Значи при мен като задържа на контакт си гасне индикацията. Гасне последна от всички гаснещи преди запалване индикации. Закачих лаптопа и няма записани грешки.
    Sport Wagon 2.0TS|LPG

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •